Ο Ενορίτης

Ονόματα κληρικών, υποψηφίων για τις χηρεύουσες μητροπόλεις
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 18/06/2014

Αν η Ιεραρχία λειτουργήσει με νηφαλιότητα, οι υποψήφιοι για τις χηρεύσουσες μητροπόλεις θα είναι οι εξής: για την Μητρόπολη Φωκίδος ο Επίσκοπος Ανδρουσης Θεόκτιστος,

για την Μητρόπολη Ελασσώνος ο αρχιμανδρίτης π. Χαρίτων, που γνωρίζει την Μητρόπολη και για την Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος, ο χαμηλών τόνων και έμπειρος κληρικός, αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Ανθης.

 

Αυτά τα ονόματα προκύπτουν και από το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ, αν και οι δημοσιογράφοι δεν έχουν λόγο στην εκλογή...

 

Για την μητρόπολη Ιωαννίνων η εικόνα ξεκαθαρίζει σήμερα.

 

Ο ενορίτης

δείτε περισσότερα »
Σε ποιόν έκανε πάσα;
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 18/06/2014

Φεύγοντας από το κτίριο της ΜΚΟ Αποστολή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έκανε ένα μικρό περίπατο στο πάρκο που βρίσκεται δίπλα. Από έναν αυριανό...Μέσι, έφυγε εκτός...γηπέδου η κόκκινη μπάλα και κατέληξε στα πόδια του "πράσινου" Πατριάρχη. Εκείνος με άψογο στυλ, την κοντρόλαρε και την πάσαρε...Άγνωστος ο αποδέκτης. Όσοι αγωνιούν, υπομονή...Στις 25 Ιούνη μήνα...

Την αλά μουντιάλ φάση απαθανάτισε ο φωτορεπόρτερ Χρήστος Μπόνης

δείτε περισσότερα »
Δύο αποφασίζουν για τους δύο
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 16/06/2014

Το παρασκήνιο της εκλογής μητροπολίτη Ιωαννίνων είναι πλούσιο και όσο περνούν οι μέρες γίνεται πλουσιότερο. Δεν ξέρω τί ακούτε, αλλά εγώ ακούω ότι υπάρχουν δύο -και μόνο δύο- υποψήφιοι για την πιό ενδιαφέρουσα μητρόπολη.


 

Ο Αρχιμανδρίτης π.Αμφιλόχιος Στεργίου: Ιερομόναχος της Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων, ο οποίος κατείχε το 2009 τη θέση του ειδικού συμβούλου της αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου, ως στενός συνεργάτης του αρχιεπισκόπου. Ο μακαριστός πλέον Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος είχε ζητήσει να τοποθετηθεί ο π. Αμφιλόχιος, στη θέση του διευθυντή της ΜΚΟ «Αγάπη» (πρώην «Αλληλεγγύη»), αλλά τελικά η πρότασή του δεν έγινε δεκτή. Ιατρός των Μεγάρων μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον αρχιμανδρίτη.

δείτε περισσότερα »
"Μήπως 81 μητροπόλεις είναι πολλές;"
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 11/06/2014

Ο ενορίτης μου θύμισε πως οκτώ νέες Μητροπόλεις «γεννήθηκαν» το 1974 ενώ επτά προσωρινές και προσωποπαγείς Μητροπόλεις δημιουργήθηκαν το 1991. «Ο αριθμός των Μητροπόλεων (81) και των Μητροπολιτών είναι ήδη υπερβολικός για την Εκκλησία της Ελλάδος, όπως κατά καιρούς κληρικοί (ψιθυριστά) και λαϊκοί υποστηρίζουν», μου είπε και συνέχισε: «Μήπως η Εκκλησία θα πρέπει 

δείτε περισσότερα »
Ο Ανδρέας Λοβέρδος νέος υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων;
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 09/06/2014

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ανδρέας Λοβέρδος αναλαμβάνει νέος υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

δείτε περισσότερα »
" Ο αρχιεπίσκοπος χειρίζεται με μεγάλη μαεστρία την Αριστερά και τη Δεξιά του Κυρίου..."
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 21/05/2014

(αναδημοσίευση ΝΕΑ -μικροπολιτικός)     Σε αναλογία Καθολικών, θα ήταν σαν να έμπαινε ο ιταλός πρωθυπουργός στο κονκλάβιο των καρδιναλίων. Εμείς δεν έχουμε, βέβαια, Καπέλα Σιξτίνα. Εχουμε όμως τη Μονή Πετράκη, όπου συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος. Το κατώφλι της και μάλιστα του χώρου όπου συνεδριάζουν οι συνοδικοί πέρασε για πρώτη φορά στην Ιστορία έλληνας Πρωθυπουργός την περασμένη Παρασκευή. 

Ο Αντώνης Σαμαράς έλαβε την απόφαση να μετάσχει στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αργά το βράδυ της Πέμπτης. Επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και έγιναν οι σχετικές συνεννοήσεις, ώστε η παρουσία του να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

δείτε περισσότερα »
Εκλογές χωρίς φωτογραφία με δεσπότη, δε λέει...
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 14/05/2014

Ο ενορίτης για το ierovima.gr -Τώρα που πλησιάζουμε στις κάλπες...Τον τελευταίο μήνα, ήταν σε έξαρση η «παραρέλα» υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, σε μητροπολιτικά γραφεία. Ο υποψήφιος έκλεινε συνάντηση στο γραφείο του μητροπολίτη για ευλογία. Απαραίτητη η παρουσία φωτογραφικής μηχανής που θα απαθανάτιζε τη συνάντηση κατά την οποία ο υποψήφιος θα χαμογελούσε δίπλα στον δεσπότη. Κλικ και το προεκλογικό ενσταντανέ έτοιμο!

 

Στη συνέχεια 

δείτε περισσότερα »
Εθελόντριες, ανώνυμες ηρωϊδες
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 08/05/2014

Η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στα Σεπόλια εορτάζει και οι εθελόντριες πριν από μέρες είχαν αναλάβει δράση. Όλα στο ναό πρέπει να είναι (και όχι μόνο να φαίνονται) άψογα. Και το πέτυχαν. Θα έλεγα πως είναι και επιθυμία των εφημερίων του ναού.  Η φωτογραφία από την προσωπική σελίδα του αρχιμανδρίτη Χερουβείμ.

δείτε περισσότερα »
Εξ Ιωαννίνων άρξασθε...
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 08/05/2014

Για το ierovima-Ολοι προσεύχονται να τους φωτίσει το Άγιο Πνεύμα και να επιλέξουν τον αξιότερο για το θρόνο της ιστορικής μητρόπολης Ιωαννίνων.

Ως ενορίτης, έμαθα ότι ο προϊστάμενος ιερού ναού που είχε παυθεί από τη θέση του και παρέμενε ως απλός εφημέριος, έγινε προϊστάμενος άλλου μεγάλου ναού στην Αθήνα. Ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος αυτού του ναού, προσεύχεται για τα Ιωάννινα.

Υπάρχουν

δείτε περισσότερα »
Ο ιερέας-γιατρός των Κυθήρων
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 05/05/2014

του Κώστα Ζαφειρίου

Πήγε πριν από κάποια χρόνια στα Κύθηρα ως παθολόγος, μαζί με τη μικροβιολόγο σύζυγό του. Πολύ σύντομα το ζευγάρι που απέκτησε παιδιά, έγινε ιδιαίτερα αγαπητό στη μικρή κοινωνία. Ο τότε μητροπολίτης Κυθήρων (νυν Θεσσαλιώτιδος Κύριλλος) πρότεινε στο γιατρό να γίνει ιερέας.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53