Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ι.Μ.Αρκαλοχωρίου: Θεμελίωση ναού στον Τσούτσουρα
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 11/01/2013

Σε κλίμα συγκίνησης και με την παρουσία πλήθους κόσμου τελέσθηκε την Κυριακή των Θεοφανείων 6 Ιανουαρίου 2013, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, ο αγιασμός και η θεμελίωση του υπό ανέγερση τρίκλιτου Ιερού Ναού στον Τσούτσουρα Ηρακλείου Κρήτης, ο οποίος αφιερώθηκε στην Παναγία τη Φοβερά Προστασία, της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους (κεντρικό κλίτος), στον Άγιο Νικόλαο το Στρειδά, της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα Αγίου Όρους (δεξιό κλίτος) και στον Άγιο Μανουήλ τον Κρήτα, εκ Σφακίων (αριστερό κλίτος).

Στην τελετή θεμελίωσης παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο πρώην Βουλευτής κ. Μανόλης Στρατάκης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, κληρικοί και πλήθος κόσμου. 

δείτε περισσότερα »
Σχολή Γονέων Μητρόπολης Καρπάθου
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 09/01/2013

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 ξεκίνησε τις συναντήσεις της η Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου για γονείς και νέα ζευγάρια.

Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η επιμόρφωση και η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σπουδαίο έργο της αγωγής των παιδιών τους και  να αντιμετωπίσουν τη σύγχρονη συζυγική και οικογενειακή ζωή με χαρά, γνώση και υπευθυνότητα, στο φως της ορθόδοξης πνευματικής παράδοσης και της επιστήμης της παιδαγωγικής.

Στη Σχολή Γονέων της Μητροπόλεως θα διδάσκουν ειδικοί επιστήμονες: γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (Παιδίατροι, Παιδοψυχίατροι, κ.ά.), Ψυχολόγοι, Παιδαγωγοί, Θεολόγοι, Κοινωνιολόγοι, Εκπαιδευτικοί.

Με την παρακολούθηση των θεμάτων που αναπτύσσονται από τους επιστήμονες-εισηγητές και με την ανταλλαγή εμπειριών παρέχεται εξαιρετική βοήθεια στους γονείς για το έργο τους, καθώς και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Ο αγιασμός έναρξης της Σχολής έγινε την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στην Πνευματική Εστία της Μητροπόλεώς μας, κάτω από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου,  από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβρόσιο. Συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π.Επιφάνιος Χριστοδουλάκης, ο Ιεροκήρυξ Αρχιμ. π.Καλλίνικος Μαυρολέων, οι Πρεσβύτεροι π.Μιχαήλ Οικονομίδης και π.Ιωάννης Νεραντζούλης και ο Ιεροδιάκονος π.Λουκάς Ναβρούζογλου.

Ακολούθησε η 1η εισήγηση από τον Αντισμήναρχο κ.Γεώργιο Ποτηριάδη, Τμηματάρχη Δικτύων και Επικοινωνιών Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, με θέμα: «Παιδιά και κίνδυνοι στο διαδίκτυο». Ο κ.Ποτηριάδης παρουσίασε εύστοχα όλους τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας κατά την ενασχόλησή τους με το διαδίκτυο, υπέδειξε στους γονείς, που κατέκλυσαν την αίθουσα, να διαπαιδαγωγηθούν οι ίδιοι για το διαδίκτυο, να μιλούν με τα παιδιά τους για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής τους ζωής καθώς και άλλους τρόπους για μια σωστή διαχείριση του διαδικτύου. Τέλος, απάντησε στις πολλές ερωτήσεις και απορίες, τόσο των γονέων όσο και των νέων που συμμετείχαν στην 1η συνάντηση.

Η 2η συνάντηση έχει προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013, στον ίδιο χώρο, με εισηγητή τον κ.Σπύρο Τάνταρο, Αναπληρωτή Καθηγητή Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα: « Η σύγχρονη οικογένεια και η ανάπτυξη του παιδιού μας». 

δείτε περισσότερα »
Οικουμενικός Πατριάρχης :Έτος Πανανθρώπινης Αλληλεγγύης το 2013
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 25/12/2012

Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, τονίζει: 

Χριστός γεννᾶται˙ δοξάσατε. Χριστός ἐπί γῆς˙ ὑψώθητε." Ἄς πανηγυρίσωμεν χαρμοσύνως τήν ἄφατον Θεοῦ συγκατάβασιν. Οἱ Ἄγγελοι προηγοῦνται ψάλλοντες "δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ καί ἐπί γῆς εἰρήνη, ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία".Ἐπί τῆς γῆς ὅμως βλέπομεν καί βιοῦμεν πολέμους καί ἀπειλάς πολέμων. Καί ὅμως δέν ἀναιρεῖται ἐκ τούτου ἡ χαρμόσυνος ἀγγελία. Η ΕΙρήνη, πράγματι ἦλθεν ἐπί τῆς γῆς διά τῆς καταλλαγῆς, ἐν τῷ προσώπῳ Ἰησοῦ Χριστοῦ,  

δείτε περισσότερα »
Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου προς την Ελλάδα
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 20/12/2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012

 

Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος

 

«Προσφιλείς μου Ομογενείς της Ελλάδος, έχω την ιδιαίτερη τιμή να μεταφέρω σε σας τις θερμότατες εόρτιες ευχές των Ομογενών της Αμερικής: Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένος ο Καινούργιος Χρόνος που ανατέλλει.

Σας μεταφέρω όχι μόνο τις ευχές αλλά και τη διαβεβαίωσή μας ότι είμαστε μαζί σας, ότι παρακολουθούμε τους αγώνες, τις αγωνίες σας, τις πρωτοφανείς δυσκολίες, και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζετε.

Είμαστε μαζί σας εμπράκτως και με πολλούς τρόπους οι οποίοι συνοδεύονται από έντονη και συνεχή ικεσία προς τον Θεόν. Ένα Θεόν, ο Οποίος δεν είναι αποστασιοποιημένος αλλά άνθρωπος γενόμενος για μας, γεύθηκε από την πρώτη στιγμή της Γεννήσεώς Του και στη συνέχεια της επίγειας ζωής Του  την ανθρώπινη τραγωδία και υποσχέθηκε ότι θα είναι μαζί μας μέχρι συντέλειας του αιώνος. Ετήρησε στο παρελθόν την υπόσχεσή Του αυτή, ιδιαίτερα προς το ηρωικό Έθνος μας, και θα την τηρήσει και στην παρούσα συγκυρία οδηγώντας την Πατρίδα μας στη υπέρβαση των οιονδήποτε δυσκολιών και αδιεξόδων.

Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένος ο Καινούργιος Χρόνος, προσφιλείς μου Ομογενείς της Πατρίδος».

 

Σταύρος Παπαγερμανός

Διευθυντής Γραφείου Τύπου 

δείτε περισσότερα »
Ο Αμερικής Δημήτριος για την τραγωδία στο Sandy Hook
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 16/12/2012

 Στο άκουσμα των φρικτών ειδήσεων της τερατώδους μαζικής δολοφονίας στο Δημοτικό Σχολείο Sandy Hook του Newtown του Κονέκτικατ, που προκάλεσε τον τραγικό και άδικο θάνατο 26 ανθρώπων, οι περισσότεροι των οποίων ήταν μικρά παιδιά, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος επικοινώνησε αμέσως με τον π. Πέτρο Καρλούτσο, ιερέα του Ελληνορθόδοξου Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Danbury του Κονέκτικατ (φωτο), που βρίσκεται κοντά στο σχολείο Sandy Hook, τον τόπο της τραγωδίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τον έντονο πόνο του, την βαθιά του λύπη και την μεγάλη του ανησυχία
 

δείτε περισσότερα »
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος Harrow
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 11/12/2012

(π.Αναστάσιος Σαλαπάτας) Την Κυριακή 9η Δεκεμβρίου 2012 στην Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος Harrow και Περιχώρων (BΔ Λονδίνου) οργανώθηκαν δύο ενδιαφέρουσες εορταστικές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις: 

Α).     Το μεσημέρι, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε στην Κοινοτική Αίθουσα το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι. Το οργάνωσαν τα μέλη της Βοηθητικής Αδελφότητας Κυριών & Δεσποινίδων «Η Αγία Αγάθη», στην οποία προεδρεύει η κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου. Όλο το εκκλησίασμα επισκέφθηκε την ωραία έκθεση που είχε με μεγάλη επιμέλεια και αγάπη ετοιμασθεί. Η Αδελφότητα εισέπραξε τελικά το ποσόν των £1000 από την  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43