Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Στη μνήμη του πατρός Ισιδώρου Σαλάκου
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 23/03/2013

Την μνήμη του πατρός Ισιδώρου, που τόσο αδόκητα μας εγκατέλειψε για πάντα πριν από σαράντα μέρες, τίμησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄ και όλη η καϊρινή παροικία, στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο που τελέστηκε την περασμένη Παρασκευή, 22 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλων Ντάχερ, στο Κάιρο, παρουσία του Έλληνα Πρέσβη κ.Χριστόδουλου Λάζαρη, του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο κ.Γιάννη Χατζαντωνάκη, του Συμβούλου της Ελληνικής Πρεσβείας κ.Ανδρέα Κοτίδη, του Ακόλουθου Άμυνας Πλοίαρχου ΠΝ Στέλιου Πετράκη και πολλών επισήμων.
 
Στην επιμνημόσυνη δέηση, συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Ερμουπόλεως κ.Νικόλαος, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Θεοφ. Επίσκοπος Νιτρίας κ.Νικόδημος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου Θεοφ. Επίσκοπος Βαβυλώνος κ.Νήφων, ο Έξαρχος της Ρωσικής Εκκλησίας π.Μιχαήλ Γκορμπατσώφ και όλος ο ιερός κλήρος, ο Ταμίας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ.Αντώνης Διαμαντίδης, το ΔΣ της ενορείας Ντάχερ, η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Μαρίας Αιγυπτίας» Στέλλα Κυριάζη, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου κα Βάσω Γαζή, η Γενική Γραμματέας της Χιακής Αδελφότητας κα Θεανώ Μπενοβία, ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων κ.Αλέκος Καζαμίας, ο Έφορος των Αιγυπτίων Προσκόπων κ.Ναντίμ Εσκάνταρ και άλλοι επίσημοι.
 
«Ήρθα σήμερα ως πνευματικός πατέρας για να προσευχηθώ για την ψυχή του πατρός Ισιδώρου και ως Πατριάρχης να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί αγάπησε την εκκλησία και αφιέρωσε τα νιάτα του στον Χριστό και το ιεραποστολικό Πατριαρχείο μας», τόνισε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, συντετριμμένος από τον άδικο και τόσο ξαφνικό χαμό του ιερέα που αγάπησε τόσο το αραβόφωνο ποίμνιο όσο και όλη η ελληνική παροικία στο Κάιρο.
 
Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου ευχαρίστησε όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό του αξέχαστου ιερέα στις τελευταίες δύσκολες στιγμές του αλλά και κατά την διάρκεια όλης της παραμονής του στην Αίγυπτο: την ενορία Αρχαγγέλων Ντάχερ, την κα Στέλλα Κυριάζη και τις άλλες κυρίες που έγιναν οι μάνες του στο Κάιρο, τους προσκόπους (έλληνες και αιγυπτίους) και όλη τη νεολαία, που τόσο ο π. Ισίδωρος αγάπησε.

Νικόλαος Κάτσικας

Δημοσιογράφος  

δείτε περισσότερα »
«Καλή είναι και η λίρα μας»
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 19/03/2013

«Για να βγούμε από το ευρώ χρειάζεται μια προετοιμασία...Προς τα εκεί πρέπει να τείνουμε και πρέπει να φύγουμε από την Ευρωζώνη...Οι Ευρωπαίοι θέλουν να μας στραγγαλίσουν...καλή είναι και η λίρα μας ». Αυτά είναι τα σημαντικότερα σημεία των δηλώσεων που έκανε  πριν λίγο στο Σκάϊ ο αρχιεπίσκοπος της Κύπρου κ. Χρυσόστομος.

δείτε περισσότερα »
«Η τρόϊκα θέλει το φυσικό αέριο»
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 13/03/2013

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ΄. Χρυσόστομος, σε συνέντευξή του στο κρατικό κυπριακό κανάλι ΡΙΚ εκτίμησε ότι απώτερος στόχος της τρόικας είναι ο θαλάσσιος πλούτος στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και η άσκηση πίεσης σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο οποίος προέβλεψε ότι οι δανειστές «εθελοτυφλούν, γιατί δεν θα το επιτύχουν».

Ο κ. Χρυσόστομος χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση στην οικονομία.

Είπε ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και πρόσθεσε ότι δεν πίστευε ποτέ ότι η συμπεριφορά της τρόικας θα ήταν «τόσο απαράδεκτη, σκληρή και εξουθενωτική».

Επανέλαβε

δείτε περισσότερα »
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ στον αρχιεπίσκοπο Αμερικής
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 12/03/2013

Κύκλο σημαντικών επαφών πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, με πρώτη συνάντηση αυτή με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.

Στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη, παρουσιάστηκε ο απολογισμός του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, που έχουν δημιουργήσει εδώ και 14 μήνες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός “Αποστολή” της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με τη συμμετοχή 300 εθελοντών γιατρών μελών του ΙΣΑ.

δείτε περισσότερα »
"Επιστροφή στην κυπριακή λίρα", προτείνει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 11/03/2013

Οχι μόνο δεν αστειεύεται αλλά και επιμένει! Αν θέλουν να μας καταστρέψουν, να έχουμε το θάρρος να πούμε ότι μπορούμε να ζήσουμε και μόνοι μας, με την κυπριακή λίρα που είχαμε προηγουμένως», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη στάση της τρόικας στις διαπραγματεύσεις για την κυπριακή δανειακή σύμβαση.

Παράλληλα, ο αρχιεπίσκοπος υπέδειξε στην πολιτική ηγεσία ότι θα πρέπει να φανεί σκληρή απέναντι στους δανειστές «και να τους πει ότι κάνουμε σκέψεις να φύγουμε από το ευρώ».

δείτε περισσότερα »
Οχι στη καύση νεκρών-Οχι στο σύμφωνο συμβίωσης
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 06/03/2013

sigmalive.com -Κάθετα αντίθετα στην προώθηση των νομοσχεδίων για την καύση των νεκρών, για το σύμφωνο συμβίωσης και την προωθούμενη απαλλαγή μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών, παρουσιάζεται η Ιερά Σύνοδος.

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, που ανακοίνωσε την απόφαση των Αρχιερέων και σχολιάζοντας το σύμφωνο συμβίωσης για ομοφυλόφιλους, είπε ότι οι νόμοι δεν μπορούν να ανάγουν την εκτροπή σε κανόνα δικαίου.

δείτε περισσότερα »
Ιδιωτικοποιήσεις με τις ευλογίες του αρχιεπισκόπου
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 04/03/2013

Στις ιδιωτικοποιήσεις και στον «υγιή «ανταγωνισμό» δίνει τις ευλογίες του ο Αρχιεπίσκοπός Κύπρου Χρυσόστομος

Συγκεκριμένα με δηλώσεις του τάσσεται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων των ημικρατικών οργανισμών, που είναι ένα ακανθώδες θέμα του κυπριακού μνημονίου σε περίπτωση που το δημόσιο χρέος της Κύπρου κριθεί μη βιώσιμο.

Τόνισε ότι στο μνημόνιο υπάρχει το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων αι «δεν πρέπει να κοροϊδεύουν το λαό».

δείτε περισσότερα »
Αυτός είναι ο νέος Πατριάρχης Βουλγαρίας
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 24/02/2013

(ierovima-απόδοση (foto) από novinite.com)


Nέος  Προκαθήμενος  της Βουλγαρικής Εκκλησίας, εξελέγη με 90 ψήφους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρούσε κ. Νεόφυτος.

Μόλις έγινε γνωστή η εκλογή του οι καμπάνες στο κέντρο της Σόφιας ήχησαν χαρμόσυνα.


Ο νέος προκαθήμενος γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου του 1945 στη Σόφια.Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Ακαδημίας της Σόφιας, και έχει ειδικευτεί στη Μόσχα. Ο Νεόφυτος υπήρξε στενός συνεργάτης του μακαριστού Πατριάρχη Μάξιμου.

δείτε περισσότερα »
Χρυσόστομος:"Θέλουμε καλές σχέσεις και με τους Τούρκους"
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 27/01/2013

Δεν είναι αντίθετος με τη μεταφορά κυπριακού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, υπό προϋποθέσεις, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.
Το όλο θέμα έχει δύο σκέλη, είπε ο κ.κ. Χρυσόστομος και επεσήμανε « εάν εθνικά συμφέρει στην πατρίδα και στο λαό μας να περάσει από την Τουρκία, να περάσει. Και εάν συμφέρει οικονομικά να περάσει από την Τουρκία, να περάσει».
Εμείς, συνέχισε, θέλουμε τις καλές σχέσεις με όλα τα έθνη και με τους Τούρκους και προσέθεσε: «Ως Εκκλησία είμεθα πάντοτε ανοικτοί σε ό,τι συμφέρει στον κυπριακό λαό, και Έλληνες και Τούρκους και στις άλλες μειονότητες, δεν έχουμε λόγους εμείς να εναντιονόμεθα.
Σε παρατήρηση ότι μια τέτοια ενέργεια θα καταστήσει την Κύπρο «αιχμάλωτη» της Τουρκίας 

δείτε περισσότερα »
Θεατρικό έργο στην Κορυτσά που προσβάλλει την Ορθοδοξία
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 24/01/2013

(aftonomi.gr)Πολλές φορές η αλβανική πολιτική τάξη, θέλει να παρουσιάζει στην κοινή γνώμη, εντός και εκτός της χώρας, πως στην Αλβανία δεν υπάρχουν θρησκευτικές εντάσεις και πως υπάρχει η ίδια ανοχή και σεβασμός απ' όλους και για όλες τις θρησκευτικές κοινότητες. 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13