Με τον μητροπολίτη Αυστρίας συναντήθηκε ο Άκης Γεροντόπουλος

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 05/11/2014

Συνάντηση με Μητροπολίτη Αυστρίας και Ουγγαρίας κ.κ.Αρσένιο, είχε στην Βιέννη ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην αυστριακή πρωτεύουσα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην Παγκόσμια Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις Περίκλειστες Αναπτυσσόμενες Χώρες, ο κ.Γεροντόπουλος επισκέφθηκε τον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας, καθώς επίσης και τον ελληνικό Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου.

 

Συζήτησαν με τον Σεβασμιότατο Αρσένιο θέματα που αφορούν τις δραστηριότητες της Μητρόπολης, αλλά και τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει.

 

Στη συνέχεια βρέθηκαν μαζί στην Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης, το αρχαιότερο εν ενεργεία σχολείο της Ελληνικής Ομογένειας, το οποίο λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1804.

 

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αυστρίας είναι άλλωστε και ο Διευθυντής του ελληνικού σχολείου. Λίγο πριν αναχωρήσει από την Μητρόπολη, ο κ.Γεροντόπουλος άναψε ένα κερί μπροστά στην αναμνηστική πλάκα που είναι αφιερωμένη στην μνήμη των Ελλήνων της Αυστρίαςοι οποίοι έχασαν την ζωή τους στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο και βρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας.