Ο Ενορίτης

Μια παλαιά αλλά επίκαιρη φωτογραφία
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 11/02/2013

Δημοσιεύουμε μια παλαιά αλλά επίκαιρη φωτογραφία που "αλιεύσαμε" από το facebook αρχιμανδρίτη.

δείτε περισσότερα »
Το όνειρο των δύο μητροπολιτών…
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 10/02/2013

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, έχει να πει και μια καλή κουβέντα για τον αρχιερατικό του επίτροπο αρχιμανδρίτη Δαβίδ Τζιουμάκα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα, ο οποίος  αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια για  τον πρωτοσύγκελό του αρχιμανδρίτη  Γεώργιο Χρυσοστόμου.

Η αλήθεια είναι ότι και για τους δύο ταπεινούς αρχιμανδρίτες ο κόσμος μιλά επίσης με τα καλύτερα λόγια.

Όνειρο λοιπόν  και των δύο μητροπολιτών, ίσως να είναι να δουν τους άξιους αυτούς κληρικούς τους  σε μητροπολιτικούς θρόνους… Όχι βέβαια στους δικούς τους, αλλά σε κάποια μητρόπολη  που μπορεί κάποια στιγμή να χηρεύσει… Και αν η χηρεύουσα είναι και κοντά στις δικές τους μητροπόλεις, τόσο το καλύτερο…

Ταπεινή συμβουλή του Ενορίτη: όνειρα να κάνουν, αλλά κανείς δεν έχει συμβόλαιο με τον Ύψιστο.

Ο ενορίτης 

δείτε περισσότερα »
Όταν η λάσπη ρίχνεται στον ανεμιστήρα...
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 07/02/2013

Δύο «Δ» επιστρατεύτηκαν σε ακριτικό κανάλι και ανέλαβαν τον άχαρο ρόλο του λασπολόγου με διπλό στόχο: πρώτον να πληγεί συγκεκριμένος υποψήφιος  για τη μητρόπολη Μαρωνείας και δεύτερον να υποστηριχθεί έμμεσα ή άμεσα  άλλη υποψηφιότητα.

Μητροπολίτης  Μακεδόνας, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, σχολίασε χαριτολογώντας:

«Αυτό μου θυμίζει τα κοστούμια δύο… «Δ»! Να δούμε τώρα ποιος θα το φορέσει…Ο ψηλός ή ο κοντός»

Ο ενορίτης 

δείτε περισσότερα »
Ιερές…ανίερες συμμαχίες για Μητρόπολη της Μακεδονίας
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 07/02/2013

Ιερές…ανίερες συμμαχίες συνάπτονται με αντίτιμο  την εκλογή συγκεκριμένου υποψηφίου  σε Μητρόπολη της Μακεδονίας.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο ενορίτης, στο τραπέζι της συνδιαλλαγής, βρίσκεται τις τελευταίες ώρες Ιερά Μητρόπολη της Κεντρικής Μακεδονίας εν αγνοία όμως του μητροπολίτη της.

Αν ο ασθενής δεσπότης γνώριζε τί οι αδελφοί του αυτή την ώρα μαγειρεύουν-«τι περί αυτού κενά μελετούν»- θα έφριττε!

Πρωταγωνιστές δυο δεσπότες και στη …σκακιέρα τρεις αρχιμανδρίτες. 

δείτε περισσότερα »
Το παράπονο του αρχιμανδρίτη
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 05/02/2013

Επιστολή προς τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Περιστερίου κ Χρυσόστομο απέστειλε ο αρχιμανδρίτης  Σπυρίδων Κατσιμπρής , επιστολή που πρέπει να προβληματίσει όχι μόνο τον αποδέκτη, αλλά και όσους την αναγνώσουν. Επιστολή γεμάτη παράπονο και γιατί...

 

Ο π. Σπυρίδων εκφράζει με εκκλησιαστικό τρόπο την αγανάκτησή του για όσα κάποιοι τον κατηγορούν και καλεί τον δεσπότη του να παρέμβει.

Και φυσικά η άκρως ενδιαφέρουσα  επιστολή του αρχιμανδρίτη θα πρέπει να κοινοποιηθεί και πρός άλλους για να γνωρίζουν.

δείτε περισσότερα »
«Μή σπρώχνεσθε! Όλοι θα πάρετε!»
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 03/02/2013

Μητροπολίτες και αρχιμανδρίτες μετρούν και αναμένουν…Όσοι εκ των μητροπολιτών έχουν ηλικιακά περάσει το 80ό έτος, οι μητροπόλεις τους είναι εν δυνάμει…χηρεύουσες. Αυτή η λογική κυριαρχεί σε γραφεία μητροπολιτών και αρχιμανδριτών και οι συζητήσεις φουντώνουν.

Πέντε έως επτά μητροπόλεις θα είναι κατά τα…μελλούμενα χηρεύουσες και θα αναζητούν νέους δεσποτάδες. Οι μητροπολίτες ενδιαφέρονται να «βολέψουν» δικά τους παιδιά, αρχιμανδριτάδες αναζητούν πνευματικούς πατέρες και στήριξη και ο χορός καλά κρατεί.

«Μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει αλλάξει η ανθρωπογεωγραφία των μητροπόλεων», είπε στον ενορίτη κληρικός που πέρασε τα 60 και ουδέν προσδοκεί αφού χόρτασε υποσχέσεις.

Παλαιοί φεύγουν και νέοι (εκπλήξεις!) έρχονται. Μη σπρώχνεσθε! Όλοι θα πάρετε!

Ο ενορίτης  

δείτε περισσότερα »
Το φιλανθρωπικό έργο του Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 24/01/2013

Έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος για το φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται κάθε μήνα και σε ετήσια βάση και από τον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Κάθε μέρα από τον ναό παρέχεται συσσίτιο σε 270 και πλέον άπορους και άστεγους συνανθρώπους μας , ενώ παράλληλα λειτουργεί και πρατήριο δωρεάν παροχής ιματισμού.

Πρωτεργάτες στο έργο αυτό, όπως μας πληροφορούν ενορίτες, είναι  ο αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Αθανασίου, προϊστάμενος του ναού καθώς και οι υπόλοιποι ιερείς, ο π. Δημήτριος και ο π.Γεώργιος. 

Οι ίδιοι, δεν δέχονται να επικοινωνήσουν το έργο τους το οποίο και θεωρούν ιερό τους καθήκον 

δείτε περισσότερα »
Μητρόπολη Αργολίδος: σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 23/01/2013

Ποιοι είναι οι δύο αρχιερείς που με τον τρόπο τους θα «πρεσάρουν» τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο να αποδεχθεί την πρότασή τους για να ευλογήσει υποψηφιότητα άλλη από αυτή του βοηθού επισκόπου Καλλίνικου για την μητρόπολη Αργολίδος;

Για τον λόγο αυτό άλλωστε, λένε κάποιοι,  η εκλογή μετατέθηκε με εύσχημο τρόπο για τον Οκτώβριο…

Και ακόμη ποια είναι η υποψηφιότητα που θα προωθήσουν οι δύο αρχιερείς που θεωρούν εαυτούς ισχυρούς;

 

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες… 

Ο ΕΝΟΡΙΤΗΣ

δείτε περισσότερα »
Μα είναι ποτέ δυνατόν;
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 21/01/2013

Το δημοσιεύουμε με επιφύλαξη, γιατί είναι πραγματικά απίστευτο για να είναι αληθινό!

 

Συμβαίνει σε Ιερά Μητρόπολη της Κεντρικής Ελλάδος όπου... έπεσε "ιερή καμπάνα" σε ιερέα ενός μικρού χωριού,ποινή αργίας 10 ημερών γιατί δεν έπιασε το... στόχο που η οικονομική επιτροπή της Μητροπόλεως είχε θέσει ! Διαβάστε την καταγγελία που έστειλε στην ιστοσελίδα veteranos.gr,  και σχολιάζει επίτροπος που γνωρίζει πράγματα και θάματα!
«Ζούμε στην Ελλάδα του 2013 ή στα τέλη του 19ου αιώνα με τους τσιφλικάδες και τους μεγαλοσχήμονες κληρικούς σε πλήρη δράση εν είδη... αγά.
 

δείτε περισσότερα »
Οι ιεροψάλτες του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ελληνικό
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 20/01/2013

Το κομμάτι της πνευματικής ζωής που ονομάζεται θεία Λατρεία δεν θα μπορούσε να επιτελεσθεί δίχως την συμμετοχή και υπεύθυνη διακονία των ιεροψαλτών.

Οι ιεροψάλτες του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ελληνικό (Ι.Μ.Γλυφάδας), κυριαρχούνται από βαθειά πίστη και ενάρετη ζωή, χαρακτηρίζονται από φόβο Θεού και ευλάβεια, είναι φιλακόλουθοι, ταπεινοί και το ήθος τους ηλεγμένο.

Οι ευλαβείς, καλλίφωνοι και συνεργάσιμοι ιεροψάλτες δημιουργούν στο ναό, ατμόσφαιρα κατανύξεως και προσευχής, με ψάλσιμο ταπεινό και σεμνό.

Ας τους γνωρίσουμε: 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52