30 χρόνια αρχιερωσύνης για Ιερώνυμο και Γερμανό

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/09/2011

Προς ευλογία και αγιασμό των ενοριτών την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 θα γίνει στο Ναό της Αγίας Μαρίνης υποδοχή της Ιεράς εικόνος της Παναγίας της Γοργοεπηκόου, που φυλάσσεται στο παρεκκλήσι της Θεοτόκου Ελεούσης του Καλλερίου Ορφανοτροφείου. Η εικόνα θα παραμείνει στο Ναό έως και το μεσημέρι της επομένης όπου θα επιστρέψει στο χώρο της.   

Κατά την διάρκεια της παραμονής του εικονίσματος στο ναό, θα τελεσθούν ιερές ακολουθίες και θα τιμηθεί η 30η επέτειος από της εκλογής ως Επισκόπων (1.11.1981) του Μακαριωτάτου Ποιμενάρχου μας, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και του ποτέ εφημερίου του Ναού μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού. 

Προς τούτο, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 7η απογευματινή, θα τελεσθεί πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν της Παναγίας της Γοργοεπηκόου, θα αναπεμφθεί  ευχαριστήριος δοξολογική προς τον Θεό προσευχή Τον τοιούτους δεδωκότα ημίν Αρχιερείς και θα ψαλεί η Ιερά Παράκλησή της Γοργοεπηκόου, υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως των συνδεθέντων ιστορικά μετά της ημετέρας ενορίας Θεοπροβλήτων Ιεραρχών. Το πρωί του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου 2011 θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και στις 12 θα ψαλεί Ιερά Παράκλησις υπέρ υγείας πάντων των υπό ουσιών και του διαδικτύου εξαρτημένων νέων.