26η Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για θέματα αιρέσεων

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/10/2014

ΚΣΤ’ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΙΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ

ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ

ΔΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

 

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιείται στη Λαμία, με τη φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, από 3 έως 5  Νοεμβρίου 2014, η «ΚΣΤ΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιῶν και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας», με θέμα: «Εξωχριστιανικές, αιρετικές και αποκρυφιστικές θεωρήσεις περί του Χριστού».

 

Στη Συνδιάσκεψη συμμετέχουν Εντεταλμένοι Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.

 

Οι Συνδιασκέψεις αυτές διοργανώνονται από την  Εκκλησία της Ελλάδος και έχουν Πανορθόδοξη απήχηση, καθόσον ασχολούνται με τα θέματα της σύγχρονης ποικιλόμορφης πλάνης.

 

Μετά την τέλεση του Αγιασμού και την προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων θα απευθύνει χαιρετισμό και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών. Στη συνέχεια θα αναγνωσθούν τα Μηνύματα των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

 

        Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των εργασιών θα ολοκληρωθεί με την Εισήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρ-πασίας κ. Χριστοφόρου: «Ο Χριστός και ο σύγχρονος θρησκευτι-κός συγκρητισμός».  

    

        Στo πλαίσιo του Προγράμματος θα λάβουν τον λόγο και Εντεταλμένοι των Ιερῶν Μητροπόλεων, για να εκθέσουν τη δράση τους.

                           

 

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

σημείωση ierovima:Στό Συμβούλιο αὐτό θά λάβουν μέρος 110 μέλη ἀπό ὅλες τίς Ὀρθόδοξες χῶ­ρες, μεταξύ τῶν ὁποίων Ἀρχιεπίσκοποι, Μητροπολίτες, Ἱερεῖς καί Καθηγηταί ἀπό ὅλα τά Ὀρθόδοξα κράτη.

 

Τήν Δευτέρα 3 Νοεμβρίου τό πρωΐ, ἑορτή τῆς ἀνακομιδῆς τοῦ Ἱεροῦ Λει­ψά­νου τοῦ Ἁγίου Γεωργίου τοῦ Τροπαιοφόρου, εἰς τόν πανηγυρίζοντα Ἱερό Να­ό τοῦ Ἁγίου Γεωργίου (Ἐλασσώνιο) θά τελεσθεῖ πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο ἀπό Ἀρχιερεῖς τοῦ Συνεδρίου, τό ὁποῖο θά προσθέσει ἰδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εἰς τήν ἑορτή.