Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Κύπρος: Ο λαός συμμετέχει στην εκλογή Αρχιεπισκόπου
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 23/11/2022

Έξι Ιεράρχες εκδήλωσαν χθες Τρίτη το ενδιαφέρον τους για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο με γραπτή ενυπόγραφη επιστολή, την οποία κατέθεσαν στον Γενικό Έφορο Αρχιεπισκοπικών Εκλογών.

δείτε περισσότερα »
Κύπρος: Στις 18 Δεκεμβρίου οι Αρχιεπισκοπικές εκλογές - Το πλούσιο παρασκήνιο
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 15/11/2022

πηγή protothema.gr Μανώλης Καλατζής - Λευκωσία Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου αποφάσισε τη διενέργεια εκλογών για τα τρία πρόσωπα που θα διεκδικήσουν τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, μετά τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’. Οι εκλογές

δείτε περισσότερα »
Εκκλησία Κύπρου: Διεργασίες για την διαδοχή
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 10/11/2022

πηγή protothema- Μανώλης Καλατζής - Λευκωσία Η εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’ την περασμένη Δευτέρα το πρωί, σήμανε και την επίσημη έναρξη των διεργασιών για την διαδοχή του. Ανεπισήμως, οι διεργασίες αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου έπασχε από καρκίνο. Σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη, δεν κατατίθενται υποψηφιότητες για την ανάδειξη κάποιου στον αρχιεπισκοπικό

δείτε περισσότερα »
Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 07/11/2022

Αποδήμησε προς Κύριον , σήμερα στις 6.45 π.μ. σε ηλικία 81 ετών ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β'. Αιωνία η μνήμη και καλό παράδεισο.

δείτε περισσότερα »
Με γενναιότητα δίνει την μάχη του!
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 26/10/2022

Η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου παραμένει κρίσιμη, σύμφωνα με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε την Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου. «Η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου παραμένει κρίσιμη. Ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου νοσηλεύεται στην Αρχιεπισκοπή και ακολουθεί την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή», αναφέρεται.

δείτε περισσότερα »
Συνάντηση Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας με την Στρατιωτική Υπηρεσία
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 23/09/2022

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2022, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος συναντήθηκε στην κατοικία του, με τον επικεφαλής της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Προεδρίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Συνταγματάρχη Oleksiy Tereshchuk. Στη συνάντηση

δείτε περισσότερα »
Η Εθνική προ-κορασίδων στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 28/04/2022

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' υποδέχθηκε την Εθνική Ομάδα προ-κορασίδων που βρίσκεται στο Ισραήλ για το UEFA WU 16

δείτε περισσότερα »
Aρχιεπίσκοπος Κύπρου: "Δεν είναι στα καλά του ο Πούτιν"
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 12/04/2022

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος επιτέθηκε σήμερα στις πρακτικές της Ρωσίας με την εισβολή στην Ουκρανία. Αναφερόμενος στον Βλαντιμίρ Πούτιν είπε πως «αυτό που κάνει δεν έχει λογική. Είναι απαράδεκτο».

δείτε περισσότερα »
Αίγυπτος: Πρώτη Ανάσταση στην Αλεξάνδρεια
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 18/04/2020

«Άρωμα Αφρικής» είχε η σημερινή Πρώτη Ανάσταση στην Αλεξάνδρεια, με τον Πατριάρχη Θεόδωρο να ψέλνει το «Ανάστα ο Θεός», υπό τους εκκωφαντικούς ήχους των αφρικανικών τυμπάνων που κτυπούσαν ιεροσπουδαστές της Αφρικής, μέσα στον Άγιο Σάββα Αλεξανδρείας, όπως ακριβώς συνηθίζεται στην ιεραποστολή.

δείτε περισσότερα »
Ιεροσόλυμα: Η Χρυσή Πύλη
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 12/04/2020

π. Τιμόθεος Ηλιάκης Ιεροσόλυμα η Χρυσή Πύλη Πρόκειται για την πιο αρχαία πύλη από την οποία πέρασε ο Χριστός πάνω στο γαϊδουράκι κατά την είσοδό του στην πόλη των Ιεροσολύμων. Από την ίδια πύλη πέρασε το 629 μ.Χ. και ο αυτοκράτορας Ηράκλειος μεταφέροντας τον Τίμιο Σταυρό από τους Πέρσες που τον είχαν κλέψει κατά τις επιδρομές τους.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13