Ο Ενορίτης

"Μακάρι να μας αξιώσει ο Θεός να τον δούμε δεσπότη"
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 14/01/2013

Από ενορίτες λάβαμε και δημοσιεύουμε το κάτωθι κείμενο, που ήδη έχει δημοσιευθεί και σε άλλες ιστοσελίδες: 

δείτε περισσότερα »
Εβραίος και Καθολική, ίδρυσαν την" Εκκλησία των Άθεων"
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 08/01/2013

Μια Καθολική και ένας Εβραίος, ίδρυσαν την πρώτη εκκλησία των άθεων στην Βρετανία!

Είναι η μοναδική εκκλησία όπου το ποίμνιο ενθαρρύνεται να βωμολοχεί, και ο αιδεσιμότατος αστειεύεται ότι θα πάρει τα λεφτά από το παγκάρι για να κάνει διακοπές.
 
Και όμως στην πρώτη «λειτουργία» τους, την Κυριακή, οι 200 πιστοί της «πρώτης εκκλησίας άθεων» της Βρετανίας προσήλθαν με ενθουσιασμό, κυρίως για να γελάσουν.
 

δείτε περισσότερα »
“Ο Χριστός θα είχε Facebook και Twitter”
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 26/12/2012

Ο Αρχιεπίσκοπος της Γερμανίας, Ρόμπερτ Ζόλιτς, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι αν ζούσε σήμερα ο Χριστός, θα χρησιμοποιούσε τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Το Facebook και το Twitter θα ήταν τα κατάλληλα μέσα για να μεταφερθεί ο λόγος του Θεού στους ανθρώπους, όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της γερμανικής καθολικής εκκλησίας, μιλώντας σε εφημερίδα της χώρας του.

“Ο Χριστός θα είχε σήμερα σίγουρα  Facebook και Twitter. Πάντα αναζητούσε τους ανθρώπους, και χρησιμοποιούσε ασυνήθιστες οδούς για να το κάνει... στη βάση τους, όλα τα μέσα είναι κατάλληλα για να φέρουν το λόγο του Θεού στους ανθρώπους”, είπε.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ηγέτης της Εκκλησίας τάσσεται υπέρ των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πρόσφατα ο Πάπας Βενέδικτος απέκτησε λογαριασμό στο Twitter. (newsit.gr) 

δείτε περισσότερα »
Καράτε με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 26/12/2012

Την πολεμική τέχνη και την φιλοσοφία Καράτε, φέρνει στην εκκλησιαστική ζωή της Πολωνίας ο αρχιεπίσκοπος κ. Σάββας.

Ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας, έχει πεισθεί από πεπειραμένο εκπαιδευτή πολεμικών τεχνών για τη χρησιμότητα του καράτε και μάλιστα βρίσκεται σε συνεννόηση με σχολή για την εκπαίδευση δύο ιερέων του.

δείτε περισσότερα »
Εντυπωσιακός πίνακας μαγεύει τα παιδιά
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 22/12/2012

(φωτο Ευαγ. Μπουγιώτης)

Εν όψει της εορτής της Θείας και του  Χριστού Γεννήσεως το κατηχητικό σχολείο  του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου Άργους πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση στην αίθουσα του Συλλόγου Αργείων ο Δαναός .

Συγκινητική ήταν η απόδοση των ποιημάτων από όλα τα παιδιά του κατηχητικού Σχολείου καθώς και η απόδοση των καλάντων από διάφορες περιοχές της Ελλάδος  από την χορωδία του κατηχητικού σχολείου. Στο τέλος μοιράστηκαν συμβολικά δώρα και  γλυκίσματα στα μικρά παιδιά. Παρών και ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ πατέρας Γεώργιος Σελλής.

Ο τεράστιος πίνακας, που είναι τοποθετημένος στον τοίχο, εντυπωσίασε τα παιδιά. Προφανώς το θέμα του είναι κάποιος μητροπολίτης. 

δείτε περισσότερα »
ΕΠΕΤΕΙΟΣ για το ΕΘΝΙΚΟ μας ΣΥΜΒΟΛΟ
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 20/12/2012

20-12-1821: Αρχίζει στην Επίδαυρο η Α' Εθνοσυνέλευση. Είναι η πρώτη συνέλευση νομοθετικού σώματος του νέου Ελληνικού κράτους, κατά την οποία θα γραφτεί η Διακήρυξη Ανεξαρτησίας της Ελλάδος, θα ψηφιστεί το πρώτο Σύνταγμα, το «Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος» και θα οριστεί το εθνικό σύμβολο, η ελληνική σημαία.

 

δείτε περισσότερα »
Ο πρωτοπρεσβύτερος στον Οικουμενικό Πατριάρχη
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 19/12/2012

Ο χρόνος φαίνεται να γιατρεύει όλες τις πληγές… Κάπως έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τη συνάντηση που είχαν χθες στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο πρωτοπρεσβύτερος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Θωμάς Συνοδινός.

Ο “πατέρας Θωμάς” όπως τον γνωρίζουν όλοι, υπήρξε ο πιο στενός και πιστός συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Χριστόδουλου, βρέθηκε δηλαδή ουσιαστικά “απέναντι” στο Φανάρι, τη δύσκολη περίοδο μετά το 2004, όταν η Μονή Πετράρχη και το Πατριαρχείο βρίσκονταν σε “εμπόλεμη” κατάσταση, με αφορμή τη δικαιοδοσία επί των λεγόμενων Νέων Χωρών.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός πάντως είναι μια προσωπικότητα που χαίρει ευρύτερης αποδοχής στον εκκλησιαστικό χώρο, ενώ την περίοδο της κόντρας Βαρθολομαίου-Χριστόδουλου είχε διαδραματίσει εκτονωτικό ρόλο.

Στο Φανάρι βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκείνος την περίοδο βρισκόταν απέναντι στις θέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σήμερα ωστόσο θεωρείται από τους Ιεράρχες που έχουν εξαιρετική επαφή με τον κ. Βαρθολομαίο. 

δείτε περισσότερα »
Το σκουλήκι από τα... Άγραφα
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 17/12/2012

Ανα τακτά χρονικά διαστήματα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα σκουλήκι με ψευδώνυμο και καταγωγή, δήθεν από τα Άγραφα. Ειδε πυρσό και τον χρησιμοποιεί...ανάποδα.

Δεν έχει το θάρρος ο ανεπάγγελτος να αποκαλύψει την μουτσούνα του. Υβριστής, χυδαιολόγος, ανώμαλος. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά των ανωνύμων που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και απειλούν με μηνύματα.

Αμόρφωτος, φελός, άνανδρος. Όμως αυτό το γελοίο υποκείμενο θα αποκαλυφθεί και τότε θα αποσυρθεί στα Άγραφα. 

δείτε περισσότερα »
Η θρησκεία... "ιππότες Τζεντάϊ"
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 13/12/2012

Οι «ιππότες Τζένταϊ», δημοφιλείς χαρακτήρες στον Πόλεμο των Άστρων, είναι η έκτη δημοφιλέστερη... θρησκεία στην Αγγλία και την Ουαλία, σύμφωνα με την επίσημη απογραφή του 2011.


Περισσότερα από 176.000 άτομα απάντησαν «ιππότες Τζένταϊ» στην ερώτηση «σε τι θρησκεία πιστεύετε». Αξίζει να σημειωθεί όμως, ότι το 2001 είχαν δηλώσει το ίδιο οι διπλάσιοι.

Οι ιππότες ακολουθούν σε νούμερα τους χριστιανούς, τους μουσουλμάνους, τους ινδουιστές, τους σιχ και τους εβραίους.

Περισσότεροι από 6.000 Άγγλοι και Ουαλοί δήλωσαν ως επίσημη θρησκεία τους τη μουσική χέβι μέταλ, ενώ 1.893 δήλωσαν σατανιστές.
Τους 56.000 ξεπέρασαν οι παγανιστές και τους 4.000 οι δρυίδες, ενώ κοντά στους 8.000 δήλωσαν «ρασταφάρι».

Όσο για τους οπαδούς της Σαϊντεολογίας, είναι λιγότεροι από 2.500.Πάντως, 14 εκατομμύρια Άγγλοι και Ουαλοί δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν σε καμμία θρησκεία.

Τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν σήμερα στον βρετανικό Τύπο.

 

Πηγή: tanea.gr  

δείτε περισσότερα »
"Keep the Merry Dump the Myth"-Σάλος από την αφίσα αθεϊστών
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 13/12/2012

ierovima.gr-Οι υβριστές του Χριστιανισμού διάλεξαν τα Χριστούγεννα και τη Νέα Υόρκη για να πλήξουν την Χριστιανική θρησκεία. Οι Αμερικανοί αθεϊστές  μια μη κερδοσκοπική οργάνωση ξεσήκωσε τους δρόμους της Νέας Υόρκης, αναρτώντας μια αφίσα σε διάφορα σημεία της πόλης, καλώντας τον κόσμο να κρατήσει τα χαρούμενα και να αφήσει τον μύθο.

"Κράτα το χαρούμενο, παράτα το μύθο", είναι το σύνθημα της υβριστικής αφίσας, που δεν αποκλείεται να κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη.

Ο David Silverman πρόεδρος των Αμερικανών Αθεϊστών, αναφέρει για την αφίσα ότι ένα μεγάλο μέρος των Χριστιανών μη-πιστών είναι εγκλωβισμένοι στην θρησκεία των οικογενειών τους.

 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52