Πατριαρχεία

Ποιμαντικός αγώνας μακριά από πολυτέλειες
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 11/12/2013

Ποιμαντική επίσκεψη στην Ενοριακή Κοινότητα της πόλεως Nkayi, πραγματοποίησε την Κυριακή, 8η Δεκεμβρίου 2013, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων.

Κατά τη επίσκεψή του ο Θεοφιλέστατος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Επίσης, παρουσίασε στους πιστούς τον νέο Εφημέριο, π.Δημήτριο Otomba, ενώ ανεκοίνωσε την μετάθεση του έως σήμερα Εφημερίου του Ναού, π.Σιλουανού Nkounkou στην ΕνοριακήΚοινότητα Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire.

Ακολούθησε υπαίθρια συνάξη των πιστών, προς τους οποίους ο Επίσκοπος μίλησε εκτενώς περί της ορθοδόξου πίστεως και εξήγησε αναλυτικώς τον προγραμματισμό για την σύσταση κατηχητικών ομάδων των μαθητών, των εφήβων και των ενηλίκων. Επίσης, συνεργάσθηκε με την Εκκλησιαστική Επιτροπή για θέματα αφορώντα στην περάτωση των εργασιών κατασκευής του Ναού. Το βράδυ της ιδίας ημέρας, κατόπιν επταώρου οδικού ταξιδιού, επέστρεψε στην έδρα της Ιεράς Επισκοπής.

Την προηγούμενη ημέρα, ο Θεοφιλέστατος ευρέθη στην πόλη Dolisie, όπου μετέφερε τρόφιμα στο ορθόδοξο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος», συνεργάσθηκε με τον κ.Διευθυντή των ορθοδόξων εκπαιδευτηριών «Φως Εθνών» και επεσκέφθη το υπό ανέγερση μοναστικό ενδιαίτημα του Ευαγγελιστού Ιωάννου, ως και άλλα εκκλησιαστικά ακίνητα.

δείτε περισσότερα »
Έκκληση Πατριάρχη Αντιοχείας για τις Ορθόδοξες μοναχές
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 03/12/2013

Τη συνδρομή της διεθνούς κοινότητας για την απελευθέρωση των 12 ορθοδόξων γυναικών μοναχών που απήχθησαν από τη μονή της Αγίας Θέκλας στην ιστορική χριστιανική πόλη Μααλούλα της Συρίας ζητά ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης. 

δείτε περισσότερα »
Ο νέος μητροπολίτης Νουβίας Νάρκισσος
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 01/12/2013

(I.M.Φθιώτιδος) Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας χειροτονήθηκε από τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο ο νέος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Νάρκισσος.Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος μετά την εκλογή του νέου Μητροπολίτου Νουβίας επικοινώνησε τηλεφωνικώς μαζί του και του ευχήθηκε αγλαόκαρπο

δείτε περισσότερα »
Νέοι μητροπολίτες στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 24/11/2013

Συνήλθε χθες,σε τακτή Συνεδρία η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας υπό την Προεδρία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου κ.κ.Θεοδώρου Β΄ στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου.

Προ της Συνεδρίας, ετελέσθη Θεία Λειτουργία στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων. Την έναρξη των εργασιών εκήρυξε ο Μακαριώτατος, απευθύνοντας χαιρετισμό προς τα Συνοδικά μέλη. Ο Σεβ. Μητροπολίτης  

δείτε περισσότερα »
Διπλό μήνυμα Βαρθλομαίου σε μοναχούς και κυβέρνηση
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 16/10/2013

Μηνύματα στο εσωτερικό του Αγίου Όρους αλλά και προς την κυβέρνηση έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ο οποίος βρίσκεται στο Περιβόλι της Παναγιάς προκειμένου να προεξάρχει των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στο ελληνικό κράτος.

Το πρώτο μήνυμα αφορούσε

δείτε περισσότερα »
Επίσκεψη Γεροντόπουλου στη Βηρυττό
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 16/10/2013

Επίσκεψη στον Λίβανο θα πραγματοποιήσει στις 22, 23 και 24 Οκτωβρίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος. Η απόφαση για την μετάβαση του κ. Γεροντόπουλου στην περιοχή πάρθηκε τον προηγούμενο Αύγουστο, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη.

Στη συνάντηση που θα έχουν τώρα

δείτε περισσότερα »
Ο επίσκοπος Μπουρουντί και Ρουάντας στη Θεσσαλονίκη
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 08/10/2013

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Μπουρουντί και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιος. Είναι πρώτη φορά που ο επίσκοπος επισκέπτεται την Ελλάδα.

δείτε περισσότερα »
Συνάντηση Σαμαρά με Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 27/09/2013

Στα Ιεροσόλυμα θα μεταβεί στις 8 Οκτωβρίου, ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στο Ανώτατο Υπουργικό Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ.Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Ιεροσόλυμα ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί, επίσης, με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο.

Ακολούθως, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Τελ Αβίβ, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την έναρξη του Ελληνο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Συνεδρίου.

δείτε περισσότερα »
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 06/09/2013

Με τον Μεγαλόσταυρο του Αγ. Μάρκου τιμήθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλος από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο ΙΙ. Κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή του Αγ.Γεωργίου, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης απευθυνόμενος στον Πατριάρχη υπογράμμισε πως μας κάνει «περήφανους με το θρησκευτικό έργο» του, καθώς είναι «ένας προκαθήμενος που δεν εκπέμπει απλά μηνύματα ορθοδοξίας, αλλά έχει έναν πολιτικό και κοινωνικό λόγο, που χαρακτηρίζεται από ευαισθησία και διορατικότητα».

δείτε περισσότερα »
Ο πρώτος ναός στην Ελλάδα του αγίου Προφήτη Μωϋσή
Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 02/09/2013

Tὴν 4η Σεπτεμβρίου, ἡμέρα μνήμης τοῦ ἁγίου προφήτη Μωϋσῆ, θὰ τελεστοῦν τὰ ἐγκαίνια τοῦ πρώτου στὴν Ἑλλάδα ἱεροῦ ναοῦ ἀφιερωμένου στὸν μεγάλο αὐτὸ Σιναΐτη προφήτη. Ὁ μεγαλοπρεπὴς δίτρουλλος ναὸς βρίσκεται στὸ Εὐρωσιναϊτικὸ Κέντρο, ποὺ κατασκευάζει τὸ Ἵδρυμα Ὄρους Σινᾶ (ΙΟΣ) στὴν Τραγάνα Φθιώτιδος (132 χλμ ἀπὸ τὴν Ἀθήνα).

Τὰ ἐγκαίνια θὰ τελεσθοῦν παρὰ τοῦ Σεβασμιωτάτου. Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, μὲ τὴ συμμετοχὴ τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Σινᾶ κ. Δαμιανοῦ (Καθηγουμένου

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33