Εκκλησία της Ελλάδος

Δωρόθεος Σύρου: «Να σηκώσουμε όλοι μαζί τον βαρύ σταυρό της πατρίδας μας»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/01/2012

Στον ενοριακό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πύργου, στην Τήνο, ιερούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος στην ομιλία του προς τους εκκλησιασθέντες μεταξύ άλλων είπε: "...είναι η ώρα αλλήλων τα βάρη να βαστάσωμε και να συνοδοιπορίσουμε όλοι μαζί, όχι σηκώντας ο καθένας τον προσωπικό του σταυρό, αλλά όλοι μαζί τον βαρύ σταυρό που σηκώνει η πατρίδα μας, όντας βέβαιοι ότι με την βοήθεια της Παναγίας και πάλι θα τα καταφέρουμε». 

Πρό του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ετέλεσε τρισάγιο στην μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και υπενθύμισε την επίσκεψή του στον Πύργο το δεκαπενταύγουστο του 2001. 

δείτε περισσότερα »
Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο Βελεστίνου Δαμασκηνός στα ονομαστήρια του Δημητριάδος Ιγνατίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/01/2012

Με την δέουσα ιεροπρέπεια και απλότητα η Εκκλησία της Δημητριάδος εόρτασε και φέτος (28&29/1) τα ονομαστήρια του Σεβ. Ποιμενάρχου της Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, επί τη ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου.

 

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε στον κατάμεστο από τον λαό του Θεού Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο. Τον κ. Χρυσόστομο πλαισίωσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και πλήθος κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας.

 

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, τον οποίο πλαισίωσαν Πρεσβύτεροι και Διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως. Συμπροσευχόμενοι στο Ιερό Βήμα ήταν οι Σεβ. Μητροπολίτες πρ. Πειραιώς κ. Καλλίνικος και Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός.  

δείτε περισσότερα »
Ιγνάτιος: «Να υπηρετούμε το όραμα του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/01/2012

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα στον κατάμεστο από τον λαό του Θεού Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το τετραετές Μνημόσυνο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, του από Δημητριάδος Χριστοδούλου.Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης πρ. Πειραιώς κ. Καλλίνικος,τον οποίο πλαισίωσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιοςκαι πλήθος Κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας.

 

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτ. Δημήτριος Κατούνης, Εφημέριος του Ι. Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, ο οποίος με μεστό και σαφέστατο τρόπο περιέγραψε τους λόγους για τους οποίους ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπήρξε πρόσωπο «Σταθμός» για την Εκκλησία και την πατρίδα μας, «ένας σταθμός» όπως τόνισε, «πού είναι μία γλυκιά ανάμνηση για όλους μας και που ηαπουσία του γίνεται πιο έντονη κάθε ημέρα πού περνάει. Η μορφή του παραμένει ζωντανή στην καρδιά των ανθρώπων.

δείτε περισσότερα »
Χαίρεις Εφραίμ Παμμακάριστε!
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/01/2012

(του Σπύρου Παπαγεωργίου) Με μοναστική κατάνυξη και ευλάβεια τελέστηκε σήμερα 28 Ιανουαρίου 2012, η μνήμη επί τη εορτή του Οσίου πατρός Ημών Εφραιμ του Σύρου, στο παρεκκλήσι της Ιεράς Μονής Πεντέλης, Άγιο Νικόλαο. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σελευκείας Εφραίμ (Πατριαρχείο Αντιοχείας) που εόρτασε με αυτό τον τρόπο τα ονομαστήριά του. Ο Θεοφιλέστατος που υπηρέτησε για 10 και πλέον χρόνια τη Μονή Πεντέλης ως μοναχός και αρχιμανδρίτης, ευρισκόμενος αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, δεν ξέχασε το μοναστήρι που τόσο αγάπησε και τίμησε με τη διακονία. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν επίσης και άλλοι μοναχοί από το Πατριαρχείο Αντιοχείας. Του ευχόμαστε τα Έτη του να είναι πολλά και η Παναγία που τόσα χρόνια διακόνησε να τον ενδυναμώνει και να τον φωτίζει στη νέα του αποστολή στη Γερμανία. 

δείτε περισσότερα »
Με πράξεις η Αρχιεπισκοπή στέκεται στο πλευρό των αδυνάμων
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/01/2012

Το πρώτο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους πολίτες που υλοποιείται από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τη φιλανθρωπική εταιρεία «Αποστολή» της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών εγκαινίασε σήμερα το απόγευμα ο Μακαριώτατος.

"Στην εποχή μας είναι πολλοί αυτοί που αρέσκονται στην περιγραφή και την κριτική" σημείωσε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Μακαριώτατος. "Σήμερα έχουμε πράξη", ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως το μυστικό για να αντιμετωπίσουμε την κρίση είναι η "συνεργασία". Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Μακαριώτατος αναρωτήθηκε: "Άραγε οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνουμε είναι μόνο για εμάς ή μήπως υπονομεύουμε το μέλλον των παιδιών μας;", ενώ μίλησε για τις φιλανθρωπικές και κοινωνικές δράσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της φιλανθρωπικής εταιρείας "Αποστολή". 

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης Γλυφάδας κοντά στα στρατευμένα νιάτα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/01/2012

Το διήμερο 26 και 27 Ιανουαρίου 2012, ο Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος βρέθηκε κοντά στους στρατευόμενους νέους της Μητροπόλεως του.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος, στις 26/1/2012, τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία για το νέος έτος στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε) στη Βάρη. Μαζί του συλλειτούργησε ο Στρατιωτικός Ιερέας της Σχολής Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Λίαππης. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μίλησε κατάλληλα με βάση την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, ενισχύοντας πνευματικά τους Ευέλπιδες, αλλά και τους ανώτερους και ανώτατους Αξιωματικούς που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία.

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012, στις 10.00 ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε στην 128 Σμηναρχία Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών Ηλεκτρονικών (128 ΣΕΤΗ) (π.Αντώνιος Χρήστου)

δείτε περισσότερα »
Ιερατική Σύναξη αρχιερατικών περιοχών της νότιας Κέρκυρας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/01/2012

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου το πρωί, διοργανώθηκε Ιερατική Σύναξη των αρχιερατικών περιοχών Κορισσίων και Λευκιμμαίων στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Αρσενίου Λευκίμμης, με συντονιστή των Ιεροκύρηκα της περιοχής Πανοσιολογιώτατον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Λινοσπόρη και ομιλητή τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Θεμιστοκλή Μουρτζανό, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η διδαχή του Λόγου του Θεού στην εποχή μας». Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση. 

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης Εφραίμ προσκεκλημένος του μητροπολίτη Σύρου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/01/2012

Το πρόγραμμα των Λατρευτικών Εκδηλώσεων του Ιερούς Ναού Ευαγγελιστρίας Τήνου με αφορμή τον εορτασμό της 189ης επετείου Ευρέσεως της Αγίας και Θαυματουργού Εικόνας της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ έχει ως ακολούθως:

29 & 30 Ιανουαρίου 2012

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Ώρα 3:00 μ.μ. Περιφορά της Αγίας Εικόνος με πλήρη εκκλησιαστική τάξη και τέλεση Μεγάλου Δισαρχιερατικού Εσπερινού προεξάρχοντος του προσκληθέντος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β΄, Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας κ. Εφραίμ, στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως.

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Ώρα 7:30 π.μ.. Τέλεση Όρθρου &  Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας. 

δείτε περισσότερα »
Τελετή βράβευσης Εφήβων και Νέων από την Ιερά Σύνοδο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/01/2012

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, πραγματοποιεί την τελετή βράβευσης των χορωδιακών συνόλων και των έργων των Καλλιτεχνικών Διαγωνισμών Εφήβων και Νέων των Ιερών Μητροπόλεων που είχε ως θέμα:

«Νέοι - Εκκλησία - Πολιτισμός».

 Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο σε πέντε περιφέρειες της Εκκλησίας της Ελλάδος, (Αθήνα, Βόλο, Πάτρα, Αγρίνιο και Ξάνθη) και συμμετείχαν πάνω από 3.000 έφηβοι και νέοι.

              Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βράβευσης των διακριθέντων καλλιτεχνικών συνόλων και εφήβων-νέων,  θα πραγματοποιηθεί Μουσική Εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχουν 1.000 έφηβοι, νέοι και νέες από τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και 20 χορωδιακά και χορευτικά τμήματα, ως μέλη των βραβευθέντων καλλιτεχνικών ομάδων.

              Τα τιμητικά βραβεία και διπλώματα θα απονείμει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Η Τελετή Βράβευσης και η Μουσική Εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο του Κολλεγίου Ψυχικού, με είσοδο ελεύθερη,  θα ξεκινήσει στις 5.00 το απόγευμα, θα υπάρχει και εκτενής αναφορά στην εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας. Την εκδήλωση διοργανώνει η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος και συντονίζει η Συνοδική Υποεπιτροπή Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων. Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

  

δείτε περισσότερα »
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/01/2012

Την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου εορτάζει η Εκκλησία μας την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

 

Η ημέρα των ονομαστηρίων του Επισκόπου είναι ημέρα γιορτής για όλη την Τοπική Εκκλησία, η οποία, όμως, μέσα στο γενικότερο πνεύμα λιτότητας που επιβάλει η κρισιμότητα των καιρών, θα περιορίσει την εορτή σε λατρευτικά και μόνο πλαίσια. Συγκεκριμένα, την παραμονή της εορτής, το Σάββατο 28/1, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, μετά Θείου Κηρύγματος, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

 

Κατά την Αγιώνυμο ημέρα, Κυριακή 29/1, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, τον οποίο θα πλαισιώσει ο Ιερός Κλήρος της Τοπικής Εκκλησίας. Τον Θείο Λόγο θα εκφωνήσει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.

 

Ο Σεβασμιώτατος θα δεχτεί τις ευχές κλήρου και λαού κατά την διανομή του Άρτου στον Μητροπολιτικό Ναό, μετά το πέρας του Εσπερινού και του Αντιδώρου στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Εκ του Γραφείου Τύπου 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673