Εκκλησία της Ελλάδος

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νικολάου από την Άνδρο στον Πειραιά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/11/2011

Ο Πειραιάς και συγκεκριμένα η ενορία του Αγίου Νικολάου υποδέχεται την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νικολάου. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Υποδοχή από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ του Τιμίου Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός Ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού και Μυροβλύτου, στην προβλήτα των πλοίων του Αργοσαρωνικού. Η ιερά Λειψανοθήκη του Ιερού Λειψάνου εξέρχεται για πρώτη φορά εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου. Το Ιερό Λείψανο διακομίζεται δια τον αγιασμό των πιστών και ευλογία της ενορίας του Αγίου Νικολάου και πάντων των εν θαλάσσαις πλεόντων και εν ναυτιλεία εργαζομένων υπό του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου.

Στις 13.00 θα τελεστεί δοξολογία χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Δωροθέου. 

δείτε περισσότερα »
Επιστολή του Μητροπολίτη Πατρών στον Βενιζέλο για το χαράτσι
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/11/2011

(εκ τη Ιεράς Μητροπόλεως) Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος, συμμεριζόμενος τόν πόνο τῶν ἀδυνάτων οἰκονομικά συνανθρώπων μας, οἱ ὁποῖοι δέν δύνανται νά πληρώσουν τό τέλος γιά τά ἀκίνητα μέσῳ Δ.Ε.Η. καί δεχόμενος κάθε ἡμέρα στό Γραφεῖο του, τούς δοκιμαζομένους συνανθρώπους μας, μέ ἐπιστολή του παρακαλεῖ τόν κ. Εὐάγγελο Βενιζέλο, νά βοηθήσῃ ὥστε νά γίνῃ δικαιότερη ἀντιμετώπιση τῶν ανθρώπων, ὡς πρός τό θέμα αὐτό, καθ’ ὅσον ἕνα μέρος τοῦ πληθυσμοῦ ἔχει πλεόν γονατίσει κάτω ἀπό τήν φτώχεια καί τήν ἀνέχεια. Στην επιστολή το ο μητροπολίτης Πατρών αναφέρει μεταξύ άλλων: «Παρακαλῶ θερμῶς, νά παρέμβετε μέ τήν ἐγνωσμένη εὐαισθησία Σας, ὥστε νά ἀρθῇ τό ἄχθος αὐτό ἀπό τούς ὤμους τῶν ἀδυνάτων ἀδελφῶν μας. Πιστεύομε ὅτι ἡ πίεση τήν ὁποία ὑφίστανται οἱ ἀδύναμες καί εὐπαθεῖς ὁμάδες πληθυσμοῦ, θά λειτουργήση ἀντίθετα στήν ὅλη προπάθεια ἡ ὁποία καταβάλλεται γιά τήν ἔξοδο τῆς χώρας ἀπό τήν δεινή κατάσταση στήν ὁποία ἔχει περιέλθει».

  

δείτε περισσότερα »
Επίσκεψη του επισκόπου Διαυλείας στο Φανάρι-Φωτογραφία
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/11/2011

(φωτογραφίες Νικόλαος Μαγγίνας) Τον Θεοφιλ. Ἐπίσκοπον Διαυλείας κ. Γαβριήλ,Ἀρχιγραμματέα τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, συνοδευόμενον ὑπό τοῦ Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτου κ. Μαξίμου Παπαγιάννη,Πρωτοσυγκέλλου τῆς Ἱ. Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀθηνῶν, ἐξαιτησαμένους τήν ἁγίαν Πατριαρχικήν εὐλογίαν ἐπί τῇ ἀναλήψει τῶν ὡς ἄνω ἐπιτελικῶν αὐτῶν θέσεων

Στο μεταξύ η Α.Θ Παναγιότης ὁ Πατριάρχης, τήν πρωΐαν τῆς Τρίτης, 15ης Νοεμβρίου, μετέβη εἰς τό ἐν τῇ Κοινοτικῇ αἰθούσῃ τοῦ Ἱ. Ναοῦ Ἁγίας Τριάδος Σταυροδρομίου στεγαζόμενον νηπιαγωγεῖον καί ηὐλόγησε τό ὑπό τήν ἡγεσίαν τῆς Ἐλλογ. κ. Ἀγάπης Παπαδοπούλου διδακτικόν προσωπικόν, τούς ἐν αὐτῷ διδασκομένους καί τούς παρευρεθέντας γονεῖς αὐτῶν, ὑπαντηθείς ὑπό τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Τρανουπόλεως κ. Γερμανοῦ, Ἀρχιερατικῶς Προϊσταμένου τῆς Κοινότητος.

 Εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου 

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Ιγνάτιος: «Βρισκόμαστε σε καιρό πολέμου»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/11/2011

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Νοεμβρίου στο Πνευματικό  Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος έκτακτη κληρικολαϊκή Σύναξη για τον συντονισμό του Φιλανθρωπικού έργου της Τοπικής Εκκλησίας, εξ αφορμής της ολοένα κλιμακούμενης οικονομικής κρίσης. Της Συνάξεως προήδρευσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και συμμετείχαν οι Εφημέριοι - Πρόεδροι των Φιλοπτώχων Ταμείων και των Ενοριακών Σπιτιών Γαλήνης και τα Μέλη των Δ/κών Συμβουλίων, οι Κυρίες που διακονούν στα Σπίτια Γαλήνης και στα συνεργεία του Εράνου της Αγάπης.

 

δείτε περισσότερα »
Συγχαρητήρια επιστολή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/11/2011

Η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β'  απέστειλε την κάτωθι συγχαρητήρια επιστολή προς τον Εξοχ.Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ.Λουκά Παπαδήμου, επί τη αναλήψει των καθηκόντων του.

 Εξοχώτατε κύριε Λουκά Παπαδήμα, Πρωθυπουργέ της Ελλάδος, χάρις και έλεος παρά του Παναγάθου Θεου εφ’ υμάς. Διά του παρόντος Πατριαρχικού Γράμματος, με αισθήματα αγάπης και ιδιαζούσης εκτιμήσεως επιθυμούμε να εκφράσουμε  ολόθυμες συγχαρητήριες ευχές επί τη αναδείξει Σας στο ύπατο αξιώματα του Πρωθυπουργού της Ελλάδος. Συγχαίροντες εγκαρδίως και ευχόμενοι πλήρη επιτυχία στο πολυεύθυνο έργο που αναλαμβάνετε στην παρούσα δυσχερή περίοδο, προσευχόμεθα διαπύρως όπως ο Παντοδύναμος Θεός Σας διατηρή εν υγιεία και δυνάμει πολλή και ευλογή τις ευγενείς προσπάθειές Σας επ’ αγαθώ της φιλτάτης πατρίδος μας.

 

Θερμά συγχαρητήρια ! 

† Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής
Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Σ  Β’

   

δείτε περισσότερα »
Συνεργασία Ιερών Μητροπόλεων Θηβών και Δημητριάδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/11/2011

Επίσκεψη στον Βόλο και στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πραγματοποίησε την Τρίτη 16 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας κ. Γεώργιος, επικεφαλής δεκαεξαμελούς αντιπροσωπείας Κληρικών και λαϊκών, στελεχών της Μητροπόλεώς του. 

Σκοπός της επισκέψεως ήταν η γνωριμία με τα αντίστοιχα στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, η ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών σχετικά με την πορεία και εξέλιξη του Πνευματικού και Κοινωνικού έργου της Τοπικής Εκκλησίας και η ενημέρωση πάνω σε συγκεκριμένες δράσεις και τομείς ποιμαντικής ευθύνης. 

Από την μεριά της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος την ομάδα της Βοιωτικής Εκκλησίας υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής δεκατετραμελούς, αντιστοίχως, αντιπροσωπείας, ο οποίος επεσήμανε την μακρά και σταθερή φιλία του με τον Βοιωτό Ιεράρχη, αναφέρθηκε στις σύγχρονες ποιμαντικές ανάγκες και προκλήσεις, στο έργο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στην Τοπική Εκκλησία και στην σπουδαιότητα αυτής της πρωτότυπης συνάντησης και συνεργασίας, για την οποία ευχήθηκε να έχει και συνέχεια. 

δείτε περισσότερα »
Η σύνθεση του νέου Δ.Σ του ΙΣΚΕ
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/11/2011

Σήμερα την 16η  Νοεμβρίου 2011 συνήλθε το Δ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος υπό την νέα σύνθεση του η οποία προέκυψε από την εκλογική διαδικασία της 14ης Νοεμβρίου κατόπιν προσκλήσεως του πλειοψηφήσαντος Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Βαμβακίδη με μοναδικό θέμα ημερεσίας διατάξεως:

 « Συγκρότησις σε σώμα, εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γενικού Γραμματέως και Ταμία του Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε για την τριετία Νοέμβριος 2011 – Νοέμβριος 2014. »

Γενομένης προσευχής και μετά την οριζομένη εκ του Καταστατικού του Ιερού Συνδέσμου διαδικασία εξελέγησαν οι κατωτέρω:

Πρόεδρος : Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής Κληρικός Ιεράς Μητρο-πόλεως Αργολίδος

Αντιπρόεδρος: Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Κατωπόδης Κληρικός Ιεράς Μητροπόλεως  Πατρών

Γενικός Γραμματέας: Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Χρηστίδης Κληρικός Ιεράς Μητροπόλεως  Κηφισίας

Ταμίας: Πρεσβύτερος Μιχαήλ  Μετζάκης  Κληρικός Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος

Μέλος: Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βαμβακίδης Κληρικός Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου

Μέλος: Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Χριστοδούλου Κληρικός Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Μέλος: Πρωτοπρεσβύτερος  Ευάγγελος Φεγγούλης Κληρικός Ιεράς Μητρο-πόλεως Καρπενησίου

Μέλος: Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου Κληρικός Ιεράς Μητρο-πόλεως Χίου

Μέλος: Πρωτοπρεσβύτερος Χριστοφόρος Μουτάφης Κληρικός Ιεράς Μητρο-πόλεως Αιτωλίας.

 

Τέλος το Δ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε) όρισε ως εκπρόσωπο τύπου του Ιερού Συνδέσμου τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Βαμβακίδη κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου. 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου του Ι.Σ.Κ.Ε 

δείτε περισσότερα »
Ετήσια Πανήγυρις Ι. Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/11/2011

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 Νοεμβρίου, ώρα 18η : Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Κυρίου Κυρίου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 Νοεμβρίου, από ώρας 7ης έως 10.30 : Όρθρος και  Αρχιερατική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Κυρίου Κυρίου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 Νοεμβρίου, ώρα 16η : Εσπερινός, η Περιφορά της Σεπτής Εικόνος και Ιερά Θεομητορική Παράκλησις. 

ΠΕΜΠΤΗ 24 Νοεμβρίου 2011 Παραμονή της Αποδόσεως της εορτής των ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και της Αγίας Μεγαλομάρτυρος ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ της πανσόφου, από ώρας 5ης απογευματινής, θα τελεσθή κατανυκτική ΑΓΡΥΠΝΙΑ, έως 2ας πρωϊνής ώρας της ΠΕΜΠΤΗΣ 25-11, μετ’  Αρτοκλασίας, Θείου Κηρύγματος και Θείας Λειτουργίας, κατά το μοναστικό τυπικό. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 Νοεμβρίου 2011, μετά την θεία Λειτουργία: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΩΡΟΕΚΘΕΣΕΩΣ, διαρκείας μέχρις 8-1-2012 και καθημερινής λειτουργίας και ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ, από 10 έως 12 το πρωΐ και 6 έως 9 το βράδυ, με ποικιλία εόρτιων δώρων, διακοσμητικών, ειδών οικοσκευής, αναμνηστικών, ποτών και Χριστουγεννιάτικων αντικειμένων.

Κατά τας Ιεράς Ακολουθίας της Πανηγύρεως θα κηρυχθή ο  θείος Λόγος, θα ευλογηθούν Αρτοκλασίαι και η Ενορία θα δεξιωθή τον Λαόν και τους Επισήμους της. Αρχιμ. Τιμόθεος Ιωαν. Παπαδάκης Ιερατικός προΐστάμενος 

δείτε περισσότερα »
«Είμαστε μια Οικογένεια»:Καινοτόμο πρόγραμμα από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/11/2011

Ο Σεβ. μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’ ενώπιον των δυσμενών καταστάσεων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία από την υφιστάμενη οικονομική συγκυρία και ειδικότερα οι κάτοικοι των νησιών της Μητροπόλεως και παρά τις οικονομικές δυσκολίες που πλήττουν την ίδια τη Μητρόπολη, ύστερα από πολύ σκέψη και έντονο προβληματισμό με τους συνεργάτες του, προκειμένου να βρεθεί ο πλέον κατάλληλος διακριτικός και αποτελεσματικός τρόπος ανακούφισης των οικονομικά αδυνάμων και εμπερίστατων συναθρώπων μας, κατέληξε στην απόφαση να θέσει σε άμεση εφαρμογή ένα καινοτόμο για τη Σύρο Πρόγραμμα Βοηθείας με το γενικό τίτλο «Είμαστε μια Οικογένεια».

Το πρόγραμμα αυτό θα περιλαμβάνει την τακτική μηνιαία διανομή πακέτων με τρόφιμα και άλλα χρειώδη σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας με βάσει καταλόγους που θα συντάξουν οι εφημέριοι αλλά και τοπικοί σύλλογοι από τους οποίους τούτο έχει ήδη ζητηθεί. Η μεταφορά και η διανομή θα γίνεται από εθελοντές με κάθε διάκριση και κατά απολύτως δίκαιο και διαφανή τρόπο ώστε να θεραπευτούν πραγματικές ανάγκες.

Το πρόγραμμα αυτό που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από σήμερα αποτελεί συνέχεια του πολύπλευρου φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως. Μετά την εξαγγελία του προγράμματος την Τρίτη 15 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση στα τοπικά ΜΜΕ: «Ο επίσκοπος είναι ο στοργικός πατέρας του ποιμνίου του. Με τις μικρές μας δυνάμεις αλλά πολύ αγάπη, πράττουμε ότι μπορούμε αυτή την ώρα για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας »

  

δείτε περισσότερα »
Το Δώρο του μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου στη νεωκόρο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/11/2011

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Ιερού Χρυσοστόμου, προστάτου Αγίου του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου.

Ο εορτασμός περιελάμβανε: α) τη μεταφορά της ιεράς Εικόνας του Αγίου (έργο του Αγιογράφου Μάρκου Τσαμπλάκου - 2008) από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς, όπου παρέμεινε από πέρυσι τον Νοέμβριο, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου για τον φετινό εορτασμό, β) την τέλεση Αρχιερατικού Εσπερινού μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, και γ) την παράθεση φιλοξενίας - κεράσματος μετά το τέλος της ακολουθίας.

Λίγο πριν τις 7 μ.μ. οι καμπάνες του Ναού ανήγγειλαν την άφιξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. κ. Μάρκου.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα χρόνια της ιεροδιακονίας του στον ίδιο ιερό χώρο που τώρα βρίσκεται ως ο Επίσκοπος αυτής της Μητροπόλεως. Προσέφερε μία Καινή Διαθήκη τιμώντας την παλαιά νεωκόρο του Ναού κυρία Ελένη. 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673