Οικουμενικό Πατριαρχείο

Συνάντηση Ντόρας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 06/02/2014

Στη Χάλκη μετέβη σήμερα από την Κωνσταντινούπολη η Ντόρα Μπακογιάννη, με την ευκαιρία του εορτασμού της Θεολογικής Σχολής.

Εκεί τόνισε ότι η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής δεν είναι ελληνοτουρκικό θέμα αλλά διεθνές και οικουμενικό. «Ελπίζω ότι σύντομα θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε την επαναλειτουργία

δείτε περισσότερα »
Ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος στις ΗΠΑ
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 28/01/2014

(πηγή mignatiou.com) ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής υποδέχθηκε σήμερα με ενθουσιασμό και ιδιαίτερη αγάπη τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου στην έδρα της Ι. Αρχιεπισκοπής, στο οποίο παρακάθισαν ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος της

δείτε περισσότερα »
Ο Καθηγούμενος της Μονής Σίμωνος Πέτρας μιλά για τη ζωή των μοναχών
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 26/01/2014

(εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) Σημαντικές -άγνωστες εν πολλοίς- λεπτομέρειες από την καθημερινή ζωή των Αγιορειτών, τους χώρους όπου ασκούνται, καθώς και το πώς κατανέμουν το 24ωρό τους μας δίδει ο Καθηγούμενος της Μονής Σίμωνος Πέτρας Αρχιμανδρίτης Ελισαίος στο πλαίσιο της σημερινής επικοινωνίας μας.

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Αρσένιος: "Να επιστραφεί ο ναός"
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 20/01/2014

Την ελπίδα να πραγματωθεί σύντομα το όνειρο επιστροφής τού, ιστορικού για τους Έλληνες, Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην όχθη της Πέστης, ο οποίος από το 1951 έχει αποδοθεί στο Ρωσικό Πατριαρχείο, εξέφρασε ο Ελληνορθόδοξος μητροπολίτης Αυστρίας-έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιος, χοροστατώντας στον χθεσινό καθαγιασμό των υδάτων, που έγινε με λαμπρότητα 

δείτε περισσότερα »
«10 ευρώ για ένα πλινθότουβλο»
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 15/01/2014

Έχει περάσει ένας μήνας από τη 14η Δεκεμβρίου 2013, όταν λίγες μέρες πριν τον εορτασμότων Χριστουγέννων καταστράφηκε από πυρκαγιά το Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας στο Μοντανέρ, στην περιφέρεια Βένετο της Ιταλίας.

Το Ελληνορθόδοξο γυναικείο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και της Αγίας Βαρβάρας βρίσκεται στη Βόρεια Ιταλία, σε απόσταση 60 χλμ. από τη Βενετία, κοντά

δείτε περισσότερα »
Ο ηγούμενος της Μονής Βλατάδων, επίσκοπος Αμορίου
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 15/01/2014

Επικεφαλής της Επισκοπής Αμορίου εξελέγη παμψηφεί ο ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων, Νικηφόρος Ψυχλούδης, ύστερα από πρόταση του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής (14 Ιανουαρίου) τακτικής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου, στο Φανάρι.

δείτε περισσότερα »
Κατάδυση Τιμίου Σταυρού στην Πέτρινη Γέφυρα του Δούναβη
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 14/01/2014

Τον αγιασμό των υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην ιστορική Πέτρινη Γέφυρα του Δούναβη, στην πόλη Ρέγκενσμπουργκ, της Βαυαρίας τέλεσε για πρώτη φορά, την Κυριακή, η μητρόπολη Γερμανίας.

Η Πέτρινη Γέφυρα κτίστηκε μεταξύ των ετών 1135 και 1146 και συνδέεται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Βαυαρίας και της Ευρώπης.

Της τελετής του αγιασμού 

δείτε περισσότερα »
Το δράμα της Μονής της Αγίας Βαρβάρας στη Βενετία
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 13/01/2014

ierovima.gr-Πρίν τον εορτασμό των Χριστουγέννων συνέβη ένα θλιβερό στο ελληνορθόδοξο γυναικείο Μοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, κοντά στη Βενετία.

 

Στο  Μontaner Di Sarnede ένα Χωριό κοντά στην ιστορική πόλη του Vitorio Veneto και σε απόσταση 60 χλμ βόρεια από τη Βενετία βρίσκεται το ελληνορθόδοξο γυναικείο Μοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

 

 Ένα ακόμη κέντρο Ορθοδοξίας  

δείτε περισσότερα »
Προτάσεις και αιτήματα του Αλέξη στον Οικουμενικό Πατριάρχη
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 09/01/2014

(φωτο Χρ.Μπόνης ) Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας. Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ η υπεύθυνη ΕΕΚΕ Εξωτερικών Βουλευτής Ρένα Δούρου, ο υπεύθυνος από την Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα Βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης και ο συντονιστικής της Θεματικής Θρησκευμάτων Μάκης Λυκόπουλος.

Από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου οι Μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννης, Γαλλίας Εμμανουήλ και Ικονίου Θεόληπτος

 

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα:

δείτε περισσότερα »
Τί έγραψε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τον Αρχιεπίσκοπο
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 08/01/2014

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έφθασε σήμερα στην Αθήνα για να παραστεί στην επίσημη τελετή ανάληψης από την Ελλάδα, της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43