Εκκλησία της Ελλάδος

Προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα και το όρος Σινά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/09/2011

Ολοκληρώθηκε αισίως, με τη Χάρη του Θεού το Ιερό Προσκύνημα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου,  στα Ιεροσόλυμα και στο Θεοβάδιστο  όρος Σινά,  το οποίο πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Υδρας  κ.κ.ΕΦΡΑΙΜ.

Οι προσκυνητές τους οποίους συνόδευε ο εφημέριος της ενορίας π. Χριστοφόρος Καραβίας είχαν τη μοναδική εμπειρία  να  περιηγηθούν στη Αγία Γή και να λάβουν την ευλογία από όλα τα Πανάγια Προσκυνήματα στα οποία τελεσιουργήθηκε η σωτηρία του ανθρωπίνου γένους από τον Υιό και Λόγο του Θεού, Σωτήρα μας Ιησού Χριστό. Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τα όσα αισθανθήκαμε  ακολουθώντας τα βήματά Του και ξαναζώντας μέσα σε μία εβδομάδα όλες τις Δεσποτικές και Θεομητορικές εορτές του εκκλησιαστικού έτους  ακριβώς στον τόπο που διαδραματίστηκαν τα κοσμοσωτήρια αυτά γεγονότα. Την πρώτη μέρα του προσκυνήματος μας καλωσόρισε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. ΘΕΟΦΙΛΟΣ ο Γ΄, μας έδωσε την ευλογία του και μια αναμνηστική εικόνα. Μας ευχήθηκε καλό προσκύνημα και μας είπε πότε να μην ξεχνάμε στις προσευχές μας το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο που καθημερινά δοκιμάζεται.   

δείτε περισσότερα »
Εορτάζει ο Ιεροψαλτικός κόσμος της Μαγνησίας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/09/2011

Την μνήμη του προστάτου του Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους ετοιμάζεται να εορτάσει ο ομώνυμος Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Βόλου την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 7 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τους δύο χορούς θα πλαισιώσουν πολυπληθείς ομάδες Ιεροψαλτών υπό την δ/νση του Πρωτοψάλτου κ. Μιχαήλ Μελέτη και του Λαμπαδαρίου κ. Ευσταθίου Γραμμένου. 

Μετά το πέρας του Εσπερινού θα τελεστεί από τον Σεβασμιώτατο ο επίσημος Αγιασμός ενάρξεως των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος για την εφετινή χρονιά. Παράλληλα, θα επιδοθούν τα Πτυχία και τα Διπλώματα τους πτυχιούχους και διπλωματούχους, αντίστοιχα, της Σχολής της περσινής χρονιάς. Εκ του Γραφείου Τύπου

 

  

δείτε περισσότερα »
Τάφους …ντεκόρ βλέπει η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στο νέο νεκροταφείο Γλυφάδας- Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο μητροπολίτης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/09/2011

Η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος έχει λάβει στα σοβαρά ανώνυμες καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες στο νέο νεκροταφείο Γλυφάδας, κάποιοι από τους οκτώ τάφους που διανοίχθησαν στις 12 Αυγούστου είναι…κενοί!

Φυσικά μια τέτοια σκέψη η οποία μάλιστα διατυπώνεται σε δημόσιο έγγραφο, αποτελεί προσβολή μνήμης νεκρών αλλά και συκοφαντία για τον μητροπολίτη Γλυφάδας που συνόδευσε τους νεκρούς στην τελευταία τους κατοικία.

Δικαιολογημένα ο μητροπολίτης κ. Παύλος ,με έγγραφό του προς τον Γενικό Επιθεωρητή της  Εἰδικῆς Ὑπηρεσίας Ἐπιθεωρητῶν Περιβάλλοντος διαμαρτύρεται για την απαράδεκτη στάση της Υπηρεσίας η οποία θεωρεί ότι κάποιοι από τους τάφους είναι…ντεκόρ και προειδοποιεί ότι αν η Υπηρεσία δεν ανασκευάσει τα όσα προσβλητικά του καταλογίζει, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Η επιστολή του μητροπολίτη Γλυφάδας προς τόν κ. Παναγιώτην  Μέρκον, Γενικόν  Ἐπιθεωρητή τῆς  Εἰδικῆς Ὑπηρεσίας Ἐπιθεωρητῶν Περιβάλλοντος έχει ως ακολούθως: 

δείτε περισσότερα »
Ο αρχιεπίσκοπος από το Ηρώδειο στον Αρειο Πάγο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/09/2011

Αγιασμό για τη νέα δικαστική χρονιά τέλεσε σήμερα στον Άρειο Πάγο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Στην τελετή παρέστησαν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ρένα Ασημακοπούλου και εισαγγελέας κ. Ιωάννης Τέντες. Ο αρχιεπίσκοπος συνοδευόταν από τον διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπαθανασίου. Χθες το βράδυ μετά την κληρικολαϊκή συνέλευση της Ι.Α.Α στο ΜΕΤΣ, ο κ. Ιερώνυμος μετέβη στο Ηρώδειο όπου παρακολούθησε τη συναυλία του τενόρου Μάριου Φραγκούλη. (φωτο Ι.Α.Α)

δείτε περισσότερα »
Η εορτή του Πολιούχου του Μαντουδίου Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/09/2011

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Κυριακή 25 και την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, η Ιερά Πανήγυρη του Πολιούχου του Μαντουδίου Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό της Πόλεως αυτής.

Αφ’ εσπέρας, της Ιεράς Πανηγύρεως προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πύργου κ. Ηλίας (εκ του Πατριαρχείου Αντιοχείας), ο οποίος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και προεξήρχε στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου, στους δρόμους του Μαντουδίου, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.Μετά την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, με την φροντίδα των καλών Ιερέων της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Ιωάννου Μάρκου και Πρεσβ. Νικολάου Μάρκου, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των συνεργατών του Ιερού Ναού, παρετέθη δεξίωση - κέρασμα στους ευλαβείς προσκυνητές. 

δείτε περισσότερα »
Πανήγυρις της Ι.Μ. Γοργοεπηκόου Νεστάνης Μαντινείας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/09/2011

Την 1ηνΟκτωβρίου  2011,  πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια η Ιερά Μονή Γοργοεπηκόου Νεστάνης  Μαντινείας.Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων  έχει ως ακολούθως: Την Παρασκευή 30η   Σεπτεμβρίου 2011,  6.00 μ. μ.θά ψαλή Μέγας  Πανηγυρικός  Εσπερινός .

Το Σαββάτο  1ην  Οκτωβρίου 2011, κυριώνυμο   ημέρα της Εορτής,  από τις 7 το πρωί θα ψαλή ο Όρθρος και εν συνεχεία θα τελεστή  Πανηγυρική Θ. Λειτουργία. Προσκαλείται ο  φιλόχριστος Λαός μας  να προσέλθη για να λάβη την ευλογία της Παναγίας μας.

 Η Μονή Γοργοεπηκόου είναι χτισμένη στις δυτικές πλαγιές του υψώματος Γουλά που δεσπόζει πάνω από τη Νεστάνη, και βρίσκεται σε υψόμετρο 680 μ. (16 χλμ. από Τρίπολη). Εκ της Ιεράς Μονής 

δείτε περισσότερα »
Ιερώνυμος: Η Αρχιεπισκοπή έχει 600 κληρικούς και η επαρχία πολλά κενά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/09/2011

Να σταθούν στον άνθρωπο που χάνει την ψυχική του αντοχή σε αυτή τη μεγάλη κρίση που περνά ο τόπος, κάλεσε ο Μακαριώτατος όλους όσοι συμμετείχαν στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ι.Α.Α.

Η Συνέλευση πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΜΕΤΣ με τη συμμετοχή χιλιάδων κληρικών και των μελών των μοναστικών αδελφοτήτων, των εκκλησιαστικών συμβουλίων, των Ενοριακών Φιλόπτωχων Ταμείων και των Ενοριακών Νεανικών Εστιών και τελούσε υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος κάλεσε τους κληρικούς και τα μέλη των Ενοριών να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να βοηθήσουν τον λαό σε αυτή την μεγάλη κρίση που περνά ο τόπος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Χρειάζεται συντονισμός και προγραμματισμός για τη διακονία του νέου έτους. Ο τόπος περνά μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις και ο άνθρωπος χάνει την ψυχική του αντοχή» σημείωσε.Ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε πως η Ενορία σήμερα περνά κρίση και χρειάζεται να λειτουργεί πρώτα ως οικογένεια που θα αποκαθιστά τον χωρισμένο από τον Θεό άνθρωπο.«Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης», πρόσθεσε ο Μακαριώτατος, «πως η ενορία και η Εκκλησία δεν είναι κερδοσκοπικός οργανισμός, αλλά θεανθρώπινη κοινωνία».

δείτε περισσότερα »
Η 195η επέτειος απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς –Απούσα η κυβέρνηση
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/09/2011

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε και φέτος την Κυριακή  25η Σεπτεμβρίου, η ηρωική Τριπολιτσά την 190η επέτειο από την  απελευθέρωσή της. Σύσσωμος  ο Κλήρος και ο Λαός της Πόλεως μας και πάντες οι κάτοικοι του Ιστορικού Μωριά, με  την  παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών (πλην κυβερνητικών) και πολιτειακών αρχόντων,  της Αστυνομίας, του Στρατού, του Δήμου Τριπόλεως  και όλων των φορέων του Νομού Αρκαδίας,  τίμησαν  τους Υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδος, ηρωικώς αγωνισαμένους και πεσόντας,  εν τη απελευθερώσει  της Πόλεως μας. Έλληνες και Πατριώτες,   οι  οποίοι  με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της Τριπολιτσάς και κατ' επέκταση ολόκληρου του γένους. Πρόσωπα και ανεπανάληπτες ηρωικές μορφές, οι οποίες έχουν εκλείψει από την σημερινή Ελλάδα, ιδιαιτέρως την εποχή που ζούμε και τους έχουμε ανάγκη  αφού δοκιμαζόμαστε σαν Λαός, από τα πολυποίκιλα και δίχως τελειωμό   προβλήματα.  

δείτε περισσότερα »
Χειροτονία Ιεροδιακόνου στην Αλεξανδρούπολη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/09/2011

Tην Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου από 7.00’-10.30’, και στην διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τελέσει την εις πρεσβύτερον χειροτονία του ιεροδιακόνου π. Σωφρονίου Δημαρά. Ο π. Σωφρόνιος είναι άγαμος κληρικός της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου. Υπηρέτησε επί 1,5 χρόνο ως διάκονος του Μητροπολίτου μας και του Μητροπολιτικού Ναού, και μετά την χειροτονία του θα υπηρετεί ως εφημέριος στην Ιερά Μονή Αετοχωρίου. 

δείτε περισσότερα »
«Υπηρεσία Γυναικείων Θεμάτων» από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/09/2011

Μέ ἀπόφαση τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου συ­νί­στα­ται στήν Ἱερά Μητρόπολή μας «Ὑπηρεσία Γυναικείων Θεμάτων».Σκοπός τῆς «Ὑπηρεσίας Γυναικείων Θεμάτων» εἶναι ἡ ἔγκυρη ἐνημέρωση καί ἔγκαιρη πληροφόρηση γιά τά γυναικεῖα ζητήματα, ἡ ἀλληλεγγύη γιά τήν ἀντι­μετώπιση συγχρόνων κοινωνικῶν προβλημάτων πού ἀπασχολοῦν τή γυ­ναῖ­κα, ἡ ἀνάδειξη τῆς ἀποστολῆς καί ἡ ἐνδυνάμωση τοῦ ρόλου τῆς γυναίκας στό πνευματικό καί προνοιακό ἔργο τῆς ἐνορίας καί τῆς Μητροπόλεως καθώς καί ἡ ἀνάπτυξη νέων μορφῶν ἐθελοντικῆς δράσης.Τό Συμβούλιο τῆς Ἐπιτροπῆς εἶναι ἑξαμελές. Πρόεδρος εἶναι ὁ Σεβα­σμιώ­τα­­τος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος καί μέλη αἱ κάτωθι κυρίαι ἐκ­παι­δευ­τι­κοί: 1. Χριστίνα Κουτκιά, 2. Ἀφένδρα Μαγκλάρα, 3. Εὐσταθία Χαϊντούτη, 4. Δή­μη­­τρα Γκερπενή καί 5. Χρυσούλα Γεωργούση.Τό ἔργο τῆς Ὑπηρεσίας Γυναικείων Θεμάτων ἐπιτελεῖται ἀπό πενήντα πε­ρί­­που ἐθελόντριες. 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673