Χειροτονία στο ιστορικό μοναστήρι του Αγ.Γεωργίου Φενεού

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/10/2014

Την ερχομένη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την Ανακομιδή των Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, πανηγυρίζει σύμφωνα με το Εκκλησιαστικό τυπικό η Ι. Μονή Αγ. Γεωργίου Φενεού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος θα τεθεί επικεφαλής κλιμακίου Κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας καθώς και πλήθους πιστών, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει να μεταβούν στο ιστορικό μοναστήρι για τις πανηγυρικές εκδηλώσεις του διημέρου.

Το απόγευμα της Κυριακής 2ας Νοεμβρίου, ώρα 17:00, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο οποίος την επομένη το πρωί θα προστεί της Θ. Λειτουργίας, κατά την διάρκεια της οποίας θα τελέσει και την εις Διάκονον Χειροτονία του αδελφού της Ι. Μονής Μοναχού Ιερωνύμου (κατά κόσμον Βασιλείου) Κεσίσογλου.

Η παρουσία των πιστών της Αρχιερατικής Περιφερείας Φενεού καθώς και των γειτονικών Αρχιερατικών Περιφερειών κρίνεται επιβεβλημένη, αφενός για να τιμήσουν τον προστάτη τους Άγιο Γεώργιο όπως του αρμόζει και αφετέρου για να ενισχύσουν με την προσευχή τους τόσο τον υποψήφιο Διάκονο όσο και ολόκληρη την Αδελφότητα, η οποία εσχάτως αυξήθηκε σημαντικά και με την μέριμνα και την φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και που αρχίζει ήδη να επιτελεί σημαντικό έργο, ανάλογο της μακραίωνης ιστορίας της Ι. Μονής.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.