Εκκλησία της Ελλάδος

1.500 δέματα κάθε μήνα από την Μ.Κ.Ο. «Αποστολή»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/06/2011

Με εντολή του Μακαριωτάτου η Μ.Κ.Ο. "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" ξεκίνησε σήμερα στην Αθήνα τη δεύτερη φάση του προγράμματος "Η Εκκλησία στους δρόμους" με τη διανομή δεμάτων τροφίμων τα οποία αποτελούνται από τρόφιμα καθημερινής ανάγκης και κατανάλωσης (αλεύρι, όσπρια, ζάχαρη, ζυμαρικά και γάλα εβαπορέ) με σκοπό την ενίσχυση ασθενέστερων οικονομικά συνανθρώπων μας.

Η αποστολή των δεμάτων θα γίνεται σε μηνιαία βάση μέσω των 65 ενοριακών κέντρων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε 1.500 ελληνικές οικογένειες που ζούν στα όρια της φτώχειας. Κλιμάκιο της Μ.Κ.Ο. ΄΄ΑΠΟΣΤΟΛΗ΄΄ με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα,(φωτο) υλοποίησε τις πρώτες αποστολές δεμάτων με τρόφιμα σε Ιερούς Ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο.

Ο κ. Δήμτσας συνομίλησε με τους εφημέριους, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι , η ΄΄ΑΠΟΣΤΟΛΗ΄΄ θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα τους, έτοιμη να τους ακούσει και να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ενοριών τους. 

δείτε περισσότερα »
Η Κεφαλλονιά τίμησε την εορτή του Αγίου Παναγή
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/06/2011

 Στις  7 Ιουνίου η εκκλησία μας  τιμά την κοίμηση (6-6-1888) και  την ανακομιδή (7-6-1976) των ιερών λειψάνων του νέου Αγίου της Ορθοδοξίας, Αγίου Παναγή, ο ονομαστός ως παπα- Μπασιάς. Φέτος η εορτή είχε άλλη οντότητα όπως αρμόζει σε έναν τόσο θαυματουργικό Άγιο. Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε ιερά αγρυπνία προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελου της Ιεράς μητροπόλεως μας π.Γερ.Φωκα στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα Ληξουρίου, όπου πλήθος λαού της πόλεως συμμετείχαν στην τόσο κατανυκτική ατμόσφαιρα που υπήρχε στο ναό. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε παράκληση του αγίου στον ίδιο ναό με την παρουσία του Μητροπολιτου Κεφαλληνίας κ. κ. Σπυρίδωνα,  και εν συνεχεία μεταφορά της εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου στον γειτονικό ναό του Αγίου Νικολάου Μηνιατών  (λόγω  του ότι ο ναός είναι πιο μεγάλος) για να τελεσθεί ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός  με τη παρουσία πλήθος ιερέων και κόσμου.

            Την κυριώνυμο μέρα της εορτής χοροστατούντος του  μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. κ. Σπυρίδωνα, τελέσθηκε ο όρθρος και η πανηγυρική θεια λειτουργία. 

δείτε περισσότερα »
Επίτιμο μέλος του ΙΣΚΕ ο μητροπολίτης Πειραιώς
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/06/2011

Σε θερμότατο κλίμα έγινε η ανακήρυξις σε επίτιμο μέλος του Ι.Σ.Κ.Ε. του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ στο Επισκοπικό Μέγαρο, σήμερα Τετάρη 8 Ιουνίου. Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε  π. Γεώργιος Σελλής μεταξύ των άλλων είπε:

«Σεβασμιότατε Άγιε Πειραιώς σήμερα υλοποιούμε την απόφαση που πήρε η Γ.Σ. της 22ας Φεβρουαρίου του 201,1 η οποία ομόφωνα, μετά από πρόταση του Προέδρου και σύμφωνα με όσα ορίζει το καταστατικό του Ι.Σ.Κ.Ε, Σας ανακήρυξε επίτιμο μέλος του.

Οι λόγοι που μας ώθησαν να το πράξουμε ήταν α) το ότι ουδέποτε θέσατε πρόσκομμα εις τους Ιερείς της Μητροπόλεως Σας να εγγραφούν ως μέλη του Ιερού Συνδέσμου, γνωρίζοντας προφανώς ότι ο  Ι.Σ.Κ.Ε  εις ουδέν αντιτίθεται του έργου Υμών, τουναντίον αγωνίζεται διά τους Ιερείς από ένα άλλο μετερίζι, και β) διότι σε καιρούς χαλεπούς για την πατρίδα μας και την Αγίαν μας Εκκλησία, δίδετε λόγον μαρτυρίας, την στιγμή μάλιστα που η επίσημος Εκκλησία τηρεί σιγήν ιχθύος στα όσα ανθελληνικά και αντιχριστιανικά τεκταίνονται γύρω μας. Ο Υμέτερος λόγος είναι που δίνει σε μας θάρρος και κουράγιο, γιατί υπάρχουν τέτοιες φωνές μέσα στην Εκκλησία μας, που δεν φοβούνται να πουν την αλήθεια και που κόντρα σε κάθε κατεστημένο σείουν τα ύδατα, που κάτω από την ηρεμία τους κρύβουν όλο το δηλητήριο που προσπαθεί να μολύνει και να καταργήσει ότι Ορθόδοξο και Ελληνικό στην πατρίδα μας.

Σεβασμιώτατε! Ο Ι.Σ.Κ.Ε  δια της ελαχιστότητος ημών υικά Σας εύχεται επί έτη πολλά, να ορθοτομείτε τον Λόγον της Αληθείας και Σας παρακαλεί να δεχθείτε την απόφαση της Γ.Σ. και να γίνεται επίτιμο μέλος του Ιερού Συνδέσμου.» 

δείτε περισσότερα »
"Μητέρα" της ενορίας η πρεσβυτέρα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/06/2011

Στην φιλόξενη ενορία του Διαβατού και συγκεκριμένα στον νεόδμητο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου, η ετήσια σύναξη πρεσβυτερών, εκδήλωση που εντάσσεται στα πλαίσια των ΙΖ΄ Παυλείων.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε η τέλεση της θείας Λειτουργίας, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ενώ έψαλλε με βυζαντινή κατάνυξη, ο χορός της μοναστικής αδελφότητας, της Παναγίας Μικροκάστρου, της Ιεράς Μητρόπολης Σισσανίου και Σιατίστης.

Κατά την έναρξη της σύναξης πρεσβυτερών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, αναφέρθηκε στα τρία βασικά στοιχεία που πρέπει να κοσμούν την κάθε μητέρα, αλλά ιδιαίτερα την πρεσβυτέρα. Αυτά τα στοιχεία είναι η απόλυτη και απεριόριστη αγάπη προς όλους, η προσπάθεια για την διατήρηση της συνοχής της οικογένειας και των μελών της ενορίας, αλλά και η μεσολάβηση της προς τον πατέρα όταν κάποιο πρόβλημα απασχολεί τα μέλη της οικογένειας- ενορίας.

Η πρεσβυτέρα τόνισε ο ποιμενάρχης μας, είναι η μητέρα της ενορίας και οι σχέσεις που αναπτύσσει, είναι σχέσεις αγάπης και μέριμνας.  

δείτε περισσότερα »
Προσκυνηματική επίσκεψη του μητροπολίτη Λαγκαδά στο Άγιο Όρος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/06/2011

Τριήμερη επίσκεψη στο Άγιο Όρος πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης. Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως του εδόθη η ευκαιρία να λειτουργήσει στην Ιερά Μονή των Ιβήρων εις την οποία και συνάντησε Ιεράρχες του Πατριαρχείου της Γεωργίας, που επισκέπτονταν την Ιερά Μονή διά λόγους προσκυνηματικούς.

Επίσης, εκτός από την Ιερά Μονή των Ιβήρων, όπου και διέμεινε, επισκέφθηκε και τις Ιερές Μονές Μεγίστης Λαύρας, Καρακάλου, Φιλοθέου, Διονυσίου και Δοχειαρίου. Αξίζει να συμειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε με τους Καθηγουμένους των Μονών του Αγίου Όρους και με άλλους πατέρες αντήλλαξε απόψεις γύρω από σύγχρονους προβληματισμούς, εκκλησιαστικού και κοινωνικού χαρακτήρα και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ύψιστο επιτελούμενο πνευματικό έργο εντός των Ιερών Μονών προς τις οποίες καταφεύγει πλήθος πιστών δια να βρει πνευματική ανάπαυση και ωφέλεια. 

δείτε περισσότερα »
Αβραμόπουλος, Παναγιωτόπουλος και τούρκος πολιτικός στον Οικουμενικό Πατριάρχη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/06/2011

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφθηκαν στο Φανάρι ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος.   Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε αισθήματα αγάπης και αφοσίωσης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και μετέφερε προς τον κ. Βαρθολομαίο τα αισθήματα αγάπης και εκτίμησης του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, εν όψει της επικείμενης επίσκεψής του στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Λίγο αργότερα ο υποψήφιος βουλευτής στις επικείμενες τουρκικές βουλευτικές εκλογές Βολκάν Μποζκίρ επισκέφθηκε τον Oικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο , συνοδευόμενος από τοπικούς παράγοντες του κυβερνητικού κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). 

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ. Δημητριάδος:Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά του Πόντου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/06/2011

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, για πρώτη φορά, διοργανώνει, κατά το χρονικό διάστημα 12 – 19 Αυγούστου 2011, μία ξεχωριστή προσκυνηματική εξόρμηση στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στον Πόντο. Το προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της Θείας Λειτουργίας που θα τελέσει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο ιστορικό Μοναστήρι του ‘Oρους Μελά του Πόντου. 

Οι προσκυνητές, με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα αλησμόνητα χώματα του Πόντου και να επισκεφθούν την Τραπεζούντα, τη Σαμψούντα, τη Σινώπη, την Αμάσεια και την Κερασούντα, όπου άκμασε για αιώνες ο Χριστιανισμός και ο Ελληνισμός. Το πλούσιο πρόγραμμα του προσκυνήματος περιλαμβάνει επισκέψεις σε Ιερούς Ναούς και Μονές, Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους.  

δείτε περισσότερα »
Λαμπρή παρουσία της Βυζαντινής Χορωδίας στη Ρωσία με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/06/2011

Η Βυζαντινή Δημοτική χορωδία του Δήμου Ηρακλείου βρέθηκε στη Ρωσία, όπου έδωσε τρεις προγραμματισμένες συναυλίες, από 4 ως 8 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου στο Κρεμλίνο, στον Καθεδρικό Ναό της Τούλα και στην μεγάλη αίθουσα πολιτισμού Τσαϊκόφσκι στη Μόσχα. Η χορωδία μετέβη στη Ρωσία μετά από πρόσκληση του, παγκόσμιας εμβέλειας, 10ουΠασχαλινού Φεστιβάλ Μόσχας 2011, ενώ τη διεύθυνσή της είχε ο Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης κ. Εμμανουήλ Σουργιαδάκης. Το Φεστιβάλ, που διεξήχθη ταυτόχρονα σε 50 ρωσικές πόλεις, φιλοξένησε πλήθος καλλιτεχνών από πολλές χώρες και τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Διμίτρι Μεντβέντεβ και του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου. 

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ. Χαλκίδος: Ημερίδα για τον "άγιο" των γραμμάτων
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/06/2011

Με μεγάλη επιτυχία, την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 και ώρα 7:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα, την οποία διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, με αφορμή την συμπλήρωση εκατό ετών (1911-2011) από την κοίμηση του μεγάλου Σκιαθίτη Λογοτέχνη Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη, στα πλαίσια πολλών εκδηλώσεων της Τοπικής μας Εκκλησίας που πραγματοποιήθηκαν και θα πραγματοποιηθούν, συν Θεώ, κατά την διάρκεια ολοκλήρου του έτους 2011 προς τιμήν του αξίου αυτού γόνου της Σκιάθου.

Το Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδος γέμισε ασφυκτικά από πολλούς Χαλκιδείς, μεταξύ των οποίων ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Πολύκαρπος, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Αντώνιος Αφράτης και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Αναστασία Ψυχογιού-Μακαρώνα, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Λάμπρος Γκάνης, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Μαστροδημήτρης και ο Διευθυντής της ΔΗΚΕΧ κ. Φώτιος Γκούνης οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, θέλησαν να αποδώσουν την πρέπουσα τιμή στο πρόσωπο του «αγίου» των Ελληνικών Γραμμάτων και να ωφεληθούν από τις εισηγήσεις των εκλεκτών προσκεκλημένων ομιλητών. 

δείτε περισσότερα »
Διαγωνισμός Εκκλησιαστικής Ψαλτικής Τέχνης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/06/2011

 Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Βόλου «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» και το Γραφείο Πολιτιστικών θεμάτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στα πλαίσια της διαρκούς μέριμνάς της για το μέλλον και την πρόοδο της Εκκλησιαστικής Μουσικής, προκηρύσσει  Διαγωνισμό Εκκλησιαστικής Ψαλτικής Τέχνης.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και σπουδαστές της Βυζαντινής Μουσικής των Σχολών Βυζ. Μουσικής, Τμημάτων Ωδείων της Ιεράς Μητροπόλεως και των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η, με αγάπη, άσκηση και διακονία της Εκκλησιαστικής Μουσικής Τέχνης.

Στόχοι της διοργάνωσης είναι: •Η προβολή της γνήσιας Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ψαλτικής Παράδοσης της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας •Η ενίσχυση του ηθικού φρονήματος των σπουδαστών και των νέων Ιεροψαλτών •Η προσφορά κινήτρων προς αυτούς για περαιτέρω μελέτη και πρόοδο •Η γνωριμία των σπουδαστών μεταξύ τους •Η καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας και της αδελφικής αγάπης μεταξύ των διαγωνιζομένων Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 1-3 Ιουλίου 2011 στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως. Το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εγκαίρως, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών. 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673