Οικουμενικό Πατριαρχείο

Πατριαρχικό μήνυμα επί τη εορτή της Ινδίκτου
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 28/08/2014

† Β Α Ρ Θ Ο Λ Ο Μ Α Ι Ο Σ
ΕΛΕῼ ΘΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ,
ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΤΙ Τῼ ΠΛΗΡΩΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΧΑΡΙΝ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΝ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ
ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ, ΣΥΝΤΗΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΟΥ
ΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΤΙΣΕΩΣ
ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ἀδελφοί καί τέκνα ἐν Κυρίῳ εὐλογημένα,

δείτε περισσότερα »
Σκουπιδότοπος έγινε Βυζαντινός τάφος
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 25/08/2014

Σε καταγγελίες για εκτεταμένη κλοπή αρχαιοτήτων, βεβήλωση τάφου και μετατροπή του σε κοινό σκουπιδότοπο, προχώρησε η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet», με αφορμή τις εικόνες ντροπής που παρουσιάζει η «Κρύπτη της Σηλυβρίας».

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας επιρρίπτονται ευθύνες στις δημοτικές αρχές της Κωνσταντινούπολης, που έχουν αφήσει τον τάφο στην τύχη του

δείτε περισσότερα »
Λειτουργία στην Ίμβρο από τον Βαρθολομαίο
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 24/08/2014

fanarion.blogspot.gr-Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, το Σάββατο 23 Αυγούστου, τρίτη ημέρα της παραμονής Του στην Ίμβρο, προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι, σε συλλειτουργία με τους μητροπολίτης Ιταλίας κ. Γεννάδιο και Βοστώνης κ. Μεθόδιο.

Κατά τη διάρκειά της

δείτε περισσότερα »
Νεκρός ανασύρθηκε ο μοναχός
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 20/08/2014

Νεκρός ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του λιμανιού της Δάφνης στο Άγιο Όρος ο μοναχός που αγνοούνταν από το βράδυ της Τρίτης.Πρόκειται για ιερομόναχο της Μονής Σίμωνος Πέτρας.

δείτε περισσότερα »
Θεία Λειτουργία στην κορυφή του Ψηλορείτη-φωτο
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 19/08/2014

Ι.Μ.Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου-Στό ψηλότερο σημεῖο τῆς Κρήτης, στήν κορυφή τοῦ Ψηλορείτη (2456 μ.), ἀνέβηκε ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης καί Αὐλοποτάμου κ. Εὐγένιος τήν περασμένη Κυριακή 17η Αὐγούστου 2014 γιά νά τελέσει τήν Θεία Λειτουργία στόν γραφικό λιθόκτιστο Ἱερό Ναό τοῦ Τιμίου Σταυροῦ, ὁ ὁποῖος ἀποτελεῖ Μετόχιο τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Γεωργίου Δισκουρίου. 

δείτε περισσότερα »
Μητρόπολη Μεξικού: η εορτή της Παναγίας
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 18/08/2014

Για πρώτη φορά εορτάστηκε στην πόλη του Μεξικού ο Επιτάφιος της Παναγίας στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Σοφίας ενω ακολούθησε Θεία Λειτουργία. Οι πιστοί Ελληνες και Μεξικανοί κατέκλυσαν τον ιερό ναό για να τιμήσουν την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Δαμιανός με τον διάκονο Αναστάσιο.

Το ιδιαίτερο

δείτε περισσότερα »
Εορτή της Παναγίας στη Λέρο
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 17/08/2014

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Μητρόπολή μας το «Πάσχα του καλοκαιριού», η Κοίμηση της Παναγίας μας.Στη Λέρο, την παραμονή Τετάρτη 14 Αυγούστου 2014, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός υπό σύμπαντος του Ιερού Κλήρου της Νήσου, στην Παναγία του Κάστρου Λέρου.

Ακολούθησε

δείτε περισσότερα »
Στην Πύλη του Ουρανού
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 15/08/2014

«Για τους χριστιανούς, η Μονή Σουμελά δεν έπαψε ποτέ να είναι οίκος και Θεού και πύλη του ουρανού. Γι αυτό και ελκύει δια μέσου των αιώνων, πιστούς εκ θαλάσσης και λίβα και από ανατολάς», δήλωσε ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Εκατοντάδες προσκυνητές ανταποκρίθηκαν 

δείτε περισσότερα »
Αγιασμός θεμελίωσης Ιερού Ναού στη Λέρο
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 01/08/2014

Το απόγευμα της Πέμπτης 31.7.2014, ο Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, συμπαραστατούμενος υπό του ιερού κλήρου της νήσου, τέλεσε την Ακολουθία της θεμελιώσεως του παρεκκλησίου του Ιερού Ναού Οσίου Χριστοδούλου, στην περιοχή «Αγία Παρασκευή», στον Πλάτανο Λέρου.

Προηγήθηκε 

δείτε περισσότερα »
Θεμέλιος Λίθος Ι.Ν.Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στον τόπο καταγωγής του
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 01/08/2014

Το εσπέρας της Πέμπτης, 31 Ιουλίου, στο Συρικάρι Κισάμου, τόπο καταγωγής του Οσίου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος έθεσε θεμέλιο λίθο για την ανέγερση Ιερού Ναού αφιερωμένου στον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό. Της Ακολουθίας θεμελιώσεως του Ιερού Ναού προηγήθηκε Ιερά Παράκλησις του Οσίου Νικηφόρου, η οποία εψάλη για πρώτη φορά στην γενέθλια γη του Αγίου, καθώς πρόκειται περί της μόνης επίσημης Ακολουθίας, εγκεκριμένης από την Εκκλησία. 

Ετέθη, επίσης, προς προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος στον σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την βαθιά συγκίνηση του και την πολλή χαρά του για το γεγονός όπως σημείωσε ότι: « Ο Όσιος Νικηφόρος επιστρέφει και σωματικά στην γενέθλια γη. Στον τόπο όπου είδε το φως της ημέρας. Τον τόπο όπου γεννήθηκε, βαπτίστηκε και άρχισε η ζωή του. Ιδού αδελφοί μου, συνέχισε ο Σεβ. κ. Αμφιλόχιος, το μεγαλείο της αγάπης του Θεού. 

Ένα μικρό και ορφανό παιδ

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43