Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Εκκλησία μας θα παραμείνει η ενοποιός δύναμη του λαού μας»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/11/2011

Για την ανάγκη ενότητας του λαού μας και εντονότερης προσευχής κατά την δύσκολη και ανατρεπτική περίοδο που διέρχεται ο τόπος, μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στην έναρξη του δεύτερου Κύκλου του Φροντιστηρίου Λειτουργικής Γλώσσας της τοπικής Εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Βόλου. 

Απευθυνόμενος στους 70 και πλέον συμμετέχοντες του Φροντιστηρίου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Σάς καλώ σε προσευχή και ενότητα. Πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα του λαού μας πάση θυσία, γιατί ένας ενωμένος λαός και τα λάθη μπορεί να τα διορθώσει, ενώ ένας διχασμένος λαός θα χάσει και το δίκιο του. Πληρώσαμε ακριβά στον τόπο μας τον διχασμό και τη διχόνοια. Για εμάς το πιο σπουδαίο όπλο είναι η προσευχή, γι’ αυτό ας την εντείνουμε αυτό τον καιρό να φωτίζει ο Θεός τους ηγέτες μας, να κρατεί την ενότητα και τις αντοχές του λαού μας, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία προς χάριν των παιδιών μας. Η Εκκλησία μας θα παραμείνει η ενοποιός δύναμη του λαού μας»

δείτε περισσότερα »
Το γηροκομείο του Ναυπλίου γιόρτασε τον όσιο Δαβίδ τον Γέροντα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/11/2011

 (φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του οσίου Δαβίδ του γέροντος στο ομώνυμο εκκλησάκι στο γηροκομείο της πόλης Ναυπλίου. Το εκκλησάκι αυτό φτιάχθηκε πριν λίγα χρόνια με τις προσπάθειες του ιερέως πατέρα Μάρκου και του εκκλησιαστικού συμβουλίου του προσκυνηματικού ναού του Αγίου Αναστασίου,όπου και ανήκει εκκλησιαστικά. Να σημειωθεί πως πρώτα οι ηλικιωμένοι γέροντες έπρεπε να βγουν έξω από το χώρο του γηροκομείου για να μπορέσουν να λειτουργηθούν, πράγμα που πολλές φορές ήταν δύσκολο γι αυτούς. Έτσι ο ιερέας πατέρας Μάρκος προσπάθησε πολύ για να φτιάξει την εκκλησία αυτή και τελικά τα κατάφερε,το εκκλησάκι φτιάχθηκε εντός του γηροκομείου και αφιερώθηκε στον Όσιο Δαβίδ τον γέροντα ,μάλιστα ο ιερέας έφερε και στην εκκλησία τεμάχιο ιερού λειψάνου από το μοναστήρι του οσίου Δαβίδ στην Εύβοια. Φέτος στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέσθηκε από τον πατέρα Μάρκο στο εκκλησάκι ήρθαν αρκετοί πιστοί για να τιμήσουν τον Άγιο αλλά και για να πουν ένα καλό λόγο, ένα λόγο συμπόνοιας στους γέροντες του γηροκομείου. Να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα το γηροκομείο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα λόγω και της οικονομικής κρίσης.

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ. Βεροίας: Υποδοχή ιερού λειψάνου Αγίας Παρασκευής
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/10/2011

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Πατρίδας υποδοχή τεμαχίου ιερού λειψάνου της Αγίας Παρασκευής από την ιερά μονή Κοινοπιαστών Κερκύρας.

Το ιερό λείψανο υποδέχθηκε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, επικεφαλής του ιερού κλήρου, οι τοπικές αρχές και μεγάλος αριθμός πιστών. Μετά την υποδοχή τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός και αρτοκλασία.

Το ιερό λείψανο θα τεθεί σε προσκύνηση των πιστών μέχρι και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Καθημερινά θα τελείται από 7.30 π.μ. όρθρος και θεία Λειτουργία και στις 5 μ.μ. εσπερινός και παράκληση. Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου από 8μ.μ. μέχρι 12.30 θα τελεστεί Αγρυπνία.

  

δείτε περισσότερα »
Εγκαίνια του Μνημείου των πεσόντων Ρώσων στρατιωτών στην Αλεξανδρούπολη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/10/2011

 Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011, η Θεομητορική Εορτή της Αγίας Σκέπης και η Επέτειος του ΟΧΙ εορτάσθηκαν στην Αλεξανδρούπολη με ξεχωριστό τρόπο. Αιτία ήταν τα Εγκαίνια του Μνημείου των πεσόντων Ρώσων στρατιωτών κατά τον Ρωσο-τουρκικό πόλεμο του 1877-78.

Η ιστορία της Αλεξανδρουπόλεως είναι άρρηκτα δεμένη με αυτό το γεγονός καθώς κατ' εκείνη την περίοδο Ρώσοι στρατιώτες του 9ου Συντάγματος της 3ης Μεραρχίας από την πόλη Σταροϊνγέρμαν Λάνσκι (σημ. Σόσνοβυ Μπορ) στρατοπέδευσαν στην περιοχή και συνέβαλαν σημαντικά στην οργάνωση ενός μικρού ψαροχωριού με το όνομα Δεδέ-Αγάτς, που το 1920 θα μετονομαζόταν στην πόλη που ονομάζεται πλέον Αλεξανδρούπολη.

δείτε περισσότερα »
2011 έτος Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Δασκαλάκη 1906-1961-Φωτογραφίες
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/10/2011

 Από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας ανακοινώνεται ότι: το έτος 2011 είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Δασκαλάκη, επειδή συμπληρώνονται 50 έτη από της κοιμήσεως του. Ο Χρυσόστομος Δασκαλάκης εποίμανε την Μεσσηνία από το 1945 έως το 1961, χρόνια δύσκολα μετά τον πόλεμο και την Κατοχή για τους κατοίκους της Μεσσηνίας.Θεωρείται  ένας από τις μεγάλες  Εκκλησιαστικές προσωπικότητες  του εικοστού αιώνα,  κοινωνικός εργάτης και δημιουργός πλείστων φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων,  εκ των οποίων λειτουργούν μέχρι σήμερα, το Άσυλο Ανιάτων και το Ψυχιατρείο.Αγάπησε το ποίμνιο του και   αγαπήθηκε  από αυτό.Προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του μεγάλου αυτού ανδρός θα διεξαχθεί εκδήλωση στην Καλαμάτα την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 και ώρα:

6 μ.μ, στο  Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

δείτε περισσότερα »
Τρισάγιο στο νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας από το μητροπολίτη Παύλο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/10/2011

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου., ημέρα κατεξοχήν αφιερωμένη από την Εκκλησία μας για τους κεκοιμημένους αδελφούς μας, μετέβη στο Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας, αποδίδοντας σεβασμό και εκτίμηση στη μνήμη των  πρώτων ενταφιασθέντων  τελώντας Τρισάγιο, εις ανάπαυση των ψυχών τους.

Στη συνέχεια αντικατέστησε τις προσωρινές επιγραφές των τάφων  τους, με μαρμάρινα πλακίδια, που ανέγραφαν τα στοιχεία των κεκοιμημένων, εις απάντησιν των καταγγελιών, συκοφαντιών, ανακριβειών, ψευδών πληροφοριών και αμφισβητήσεων ανωνύμων, οι οποίες μάλιστα υιοθετήθηκαν σε επίσημο έγγραφο ανώτατου  υπαλλήλου του ΥΠΕΚΑ.

π. Αντώνιος  Χρήστου
Εφημέριος Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος προς τη νεολαία: «Νά πεῖτε ὄχι στό ξεπούλημα ἰδεῶν. Ἐδῶ εἶναι Ἑλλάδα!»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/10/2011

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος τέλεσε Δοξολογία επί τη Εθνική Επετείω και Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες ήρωες της Πατρίδας μας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας και ακολούθως στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Αιγάλεω.

 Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εορταστική Εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας και, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιώτατος βράβευσε τους νέους της Μητροπόλεως που εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. της Χώρας μας. 

Τον φιλόξενο χώρο του Πνευματικού μας Κέντρου κατέκλυσαν άνω των 700 νέων φοιτητών από τους επτά Δήμους της Μητροπόλεως (Νίκαια, Κερατσίνι, Κορυδαλλό, Πέραμα, Αιγάλεω, Χαϊδάρι και Αγία Βαρβάρα), οι οποίοι έλαβαν από τα χέρια του Ποιμενάρχου τους έναν έπαινο και μία Εικόνα της Παναγίας, ως ευλογία για το νέο ξεκίνημα της ζωής τους. Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε προς όλους πατρικό χαιρετισμό και ευχές για επιτυχία και πρόοδο.

δείτε περισσότερα »
Πατριαρχικό συλλείτουργο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και του Πατριάρχη Ρουμανίας στο Βουκουρέστι
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/10/2011

 Πατριαρχικό συλλείτουργο ετέλεσαν την 27η Οκτωβρίου ε.ε. στο Βουκουρέστι η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ και η ΑΜ ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ.Δανιήλ.

Το λαμπρό Πατριαρχικό συλλείτουργο, στο οποίο μέρος μετείχαν περισσότεροι από τριάντα Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ρουμανίας και πλήθος πρεσβυτέρων και διακόνων, έλαβε χώρα σε ειδική εξέδρα ενώπιον του  ιστορικού Πατριαρχικού Καθεδρικού Ναού επί τη ιερά μνήμη του Οσίου Δημητρίου του Νέου, Πολιούχου και Εφόρου Βουκουρεστίου. Παράλληλα εξελίσσονταν το προσκύνημα χιλιάδων πιστών στην αγία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέου, η οποία μετεφέρθη στην Ρουμανία από τον Σεβ.Μητροπολίτη Πατρών κ.Χρυσόστομο, ως και στο ιερό λείψανο του Οσίου Δημητρίου του Νέου.

Μετά την ανάγνωση του ιερού Ευαγγελίου η ΑΘΜ ωμίλησε, λέγων τα εξής:

δείτε περισσότερα »
Εμπρηστικές δηλώσεις του μητροπολίτη Ναυπάκτου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/10/2011

 

Την τιμωρία όσων έφεραν τη χώρα μας σε αυτή την κατάσταση , ζήτησε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος με δηλώσεις του στο "Lepantο-rtv"μετά το πέρας της χθεσινής μαθητικής παρελάσεως ."Εγώ θέλω να πώ ότι έχουν ευθύνες πάρα πολλοί που φθάσαμε ως εδώ" είπε ο σεβασμιώτατος και συνέχισε παρομοιάζοντας τις δόσεις που λαμβάνει ως οικονομική ενίσχυση η χώρα μας , ως...δόσεις ναρκωτικών!"Αυτό το η τρίτη δόση, η πέμπτη, η έκτη δόση μου θυμίζουν λίγο τα ναρκωτικά..."είπε ο κ. Ιερόθεος και αμέσως μετά αναρωτήθηκε: «Δεν θα τιμωρηθούν οι έμποροι των ναρκωτικών, των ψεύτικων ιδεολογιών; Γιατί θύματα αυτής της καταστάσεως είναι τα νέα παιδιά, που το μέλλον τους είναι πάρα πολύ ζοφερό". Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Ιερόθεος τόνισε: "γι' αυτό ευθύνονται εκείνοι τους οποίους ψηφίσαμε και ψηφίζουμε για να διαφεντεύουν τον λαό και όμως δεν πρόσεξαν και έφθασαν την χώρα σε αυτή την κατάσταση.»

Δηλώσεις τέτοιου περιεχομένου και μάλιστα από ιεράρχες, προκαλούν ερωτήματα γιατί δυναμιτίζουν το ήδη τεταμένο κλίμα. Ο σεβασμιώτατος προφανώς λησμονεί ότι αν δεν εκταμιευτούν οι δόσεις των...ναρκωτικών θα μείνουν χωρίς ...τζούρα και οι κληρικοί.

δείτε περισσότερα »
Με επευφημίες έγινε δεκτός στην παρέλαση ο μητροπολίτης Σύρου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/10/2011

 (του Σπύρου Ξυδάκη) 

Με επευφημίες έγινε δεκτός ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος σήμερα στην ιστορική πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης στη Σύρο. 

Ο σεβασμιώτατος μετά τη Δοξολογία, συνοδευόμενος από δύο ιερείς, μετέβη στην πλατεία για να παρακολουθήσει τη μαθητική παρέλαση. Να σημειωθεί ότι οι τοπικοί άρχοντες ήταν εξαφανισμένοι αφού θεώρησαν ότι δεν επρόκειτο να πραγματοποιηθεί παρέλαση στη Σύρο. Όμως η παρέλαση έγινε και στέφθηκε με επιτυχία. 

Ο κ. Δωρόθεος δεν ανέβηκε στην εξέδρα, αλλά στάθηκε δίπλα στους εκατοντάδες  Συριανούς για να παρακολουθήσει μαζί τους την παρέλαση και να χειροκροτήσει τα νιάτα. Οι Συριανοί μόλις τον είδαν τον καταχειροκρότησαν και του φώναξαν: «Δέσποτα σε θέλουμε δίπλα μας, μείνε μαζί μας». Ο μητροπολίτης παρέμεινε δίπλα στους Συριανούς μέχρι το πέρας της παρελάσεως, χειροκροτώντας τα παιδιά.

Ομάδα μαθητών , μετά την παρέλαση, πλησίασε τον κ. Δωρόθεο και είχε ολιγόλεπτη συζήτηση μαζί του.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673