Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Η Κύπρος τίμησε τον απελευθερωτικό αγώνα του 55-59
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 01/04/2014

(ΚΥΠΕ) Με την ευκαιρία της εθνικής επετείου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αμυνας Σωκράτη Χάσικο παρέστη στην Πανηγυρική Δοξολογία που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’.

Τον πανηγυρικό της

δείτε περισσότερα »
Μεγάλη Παρασκευή στην Αμμόχωστο μετά από 57 χρόνια
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 31/03/2014

larnakapress Ιστορική απόφαση ώστε να γίνει ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου στον Άγιο Γεώργιο τον Εξωρινό της Αμμοχώστου ανακοίνωσαν Αλέξης Γαλανός και Octay Kayalp.
 
Ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου, θα γίνει την Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου 2014 [5-8.30 μ.μ.] στο Άγιο Γεώργιο τον Εξωρινό της Αμμοχώστου και τους δρόμους της μεσαιωνικής πόλης. Προϊσταμένου του Μητροπολίτη Κωσταντίας-Αμμοχώστου κ.κ. Βασιλείου. 

δείτε περισσότερα »
Καταδίκασε τα επεισόδια κατά του Ταλάτ
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 30/03/2014

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τέως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, προς τον οποίο εξέφρασε τη συμπάθειά του και καταδίκασε τα εναντίον του επεισόδια, που προκάλεσαν μέλη του ΕΛΑΜ, σε εκδήλωση στην Λεμεσό.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο κ. Χρυσόστομος είπε

δείτε περισσότερα »
Ελεύθερες οι καλόγριες
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 10/03/2014

Ελεύθερες αφέθηκαν οι 13 καλόγριες που είχαν απαχθεί από ιστορική χριστιανική περιοχή, μετά από ανταλλαγή αιχμαλώτων.

16 γυναίκες εκ των οποίων οι 13 καλόγριες που είχαν απαχθεί από το ιστορικό χριστιανικό χωριό Μαλούλα κοντά στη Δαμασκό, αφέθηκαν ελεύθερες μετά από ανταλλαγή αιχμαλώτων.

δείτε περισσότερα »
Η τοιχογραφία που ενοχλεί...
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 28/01/2014

Σε τοιχογραφία των κτητόρων του ιερού Ναού της Αναστάσεως στην Ποντγκόριτσα απεικονίζεται ο μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, Αμφιλόχιος να παραδίδει το Ναό στον Χριστό.

 Το γεγονός αυτό προκάλεσε εντύπωση, αφού συνήθως σε τέτοιου είδους τοιχογραφίες, στην πρώτη σειρά απεικονίζεται ο προκαθήμενος της Εκκλησίας που ανήκει 

δείτε περισσότερα »
Αισιόδοξος ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 16/01/2014

Την βεβαιότητα ότι θα ανατείλουν καλύτερες μέρες στην Κύπρο και την Ελλάδα και ότι η κρίση θα ξεπεραστεί εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ύστερα από συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο. Ο κ. Μιχελάκης είπε ότι υπάρχει και η θέληση και αποφασιστικότητα «για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό το οποίο έχουμε βάλει ως στόχο».

δείτε περισσότερα »
Τι κρύβει η ξαφνική νέα σύγκρουση Φαναρίου - Μόσχας
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 12/01/2014

 

Γιατί η Ρωσία βάζει θέμα αμφισβήτησης του πρωτείου και ποια είναι η αλήθεια σύμφωνα με τον καθηγητή Πανώτη

 

Του Κώστα Παππά

 

(από το ένθετο της Δημοκρατίας για την ορθοδοξία)

  

Ερωτήματα προκάλεσε για άλλη μια φορά η στάση της Ρωσικής Εκκλησίας έναντι του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Οι σχέσεις των Ρώσων με το Οικουμενικό 

δείτε περισσότερα »
Η δύναμη του Αρχιεπισκόπου
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 27/12/2013

ierovima.gr -Χρειάζεται να έχεις καρδιά και πίστη στο Θεό για να κυκλοφορείς στην Αλβανία με αυτοκίνητο που διαθέτει επιγραφή στην ελληνική γλώσσα.

Τα οχήματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας με εντολή του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, φέρουν επιγραφές στα ελληνικά.

Από αυτή την ενέργεια του μαχητικού Αρχιεπισκόπου ενοχλήθηκαν τα αλβανικά μέσα:

«Προφανώς η επίσημη γλώσσα της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας είναι η ελληνική», γράφει αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Σε μια φωτογραφία που παρασχέθηκε στο πρακτορείο ‘ Iliria’ μπορούμε να δούμε πως το όχημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας έχει την ελληνική γλώσσα ως την επίσημη γλώσσα, αλλά και την αλβανική την έχει εξελληνίσει από ORTODOSKΕ σε ORTHODHOSKE.

Όσον αφορά αυτό το γεγονός, ο γνωστός Αλβανός ιστορικός Arben Lala, κουνάει τον δάχτυλο προς τον Αρχιεπίσκοπο της Αλβανίας Αναστάσιο Γεράσιμο Γιανουλάτο, ο οποίος πάει να εξελληνίσει την Αλβανική Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία». 

(φωτο echedoros-a.gr)

δείτε περισσότερα »
"Ας μην μας αναγνωρίσει η Τουρκία"
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 26/12/2013

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου σχολιάζοντας την ενέργεια της τουρκικής κυβέρνησης, να αποκλείσει την Κυπριακή Δημοκρατία από την εφαρμογή της συμφωνίας με την Ε.Ε για επανεισδοχή παράνομων μεταναστών, ανέφερε πως «δεν θέλουμε την αναγνώριση της Τουρκίας γιατί μας αναγνωρίζει όλος ο υπόλοιπος κόσμος».

Η Τουρκία είπε ο ίδιος, « για μισό αιώνα τώρα δεν μας αναγνωρίζει. Δεν θέλουμε την αναγνώριση της Τουρκίας, μας αναγνωρίζει όλος ο υπόλοιπος κόσμος και εγώ προσωπικά

δείτε περισσότερα »
Η ευχή του αρχιεπισκόπου Αλβανίας
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 27/11/2013

«Αυτοκριτική, μετάνοια, αντίσταση ποιότητας με πολλή αλληλεγγύη» είναι η ευχή του αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου. «Ανησυχώ, όχι γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά για το αν θα αξιοποιήσουμε όλες τις κρυμμένες δυνατότητες που έχουμε για να φύγουμε από αυτή την κρίση» επισήμανε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την ανακήρυξή του σε επίτιμο πρόεδρο του Συλλόγου του 2ου Γυμνασίου Αρρένων Αθηνών, σε μία λαμπρή τελετή στο Μέγαρο Μελά.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13