Εκκλησία της Ελλάδος

Πούτιν: Η παρουσία της Τιμίας Ζώνης στη Ρωσία φέρνει πιο κοντά Ρωσία Ελλάδα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/11/2011

Τη βεβαιότητά του ότι η παρουσία της Τιμίας Ζώνης στη Ρωσία θα εδραιώσει την πνευματική εγγύτητα μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού

και θα συμβάλει στις διμερείς σχέσεις, εξέφρασε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Μονής Βατοπαιδίου, με επικεφαλής τον ηγούμενό της Εφραίμ.

Υποδεχόμενος στην κατοικία του στο Νόβο-Αγκαριόβο τους μοναχούς από το Βατοπαίδι ο κ. Πούτιν τους ευχαρίστησε για την ευκαιρία, που έδωσαν στον πιστό ρωσικό λαό να προσκυνήσει ένα από τα μεγαλύτερα κειμήλια της Ορθοδοξίας και δήλωσε ότι "αυτό που κάνατε επιδεικνύει αναμφίβολα την εγγύτητα μεταξύ των λαών μας και θα εδραιώσει αυτήν την πνευματική εγγύτητα, θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των διακρατικών σχέσεων".

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι ο ηγούμενος Εφραίμ στην αντιφώνησή του δήλωσε εντυπωσιασμένος από το πάθος της πίστης του ρωσικού λαού, "που είναι και η μεγαλύτερη δύναμή του" και απευθυνόμενος στον Β.Πούτιν είπε ότι "η Ελλάδα περνά όχι τις καλύτερες στιγμές της και γι' αυτό φυσικά σας παρακαλώ να βοηθήσετε".

Ο ηγούμενος Εφραίμ αναφέρθηκε εκτενώς και στα θαύματα της Τιμίας Ζώνης, υποσχόμενος ότι μετά το τέλος της περιφοράς της σε 14 ρωσικές πόλεις από τις 20 Οκτωβρίου θα εκδοθεί ειδικό βιβλίο με τα θαύματα αυτά. 

δείτε περισσότερα »
Στο παρεκκλήσι του Αγίου Στυλιανού στο πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/11/2011

(του π. Αντωνίου Χρήστου) Το  Παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, Άγιος Στυλιανός, το οποίο ευρίσκεται εντός του ιδρύματος του Κ.Α.Α.Π. (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α) Βούλας, πανηγύρισε με κάθε λαμπρότητα και Εκκλησιαστική τάξη στις 25 και 26 Νοεμβρίου τρέχοντος έτους. Τα παιδιά, η διοίκηση, το προσωπικό, οι εθελοντές του ιδρύματος, καθώς και προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή,  κατέκλυσαν το Εκκλησάκι για να λατρεύσουν τον Τριαδικό μας Θεό και. να τιμήσουν   τον Προστάτη και Έφορό τους  Άγιο Στυλιανό.

Την Παραμονή της Εορτής, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Μαλτέζο Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας και επί χρόνια Υπεύθυνο Εφημέριο του Κ.Α.Α.Π.Β. και από τον π. Αντώνιο Χρήστου Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πανοράματος Βούλας και σημερινό Υπεύθυνο Ιερέα του Ιδρύματος.   

δείτε περισσότερα »
Ο Δωδώνης στο Φανάρι
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/11/2011

Σήμερα το μεσημέρι βρέθηκαν στο ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας, στο αείφωτο Φανάρι ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος ο από Ζακύνθου, συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτη Καποδίστρια και την πρεσβυτέρα του Φωτεινή. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τους δέχθηκε με πολλή χαρά στο γραφείο του και ακολούθως παρακάθισαν στην Πατριαρχική Τράπεζα.

Οι Ζακύνθιοι ταξιδιώτες έφθασαν στο Φανάρι, για να ευχηθούν στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας για την συμπλήρωση εικοσαετίας της τιμίας Πατριαρχίας του, με την ευκαιρία μάλιστα της Θρονικής Εορτής της 30ής Νοεμβρίου (του Αγίου Πρωτοκλήτου Ανδρέου), η οποία κάθε χρόνο έχει ιδιαίτερη αίγλη.(πηγή Φως Φαναρίου) 

δείτε περισσότερα »
Δωδεκαήμερο Αγίου Νικολάου στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/11/2011

Δωδεκαήμερο λατρευτικών εκδηλώσεων, από 28 Νοεμβρίου έως 9 Δεκεμβρίου, διοργανώνεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου, επικειμένης της εορτής του Πολιούχου και Προστάτου της πόλης Αγίου Νικολάου.  

Κατά τη διάρκεια του Δωδεκαημέρου θα τελείται καθημερινά το πρωί η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ο Εσπερινός και η Παράκληση ή οι Χαιρετισμοί του Αγίου Νικολάου. Των Ιερών Ακολουθιών θα προεξάρχουν προσκεκλημένοι Κληρικοί εφημέριοι άλλων Ιερών Ναών.

 Κορυφαίες στιγμές του Δωδεκαημέρου θα είναι η υποδοχή και η προσκύνηση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Μοδέστου Πατριάρχου Ιεροσολύμων, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, στις 5 μ.μ. και της Τιμίας Χείρας του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ.

Το Πρόγραμμα του Δωδεκαημέρου του Αγίου Νικολάου θα εξελιχθεί ως εξής: 

δείτε περισσότερα »
Η Τρίπολη εόρτασε τη μνήμη της πανσόφου Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/11/2011

(του π. Ιωάννη Σουρλίγγα) Τις τελευταίες ημέρες του μηνός Νοέμβριου, η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη  της πανσόφου Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης.

Μια ξεχωριστή  εορτή,  που μας χαρίζει άπλετα την ευλογία της Αγίας και μας ενδυναμώνει στην πορεία μας προς τα Χριστούγεννα, μέσα πάντοτε  από την οδό της νηστείας και  της τεσσαρακονθημέρου σαρακοστής των Χριστουγέννων.

Η Τρίπολη και η Ενορία της Αγίας Αικατερίνης,  εόρτασαν λαμπρά και την φετινή χρονιά  την μνήμη της Αγίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος,  ο Ιερός Κλήρος της Πόλεως μας, ο ευσεβείς λαός και οι Άρχοντες του τόπου μας,  συνάχθηκαν τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα, και συμμετείχαν με ευλάβεια  στις Εκκλησιαστικές Εκδηλώσεις που με επιτυχία είχε οργανώσει η εορτάζουσα   Ενορία.Η  υμνολογία της εορτής και το Θεοφώτιστο και επίκαιρο  Κήρυγμα εκ του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλοθέου Κολιόπουλου,  ήταν  αυτά που καθήλωσαν  και ευχαρίστησαν  τους συμμετέχοντας στην Πανήγυρη.

Ενορίτες και εορτάζοντες προσέφεραν  για μια ακόμη φορά Αρτοκλασίες, ενώ μετά το πέρας του Εσπερινού, είχαν φροντίσει και προσέφεραν προς όλους νηστήσιμα γλυκίσματα επ΄ ευκαιρία της Εορτής. Ευχόμαστε η Χάρη και η Ευλογία της Αγίας Αικατερίνης να σκέπη πάντας τους συνανθρώπους μας.  

δείτε περισσότερα »
Οι δύο αρχιερείς στο πηδάλιο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/11/2011

Σήμερα, Παρασκευή 25 Νομεβρίου, ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β' μετέβη στον Πειραιά, όπου έλαβε μέρος στην υποδοχή από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου, τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Άνδρου και μεταφέρθηκαν, συνοδευόμενα από τον Ηγούμενο της Ι. Μονής Αρχιμ. Δωρόθεο Θέμελη στον ομώνυμο Ι. Ναό του Πειραιά, προς ευλογία, αγιασμό και ενίσχυση των πιστών. Από νωρίς εκατοντάδες πιστοί, όχι μόνο από τον Πειραιά, είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι και ανέμεναν το πλοίο με τα ιερά λείψανα.

Ο φωτογραφικός φακός μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων απαθανάτισε τους δύο μαχητικούς ιεράρχες σε κάποιο διακοσμητικό πηδάλιο. Φωτογραφία με σημειολογική αξία. 

δείτε περισσότερα »
Μεγάλη εορτή νεολαίας Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/11/2011

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο μεγάλο Αμφιθέατρο του ΑΤΕΙ  Πατρών εκδήλωση με τη συμμετοχή των χριστιανικών ομάδων & των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Οι νέοι και οι νέες που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα ψάλλουν ύμνους, θα τραγουδήσουν χριστιανικά άσματα και θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς. Τέλος στην εκδήλωση θα γίνει προβολή βίντεο τα οποία θα περιέχουν ποικίλες πνευματικές δραστηριότητες.

  

δείτε περισσότερα »
Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στο Άργος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/11/2011

(φωτο Ευαγ. Μπουγιώτης) Όλως ιδιαιτέρως τιμάνε την Αγία Αικατερίνη την μεγάλη αυτή Αγία, στην Αργολίδα. Πιο συγκεκριμένα στο Ναύπλιο και το δημοτικό διαμέρισμα του Νέου Ροεινού εόρτασε ο κοιμητηριακός ναός που είναι αφιερωμένος στην Αγία ,αλλά και στο Άργος εόρτασε πανηγυρικά με κάθε μεγαλοπρέπεια ο προσκυνηματικός ναός της Αγίας Αικατερίνης. Στο Ναύπλιο τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο ιερέας πατέρας Χρήστος Ιωαννίδης ,ο οποίος μετά το πέρας της θείας λειτουργίας μίλησε για την ζωή και το έργο της Αγίας ,αλλά και για τα μαρτύρια που πέρασε. Στο Αργος τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του θεοφιλέστατου επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου και με την παρουσία αρκετών ιερέων από το Αργος.Να σημειωθεί πως στον προσκυνηματικό ναό της Αγίας Αικατερίνης είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου της Αγίας αλλά και άλλων Αγίων.

  

δείτε περισσότερα »
Τα Σπίτια Γαλήνης στην Ι.Μ.Δημητριάδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/11/2011

Σε πλήρη λειτουργία εισέρχονται τα δύο νέα Σπίτια Γαλήνης της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος των ενοριών Αγίου Κοσμά & Αγίου Αρτεμίου Βόλου και Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας, τα επίσημα εγκαίνια των οποίων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος κατά τις πρόσφατες πανηγύρεις των Ναών, 16/10 και 9/11 αντίστοιχα.

Στο πρώτο, που ξεκίνησε τη λειτουργία του την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, σιτίζονται περίπου 20 πρόσωπα, ενώ στο δεύτερο, που ξεκινά τη λειτουργία του την ερχόμενη εβδομάδα έχουν εγγραφεί ήδη 40 εμπερίστατοι ενορίτες.

Τα δύο νέα Σπίτια Γαλήνης εντάσσονται στο ευρύτατο κοινωνικό και φιλανθρωπικό δίκτυο της Τοπικής Εκκλησίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην καθημερινή σίτιση των εμπερίστατων συμπολιτών μας, για το οποίο λειτουργούν, πλέον, το Κέντρο Σίτισης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου «Δος Ημίν Σήμερον» και 25 Σπίτια Γαλήνης σε όλο το εύρος της Ιεράς Μητροπόλεως (Βόλος, Νέα Ιωνία, Αλμυρός, Αγριά, Ευξεινούπολη, Σούρπη, Βελεστίνο κ. αλ.). Συνολικά προσφέρονται 1600 μερίδες φαγητού καθημερινά.

Αξίζει να επισημανθεί η συγκινητική προσφορά εθελοντικής εργασίας εκατοντάδων γυναικών και ανδρών στα ως άνω Σπίτια Γαλήνης, που συνιστούν παράδειγμα και υπόδειγμα αγάπης και αλληλεγγύης στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελληνική κοινωνία.


 

δείτε περισσότερα »
Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Αμαλιάδα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/11/2011

Εορτάζει αύριο το ναϋδριο της Αγίας Αικατερίνης που βρίσκεται στο Επισκοπείο της Αμαλιάδας (οδός Αθηνών 34). Ο εορτασμός της Αγίας της οποίας η μνήμη ιδιαίτερα τιμάται στην Αμαλιάδα, θα ξεκινήσεισήμερα το απόγευμα και ώρα 5:30 μ.μ. οπότε θα λάβει χώρα Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου.
Το πρωί της κυρίας ημέρας της εορτής θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ύπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού.
Παλαιότερα (μέχρι του έτους 1981) η Αγία ετιμάτοως πολιούχος της Αμαλιάδας στον Ι. Ναό Αγίου Αθανασίου. Μάλιστα το 1980 μεταφέρθηκε με κάθε επισημότητα εικόνα της αγιογραφημένη από την Μονή του Σινά. Πρόκειται για την εικόνα της Αγίας που σήμερα φυλάσσεται στο ναΰδριο του Επισκοπείου της πόλεως της Αμαλιάδος 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673