Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

"Οι εκλογές είναι νόθες..."
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 18/11/2013

Απέσυρε την υποψηφιότητά του από τις εκλογές για τη Μητρόπολη Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας ο Επίσκοπος Ιγνάτιος, όπως μετέδωσε ο βουλγαρικός κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός.

Με επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Επίσκοπος Ιγνάτιος υποστηρίζει

δείτε περισσότερα »
Μνημόσυνο στον τόπο του μαρτυρίου
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 16/11/2013

Την παρελθούσαν Κυριακή  ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία εις τον ιερόν ναόν Αγίου Ελευθερίου που ευρίσκεται εντός των κρατητηρίων Κοκκινοτριμιθιάς, τα οποία χρησιμοποιήθησαν διά παράνομες φυλακίσεις αγωνιστών κατά τη διάρκεια του Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α..

Εκκλησιάσθησαν ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Κυπριακής 

δείτε περισσότερα »
Ονομαστήρια Χρυσοστόμου Κύπρου
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 13/11/2013

Λιτά και απέριττα εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.Αφ΄ εσπέρας χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου. Συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Καρπασίας κ. Χριστοφόρος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος

δείτε περισσότερα »
Δεν έχουν τέλος οι βανδαλισμοί
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 07/11/2013

Δεν έχουν τέλος οι βανδαλισμοί χριστιανικών ναών στην Αλβανία από ιερόσυλους. Δεν υπάρχει ιερός ναός που να μην έχει συληθεί.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα himara.gr βάνδαλοι εισέβαλαν σε μικρό ιστορικό ναό, στην Άνω Επισκοπή Αργυροκάστρου και εκτός των καταστροφών στο εσωτερικό του ναού δεν δίστασαν να σκορπίσουν ακόμα και λείψανα σε κόγχες ενταφιασμένα εντός του ναού

δείτε περισσότερα »
Ρώσος κληρικός κατηγορείται για παιδεραστία στην Ελλάδα
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 06/11/2013

protothema.gr Ρώσος κληρικός που συνδέεται με την ποδοσφαιρική ομάδα Ζενίτ της Αγίας Πετρούπολης, καταζητείται από τις ρωσικές αρχές για δύο υποθέσεις παιδεραστίας που διαπράχθηκαν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας της εισαγγελίας

δείτε περισσότερα »
Τρισάγιο από τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας παρουσία του Παπούλια
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 05/11/2013

ierovima.gr- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία, μετέβη το απόγευμα οδικώς από τα Τίρανα στο Αργυρόκαστρο. Εκεί κατέθεσε στεφάνι στο ένα από τα δυο νεκροταφεία των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών στην Κλεισούρα -το άλλο είναι στους Βουλιαράτες- σε κλίμα συγκίνησης. Νωρίτερα είχε τελεστεί τρισάγιο από τον

δείτε περισσότερα »
Απόλυτο σκοτάδι
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 30/10/2013

Διαψεύδει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ότι δυο ορθόδοξοι μητροπολίτες που απήχθησαν τον Απρίλιο στο Χαλέπι της Συρίας, βρίσκονται στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει η τουρκική Zaman, με χθεσινή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι οι κατηγορίες περί απαγωγής των δυο μητροπολιτών επί τουρκικού εδάφους είναι «αβάσιμες και παραπλανητικές».

δείτε περισσότερα »
Η εορτή της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 28/10/2013

Την 28ηΟκτωβρίου ε.ε., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, εχοροστάτησε  κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας. Ακολούθως ο Μακαριώτατος προέστη της επισήμου Δοξολογίας για την Εθνική Επέτειο, ως και της επιμνημόσυνης δεήσεως υπέρ των πεσόντων αιγυπτιωτών αγωνιστών κατά το εθνικό έπος του έτους 1940.

 

Στις πνευματικές αυτές εκδηλώσεις παρέστη για πρώτη φορά ο Εξοχ.Διοικητής της Αλεξανδρείας Στρατηγός Τάρεκ Μάγκντι, στο πρόσωπο του οποίου ο Μακαριώτατος εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την παρουσία του και εμπιστοσύνη για την εργώδη προσπάθεια που έχει αναλάβει προκειμένου να αναμορφώσει την Αλεξάνδρεια. Επίσης παρευρέθησαν ο Εντιμ.Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Χρήστος Καποδίστριας, ο Έφορος των Εκπαιδευτηρίων της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας κ.Πάρις Μακρής, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητος κ.Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, Πρόεδροι Σωματείων και Φορέων της πόλεως, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των ελληνικών σχολείων και άλλοι επίσημοι.

 

            Κατόπιν ο Μακαριώτατος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Ιδιαίτερο Πατριαρχικό Γραφείο με τον Εξοχ.Κυβερνήτη Στρατηγό Τάρεκ Μάγκντι, τον οποίον διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράσταση του Πατριρχείου προς κάθε πρωτοβουλία που στόχο έχει να επανέλθει η πόλη στους κανονικούς της ρυθμούς μετά από την πολιτική και κοινωνική αναστάτωση των δύο τελευταίων ετών. Συζήτησαν θέματα αφορώντα στην ένταξη των μνημείων και μουσείων της Έδρας στον τουριστικό χάρτη της πόλεως και αντήλλαξαν απόψεις σχετικώς προς την ανάληψη από κοινού δράσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρος. Ακολούθως ο Μακαριώτατος ξενάγησε τον υψηλό του προσκεκλημένο στο Πατριαρχικό Μέγαρο, με ιδιαίτερη έμφαση στους υπό τελική διαμόρφωση μουσειακούς χώρους στις Ελληνορωμαϊκές δεξαμενές και στην Πατριαρχική  Βιβλιοθήκη.

 

 

   

δείτε περισσότερα »
Η κυβέρνηση δεν ξέχασε τους απαχθέντες μητροπολίτες
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 24/10/2013

(AΠΕ) «Η ελληνική κυβέρνηση δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και την ανεύρεση των δύο απαχθέντων μητροπολιτών, καθώς το ενδιαφέρον της παραμένει αμείωτο», διαβεβαίωσε τον πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του στη Μονή Μπαλαμάντ (Balamand) χθες, δεύτερη μέρα της διήμερης επίσημης επίσκεψής του στον Λίβανο.

Στη συζήτηση κυριάρχησε

δείτε περισσότερα »
"Αγαπάμε τους λαθρομετανάστες, αλλά να φύγουν..."
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 22/09/2013

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος που εόρτασε σήμερα τα 50 χρόνια ιερωσύνης του χαρακτήρισε για ακόμη μία φορά τους παράνομους αλλοδαπούς «παρείσακτους» τους οποίους, όμως, αγαπάει και τους καλεί να πάνε στη χώρα τους με δικά του έξοδα.

Ερωτώμενος για τα θετικά σχόλια που είχε κάνει στο παρελθόν για το παράρτημα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο (ΕΛΑΜ) ανέφερε πως κάποιοι προσπαθούν να κάνουν λαϊκισμό και να τον κατηγορήσουν.

«Τότε που

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13