Οικουμενικό Πατριαρχείο

50.000 ευρώ από το Οικουμενικό Πατριαρχείο
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 06/11/2013

onsports.gr -Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα παρουσιάστηκε το νέο «σπίτι» της Ενωσης, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να στέλνει μήνυμα για τη μεγάλη επιστροφή σε ένα νέο ελληνικό ποδόσφαιρο και το Πατριαρχείο να βάζει το θεμέλιο λίθο ενισχύοντας με 50.000 ευρώ.

Ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί η 6η Νοεμβρίου

δείτε περισσότερα »
Η Ορθοδοξία στην Κορέα
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 04/11/2013

Στη Σεούλ βρίσκεται ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης.

Από την σελίδα του στο facebook, οι τρεις καταπληκτικές φωτογραφίες που ακολουθούν.

δείτε περισσότερα »
Ο νέος καθηγούμενος της Ι.Μ.Εσφιγμένου
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 09/10/2013

Η Ιερά Μονή του Εσφιγμένου Αγίου Όρους ανακοινώνει ότι μετά την προς Κύριον εκδημίαν του πολυφιλήτου Καθηγουμένου ημών Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου, έλαβε χώραν σήμερον, 26.9/9. 10.2013, ημέραν Τετάρτην, η διαδικασία εκλογής του νέου Καθηγουμένου συμφώνως προς τα οριζόμενα εις τον Καταστατικόν Χάρτην του Αγίου Όρους.

Νέος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Εσφιγμένου εξελέγη παμψηφεί ο Γέρων Ιερομόναχος

δείτε περισσότερα »
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Νις
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 07/10/2013

(Φωτο Χρ. Μπόνης) Στο συλλείτουργο που τελέσθηκε χθες το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην πόλη Nis, γενέτειρα του Μεγάλου και Αγίου Κωνσταντίνου, έδωσε το παρων και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Στο συλλείτουργο προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ενώ συλλειτούργησαν οι Πατριάρχες Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος και Ρωσίας κ. Κύριλλος, οι Αρχιεπίσκοποι Κύπρου κ. Χρυσόστομος, Πολωνίας

δείτε περισσότερα »
Εκβιασμοί για να λειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 03/10/2013

Σε έναν πρωτοφανή πολιτικό εκβιασμό, ο οποίος αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Ερντογάν αντιμετωπίζει τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, προχώρησε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμεν Μπαγίς, ζητώντας «ανταλλάγματα» από την Ελλάδα στη Θράκη προκειμένου να... συζητηθεί η επανέναρξη της λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο Τούρκος υπουργός μάλιστα μιλώντας 

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ.Λέρου: Μνήμη Μικράς Ασίας
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 17/09/2013

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013, στον Ιερό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού Λέρου, εορτάσθηκε «Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ» με την ευκαιρία συμπλήρωσης 91 ετών από της Μικρασιατικής καταστροφής του 1922.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Μνήμη της Μικράς Ασίας» ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ.Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό του ιερού κλήρου της νήσου μας, παρουσία του Αντιδημάρχου κ.Ι.Κωνσταντινίδη, του προέδρου του Δ.Σ. κ.Γ.Βογιατζή, του πρ.Δημάρχου κ.Μιχ.Κονταφούρη, εκπαιδευτικών, πολλών απογόνων μικρασιατών προσφύγων, και πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης ετέλεσε αρτοκλασία υπέρ υγείας των απογόνων των μικρασιατών προσφύγων του νησιού μας και εν συνεχεία εθνικό μνημόσυνο.

Κατόπιν, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λέρου και Εφημέριος του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόδημος Φωκάς στην ομιλία του αναφέρθη στην σημερινή κρίσιμη  κατάσταση του τόπου μας, τις ομοιότητες των δυσκολιών του τότε και του τώρα, και στο παράδειγμα της αναδημιουργίας, προκοπής και επιτυχίας που μας δίδουν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες μετά την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα.

Εις το παρακείμενο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού, έλαβε χώρα έκθεση φωτογραφίας με εικόνες από την Μικρά Ασία, και τις πρώτες μέρες των προσφύγων στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου «Άρτεμις» κ.Αντ.Νταλλαρής (λίρα) και ο κ.Γρηγ.Παραπονιάρης (λαγούτο) με Μικρασιάτικα τραγούδια.

Τέλος το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δεξιώθηκε τον Μητροπολίτη και τους πιστούς με μικρασιάτικα κέρασματα.

 

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες-Βίντεο:  Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

  

δείτε περισσότερα »
Τέσσερις μαθητές στα θρανία της Ϊμβρου
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 16/09/2013

Παιδικές φωνές ακούστηκαν για πρώτη φορά σήμερα έπειτα από μισό αιώνα αναγκαστικής σιωπής στο ελληνικό σχολείο της Ίμβρου.

Το κουδούνι κτύπησε και τέσσερις μαθητές, τρία αγόρια και ένα κορίτσι, η δασκάλα Άννα Κουζουμά καθώς και η διευθύντρια του σχολείου Παρασκευή Μπερμπέρη, βρέθηκαν στην μικρή τάξη.

Η λειτουργία του σχολείου ξεκίνησε με πρωτοβουλία

δείτε περισσότερα »
Ξεχάστε την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 13/09/2013

Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια που επεξεργάζεται αυτή την περίοδο η κυβέρνηση Ερντογάν για τον εκδημοκρατισμό του κράτους, κατέστησε δαφές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίτς.

δείτε περισσότερα »
Αυξημένη αστυνόμευση στο Άγιον Όρος
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 13/09/2013

Εντολές και οδηγίες για τη βελτίωση της αστυνόμευσης στο Άγιο Όρος έχει λάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, ενώ ιδιαίτερη προσοχή έχει ζητηθεί για προστασία των ιστορικών κειμηλίων της αθωνικής πολιτείας.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης στη Βουλή δόθηκαν οδηγίες στην Αστυνομική Διεύθυνση για την αναπροσαρμογή και επικαιροποίηση των σχεδίων δράσης, με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιωθεί η Αστυνόμευση στο Άγιο Όρος.

 

Όπως γνωστοποιείται

δείτε περισσότερα »
Γη, εκτός από συσσίτια, «μοιράζει» η Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 12/09/2013

Μια μοναδική προσφορά που δείχνει ότι η Εκκλησία μπορεί και πρέπει να είναι κοντά στους πολίτες όχι μόνο με συσσίτια και ευχολόγια, αλλά με έργα. Ετσι αυτή τη δύσκολη εποχή η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, δείχνει το δρόμο και σε μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας, που έχουν παρόμοια δυνατότητα με αυτή, πώς μπορούν να βοηθήοουν ουσιαστικά εμπερίστατους πολίτες όχι στο πλαίσιο της επαιτείας αλλά της εργασίας.

Η μητρόπολη κατόπιν αποφάσεως του μητροπολίτη κ.Ανδρέα Νανάκη και σε συνεργασία με τον Γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Δεικτάκη και τον δήμαρχο Βιάννου Παύλο Μπαριτάκη, ξεκίνησε τις διαδικασίες για να παραχωρηθούν στην περιοχή της Βιάννου συνολικά 400 στρέμματα σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά έχουν ανάγκη και θέλουν να καλλιεργήσουν τη γη. Από τα έσοδα της καλλιέργειας, ένα συμβολικό ποσό θα εισπράττει η μητρόπολη και τα υπόλοιπα θα είναι έσοδα του καλλιεργητή.


 

"Αρχικά είναι αξιοποιήσιμα τα πρώτα 150 στρέμματα και στη συνέχεια θα δοθούν και τα άλλα 250. Έχουμε ήδη βρει ανθρώπους, που έχουν ανάγκη και φυσικά θέλουν χωράφια να καλλιεργήσουν. Οι σχετικές διαδικασίες που ξεκίνησαν χθες θα ολοκληρωθούν σύντομα" τόνισε σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive ο δήμαρχος κ.Μπαριτάκης που εξήρε την απόφαση του μητροπολίτη και της Εκκλησίας να δώσει τις εκτάσεις.


 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43