Ο Ενορίτης

Αρχιμανδρίτης της μητρόπολης Λάρισας με 4 δάνεια και 5 πιστωτικές
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 07/03/2012

Η οικονομική κρίση του είχε δείξει τα «δόντια» από καιρό, καθώς ο μισθός του μειώθηκε τον τελευταίο χρόνο στα 959 ευρώ και οι οφειλές του προς τις τράπεζες είχαν φτάσει στο ποσό των 231.480 ευρώ! Οι ενοχλήσεις των εισπρακτικών εταιριών καθημερινές και πιεστικές.

Τα τηλέφωνα των τραπεζικών «αντιπροσώπων» χτυπούσαν ασταμάτητα, σε ώρες ακατάλληλες, το πρωί κατά... τη Θεία Λειτουργία, το απόγευμα κατά τη διάρκεια... των εσπερινών. Ώσπου κάποια στιγμή, αποφάσισε να ενταχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου υπερχρεωμένων νοικοκυριών και να ζητήσει τη δικαστική συνδρομή για να απαλλαχθεί από το «βρόχο» των τραπεζικών δανείων. Και ο εφημέριος της Λάρισας, που τυγχάνει να είναι και αρχιμανδρίτης, κατάφερε να «σβήσει» ένα σημαντικό μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του και να μειώσει για τέσσερα χρόνια τις δόσεις, κάνοντας ουσιαστικά... πρόωρη «Ανάσταση» σε περίοδο Σαρακοστής....

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση, υπ' αριθ. 12/2012,  

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτες περιμένουν τον βορειοελλαδίτη...
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 05/03/2012

Πολλοί μητροπολίτες σε τηλεφωνικές τους επικοινωνίες αναρωτιούνται αν ο βορειοελλαδίτης μητροπολίτης σηκώσει στην Ιεραρχία "μπαϊράκι" κατά της εκλογής των δύο νέων τιτουλάριων επισκόπων.

 

Τους υπενθυμίζουμε ότι η θέση του συγκεκριμένου μητροπολίτη για τους  βοηθούς επισκόπους έιναι γνωστή. Ετσι και αυτή τη φορά θα αντιδράσει αλλά αν δεν ακολουθήσουν και άλλοι, τότε τί περιμένετε; Να βγάλουν άλλοι το ...φίδι από την τρύπα; Και η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον οι μισοί έχετε αντίθετη άποψη για τους τιτουλάριους, αλλά δεν πρόκειται πλην δύο τριών να την εκφράσετε ανοικτά.

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Έχω έτοιμη τη διαθήκη μου και τη παραίτησή μου»
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 04/03/2012

Η δεύτερη ανάγνωση μιας παλαιάς συνέντευξης (Ιανουάριος 2010) του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, που  Κυριακή της Ορθοδοξίας βρέθηκε στο Φανάρι,(φωτο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη) συνεχίζει να προκαλεί το ενδιαφέρον.

Οι δημοσιογράφοι του περιοδικού “Flash της Μεσσηνίας” Πέτρος Τσώνης και Γιάννης Τυπάλδος, θέτουν  στο πλαίσιο εκείνης της συνέντευξης στον σεβασμιότατο την εξής ερώτηση:

«Ακούω ότι η Μεσσηνία είναι μικρός χώρος για τον Σαββάτο. Απ: Αυτά είναι ευσεβείς πόθοι μερικών που ελπίζουν ότι θα φύγω από εδώ δια της προαγωγής. Αυτά είναι θέματα της Εκκλησίας και του Θεού. Εγώ το έχω πει και στους συνεργάτες μου, ότι υπάρχει  όριο χρονικό στη ζωή μου που θα παραιτηθώ και θα φύγω. Έχω ετοιμάσει ήδη τη διαθήκη μου και είναι έτοιμη η παραίτησή μου, γραμμένη». (φωτο Φως Φανάρι)

δείτε περισσότερα »
«Λίγο νερό ακόμη» αναζήτησαν στην ενοριακή σύναξη του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 24/02/2012

 Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 στα πλαίσια της Νεανικής Συνάξεως του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, ήταν προσκεκλημένος και προσήλθε, ο π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος Υπεύθυνος του Αντιαιρετικού Αγώνος και μέλος της Επιτροπής Νεότητος, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης.

Στις 8.30 μ.μ. τελέσθηκε η ακολουθία του Αποδείπνου από τον Υπεύθυνο της Συνάξεως π. Αντώνιο Χρήστου και στις 9.00 μ.μ. που ολοκληρώθηκε, η αίθουσα γέμισε όχι μόνο από νέους, αλλά και πιστούς διαφόρων ηλικιών.

Ο π. Κωνσταντίνος στην αρχή έκανε μία μικρή εισαγωγή για την ταινία που προβλήθηκε αμέσως μετά, με γενικό τίτλο «Λίγο νερό ακόμα». Μία ταινία ισπανικής παραγωγής, που αναφερόταν στο γύρισμα μίας ταινίας στη Βολιβία, σχετικά με τον Χριστόφορο Κολόμβο και πως βίαια ο Δυτικός κόσμος και ο Χριστιανισμός, επεβλήθη δια της βίας στην Αμερική και πως οι Ιθαγενείς από κύριοι, γίνανε υποτελείς στην ίδια τους τη πατρίδα.

Παράλληλα όμως με το γύρισμα της ταινίας, η ταινία εστίαζε στον αγώνα των κατοίκων (που είχαν γίνει οι περισσότεροι κομπάρσοι στην ταινία, έναντι μόλις δύο δολαρίων την ημέρα) κατά της πολυεθνικής εταιρίας και της κυβερνήσεως γενικότερα, που είχαν κάνει το νερό όχι δημόσιο αγαθό, αλλά ιδιωτικό και μάλιστα ξένων πολυεθνικών συμφερόντων και οι κάτοικοι σταδιακά εξεργέθηκαν εναντίον τους. Αυτοί οι δύο άξονες μέσα από τους πρωταγωνιστές περιπλέκονταν κάνοντας το παρελθόν με το παρόν να μοιάζει τόσο πολύ και φυσικά και με την δικιά μας χώρα την Ελλάδα…με το ΔΝΤ.

Από τις κορυφαίες στιγμές της ταινίας, ήταν η άρνηση των γυναικών να παίξουν την σκηνή που έπνιγαν τα παιδιά τους, τους Ιθαγενείς που αρνήθηκαν τον Θεό των Χριστιανών από αντίδραση αφού έβλεπαν την βιωτή τους έναντι των ίδιων των Ιθαγενών, τον Ιερέα που εναντιώθηκε κάθετα, κατά της παπικής και Βασιλικής εξουσίας βλέποντας και καυτηριάζοντας με τα κηρύγματά του, τα εγκλήματα που έκαναν στο όνομα του Θεού και του πολιτισμού. Του πρωταγωνιστή βολιβιανού, που θυσίασε τα πάντα για τον αγώνα της χώρας του και του παραγωγού της ταινίας που σε αντίθεση με τους άλλους συντελεστές πήγαν να σώσουν τους εαυτούς τους, αυτός πήγε να σώσει το κοριτσάκι που κινδύνευε.

Ακολούθησε συζήτηση πάνω στη ταινία και στα σύγχρονα μηνύματα και σημασία τελικά έχει, τι εμείς μπορούμε να κάνουμε και να το πράττουμε με όλες μας τις δυνάμεις, έστω και αν ο πόλεμος δείχνει χαμένος…σημασία έχει οι προσωπικές μάχες και η συνέπεια λόγων και έργων….

Ο π. Αντώνιος ευχαρίστησε τον π. Κωνσταντίνο και τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, ευχήθηκε καλή τεσσαρακοστή και ενημέρωσε για την επόμενη συνάντηση.

Εκ του Νεανικού τομέα του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλα 

δείτε περισσότερα »
Ο ιερέας πήρε το όπλο του και ...
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 22/02/2012

Με το όπλο στα χέρια πήγε  ένας… ιερωμένος στο σπίτι  του γαμπρού του για να εκδικηθεί  την απαγωγή της 15χρονης κόρης του! Χωρίς να πει λέξη, άνοιξε πυρ και «γάζωσε» πόρτες, τοίχους και παράθυρα, ανοίγοντας βεντέτα με την οικογένεια του 23χρονου!

Ο νεαρός είχε εισβάλει την  Δευτέρα στο σπίτι του 39χρονου ιερέα στα Βορίζα του δήμου Φαιστού και απήγαγε την ανήλικη κόρη του με την οποία ήταν αρραβωνιασμένος. Το κορίτσι είχε επιστρέψει στο πατρικό της τις τελευταίες ημέρες, επειδή η σχέση τους δεν πήγαινε καλά και σκεφτόταν να χωρίς, κάτι που ο αρραβωνιαστικός της αρνιόταν να δεχτεί.

Από τότε, τα ίχνη του ζευγαριού  έχουν χαθεί και δεν έχουν  εντοπιστεί, παρά τις έρευνες που ξεκίνησε η Αστυνομία μετά την καταγγελία της 32χρονης μητέρας της ανήλικης. Η αγωνία για την τύχη της κόρης του έβγαλε από τα… ράσα του τον εφημέριο του χωριού, που αρματώθηκε και ξέσπασε στο σπίτι του 60χρονου πατέρα του γαμπρού του πυροβολώντας πάνω από 20 φορές!

δείτε περισσότερα »
Περίεργο δημοσίευμα για τον Αρχιεπίσκοπο
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 17/02/2012

Περίεργο το σημερινό  δημοσίευμα  της εφημερίδας «Τα Νέα», στη στήλη «Μικροπολιτικός» υπό τον τίτλο «Συγκινήθηκε μέχρι δακρύων» και το οποίο αναφέρεται στον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Η φράση «όχι για να του δώσουν (του αρχιεπισκόπου) τα παπούτσια στο χέρι», χαρακτηρίζεται από εκκλησιαστικούς κύκλους τουλάχιστον άστοχη.

Το δημοσίευμα έχει ως ακολούθως:

 

«Τρόφιμα,ρούχα,υποδήματα,ακόμη και τιμαλφή έχει συλλέξει σε εκστρατεία της η Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Στόχος να δοθούν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να τα διοχετεύσει σε άπορους, άνεργους και άστεγους Έλληνες. Χθες συναντήθηκαν αρχιερείς από την Κύπρο με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο όχι για να του δώσουν τα παπούτσια στο χέρι, αλλά για να του παραδώσουν υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας. Ο Μακαριότατος συγκινήθηκε μέχρι δακρύων όταν του έδωσαν ένα σετ από ασημένια κουταλάκια και πιρουνάκια. Το είχε προσφέρει μια εβδομηντάχρονη γυναίκα στην Κύπρο λέγοντας ότι είναι τα μόνα αντικείμενα αξίας που της άφησε η μητέρα της. Στο μεταξύ η Αρχιεπισκοπή επεκτείνει το δίκτυο των κοινωνικών παντοπωλείων σε Καλλιθέα, Άγιο Δημήτριο και Ηλιούπολη.» 

δείτε περισσότερα »
Η Ορθόδοξη αντίσταση του παπά-Διονύση
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 13/02/2012

( φωτορεπορτάζ  Ευαγ. Μπουγιώτης)

Με ένα πανό που ανήρτησε στον τόπο που μαρτύρησε ο Άγιος Αναστάσιος από τους Τούρκους στο όποιο αναγράφεται η φράση “Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ “, ο εφημέριος του Ιερού ναού Παναγίας Ναυπλίου ,π. Διονύσιος Ταμπάκης ,δείχνει την θέση της Oρθοδοξίας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα.

 

Ο π. Διονύσιος τόνισε πως ελπίδα για τον Ελληνισμό αποτελεί η Oρθόδοξη πίστη μας, ενώ επισήμανε και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας, όπως η υπογεννητικότητα , τα Εθνικά θέματα καθώς και ο γενικότερος μαρασμός του Έθνους.  

δείτε περισσότερα »
Ο αεικίνητος πρόεδρος του ΙΣΚΕ
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 04/02/2012

Πάντα δραστήριος ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ πατέρας Γεώργιος Σελλής. Δυναμικός και αεικίνητος. Από τη μία τα εκκλησιαστικά του καθήκοντα  στην ενορία του, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου στο Άργος  και από την άλλη τα καθήκοντα του ως πρόεδρος των Ελλήνων κληρικών . Ο πατέρας Γεώργιος προσπαθεί καθημερινά για όλα και όπως φαίνεται στην φωτογραφία η μέρα του είναι γεμάτη. (φωτο Ευαγ. Μπουγιώτης) 

δείτε περισσότερα »
Η Γαλλία καταδίκασε την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 02/02/2012

Το Εφετείο του Παρισιού καταδίκασε σήμερα τις δύο κύριες γαλλικές δομές της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας σε συνολικό πρόστιμο 600.000 ευρώ για "απάτη από οργανωμένη συμμορία".

Τα αντίστοιχα πρόστιμα των 400.000 και των 200.000 ευρώ τα οποία επιβλήθηκαν στους δύο παρισινούς οργανισμούς, το CelebrityCenterκαι τη βιβλιοθήκη SEL, είναι τα ίδια που είχαν επιβληθεί σε μια πρώτη δίκη η οποία είχε διεξαχθεί το 2009.

 

δείτε περισσότερα »
Ο σκαραβαίος του μητροπολίτη
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 23/01/2012

(πηγή ogatosblogspot) Το συγκεκριμένο blog τον περασμένο Μάϊο δημοσίευσε το εξής σχόλιο και την φωτογραφία που αναδημοσιεύει σήμερα το “ierovima”:

 «Το είδα και μου έκανε εντύπωση. Το είδα και το απαθανάτισα. Ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Κυνουρίας Αλέξανδρος κυκλοφορεί άνευ οδηγού και με… Σκαραβαίο! Βέβαια φέρει την πινακίδα της Μητροπόλεως αλλά ο ιεράρχης αποδεικνύει σεμνότητα με αυτήν του την πράξη τουλάχιστον κατ εμέ…όταν άλλοι πατέρες, Μητροπολίτες έχουν καθημερινά και για την παραμικρή μετακίνηση τον οδηγό και φυσικά την 3μετρη κουρσάρα με τα σημαιάκια για να τους μεταφέρει!» 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53