Εκδήλωση για το ΅ΟΧΙ΅ από την Ι.Μ.Κορίνθου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/10/2014

Με  εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014, στη κατάμεστη από τον κόσμο «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» αίθουσα η εκδήλωση τιμής, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολή μας για την επέτειο του «ΟΧΙ». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  εκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος. Ομιλητής ήταν ο Θεολόγος καθηγητής του 2ου Λυκείου Κορίνθου κ. Νεκτάριος Μετζάκης ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «1940-2014,απο την εποχή του δύσκολου ''ΟΧΙ'' στην  εποχή του εύκολου ''ΝΑΙ''» . Ο ομιλητής με ρεαλισμό κατάφερε να μεταφέρει στο πυκνό ακροατήριο την πραγματικότητα του «σήμερα» σε αντιδιαστολή με το «χθες». Το «ΟΧΙ» που πανηγυρίζουμε σήμερα 74 χρόνια μετά, έχει χαρακτήρα προβληματισμού και επισημάνσεων κυρίως για εμάς τους Νεοέλληνες του εύκολου «ΝΑΙ» σε όλα. Όπως τότε οι αγωνιστές του 1940 συνειδητοποίησαν τον κίνδυνο του εύκολου «ΝΑΙ» και υψώθηκαν  στα όρια της Ελληνικής ηρωϊκής ψυχής, βροντοφωνάζοντας το δύσκολο «ΟΧΙ», έτσι και εμείς, συνειδητοποιώντας τους ψυχοσωματικούς  κινδύνους   πού απειλούν την ελευθερία μας, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων με φρόνημα γενναίο και θυσιαστικό, ευγνωμονούντες τούς ήρωες, που μας έδειξαν τον δρόμο.

Ακολούθησε το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», όπου οι μαθητές με εξαιρετική ζωντάνια και νεανικό σφρίγος κατάφεραν να δονήσουν τις καρδιές του ακροατηρίου από Εθνικό παλμό και περηφάνια, ζωντανεύοντας στη μνήμη τους, τα ιστορικά γεγονότα, μέσα από τις αφηγήσεις, τα ηχητικά ντοκουμέντα και τα τραγούδια της χορωδίας που ερμήνευσαν έντεχνα  τα παιδιά-μαθητές του εν λόγω Εκπαιδευτηρίου.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος, φανερά συγκινημένος, από την όλη ατμόσφαιρα, έκλεισε την εορταστική εκδήλωση, ευχαριστώντας τον ομιλητή και τους μαθητές, τονίζοντας ότι στα δύσκολα χρόνια που διανύουμε απαιτείται εθνική ενότητα και ομοψυχία για να εξασφαλίσουμε  την Εθνική μας αξιοπρέπεια και από όλους αυτούς που μας θέλουν υπόδουλους, για να καταλήξει λέγοντας: ‘’«ΟΧΙ» στην ηττοπάθεια, «ΟΧΙ» στην αδιαφορία, «ΟΧΙ» στο εύκολο «ΝΑΙ» σε ΟΛΑ!!!’’.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ