Ο Ενορίτης

Γρήγορα να φτιάξουμε τζαμί στην Αθήνα γιατί...
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 29/06/2013

«Το πρώτο ναμάζι (συλλογική προσευχή), στην Αγία Σοφία μετά από 52 χρόνια», γράφει η εφημερίδα Radikal, Χθες, άνοιξε και πάλι, για προσκύνημα, το Μουσείο της Αγίας Σοφίας,στην Τραπεζούντα. Η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας είχε μετατραπεί σε τζαμί μετά την άλωση της Τραπεζούντας και το 1961 μετατράπηκε σε Μουσείο.  
Μετά από αυτή την εξέλιξη να επισπεύσουμε την κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα, γιατί δεν αποκλείεται-με τη φόρα που έχουν πάρει οι μουσουλμάνοι-να εισβάλλουν και σε ιερούς ναούς της Ελληνικής Επικράτειας και να προσεύχονται στον Αλλάχ... 

δείτε περισσότερα »
Ο υπουργός με κιπά, στην Εβραϊκή Συναγωγή
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 27/06/2013

φωτο Eurokinisi-Κώστας Κατωμέρης-Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως επισκέφθηκε σήμερα την Εβραϊκή Συναγωγή όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Δημόσια Ασφάλειας του Ισραήλ.

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης Δωδώνης στο Πεκίνο εκπροσώπησε επάξια την Εκκλησία της Ελλάδος
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 26/06/2013

Ο μητροπολίτης Δωδώνης στο Πεκίνο, με κοστούμι και καπέλο. Ο Μητροπολίτης Δωδώνης βρέθηκε στην έκθεση Τουρισμού ΕXPO 2013 για να εκπροσωπήσει την Εκκλησία της Ελλάδος.

Στο Εκθεσιακό Κέντρο του Πεκίνου πραγματοποιήθηκε η περίφημη Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Expo 2013, με τη συμμετοχή ευάριθμων χωρών και πολιτισμών από ολόκληρο τον κόσμο.

Η Εκκλησία της Ελλάδος και μάλιστα το Συνοδικό Γραφείο για τις Θρησκευτικές Περιηγήσεις και τον Προσκυνηματικό

δείτε περισσότερα »
Εψαλαν το απολυτίκο και ασπάστηκαν τη δεξιά του αρχιεπισκόπου
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 25/06/2013

Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο, οι κύριοι Άδωνις Γεωργιάδης και Νότης Μηταράκης έψελναν το απολυτίκιο μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Αρχικά ξεκίνησε να ψάλλει και ο πρωθυπουργός αλλά σύντομα σταμάτησε.

Στο μεταξύ αφού υπέγραψαν το Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με το διορισμό τους, το χέρι του Αρχιεπισκόπου ασπάστηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης,ο νέος υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου και ο νέος υφυπουργός Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Οι τέσσερις κυρίες απλά αρκέστηκαν στη χειραψία τύπου "πώς είστε;"

δείτε περισσότερα »
Δεν παραιτείται ο δεσπότης!
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 15/06/2013

Δεν παραιτείται ο ιεράρχης! Υπήρξε έντονη φημολογία τον τελευταίο μήνα ότι θα παραιτηθεί (και για λόγους υγείας) και θα ακολουθήσει ντόμινο εξελίξεων με κληρικούς που ενδιαφέρονται για την ανέλιξή τους...

Μπορεί μάλιστα κάποιοι να προσπάθησαν να τον πείσουν να παραιτηθεί και να τον διαβεβαίωναν ότι "οι όροι του είναι αποδεκτοί", αλλά τα πράγματα άλλαξαν. Ο ιεράρχης δεν παραιτείται, γιατί έχει ακόμη έργο να προσφέρει με τους άξιους συνεργάτες του στη μητρόπολή του. Καληνύχτα σας! 

δείτε περισσότερα »
Τί φοβήθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας;
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 06/06/2013

Αλήθεια, τί φοβήθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος στην Αθήνα και κυκλοφορούσε με 10 άνδρες ασφαλείας (Ρώσους), θωρακισμένο αυτοκίνητο και δύο συνοδευτικά;

δείτε περισσότερα »
"Κατσαριδάκι" αγάπη μου!-Είναι μαζί 50 χρόνια...
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 29/05/2013

(φωτο Ευάγ. Μπουγιώτης) Όσο και να φαίνεται παράξενο, αυτό είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος για τις ανάγκες μετακίνησης του.Ούτε λιμουζίνες, ούτε άλλου είδους πολυτέλειες.

Ένας μικρός παλιός σκαραβαίος είναι εδώ και χρόνια το επίσημο αυτοκίνητο της Ιεράς Μητροπόλεως που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ο Μητροπολίτης. Εντύπωση προκαλεί επίσης πως ο Μητροπολίτης οδηγεί το αυτοκίνητο μόνος του... Με αφορμή τη φωτογραφία θυμηθήκαμε την ταινία των παιδικών μας χρόνων ""Κατσαριδάκι" αγάπη μου", όπου "κατσαριδάκι" ένας δυνατός ...σκαραβαίος.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος (Τοποτηρητής Αργολίδος) έχει κερδίσει την συμπάθεια και την αγάπη των Αργολιδέων με τις συχνές επισκέψεις στο νομό, λόγω της ιδιότητας του και νομίζουμε πως και αυτή η άγνωστη για τον πολύ κόσμο λεπτομέρεια συμβάλει ακόμα περισσότερο στην εδραίωση της άποψης πως πρόκειται για έναν πολύ ταπεινό άνθρωπο που σπάνια συναντά κανείς σήμερα στις μέρες μας.

Ο ενορίτης

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης Σύρου στον Κων. Μητσοτάκη
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 28/05/2013

Σήμερα Τρίτη πρωί, ο μητροπολίτης Σύρου σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επισκέφθηκε τον Επίτιμο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και του ευχήθηκε για την προλαβούσα ονομαστική του εορτή. Η συνάντηση των δύο ανδρών, που συνδέονται φιλικά αρκετά χρόνια, έγινε σε άριστο κλίμα. Ο πρώην πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον μητροπολίτη για την επίσκεψη ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως στην ημίωρη συνάντησή τους συζήτησαν για πολλά θέματα εκκλησιαστικού και πολιτικού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, του ierovima.gr, o κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως σύντομα θα επισκεφθεί τον κ. Δωρόθεο στις Κυκλάδες αφού προγραμματίζει προσκυνηματική εκδρομή στην ιερά νήσο Τήνο.

δείτε περισσότερα »
Η καλόγρια που εμπνέεται από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 19/05/2013

Οδηγεί με 130 χλμ/ώρα το αυτοκίνητό της, μιλά για τις θεωρίες του Μαρξ και έχει συγγράψει ένα μανιφέστο για την επανίδρυση του ισπανικού κράτους με σημείο αναφοράς τον ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που προδίδει την πραγματική της ταυτότητα είναι η αμφίεσή της. Γιατί η Τερέζα Φορκάδες είναι μία μοναχή του τάγματος των Βενεδικτίνων, η οποία έχει εξελιχθεί σε μία άτυπη εκπρόσωπο της Αριστεράς.

Βάζοντας στο στόχαστρο από τις τράπεζες έως τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες η Φορκάδες αυτή

δείτε περισσότερα »
Το βλέμμα του παπά-Γιάννη
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 15/05/2013

ierovima.gr-Το αναδημοσιεύμε από την ιστοσελίδα menidiatis.gr, με λεζάντα "Ποιόν ή ποιους άραγε, κοιτάζει ο παππούλης με αυτό το ύφος;". Ο ιερέας είναι ο πατήρ-Ιωάννης του ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Αχαρνών (Ι.Μ.Ιλίου) και αριστερά του έχει μεταξύ άλλων τους βουλευτές Βασίλη Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ), Εφη Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ),Γιώργο Βλάχο (ΝΔ) και Θανάση Μπούρα.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52