Οικουμενικό Πατριαρχείο

"Η αργία της Κυριακής εκφράζει την Ορθοδοξία"
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 23/07/2013

"Η ἀργία τῆς Κυριακῆς, ὡς ἡμέρας καταπαύσεως τῶν ἐργασιῶν, ἀποτελεῖ καί ἐκφράζει αὐτό πού εἴμαστε ὡς Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί καί τυχόν κατάργησή της δημιουργεῖ ἐπιπλέον δυσλειτουργία, ἰδιαιτέρως στόν θεσμό τῆς οἰκογένειας, ἡ ὁποία ἐπηρεάζει καθοριστικά τή συνοχή τῆς Κοινωνίας, τήν ὁποία ἔχομε μεγάλη ἀνάγκη, στούς χαλεπούς καί κρίσιμους σημερινούς καιρούς μας", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Το ανακοινωθέν έχει ως εξής:

δείτε περισσότερα »
Στη Μητρόπολη Γερμανίας ο υφυπουργός Εξωτερικών
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 15/07/2013

Επίσκεψη στην Γερμανία πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος. Κατά την διάρκεια της, συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Μητρόπολης Γερμανίας, είχε συναντήσεις με ομογενειακές οργανώσεις, ενώ παραβρέθηκε και στις εκδηλώσεις Ελληνοβαυαρικής Φιλίας που διοργάνωσε ο Δήμος Μονάχου.

Ο κ.Γεροντόπουλος παρακολούθησε

δείτε περισσότερα »
Τα 50χρονα από την ίδρυση της Ι.Μ.Γερμανίας
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 13/07/2013

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος πραγματοποιεί σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 14 Ιουλίου επίσκεψη στο Μόναχο και τη Νυρεμβέργη.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ.Γεροντόπουλος θα συμμετάσχει και στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μητρόπολης Γερμανίας που θα πραγματοποιηθούν στο Μόναχο, ενώ θα έχει συνάντηση με τον Μητροπολίτη κ.κ.Αυγουστίνο.
Την Κυριακή

δείτε περισσότερα »
Η Σύναξις των Αγιορειτών Οσίων Πατέρων
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 07/07/2013

Με μεγάλη λαμπρότητα και με την συμμετοχή πολλών Καρυωτών Πατέρων και εκ των πέριξ σκηνωμάτων εορτάσθη εις τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου η Σύναξις πάντων των Αγιορειτών Οσίων Πατέρων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, προσκεκλημένος επί τούτο υπό της Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους – Άθω.

Ο Σεβασμιώτατος εις τον πανηγηυρικόν του λόγον του όστις εξεφωνήθη εις τον ξενώνα της Ιεράς Κοινότητος μετά το πέρας της ολονυκτίου Ακολουθίας και τον χαιρετισμό του Πρωτεπιστάτου Ιερομονάχου Στεφάνου Χιλανδαρινού, εξέφρασε με συγκίνηση τις 

δείτε περισσότερα »
Η Οσία Μελώ της Κώ
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 07/07/2013

Στὴν περιοχὴ νοτιοδυτικὰ τοῦ Ἀσκληπιείου καὶ περίπου 150 μέτρα δυτικὰ ἀπὸ τὴ θέση Κοκκινόνερο (ἰαματικὲς πηγές) βρίσκεται τὸ παλαιότατο ἐκκλησάκι («μοναστηράκι») τῆς Ὁσίας Μελοῦς. Ἡ ὁσία εἶναι ἡ μοναδικὴ ἁγιασμένη γυναικεία μορφὴ ποὺ φαίνεται ὅτι ἦταν ντόπια, ἂν καὶ ἀκόμη δὲν γνωρίζουμε τὴν καταγωγή της.

Εἶναι πολὺ σημαντικὸ ὅτι παρὰ τὴν ἔλλειψη ἱστορικῶν στοιχείων ἡ μνήμη τῆς Ὁσίας διατηρήθηκε στὴ συνείδηση τοῦ λαοῦ καὶ ἡ λατρεία της φθάνει σὲ ἐμᾶς ἀδιάκοπη ἀπὸ τὰ βάθη τῶν αἰώνων.

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Λέρου-Καλύμνου: «βιώνουμε καταστάσεις του 1950»!
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 07/07/2013

Στην Κάλυμνο, την Ψέριμο, την Τέλενδο και την Αστυπάλαια βρέθηκε κλιμάκιο της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή Κωνσταντίνο Δήμτσα.

 

Το κλιμάκιο παρέδωσε 2 τόνους τροφίμων, φαρμακευτικού και υγιειονομικού υλικού, συνεχίζοντας την εκστρατεία ενίσχυσης και στήριξης των ακριτικών περιοχών.

 

Σημειώνεται ότι στην Κάλυμνο 150 άτομα βρίσκουν,

δείτε περισσότερα »
Επίσκεψη στον Πατριάρχη σχεδιάζει ο Πάπας
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 03/07/2013

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ ο Αρχιεπίσκοπος της Χιλής, ο οποίος συναντήθηκε για περίπου 45 λεπτά με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, αποκάλυψε αργότερα ότι ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας σχεδιάζει να ανταποδώσει, εντός του επόμενου έτους, την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στη Ρώμη, για την ενθρόνιση του νέου Ποντίφικα.

Ο Αρχιεπίσκοπος της Χιλής δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά στα ιταλικά ΜΜΕ ξεκίνησε η φημολογία. Πιο συγκεκριμένα, στη Ρώμη θεωρούν ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είναι έτοιμος να κάνει το συγκεκριμένο

δείτε περισσότερα »
Μετωπική σύγκρουση Σεραφείμ με Φανάρι
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 03/07/2013

Ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, με αφορμή την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Μιλάνο, θέτει μια σειρά ερωτημάτων προς τον Παναγιώτατο, ενώ στον επίλογο της μακροσκελούς επιστολής του εκφράζει την ανησυχία ότι με τις ενέργειές του ο κ. Βαρθολομαίος δημιουργεί προβλήματα στην ενότητα της Εκκλησίας.

 

Παραθέτουμε μικρό απόσπασμα της επιστολής:

δείτε περισσότερα »
Ο αρχιμανδρίτης που θα αφόριζε τον υπουργό Αιγαίου
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 30/06/2013

Πιστός Μυτιληνιός για το ierovima-Ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος Συκής που έχει απομακρυνθεί (έλαβε απολυτήριο) από τη Μητρόπολη Μυτιλήνης, ήταν αγαπητός σε όλους τους κατοίκους του νησιού οι οποίοι μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζουν τους λόγους της απομάκρυνσης του αρχιμανδρίτη.

Ο π. Κύριλλος, αγαπημένο παιδί του Παναγιωτάτου, ήταν εκείνος που πριν μερικά χρόνια, είχε κηρύξει «persona non grata» υπουργό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Γυρίζουμε δώδεκα χρόνια πίσω και διαβάζουμε

δείτε περισσότερα »
Φωτογραφία από Θεία Λειτουργία στο Χονγκ-Κονγκ
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 27/06/2013

Φωτογραφία από την ιστοσελίδα της Ι.Μ. Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής με λεζάντα: Θεία Λειτουργία στο Χονγκ Κονγκ προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής κ.Νεκταρίου και την συμμετοχή πλήθους πιστών 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43