Εκκλησία της Ελλάδος

Η τελευταία εορτή του Αγίου Δωδεκαημέρου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/01/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Την παραμονή των Θεοφανείων ήταν μέρα που κάθε νοικοκυρά καθάριζε όλο το σπιτικό της, ζύμωνε και έφτιαχνε διάφορα γλυκίσματα και προπάντων κουλούρια και γενικά κάθε είδους προετοιμασία για την ημέρα που ακολουθούσε , τα Άγια Θεοφάνεια..Ο πατέρας έπρεπε να καθαρίσει την αυλή,τους στάβλους και γενικά τους χώρους όπου παρέμεναν τα ζωντανά.

Όμως ο Αγιασμός που τελείται την παραμονή και ανήμερα της γιορτής των Θεοφανείων είναι ακριβώς ο ίδιος. 

Στην φωτογραφία  ο ιερέας πατέρας Χρήστος Iωαννίδης, από την ενορία της Αγίας Μαρίνας ,6κμ από το Ναύπλιο, μετά τη Θεία Λειτουργία βγαίνει με τον Αγιασμό και αγιάζει τα σπίτια και τους κατοίκους του χωριού προς ευλογία. Είναι ένα έθιμο που έρχεται από τα βάθη του χρόνου. 

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ. Κεφαλληνίας: Φωτογραφίες από την κοπή της Αγιοβασιλειόπιττας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/01/2012

Φωτογραφικό υλικό από την Ι.Μ. Κεφαλληνίας,όπου ο Σεβασμιώτατος έκοψε την Αγιοβασιλειόπιττα. 

δείτε περισσότερα »
Ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Βόλο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/01/2012

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια θα εορταστεί και εφέτος στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων, την Πέμπτη 5/1, παραμονή της εορτής, σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Τοπικής Εκκλησίας, στις 5 π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος και ακολούθως, στις 6 π.μ. οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Θεοφανείων. Θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Στη συνέχεια οι Ιερείς θα περιέλθουν τις ενορίες για τον αγιασμό των οίκων.  

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος: «Ας μη φοβηθούμε τις δυσκολίες»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/01/2012

Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Οδηγητρίας Λευκίμμης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή νέων από τα κατηχητικά σχολεία των Ενοριών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Λευκίμμης, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου. Στην εκδήλωση ακουστήκαν τραγούδια από την παιδική χορωδία Λευκίμμης, ποιήματα και θεατρικά δρώμενα με θέμα την γιορτή των Χριστουγέννων. Στην γιορτή έλαβαν μέρος η φιλαρμονική Εταιρία Λευκίμμης με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες ενώ επίκαιρους ύμνους απόδωσε η μικτή λαϊκή χορωδία Περιβολίου.

Το Σάββατο 31 Δεκεμβρίουτο μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νεκτάριο με την συμμετοχή του Ιερού κλήρου των Βουλευτών του νομού.  

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ. Κορίνθου: Σχολή καταρτίσεως στελεχών Κατηχήσεως
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/01/2012

Γίνεται γνωστό ότι στα πλαίσια της επιμόρφωσης των Στελεχών της Εκκλησίας θα λειτουργήσει ο δεύτερος Κύκλος Σπουδών της Σχολής Καταρτίσεως Στελεχών Κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως μας, που σκοπός της είναι ο καταρτισμός και η με υπεύθυνο τρόπο ενημέρωση όλων των Κληρικών και Λαϊκών, οι οποίοι, με τις ευλογίες της Τοπικής μας Εκκλησίας, διακονούν ή ενδιαφέρονται να διακονήσουν στο έργο της Κατηχήσεως των νέων μελών της και το οποίο πρέπει να επιτελούν με σεβασμό και απεριόριστη αγάπη και φιλαλήθεια προς τις αγνές ψυχές των παιδιών μας, που είναι και οι νεαροί βλαστοί της Εκκλησίας και της Πατρίδας μας.

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης πρώην Ζακύνθου, που έγινε μητροπολίτης Δωδώνης αλλά και πρωτοσυγκελλεύων της μητροπόλεως Ζακύνθου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/01/2012

Πρωτοχρονιάτικη έκπληξη! Ίσως για πρώτη φορά, στα εκκλησιαστικά χρονικά, μητροπολίτης παραιτείται με κωδωνοκρουσίες από το θρόνο του λόγω κόπωσης, εκλέγεται στη θέση του νέος μητροπολίτης και ο νέος μητροπολίτης μετά από τρεις μήνες αισθάνεται την ανάγκη να τιμήσει τον πρώην ,που στο μεταξύ έχει λάβει νέο τίτλο, δίνοντάς του καθήκοντα πρωτοσυγκελλεύοντος. Δηλαδή επιστροφή του πρώην στα διοικητικά της μητροπόλεως.

Ομορφες καταστάσεις που συμβαίνουν στην όμορφη Ζάκυνθο. 

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2011 ο κ. Σπυρίδων Βελιώτης έγραφε στην ιστοσελίδα «νυχθημερόν»: «Ο Χρυσόστομος Συνετός αντρίκια προχωρεί στην αποχώρησή του από τον θρόνο της Ζακύνθου πριν καταντήσει γηραιό “ανδρείκελο” που εκμεταλλεύονται το γήρας του συγγενείς και συνεργάτες (και όλοι μας γνωρίζουμε πάμπολλα τέτοια παραδείγματα… επίσκοποι υπέργηροι μη δυνάμενοι όχι απλά διοικήσουν αλλά ούτε να ιερουργήσουν (!) κρατούνταν, κρατούνται και θα κρατώνται στους θρόνους τους αγόμενοι και φερόμενοι από πρωτοσύγκελλους, συγγενείς κλπ).» 

Στις 14 Σεπτεμβρίου ο μητροπολίτης Χρυσόστομος απαντούσε στον κ. Βελιώτη:

«Ευχαριστώ για τα καλά λόγια σας, τα οποία κατατίθενται στο δημοσιευόμενο στο ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ κείμενό Σας.
Να ξέρετε, φίλτατε, ότι η εκούσια και από πολλών ετών εξαγγελθείσα παραίτησή μου δεν ήταν τίποτε περισσότερο από έκφραση συνέπειας έναντι κυρίως της προσωπικής μου ιστορίας. Ανέκαθεν πίστευα ότι οι πράξεις μας -όλων, αλλά κυρίως ημών των εκκλησιαστικών- είναι ανάγκη να συνεπάγονται τα λόγια μας και το αντίστροφο!»

Στις 18 Αυγούστου ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος είχε χαρακτηρίσει «σταθμό για την Εκκλησία την πρωτοβουλία του μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου να παραιτηθεί από τη Μητρόπολη». 

δείτε περισσότερα »
Πρωτοχρονιά στο Διδυμότειχο – Μητροπολίτης Δαμασκηνός: «Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε»-Φωτογραφίες
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/01/2012

(εκ της Ι.Μ.) Η πρώτη του Νέου Έτους εορτάστηκε με ιεροπρέπεια στην ακριτική Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου και ο πιστός λαός με χρηστές ελπίδες προσδοκεί σε ένα καλύτερο μέλλον. Απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσλαλιά του τόνισε ότι ενωμένοι και με αλληλεγγύη ο ένας προς τον άλλο, ξεπερνώντας τις ανθρώπινες αδυναμίες μας θα πρέπει να ατενίσουμε το μέλλον με αυτή την προοπτική. 

Την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012 ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδη, του Στρατηγού Χρ. Χαλκίδη και άλλων επισήμων. Στη συνέχεια προέστη στην καθιερωμένη δοξολογία επί τω νέω έτει.

Αφ’ εσπέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον ίδιο Ιερό Ναό στην ακολουθία του Εσπερινού και στη συνέχεια έκοψε τη Βασιλόπιτα παρουσία των Δημάρχων Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος Παρ. Πατσουρίδη και Δημ. Μουζά, του ιερού κλήρου και του πιστού λαού. Στα πλαίσια των εορτίων αυτών εκδηλώσεων ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τον απολογισμό του έτου 2011, ο οποίος και θα δημιοσιευθεί προσεχώς. 

δείτε περισσότερα »
Πρωτοχρονιάτικη Δοξολογία στην Αργολίδα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/01/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Με την καθιερωμένη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, ξεκίνησε η καινούργια  χρονιά με πολλές ευχές για ένα καλύτερο και δημιουργικότερο  2012 . Παρών στην δοξολογία οι τοπικές και στρατιωτικές αρχές του νομού Αργολίδος,καθώς και ο βουλευτής Αργολίδας με την ΝΔ Γ. Ανδριανός. Την δοξολογία τέλεσε ο μητροπολίτης Αργολίδας κ. Ιάκωβος.Κατόπιν ο αντιπεριφεριάρχης Αργολίδας κ. Α. Χειβιδόπουλος δέχθηκε της ευχές για το νέο έτος στα γραφεία της αντιπεριφέρειας στο Ναύπλιο και μαζί με τον μητροπολίτη Αργολίδας κ. Ιάκωβο και τον επίσκοπο Επιδαύρου κ. Καλλίνικο έκοψαν την βασιλόπιτα της περιφέρειας Αργολίδας. 

  

δείτε περισσότερα »
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του μητροπολίτη Κεφαλληνίας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/12/2011

Χρόνια πολλά αδελφοί μου, χαρούμενον και ευτυχισμένον το νέον έτος 2012.Ώς Ποιμενάρχης της Ιεράς ταύτης Μητροπόλεως,

Επιθυμώ, στην αρχή αυτού του χρόνου, να σας εκφράσω τις πιο θερμές ευχές μου, για έναν ευλογημένο από τον Θεό και ευτυχισμένο χρόνο, με υγεία, χαρά και προκοπή.

Κάθε χρόνος που περνάει αφήνει πίσω του επιτυχίες και αποτυχίες, επιδιώξεις και ανεκπλήρωτα όνειρα, χαρές και λύπες. Ωστόσο όλοι μας ζούμε με την ελπίδα, ότι το αύριο που, μας έρχεται θα είναι καλύτερο από το χθέςπου πέρασε, και τούτο διότι ο Δημιουργός έβαλε μέσα μας την ελπίδα αυτή σάν ζωογόνο δύναμη, που μας γεννά την αισιοδοξία και μας οδηγεί στην επιτυχία των στόχων της ζωής μας.

Ο χρόνος όμως της ζωής μας είναι αμείλικτος, περνά πολύ γρήγορα και δεν επιστρέφει πίσω. Και αυτός είναι το πιο σοβαρό κεφάλαιο που πρέπει καλώς και επωφελώς να χρησιμοποιήσουμε και για το προσωπικό μας συμφέρον και για το καλό όλης της κοινωνίας.

Ο καλός χρόνος για τον οποίο πάντοτε ευχόμαστε, δεν γίνεται μόνος του, αλλά εξαρτάται και από την δική μας καλή χρήση του. Άν προσέχουμε, αν τον χρησιμοποιούμε σωστά και δεν τον αφήνουμε να πηγαίνει χαμένος, αν προσπαθούμε και κοπιάζουμε για την δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος, ασφαλώςκαι οΘεός θα ευλογήση τις προσπάθειεςμας και οχρόνος θα αποβή καλύτερος και ευτυχέστερος.

Μέσα όμως απ' όλες τιςασχολίεςμας και τις επιδιώξεις μας, δεν πρέπει να ξεχάσουμε κάτι, που είναι το πιο σημαντικό, ΤΟΝ ΘΕΟ, που όλα στήν παρούσα ζωή μάς τα χαρίζει αλλά και την αιώνια ζωή, για την οποίαν μάς προορίζει.

Ο ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΣΑΣ

†Ο Κεφαλληνιας Σπυριδων

  

δείτε περισσότερα »
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Μητροπολίτη Γλυφάδας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/12/2011

Αδελφοί μου και τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Αρχή ενός νέου έτους.
Οι λευκές σελίδες του ημερολογίου της νέας χρονιάς
άρχισαν ήδη να καταγράφουν, εδώ και λίγες ώρες,
το υλικό, που θα οικοδομήσει
την ιστορία αυτού του ενιαυτού.
Η αρχή έγινε,
η ιστορία όμως, που θα περιγράφουν οι σελίδες του βιβλίου
θα εξαρτηθεί από τη θέση, που θα πάρουν
οι πρωταγωνιστές της ζωής,
που είμαστε εμείς οι άνθρωποι,
τα μοναδικά έλλογα πλάσματα επί της γης.
Είμαστε δε τα μοναδικά έλλογα πλάσματα,
που ζουν σ’αυτή τη γωνιά του σύμπαντος,
επειδή ο «Ποιητής ουρανού και γης»
μας τίμησε, δημιουργώντας μας,
κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσίν Του.
Αυτό σημαίνει, πως αν ο άνθρωπος
λειτουργήσει σύμφωνα με τα μέτρα
των δυνατοτήτων, που του χορηγήθηκαν,
θα «εργάζεται και θα φυλάσσει» την γη θεϊκώς,
και θα την κάνει από τώρα, μια πρόγευση του Παραδείσου,
άλλως θα την κάνει μια πρόγευση της αβύσσου.

Η ιστορία της νέας χρονιάς θα γραφτεί από μας,
και εάν δεχτούμε στη ζωή μας,
«Τον αρρήτω σοφία συστησάμενον τα πάντα Θεόν Λόγον» (Τροπάριον η’ ωδής εορτής),
θα ζούμε καθημερινά μέσα στον Χριστό,
«τω πλουσίως διανέμοντι τω κόσμω, το μέγα έλεος»(Τροπάριον Αίνων εορτής) .

Ο Κυρίαρχος όλης της δημιουργίας, δεν είναι ο χρόνος, αλλά ο Χριστός.
Γράφει πολύ όμορφα ο ουρανοφάντωρ Μέγας Βασίλειος:
«Μήπως ο χρόνος δεν είναι κάτι,
του οποίου το μεν παρελθόν εξηφανίσθη,
το μέλλον του ακόμη δεν ενεφανίσθη,
το δε παρόν πριν καλά-καλά γίνει αντιληπτό,
διαφεύγει αμέσως από τα χέρια της αισθήσεως ;» (ΕΠΕ 4,39).

«Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην» (Γεν. 1,1).
Η κάθε αρχή υπάρχει
«ούτε τυχαίως, ούτε ματαίως,
αλλά για να υπηρετήσει ένα σκοπό ωφέλιμο» (Μεγ. Βασιλείου, ΕΠΕ 4,43).
Αυτό το έτος, που άρχισε,
και ο χρόνος, που θα διαβούμε,
μας χορηγούνται,
κατά τον Μέγα Βασίλειο:
ως «σχολείο ψυχών λογικών και εκπαιδευτήριο θεογνωσίας» (ΕΠΕ 4,43).

Ο Θεός «δια των ορατών και των αισθητών,
χειραγωγεί το νου προς τη θεωρία των αοράτων» (Μεγ. Βασιλείου, ΕΠΕ 4,43).
Το αναφέρει ο Απόστολος Παύλος:
«Τα αόρατα αυτού από κτίσεως κόσμου,
τοις ποιήμασι νοούμενα καθοράται» (Ρωμ. 1,20).
Αυτό σημαίνει πρακτικά, πως
ο χρόνος που μας παρέχεται, αποτελεί δωρεά,
προκειμένου να ζήσουμε τα ορατά και τα αισθητά,
και είναι μια ευκαιρία, για να στραφεί ο νους μας, προς τη θεωρία των θείων.
Σημειώνει ο εκ Καισαρείας Θεοφόρος Πατήρ:
«Όπως η αρχή της οδού, δεν είναι ακόμη οδός
και η αρχή της οικίας, δεν είναι ακόμη οικία,
έτσι και η αρχή του χρόνου, δεν είναι ακόμη χρόνος» (Μεγ. Βασιλείου, ΕΠΕ 4,43).
Η ευκαιρία είναι μοναδική,
λειτουργήστε την αρχή του έτους θεϊκώς,
με βαθιά εμπιστοσύνη στον Άχρονο Κυρίαρχο του σύμπαντος και του χρόνου,
τοιούτως ώστε, η διάρκειά του να αναδειχθεί
αληθώς έτος Κυρίου.

Οι ευκαιρίες που μας δίνονται,
μέσα σε μια παρόμοια νέα αρχή
είναι πολυμερείς:
( Μπορούμε να αρχίσουμε με τη βασική αρετή
της πλήρους εμπιστοσύνης στο Θεό.
«Αρχή σοφίας φόβος Κυρίου» (Παροιμ.1,7).
( Υπάρχει, εάν θέλετε, η εναρκτήρια δυνατότης
της εφαρμογής του δρόμου της δικαιοσύνης.
«Αρχή οδού αγαθής, το ποιείν τα δίκαια» (Παροιμ. 16,7).
( Ίσως κάποιος επιθυμήσει, να μελετήσει και να μιμηθεί
τα αξιώματα, που έθεσε ο Δημιουργός στην αρχή της δημιουργίας,
«Εν αρχή εποίησεν ο Θεός».
«Ως αγαθός το χρήσιμον,
ως σοφός το κάλλιστον,
ως δυνατός το μέγιστον» (Μεγ. Βασιλείου, ΕΠΕ 4,46).
Κανείς δεν δύναται να αρχίσει
κάτι χρήσιμο,
κάτι πολύ ωραίο,
κάτι πολύ μεγάλο,
αν δεν καταλήγουν στον Χριστό
και δεν δοξολογούν Εκείνον.

Μια νέα χρονιά αρχίζει.
Μην αφήσετε τον χρόνο να ρέει
χωρίς τον Κυρίαρχο του χρόνου, τον Χριστό.
Χωρίς Εκείνον, ο χρόνος μας είναι,
μια χαμένη περιπλάνηση ενός βιολογικού οργανισμού,
που το μόνο, που τον συνδέει με τη γη, είναι ο νόμος της βαρύτητας,
ενώ τίποτε δεν τον ενώνει με τον ουρανό.

Κάνετε αρχή, από όπου θέλετε,
από την εμπιστοσύνη στο Θεό;
Από την δικαιοσύνη;
Από το χρήσιμο;
Από το ωραίο;
Από το μέγιστο;
Όλες οι δυνατότητες είναι ανοικτές.

Αν όμως τα καθημερινά προβλήματα της ζωής σας, σας έχουν κουράσει,
αν είστε έτοιμοι να κλειστείτε στον εαυτό σας,
αν βρίσκεστε στα πρόθυρα μιας ψυχολογικής καταρρεύσεως,
και αν οδηγείστε εκ του ασφαλούς, σε απόγνωση και απελπισία,
και δεν δύνασθε ούτε στον Χριστό να στραφείτε και να τον δείτε κατάματα,
τότε, την ώρα αυτή της μεγάλης κρίσεως,
ο Μέγας Βασίλειος προτείνει, ( ΕΠΕ 4,367)
να κάνουμε μια νέα αρχή από κάτι απρόσμενο.
Μας προτείνει τον βιβλικό στίχο:
« Εθαυμαστώθη η γνώσίς σου εξ’ εμού»( Ψαλμ 138,6), που σημαίνει:
«Παρατήρησα τον εαυτό μου και διδάχτηκα καλώς την υπερβολή της σοφίας Σου».
Την ώρα, δηλαδή, της δαιμονικής εσωστρέφειας,
όπου μόνο τον εαυτό μου βλέπω,
είναι δυνατόν να τεθούν τα θεμέλια, για μια νέα αρχή,
αν διακρίνω την σοφία, με την οποία με έπλασε ο Θεός
και καταλάβω, πως είμαι εικόνα Του.

Αγαπητοί μου αδελφοί,
στο βιβλίο της Αποκαλύψεως,
ο χρόνος της ζωής μας
φανερώνεται, «ως ευκαιρία μετανοίας» (Αποκ. 2,21).
Αξιοποιήσατέ την, ακολουθούντες
τον τρόπο, που προτείνει ο Απόστολος Παύλος:
«Γρηγορείτε, στήκετε εν τη πίστει,
ανδρίζεσθε, κραταιούσθε,
πάντα υμών εν αγάπη γινέσθω»
«Αγρυπνείτε, μείνετε στέρεοι στην πίστη,
να είστε γενναίοι και δυνατοί,
όλες τις πράξεις σας, να τις κάνετε με αγάπη» ( Α’ Κορ. 16,13).

Εύχομαι το παρόν έτος,
τον ευλογημένον αυτόν δρόμο να ακολουθήσετε,
και ο χρόνος σας θα γίνει, για σας και τις οικογένειές σας,
σωτήριον έτος Χριστού.

Ο Επίσκοπός Σας και Ποιμενάρχης Σας.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ και ΒΑΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ο Α 

 

 

 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673