Εκκλησία της Ελλάδος

Αρωγός στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων η Μητρόπολη Δημητριάδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/06/2011

Συστηματικά και διακριτικά η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος συμπαρίσταται στο ευαίσθητο έργο που επιτελούν κοινωνικοί φορείς και οργανισμοί της Μαγνησίας και, μάλιστα, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και προβληματική οικονομική συγκυρία.Μετά το χειμαζόμενο, από την κρατική αδιαφορία, Ορφανοτροφείο Βόλου η τοπική Εκκλησία, υλοποιώντας το προσωπικό ενδιαφέρον του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, στάθηκε, για ακόμα μία χρονιά, αρωγός στο έργο που επιτελεί στον τόπο μας το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, ενισχύοντας οικονομικά την λειτουργία του τμήματος κεραμικής. 

Για τον λόγο αυτό, ευχαριστήρια επιστολή προς τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο απέστειλε η Αν. Προϊσταμένη του Ιδρύματος κ. Ευθυμία Μούτου, Κοινωνική Λειτουργός.

δείτε περισσότερα »
Η Ι.Μ Πατρών στηρίζει το έργο που επιτελείται στις φυλακές Αγίου Στεφάνου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/06/2011

Σὲ συγκινητικὸ κλῖμα ἔγινε ἡ ἀπονομὴ τῶν τίτλων στὰ παιδιὰ τὰ ὁποῖα ἀποφοίτησαν ἀπὸ τὸ Σχολεῖο Β’ εὐκαιρίας, τὸ ὁποῖο λειτουργεῖ στὸ Κατάστημα Κρατουμένων, στὸν Ἅγιο Στέφανο Πατρῶν.

Στὴν ὡραία ἐκδήλωση, ποὺ πραγματοποιήθηκε στὴν αἴθουσα τῆς Βιβλιοθήκης τοῦ ὡς εἴρηται καταστήματος παρέστησαν, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος, ὁ Βουλευτὴς Ἀχαΐας κ. Νικ. Τσούκαλης, ὁ Δήμαρχος Δυμαίων κ. Ἀνδρέας Παναγιωτόπουλος, ὁ Εἰδικὸς Γραμματεύς τοῦ Ὑπουργείου Δικαιοσύνης κ. Σκανδάμης καὶ ἄλλοι Ἐκπρόσωποι Ἀρχῶν καὶ Φορέων. Τοὺς προσκεκλημένους καλωσόρισε ὁ Διευθυντὴς τῶν Φυλακῶν, ὁ ὁποῖος ἀνεφέρθη στὴν προσπάθεια γιὰ παροχὴ γνώσεων σὲ ὅσους θὰ ἤθελαν, ἀπὸ τοὺς κρατουμένους, ὥστε ἀποκτώντας τὸ ἀπολυτήριο τοῦ Γυμνασίου νὰ ἔχουν ἕνα ἐφόδιο στὴ ζωὴ τους χρήσιμο γιὰ τὴν πορεία τους στὸ μέλλον καὶ τὴν ἐπανένταξή τους στὴν κοινωνία.

Στὴν συνέχεια, χαιρετισμὸ ἀπηύθυνε ὁ Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος, ὁ ὁποῖος ἐπήνεσε τὴν ὅλη προσπάθεια καὶ ὅλους ὅσοι συμβάλλουν στὴν ἀπρόσκοπτη λειτουργία τοῦ Σχολείου. Ἰδιαιτέρως συνεχάρη τοὺς μαθητάς οἱ ὁποῖοι σημειώνουν ἐξαιρετικὲς ἐπιδόσεις στὰ μαθήματα, δηλώνοντας ἔτσι τὴν ἀπόφασή τους νὰ κατακτήσουν τὴ ζωὴ, μέσα ἀπὸ τὸν καλὸ πλέον καὶ τίμιο ἀγῶνα.   

δείτε περισσότερα »
Μαθητές του Σχολείου Πατριαρχείου Μόσχας στη Μητρόπολη Ηλείας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/06/2011

Κάθε καλοκαίρι, επί σειρά ετών, η Ιερά Μητρόπολις Ηλείας φιλοξενεί μεταξύ άλλων και Ρώσους μαθητές στις Κατασκηνώσεις Σκαφιδιάς. Έτσι κι εφέτος, ήρθαν Ρώσοι μαθητές του Κλασικού Σχολείου Πατριαρχείου Μόσχας, για να γνωρίσουν και αυτοί τις υπέροχες ακρογιαλιές της Ηλείας και τον θαυμάσιο ήλιο, μα περισσότερο, την φιλοξενία της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας. Οι 35 μαθητές, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, συνοδευόμενοι από την αρχηγό της αποστολής κα Μαρία Μπούζινα, τον ιερέα π. Γεώργιο, 12 δασκάλους και αρκετούς γονείς, ήρθαν την 1η Ιουνίου και θα αναχωρήσουν την 30η Ιουνίου.Χθες το βράδυ τους κατασκηνωτές επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης Κ. Αθανάσιο. Οι Ρώσοι μαθητές για να τιμήσουν τον Ποιμενάρχη της Ηλείας και για να του εκφράσουν τις ευχαριστίες τους, οργάνωσαν μικρή αλλά όμορφη γιορτή ερμηνεύοντας παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της πατρίδας τους. Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γερμανός αποχαιρέτησε μαθητές και συνοδούς, τους ευλόγησε και δήλωσε πως και του χρόνου η Ι. Μητρόπολις περιμένει άλλους Ρώσους μαθητές για να φιλοξενήσει.

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ. Βεροίας: Διορθόδοξο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/06/2011

Με διορθόδοξο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον μητροπολιτικό ιερό ναό των πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βέροιας τιμάει σήμερα η ιερά Μητρόπολις Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας τον ιδρυτή της απόστολο των εθνών Παύλο. 

Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος χοροστάτησε και στην ακολουθία του όρθρου, ενώ μετέχουν οι εκπρόσωποι των πρεσβυγενών και νεοτέρων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.

Χθές στον εσπερινό που τελέστηκε χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του Μακαριωτάτου Αχιεπισκόπου Αθηνών  και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το απόγευμα με την λιτάνευση των ιερών λειψάνων και της εικόνος του αποστόλου Παύλου και την τελεση του καθιερωμένου διορθόδοξου υπαίθριου εσπρινού στο «Βήμα» του αποστόλου Παύλου. 

δείτε περισσότερα »
Καλαβρύτων Αμβρόσιος: «το αίμα του μεσαίου Έλληνα θα χύνεται τώρα σταγόνα- σταγόνα!»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/06/2011

Στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίζεται σήμερα το μεσημέρι αναφέρεται στο ιστολογιό του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος και τονίζει:

«Συνεδριάζει και σήμερα η Βουλή για να ψηφίσει το 2ο Μνημόνιο, με το οποίο καταδικάζονται οι Έλληνες στον διά της πείνας θάνατο! Πρόκειται για το Μεσοπρόθεσμο, όπως το ονόμασαν, για να του δώσουν ένα πιο χωνευτικό όνομα. Στην καθημερινή ζωή συμβαίνει σε άσχημα ή δυσάρεστα αντικείμενα να δίδεται ένα πιό κομψό όνομα, ώστε να μετριάζεται η κακή εντύπωση. Έτσι το ξύδι το ονόμασαν «γλυκάδι»! Σήμερα λοιπόν η Βουλή των Ελλήνων θα εγκρίνει το «γλυκάδι» δηλ. «Μεσοπρόθεσμο», ήτοι τα φρικτά και δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα, τα οποία είχε συμφωνήσει ο τέως Υπουργός Οικονομικών κ. Γεώργιος Παπακωνσταντίνου ήδη από τις 2 Ιουνίου ε.ε.» 

Και σε άλλο σημείο ο μητροπολίτης Καλαβρύτων αναφέρει: 

δείτε περισσότερα »
Η εορτή του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/06/2011

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Την Τρίτη 28 Ιουνίου, παραμονή της εορτής του Αποστόλου Παύλου, στις 7:00 το βράδυ, τελέστηκε ο Μέγας Συνοδικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου. Στον εσπερινό προεξείχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. κ. Δανιήλ, πλαισιούμενος από Συνοδικούς Σεβασμιωτάτους Αντιπροσώπους τον Μητροπολίτη Χαλκίδας  κ. Χρυσόστομο, τον Μητροπολίτη Υδρας κ. Εφραίμ τον Μητροπολίτη Πειραιώς  Σεραφείμ ,καθώς και τους εξής προσκεκλημένους Μητροπολίτες: Άρτης κ. Ιγνάτιο, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, Χαρτούμ κ. Εμμανουήλ Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, και από τον τοπικό Μητροπολίτη κ. Διονύσιο. Στις 9:00 το βράδυ, μετά τον Πανηγυρικό Συνοδικό Εσπερινό, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αποστόλου Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας Κορίνθου και πολιούχου της πόλης , όπως επίσης και των Ιερών Λειψάνων εκ των εν Κορινθία Αγίων.Παρών οι τοπικές και στρατιωτικές αρχές της πόλης καθώς και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης.  

δείτε περισσότερα »
Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Άνθης: «Αν ο Απόστολος Παύλος ευρισκόταν σήμερα στο κέντρο των Αθηνών…»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/06/2011

Στον κατάμεστο  πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παύλου οδού Ψαρρών, τελέστηκε χθες Τρίτη, Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Συνοδικού μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου. Ο μητροπολίτης εκπροσωπούσε τον μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο. Στον Εσπερινό μίλησε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης κ. Τιμόθεος Άνθης Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως. Η ομιλία του π. Τιμοθέου με θέμα το βίο του Αποστόλου των Εθνών προκάλεσε αίσθηση γιατί συνδέθηκε με το σήμερα. Ο π. Τιμόθεος έκανε μια υπόθεση:

«Εάν ο Απόστολος Παύλος ευρισκόταν σήμερα στο κέντρο των Αθηνών, όπως το 51 μ.χ, «θα αισθάνετο εσωτερική ταραχή και οργή και θα υπέφερε, επειδή θα έβλεπε την πόλι να είναι γεμάτη βωμούς και μνημεία και αγάλματα αφιερωμένα στους ανύπαρκτους θεούς των ειδωλολατρών» διότι σήμερα έχουμε ξεχάσει τον αληθινό Θεό, τον Κύριο Ιησού Χριστό και άλλοι από εμάς έκαναν θεό το χρήμα, άλλοι το εύκολο κέρδος, άλλοι την ευδαιμονία, και άλλοι το ψέμμα και την ανηθικότητα» 

δείτε περισσότερα »
Μια μεγάλη αγκαλιά από τον μητροπολίτη Ρεθύμνης Ευγένιο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/06/2011

Στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στό λόφο του Τιμίου Σταυρού, πραγματοποιήθηκε σήμερα, η λήξη του εκπαιδευτικού έτους των εκπαιδευομένων του Συλλόγου "ΑΓΑΠΗ". Ο Σύλλογος "ΑΓΑΠΗ" φιλοξενείται από την Μητρόπολή μας στο κτίριο της Μητροπόλεως δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Επισκοπείο και ο Επίσκοπό μας είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

          Ο Επίσκοπός μας κ. Ευγένιος με τη λήξη του εκπαιδευτικού έτους, προσκάλεσε τους εκπαιδευομένους, τους γονείς, τους εργαζομένους, την επιστημονική επιτροπή, την ομάδα εθελοντών εκπαιδευτών και τα μέλη του Δ.Σ. και παρέθεσε δεξίωση. Για μια ακόμη φορά ευχαρίστησε όλους και επισήμανε το σπουδαίο έργο που επιτελείται στο Σύλλογο, ένα «έργο αγάπης χωρίς όρια» όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Ο Σύλλογος από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα αρχίσει και πάλι να προσφέρει την βοήθεια του στα παιδιά που την χρειάζονται.

          Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνου κ. Ντακάκης, η φυσιοθεραπεύτρια του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ κα Σταυγιανουδάκη,  ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑμεAΡεθύμνου κ. Τσαχάκης και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονή Ατάλης-Μπαλή, Πανοσιολ. Αρχιμ. Παρθένιος Καλυβιανάκης, ο οποίος εθελοντικά βοηθά το έργο του Συλλόγου ως ψυχολόγος των παιδιών και των γονέων τους. (Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως) 

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου στον ιερό ναό Αγίου Παύλου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/06/2011

(φωτορεπορτάζ) Στον κατάμεστο  πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παύλου οδού Ψαρρών, τελέστηκε  Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Συνοδικού Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου. Ο μητροπολίτης εκπροσωπούσε τον μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο. Στον Εσπερινό μίλησε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης κ. Τιμόθεος Άνθης Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως (σχετικό ρεπορτάζ  σε άλλη στήλη στην αρχική σελίδα).  

Στον πανηγυρικό Εσπερινό, συμπροσευχόμενος ήταν ο μητροπολίτης Ν.Ιωνίας κ. Κωνσταντίνος ενώ συλλειτούργησαν ο β' γραμματέας της Ιεράς Συνόδου π. Ιερώνυμος Νικολόπουλος μετά των εφημερίων του ιερού ναού.

Αργά το βράδυ και ενώ ο μητροπολίτης κ. Δωρόθεος ετοιμαζόταν να επιβιβασθεί στο αυτοκίνητό του, δεκάδες ενορίτες τον πλησίασαν και του ζητούσαν την ευλογία του.

δείτε περισσότερα »
Γιούχαραν τον μητροπολίτη Άνθιμο και τον υπουργό Υγείας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/06/2011

Δεν την γλύτωσε ούτε ο λαοφιλής μητροπολίτης. Από την πίσω πόρτα του Παπάφειου αναγκάστηκε να φύγει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, όχι όμως και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης  Άνθιμος, αν και περίπου 100 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Ίδρυμα.

Συγκεκριμένα, περίπου 100 «αγανακτισμένοι» έφτασαν έξω από το Παπάφειο, φωνάζοντας συνθήματα κατά των δύο ανδρών.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ψύχραιμος αλλά φανερά  στενοχωρημένος από τα γεγονότα, επέλεξε να φύγει με τα πόδια από την μπροστινή πόρτα, ενώ γιουχαρίστηκε από τους συγκεντρωμένους. Αντίθετα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προτίμησε να φύγει από την πίσω πόρτα. Οι δύο άνδρες είχαν μεταβεί στο Παπάφειο στα πλαίσια εκδήλωσης. (πηγή seleo.gr)

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673