Εκκλησία της Ελλάδος

Ενορίτες της Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος στην Τήνο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/09/2011

Με τη χάρη του Θεου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Αυγούστου και Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011 η καθιερωμένη -προ ετών- διήμερη προσκυνηματική εκδρομή των ενοριτών της Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος στην Τήνο.

Με την άγρυπνη φροντίδα του προϊστάμενου του Ιερού Ναού Παν/τάτου Αρχιμανδρίτου Συμεών Ηλιοδρομίτη και του Εκκλησιαστικού Επιτρόπου κ. Σωτηρίου Παπαϊωάννου, 100 ευλαβείς προσκυνητές αναχώρησαν για την Τήνο από το λιμάνι της Ραφήνας την Τετάρτη 31 Αυγούστου  στις 8.00 το πρωί.

Το απόγευμα της Τετάρτης 31 Αυγούστου, οι προσκυνητές επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου Τήνου και τον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας, όπου παρακολούθησαν τον Εσπερινό που τέλεσε ο Παν/τατος Αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Χρήστου, προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος και την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, που τέλεσε ο Παν/τατος Αρχιμανδρίτης Συμεών Ηλιοδρομίτης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος.

Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου το πρωΐ, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Θεία Λειτουργία για την έναρξη του Νέου Εκκλησιαστικού Έτους.

δείτε περισσότερα »
Η ανακομιδή των Λειψάνων του Αγ. Νεκταρίου στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/09/2011

Με ευλάβεια θα τιμηθεί στο Ναό της Αγίας Μαρίνης  Ηλιουπόλεως, η ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στο παρεκκλήσιο του Αγίου, κάτωθεν του Ναού και με είσοδο από την οδό Αγίας Μαρίνης 39.

Την παραμονή 2 Σεπτεμβρίου στις 19:00, θα ψαλλεί Εσπερινός. Την ημέρα της εορτής θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία με Όρθρο από τις 7:30, κατά το οποίο και θα ψαλούν τα εγκώμια στον Άγιο.

Των ακολουθιών θα προστεί ο στρατιωτικός ιερεύς, Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Γκούσκος, ενορίτης της Αγίας Μαρίνης.

Στο μεταξύ την Τρίτη 30 Αυγούστου στις 20:00 το βράδυ, 85 πολωνοί από το Μπιαλίστοκ και το Σούπραλς, με επικεφαλείς τους, τον Ηγούμενο π. Ανδρεά Μπροκόφσκι, από το Ιερά Μονή Ευαγγελισμού στο Supraśl, τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Adam Sawicki από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Białystok και το Διάκονο π. ΔημήτριοTichoniuk από την ενορία του Supraśl και συνοδευόμενοι από τους νεαρούς έλληνες διακονητές τους, επισκέφτηκαν την Ενορία.

Μετά από μικρή δέηση και το καλωσόρισμα τους από τον πρόεδρο της εκκλησιαστικής κοινότητας μας Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Δημητρίου, προσκύνησαν τα λείψανα του παιδομάρτυρα Γαβριήλ, πήραν ως ευλογία εικόνα με τους προστάτες του Ναού.

Εν συνεχεία ξεναγήθηκαν στο Ναό τα παρεκκλήσια της Οστρομπράμσκας και του Αγίου Νεκταρίου,  στις αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου, όπου είδαν και από φωτογραφίες το ίδρυμα του Παιδικού Σταθμού της Ενορίας, και κατέληξαν στην αίθουσα δεξιώσεων όπου τους παρετέθει δείπνο.  

δείτε περισσότερα »
Θεία Λειτουργία και Επιμνημόσυνη Δέηση στη Μακρόνησο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/09/2011

Την Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος θα επισκεφθεί τη Μακρόνησο, η οποία υπάγεται στην δικαιοδοσία του, ως ιδιοκτησία του Δήμου Κέας, και θα τελέσει Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη Δέηση για όσους έζησαν, ως εξόριστοι, και απέθαναν εκεί.

Η Θεία Λειτουργία και η Επιμνημόσυνη Δέηση θα τελεσθούν στον υπαίθριο χώρο, προ του ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα πνέουν άνεμοι άνω των 4 Μποφώρ, οι οποίοι θα δυσχεράνουν την προσέγγιση στο υποτυπώδες λιμάνι του νησιού.Το πλοίο «ΜΑΡΜΑΡΙ» θα αναχωρήσει από το Λαύριο την 07:30 π.μ. και θα αναχωρήσει από Μακρόνησο τη 12η μεσημβρινή.Όσοι επιθυμούν να παραστούν στις ανωτέρω εκδηλώσεις μνήμης, μπορούν να προμηθευθούν εισιτήρια από το Πρακτορείο του πλοίου στο Λαύριο. 

δείτε περισσότερα »
Πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Λαγκαδιώτισσας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/08/2011

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος: Σας γνωστοποιούμε ότι την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου ε.ε., εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Λαγκαδιώτισσας της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Καναπίτσα, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ 

  • Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου ε.ε. 7:30 μ.μ.: Μέγας Εσπερινός.
  • Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου ε.ε. 7:00 π.μ.: Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία.

  

δείτε περισσότερα »
Σεραφείμ: «Συκοφαντούμαι αναποδείκτως υπό της Ε.Ε.Δ.Α.»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/08/2011

Εκ της Ι.Μ. Πειραιώς

Το Σωματείο με τον βαρύγδουπο τίτλο «Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» (Ε.Ε.Δ.Α.) όπως δημοσιεύεται στην σημερινή έκδοσι της Εφημερίδος «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ» σε ρεπορτάζ της κ. Σοφίας Πακαλίδου προβαίνει σε ανακοίνωσι αναφορικά με την από άμβωνος ομιλία της 14/8/2011 του Σεβ. Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΥ και δράττεται «της ευκαιρίας» να διαστρεβλώσει το λόγο μου και να εξυβρίσει και συκοφαντίσει την ελαχιστότητά μου, αποδίδοντάς μου αναποδείκτως την εξόχως αποκρουστική για Κληρικό και δη Επίσκοπο της Αμωμήτου και Αγιωτάτης Ορθοδόξου Καθολικής του Χριστού Εκκλησίας μομφή του δήθεν «ρατσιστή».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. ΑΝΘΙΜΟΣ τυγχάνει εγνωσμένος για το αδαμάντινο ήθος, την βαθεία πνευματική συγκρότησι, την αδαπάνητη τεραστία κοινωνική προσφορά του στην Αλεξανδρούπολι και την Θεσσαλονίκην και την ελληνόψυχη κραταιά αγάπη προς την μητέρα Πατρίδα και ασφαλώς δεν έχει ανάγκη ουδεμιάς υπερασπίσεως επόμενος των ηρωϊκών μορφών του Γένους, άνευ της μαρτυρίας και του μαρτυρίου των οποίων όπως άλλωστε είχε αποφασίσει και η 5η ολομέλεια του Κ.Κ.Ε. γεγονός που γενικώς αποσιωπάται, η Θεσσαλονίκη θα ήτο σήμερον το Solounτων Σλαυοβουλγάρων των Σκοπίων, η Θράκη το υπόλοιπον της «Μεγάλης» Βουλγαρίας και η Ήπειρος και η Θεσπρωτία το υπόλοιπον της «Μεγάλης» Αλβανίας. Συνεπώς σε αυτή την χώρα που γέννησε μάρτυρες και ήρωες αλλά δυστυχώς και Εφιάλτες και Νενέκους η διεκδίκηση σήμερα των απαραγράπτων δικαίων του Γένους χαρακτηρίζεται υπό ενίων κύκλων, με ανύπαρκτη κοινωνική αποδοχή, ως δήθεν «ρατσισμός».


 

δείτε περισσότερα »
Στο Αττικό για μετεγχειρητικό έλεγχο ο Ιερώνυμος-Αύριο το εξιτήριο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/08/2011

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος εισήχθη σήμερα το πρωί στο Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για προγραμματισμένο μετεγχειρητικό έλεγχο. Ο κ. Ιερώνυμος θα λάβει αύριο Πέμπτη εξιτήριο.

δείτε περισσότερα »
Η θεομητορική εορτή της Καταθέσις της Τιμίας Ζώνης στην Αργολίδα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/08/2011

(φωτο Ευαγ. Μπουγιώτης) Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Νέα Τίρυνθα Αργολίδας η  θεομητορική εορτή της Καταθέσις της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κκ. Καλλίνικος πλαισιωμένος από ιερείς από την Ναυπλία το Αργος αλλά και το Κρανίδι. Στον κατάμεστο από κόσμο ιερό ναό στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείο λόγο, κατόπιν ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας σε όλο το χωριό προς ευλογία του τόπου και των κατοίκων. Παρών οι τοπικές αρχές του Δήμου Ναυπλίου καθώς και ο βουλευτής Αργολίδας με την ΝΔ κ. Γ.Ανδριανός.

Να σημειωθεί πως ο σημερινός ναός της Παναγίας εθεμελιώθη στις 21/11/1949 και περατώθηκε το 1956 με την δωρεά των κατοίκων της περιοχής κι όταν ήταν ιερέας ο πατέρας Γ.  Κεραμιδάς. Ο ναός επίσης ανακαινίσθηκε  στις 5/5/1966 από τον αείμνηστο μητροπολίτη Χρυσόστομο Β'.  

δείτε περισσότερα »
Επίσκεψη του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/08/2011

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τον μητροπολίτη Ηλείας κ.Γερμανό, στο Μητροπολιτικό μέγαρο στον Πύργο (φωτο). Ο Αρχιεπίσκοπος βρισκόταν στη Μαντινεία, για τη γιορτή του Μητροπολίτη Μαντινείας, κ. Αλέξανδρου. Εκεί, επισκέφθηκε και τις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Όπως είπε, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, το ταξίδι αυτό ήταν ευκαιρία να επισκεφθεί και ένα ακόμα αγαπητό αδελφό, τον Ποιμενάρχη της Ηλείας και να πάρει την ευχή του. Ο μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την ευχάριστη έκπληξη και τόνισε πως «ο κ.κ. Ιερώνυμος αγαπάει ιδιαίτερα την Ηλεία και βοήθησε στην εκλογή του Βοηθού Επισκόπου Ωλένης, κ. Αθανασίου», ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση. Ο μητροπολίτης ευχαρίστησε και τον μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Βασίλειο, ο οποίος συνόδευσε τον κ. Ιερώνυμο σε αυτό το ευχάριστο ταξίδι-αστραπή. Μάλιστα όπως πληροφορήθηκε το "ierovima" ο κ. Γερμανός με το χιούμορ που τον διακρίνει είπε προς τον κ. Ιερώνυμο: "ευχαριστώ τον μακαριότατο για τη θυσία που έκανε να επισκεφθεί ένα κουτσό επίσκοπο...", για να τον διακόψει χαμογελώντας ο κ. Ιερώνυμος λέγοντας: "μην ξεχνάς ότι και ο αρχιεπίσκοπος κουτσός είναι...". Σημειώνεται ότι ο κ. Γερμανός ταλαιπωρείται από οσφυαλγία, ενώ ο κ. Ιερώνυμος αναρρώνει από ατύχημα που είχε στο πόδι.

δείτε περισσότερα »
Εκθεση αγιογραφίας:«Χριστούπολις: Χριστώνυμος ομολογία»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/08/2011

Κύκλος εκδηλώσεων και παρεμβάσεων, που περιστρέφονται γύρω από τον γενικό τίτλο «Χριστούπολις: Χριστώνυμος ομολογία», ξεκινά από σήμερα με πρωτοβουλία της καβαλιώτικης εφημερίδας «Χρονόμετρο».

Η πρώτη εκδήλωση, η οποία περιλαμβάνει έργα αγιογράφων από διάφορα σημεία του ν. Καβάλας, (κυρίως από την πόλη, τον δήμο Παγγαίου και τον δήμο Θάσου), θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας και θα έχει διάρκεια έως την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου.
Απόψε (30/8), στις 8.30, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης αγιογραφίας και θα πραγματοποιηθεί ομιλία του γέροντα Πατάπιου από τα Καυσοκαλύβια του Αγ. Όρους, με θέμα «Εικόνες: Ανταύγειες της αιωνιότητας». Μιλώντας για το θέμα που θα αναπτύξει ο γέροντας Πατάπιος σημειώνει ότι:
«Χωρίς να στερούν από το θεατή – πιστό τη χαρά των αισθήσεων, που πάντα παράγει μια μεγάλη τέχνη όπως η ορθόδοξη εκκλησιαστική ζωγραφική, οι εικόνες κατορθώνουν να γίνονται πύλες εισόδου στο «μυστήριον ξένων και παραδόξων»».


 

δείτε περισσότερα »
Η Μητρόπολη Δημητριάδος κοντά στη νεολαία με τον αθλητισμό
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/08/2011

Κοινό αγιασμό ενάρξεως της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς τελέστηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο χθες Δευτέρα 29 Αυγούστου στο γήπεδο «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ», στην περιοχή Ξηριά. Στον αγιασμό συμμετείχαν οι Α.Σ Δημητριάς, Μαγνησιακού,  Αρή Μελισσατίκων , Ηρακλή Βόλου και Πηλέα.

Ο Σεβασμιώτατος κατά το σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στους αθλητές χαρακτήρισε το γήπεδο του Ξηριά Θείο Δώρο, που σήμερα αποτελεί πόλο έλξης όλων των τοπικών ομάδων. Χαρακτηριστικά τόνισε  «Ήταν ένα μικρό θαύμα που το ζήσαμε όσοι ξεκινήσαμε την προσπάθεια με μια πρώτη ομάδα, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα τα παιδιά  του Αλιβερίου να αθλούνται, να μπορούν να δουλεύουν ομαδικά, να μετέχουν στο πρωτάθλημα γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν  μέχρι τότε.  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673