Εκκλησία της Ελλάδος

Ελληνοαμερικανός Γερουσιαστής στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/08/2011

Ο Έλληνο-Αμερικανός Γερουσιαστής κ. Μπιλιράκης / Gus M. Bilirakis,την Τετάρτη 17ην/4ηνΑυγούστου, επεσκέφθη το Πατριαρχείον μετά του υιού αυτού Michael. Ο κ. Μπιλιράκης εγένετο ενθέρμως δεκτός υπό της Α.Θ.Μ. του Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.

Ο κ. Μπιλιράκης συνεζήτησε μετά του Μακαριωτάτου δια τας εντυπώσεις αυτού από το προσκυνηματικόν αυτού ταξίδιον δια δευτέραν φοράν εις την Αγίαν Γην και τον βαθύν σεβασμόν, τον οποίον τρέφει δια τα Πανάγια Προσκυνήματα και το Πατριαρχείον.Ο Μακαριώτατος προσέφερε εις τον κ. Γερουσιαστήν και τον υιόν αυτού Ιεροσολυμιτικούς σταυρούς και εικόνας του Παναγίου Τάφου.Ακολούθως ο Μακαριώτατος ηυχήθη καλήν πρόοδον εις τον νεαρόν υιόν αυτού Michael και υγιείαν εις τον Έλληνο -Αμερικανόν Γερουσιαστήν και καλήν δύναμιν, όπως δια της προσκυνηματικής χάριτος του Παναγίου Τάφου ανταπεξέρχηται σθεναρώς εις τας υποχρεώσεις αυτού ως Έλλην αλλά και ως μέλος της Υπερδυνάμεως των Η.Π.Α.

Εκ της Αρχιγραμματείας 

δείτε περισσότερα »
Τρισάγιο για τους αδικοχαμένους της Ηλείας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/08/2011

Τρισάγιο στη μνήμη των 46 αδικοχαμένων συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία θα τελέσουν αύριο συγγενείς, φίλοι και πυροσβέστες σε δύο διαφορετικές εκδηλώσεις.Τέσσερα χρόνια μετά την τραγική αυτή μέρα οι συγγενείς των θυμάτων, πιστοί στο ραντεβού τους ενώνουν τις προσευχές τους για την ανάπαυση των ανθρώπων που έφυγαν άδικα την 24-08-2007!   

δείτε περισσότερα »
Λαμπρή εορτή στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Μαλεβής
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/08/2011

Λαμπρά εορτάστηκε και φέτος η Εορτή της Παναγίας μας,  την 22ακαι 23ηΑυγούστου 2011, στην σεβάσμια και Ιερά Μονή της Παναγίας της Μαλεβής στον Άγιο Πέτρο της Κυνουρίας.Το εσπέρας την ακολουθία του Εσπερινού τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Θεόκλητος Αθανασόπουλος, συνεπικουρούμενος εκ Ιερέων της Αρχιερατικής Περιφερείας του ΄Αστρους Κυνουρίας και της γύρω περιοχής.

Ανήμερα της Εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,  προεξήρχε της Ακολουθίας του Όρθρου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της ως άνω Ιεράς Μονής και συμμετείχε στην Ιερά Λιτανεία που ακολούθησε πέριξ αυτής.  Άριστα απέδωσε τους ύμνους της  μεγάλης αυτής εορτής, ο Βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση  του πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως κ. Βασιλείου Γεωργαρά.

Πολυάριθμη παρουσία Ιερέων εκ της Ιεράς μας Μητροπόλεως και από άλλες Ιερές Μητροπόλεις, ενώ μεγάλη ήταν και η προσέλευση   ευλαβών προσκυνητών, αρχόντων  και προσκυνητών που έφτασαν με κάθε τρόπο στην εορτάζουσα Ιερά  Μονή Μαλεβής, από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.Ευχόμαστε η Μυροβλύζουσα και  Θαυματουργή Παναγία της Μαλεβής, να σκέπη και να προστατεύει πάντας, κυρίως δε να αξιώνει και να χαρίζει μακροημέρευση στην Άξια καθ' όλα Γερόντισσα και Καθηγουμένη Παρθενία Μοναχή και την παρ' αυτής αδελφότητα.

Είναι σε όλους γνωστό, ότι η ως άνω αδελφότητα  από κοινού εδώ και πάρα πολλά χρόνια  επιτελεί σημαντική Πνευματική  εργασία   προς όφελος της ορθοδοξίας μας, συνάμα δε   κοπιά  για την συντήρηση και την ανάδειξη της ως άνω Μονής. (του π. Ιωάννη Σουρλίγκα)

  

δείτε περισσότερα »
Εκδηλώσεις στην Παναγία Μηχανιώτισσα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/08/2011

Την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης συμπροσευχόμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Αυστρίας και Ουγγαρίας κ.κ. Μιχαήλ, Κασσανδρείας κ.κ. Νικοδήμου, Γλυφάδος κ.κ. Παύλου καθώς και τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμων, Χριστανουπόλεως κ.κ. Προκοπίου και του οικείου Ποιμενάρχου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Προκοπίου.Την επομένη Τρίτη 23 Αυγούστου 2011 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας και Ουγγαρίας προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης. 

δείτε περισσότερα »
Η Ξάνθη πανηγυρίζει τον Πολιούχο της-Χειροτονία διακόνου εις πρεσβύτερον (φωτο)
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/08/2011

Την 29ην Αυγούστου ε.ε. η Εκκλησία μας πανηγυρίζει την μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Ενδόξου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου και η πόλις της Ξάνθης τιμά τον Προστάτη και Πολιούχο Άγιο της. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις με επίκεντρο τον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, θα τελεσθούν σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:  Κυριακή 28η Αυγούστου 2011  Ώρα 19:00 : Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.  Ώρα 20:30 : Εκκίνηση Ιεράς Λιτανείας.   Ώρα 21:00 : Αρτοκλασία και εκφώνηση του Πανηγυρικού Λόγου της  Εορτής εις την Κεντρικήν Πλατείαν. Δευτέρα 29η Αυγούστου 2011 Ώρα 07:00 - 10:30. Όρθρος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.                                            
 Τις ως άνω Ιερές Ακολουθίες θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ, Πολυανής και Κιλκισίου κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. ΚΥΡΙΛΛΟΣ και ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ. 


 

δείτε περισσότερα »
Ιερό δώρο από την Αρχιεπισκοπή Ριμνικίου στη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/08/2011

Η Εκκλησία μας σήμερα εόρτασε την εις ουρανούς Μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου και πανηγύρισε η Ιερά Μονή "Παναγίας του Έβρου" στην Μάκρη. Για την πανήγυρη της Ιεράς Μονής ο Σεβ. Μητροπολίτης μας προσκάλεσε και παραβρέθηκε ο Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Ριμνικίου κ. Αιμιλιανός από το Πατριαρχείο Ρουμανίας. Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός από τον Θεοφ. Επίσκοπο κ. Αιμιλιανό και τον Σεβ. Μητροπολίτη μας. Στον Εσπερινό παραβρέθηκαν πάρα πολλοί πιστοί που γέμισαν το Καθολικό της Μονής και τον προαύλιο χώρο καθώς και ο Στρατηγός της 12ης Μεραρχίας κ. Κωνσταντίνος Γκίνης, ο Αντιδήμαρχος Φερών κ. Νικόλαος Γκότσης, οι πρ. βουλευτές κ. Απόστολος Φωτιάδης, κ. Σταύρος Κελέτσης και κ. Κυριάκος Γεροντόπουλος και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικοί άρχοντες. Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο στην Μητρόπολή μας. Ακολούθως ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πρόσκληση και ομίλησε επικαίρως για την Θεοτόκο. Στο τέλος της ομιλίας του προσέφερε ως δώρο και ευλογία στην Μητρόπολή μας, ολόκληρο δάχτυλο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας από τα λείψανα που φυλάσσονται σε Μοναστήρι της Αρχιεπισκοπής Ριμνικίου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας δέχθηκε το δώρο και ανέφερε ότι το λείψανο της Αγίας Μαρίνας είναι μία μεγάλη ευλογία και πνευματική χαρά για ολόκληρη την Μητρόπολή μας και πως θα θησαυριστεί εν καιρώ ευθέτω στον ομώνυμο Προσκυνηματικό Ναό του Μαΐστρου. Ακολούθησε η προσκύνηση του ιερού λειψάνου της Αγίας Μαρίνας από όλο το εκκλησίασμα. 

δείτε περισσότερα »
Εγκαίνια του Καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/08/2011

Το πρωΐ της 20ηςΑυγούστου, αφίχθη στην Ιερά Μονή της Αγίας Ειρήνης η Αυτού Θειοτάτη Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικης κ.κ. Θεόδωρος. Τόν Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Επίσκοπός μας κ. Ευγένιος, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Οσιωτ. Μοναχή Θέκλα μαζί με την Αδελφότητα της Μονής και πληθος πιστών. 

δείτε περισσότερα »
Φιλική… διαφωνία Ιερώνυμου – Λοβέρδου για τις μεταμοσχεύσεις
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/08/2011

Με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο συναντήθηκε σήμερα στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.Στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, συζητήθηκαν αναλυτικά τα όσα προβλέπονται στον νέο νόμο για τις μεταμοσχεύσεις.Μετά το πέρας της συνάντησης ο Μακαριώτατος δήλωσε τα ακόλουθα: "Η Εκκλησία έχει ξεκάθαρα τοποθετηθεί για το θέμα των μεταμοσχεύσεων. 

δείτε περισσότερα »
Πανηγυρίζει ο ενοριακός Ιερός Ναός Θεομάνας Νέας Κίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/08/2011

(φωτορεορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Ο μήνας Αύγουστος είναι αφιερωμένος κατ’ εξοχήν στην Παναγία μας. Θεωρείται το Πάσχα του καλοκαιριού. Η Παναγία μας τιμάται ιδιαίτερα από ολόκληρο τον ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο. Στις 23 Αυγούστου, που είναι η Απόδοσις της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο ενοριακός Ιερός Ναός Θεομάνας Νέας Κίου. Την παραμονή, το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιακώβου, ο οποίος  κηρύξε και τον θείο λόγο, κατόπιν έγινε  η περιφορά της θαυματουργού εικόνος της Θεομάνας παιανιζούσης της Φιλαρμονικής Μουσικής του Δήμου Νέας Κίου. 

δείτε περισσότερα »
Συγκέντρωση υπέρ της λειτουργίας του νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/08/2011

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε χθες το απόγευμα έξω από το Δημαρχείο Γλυφάδας, για να διαδηλώσει υπέρ της λειτουργίας του νέου Κοιμητηρίου. Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου κ. Κόκκορη ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ουσιαστική συμβολή της μητρόπολης Γλυφάδας σε αυτό το μεγάλο θέμα.

Ο Δήμαρχος στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε για την παρουσία όλου κόσμου ,  ιδιαιτέρως των κληρικών,  των εκπροσώπων όλων των φορέων και το Δημοτικό Συμβούλιο . Στη συνέχεια ανέπτυξε το ιστορικό για το ζήτημα του κοιμητηρίου από το 1965 έως σήμερα. Μετά προχώρησε στους λόγους που οδήγησαν να προβεί στις ενέργειες που έκανε με την βοήθεια  του Σεβασμιωτάτου.  Λύση δεν υπήρχε άλλη, το πρόβλημα είναι χρόνιο και ο κορεσμός του παλαιού Κοιμητηρίου σε συνδυασμό πολλών άλλων παραγόντων (πολιτισμού, τα σχολεία, η μη έγκαιρη αποσύνθεση, κίνδυνος δημόσιας υγείας κτλ), έκανε την κίνηση αναγκαία, από στιγμή που υπάρχει μελέτη και ο οργανισμός της Αθήνας έχει εγκρίνει τον χώρο ως κατάλληλο.  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673