Εκκλησία της Ελλάδος

Απρίλιο οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/02/2012

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια έρχονται δύο μήνες νωρίτερα από τον Ιούνιο που είχαν κατ΄αρχήν αποφασιστεί και ως εκ τούτου μπορούν να μειώσουν μέρος του κενού των 325 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στις περικοπές που εξετάσθηκαν για την κάλυψη του «κενού» των 325 εκατ. ευρώ είναι η μείωση της μισθολογικής δαπάνης για τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου (ιατροί, δικαστικοί, ένστολοι, κληρικοί, καθηγητές πανεπιστημίου) κατά 10% ως 12% και η εφαρμογή του μέτρου θα γίνει δύο μήνες νωρίτερα από τον Ιούνιο που αρχικά είχε οριστεί. 

δείτε περισσότερα »
Η Μητρόπολη Ύδρας χορηγός σχολικής εκδρομής
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/02/2012

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ δέχθηκε την 13η Φεβρουαρίου ε.ε. εις το Επισκοπείον τους Μαθητάς της Γ΄ Τάξεως Λυκείου Ύδρας.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τόν Καθηγητή κ. Σταύρο Γούναρη. Φιλόλογο, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το Σεβασμιώτατο ο οποίος συζήτησε εκτενώς με τα παιδιά τα γεγονότα των ημερών μας και αναφέρθηκε εκτενώς και στο θέμα αξιοποιήσεως του ΜΕΤΟΧΙΟΥ.

Ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε εις τους μαθητάς Τραπεζική επιταγή 6.000 € προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της πενθημέρου εκδρομής εις Θεσσαλονίκη-Καστοριά.

Το ως άνω ποσόν προέρχεται από τα έσοδα της ἀξιοποιήσεως του ΜΕΤΟΧΙΟΥ.

δείτε περισσότερα »
40νθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Νύσσης Ελευθερίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/02/2012

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στον Κοκκιναρά Κηφισσιάς, το 40ήμερο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Επισκόπου Νύσσης Ελευθερίου Κατσαΐτη. Ο μακαριστός είχε διατελέσει προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος από το 1957 έως το 1968. 

δείτε περισσότερα »
Η ετήσια Συνεστίαση της Ενορίας Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/02/2012

Την Κυριακή το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια Συνεστίαση της Ενορίας Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, ο οποίος συνέφαγε με τους ενορίτες στο Πνευματικό κέντρο της Ενορίας. Κάποια στιγμή έλαβε τον λόγο και ευχαρίστησε τον Εφημέριο π. Αθανάσιο Χατζή, Γραμματέα του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Μητροπόλεώς για την επιτυχής οργάνωση της Συνεστιάσεως, αλλά και όλους τους Ενορίτες που συμμετείχαν για την αγάπη τους και εμπιστοσύνη τους προς την Εκκλησία γενικότερα και την Ενορία τους ειδικότερα.

 Ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος, σχολίασε επίσης την τρέχουσα Εκκλησιαστική επικαιρότητα, για την συγκινητική προσφορά του κόσμου, το πρωί της Κυριακής για τα κλινοσκεπάσματα που συγκεντρώθηκαν στον Άγιο Κωνσταντίνο Γλυφάδας, αλλά και της κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα μας αυτές τις στιγμές και ζήτησε την εντατικοποίηση της προσευχής και την έμπρακτη συναλληλία του κόσμου προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Αυτή είναι η καλύτερη αντίσταση και ο καλύτερος αγώνας που μπορεί να κάνει κανείς αυτές τις κρίσιμες ώρες της πατρίδος, έκλεισε την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος

π. Αντώνιος Χρήστου-Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας 

δείτε περισσότερα »
Παραίτηση μητροπολίτη Μεσσηνίας με αιχμές
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/02/2012

ΤΗΝ παραίτησή του υπέβαλε σήμερα 13-2-2012, στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, από κάθε θέση – μέλους των Μονίμων και Ειδικών Συνοδικών Επιτροπών (Νομοκανονικών και Δογματικών Ζητημάτων, Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, και Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων), καθώς επίσης και από του Εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος στον επίσημο Θεολογικό Διάλογο, στο Forumτων Ευρωπαϊκών Εκκλησιών και στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.

Ο κ. Χρυσόστομος οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή, επειδή, "η ιδιοτέλεια και η σκοπιμότητα τείνουν να χαρακτηρίσουν τον εκκλησιαστικό τρόπο του ζην και η ανωριμότητα και η μετριότητα κατέστησαν κριτήρια λειτουργίας των εκκλησιαστικών θεσμών".

Τέλος, ο μητροπολίτης στο κείμενο της παραίτησής του, εκφράζει την ελπίδα, οι αντικαταστάτες του να συμβάλλουν καλύτερα, ουσιαστικότερα και περισσότερο αξιόπιστα το έργο των ως άνω Επιτροπών και Διαλόγων.  

δείτε περισσότερα »
Ι. Μ. Χαλκίδος: Διαλέξεις Σχολής Γονέων
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/02/2012

ΧΑΛΚΙΔΑ

Η έκτη διάλεξη για φέτος, στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως, για το  τμήμα της Χαλκίδος θα γίνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 18:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της οδού Μεσσαπίων 10 (κτίριο της οικογενείας Πνευματικού όπου μέχρι πέρυσι στεγάζονταν τα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως), με ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Χολέβα, Πολιτικό Επιστήμονα, ο οποίος θα εισηγηθεί το θέμα: «ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ». Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

ΜΑΝΤΟΥΔΙ

Η μηνιαία διάλεξη στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως, για το  τμήμα του Μαντουδίου θα γίνει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου, με ομιλητή τον  Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη – Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος θα εισηγηθεί το θέμα: «Η ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ»Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

ΙΣΤΙΑΙΑ

Η μηνιαία διάλεξη στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως, για το  τμήμα της Ιστιαίας θα γίνει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας, με ομιλήτριες την  κ. Μαρία Κουλούρη, Λογοθεραπεύτρια καί Σύμβουλος Ψυχικῆς Ὑγείας και την κ. Ἀγγελική Βασιλειάδη, Λογοθεραπεύτρια, οι οποίες θα εισηγηθούν το θέμα: «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΩΣ ΤΑ ΕΞΙ ΕΤΗ».Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία θα συντονίσει η κ. Δήμητρα Ζιώγα, Ειδική Παιδαγωγός 

δείτε περισσότερα »
Η Ι.Μ. Καλαβρύτων τίμησε τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/02/2012

Με ιδιαίτερη επισημότητα και σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, πού οργάνωσαν στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΠΟΛΛΩΝ», οι φορείς  της πόλεως του Αιγίου, για να τιμήσουν τον Ελλογιμώτατο Καθηγητή της Αστρονομίας κ. Γεώργιο Κοντόπουλο, Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών.

 Οι φορείς που μετείχαν στην οργάνωση της εκδήλωσης ήταν: 1. Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, 2. Ο Δήμος Αιγίου, 3.  Η Λαογραφική και Ιστορική Εταιρεία Αιγίου, 4.  Ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής, 5. ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων και 6. η Χορωδία Αιγίου. 

Πολλοί ήταν οι Αιγιαλείς, επώνυμοι και ανώνυμοι, που έσπευσαν να τιμήσουν με την παρουσία τους, να συγχαρούν, και να απολαύσουν τον συμπολίτη μας Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών. Ανάμεσά τους ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ο Δήμαρχος Αιγίου κ. Ευστάθιος Θεοδωρακόπουλος, ο τ. Υπουργός κ. Ιωάννης Βασιλειάδης, Πολιτευτές, Αντιδήμαρχοι, Καθηγητές Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων, ιερείς της Αιγιάλειας και πλήθος κόσμου. 

δείτε περισσότερα »
Παρουσίαση βιβλίου για την Ιερά Μονή Σωτήρος Κουμπέ
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/02/2012

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου και την ευχή της Οσιοτάτης Καθηγουμένης Πανσέμνης   της Ι. Μονής Σωτήρος  Κουμπέ – Ρεθύμνου ,το Διοικητικό Συμβούλιο του ιστορικού Συλλόγου των αποδήμων Ρεθυμνίων της  Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» έχει τη τιμή να σας προσκαλέσει στη παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο « Η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού Κουμπέ – Ρεθύμνου και ο νεότερος ιδρυτής της π. Νέστωρας Βασσάλος ο Διονυσιάτης» του καθηγητή Κωστή Ηλ. Παπαδάκη , που θα λάβει χώρα στο πνευματικό κέντρο της Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών (Δημ. Σούτσου -46  , Αμπελόκηποι – Αθήνα) τη   Δευτέρα ,20 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 18:00.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο ομότιμος καθηγητής της Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Γαλίτης  και ο πανεπιστημιακός φιλόλογος , θεολόγος & κοσμήτωρ του φιλολογικού συλλόγου Παρνασσός  κ. Σταύρος Μαραγκουδάκης . Το συντονισμό της όλης εκδήλωσης θα έχει ο πρόεδρος του συλλόγου Γεώργιος Βλατάκης.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι της ΑΘΠ. του Οικουμενικού ημών Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου Α΄, της ΑΘΜ. Πάπα & Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β΄, του Μακ. Αρχ. Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου , ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ευγένιος & εκπροσώπου της Ι. Μονής.

Θα προβληθεί ταινία μικρού μήκους με τη ζωή & το έργο των μοναζουσών στην Ι. Μονή.

Συμμετέχει ο χορός των ιεροψαλτών εκ του Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου Αμπελοκήπων- Αθηνών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΤΑΚΗΣ                                                                                        ΕΛ. ΣΤΑΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ 

δείτε περισσότερα »
Έκκληση Αγάπης από το ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/02/2012

Αγαπητέ ενορίτη, αγαπητή ενορίτισσα,
Κατ’ εξοχήν  έργο της Αγίας μας Εκκλησίας είναι το πνευματικό, δηλαδή το να αγιάζει και να ενισχύει τα μέλη της Εκκλησίας μας  με την τέλεση των Ιερών Μυστηρίων και να  ορθοτομεί το λόγο  της αληθείας του Χριστού, οδηγώντας  έτσι λογικές ψυχές εις νομάς σωτηρίους. Για να επιτευχθεί όμως με επιτυχία το έργο αυτό, χρειάζεται οι ποιμένες της Εκκλησίας  να φροντίζουν και τα επιμέρους αναφυόμενα θέματα, όπως αυτά της νεότητας, της συζυγίας, της φιλανθρωπίας και της  Ορθόδοξης κατηχήσεως. Για περισσότερες λεπτομέρειες  μπορείτε  να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες αυτές  από την  επίσημη ιστοσελίδα του Ναού μας στο Διαδίκτυο στη διεύθυνση  www. faneromenihol.gr

 

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Ιωακείμ : Η Ελλάδα τείνει να γίνει τριτοκοσμική χώρα όπως η Ζάμπια
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/02/2012

Σήμερα 12 Φεβρουαρίου 2012, Κυριακή του Ασώτου Υιού, αδεία και ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.Νικολάου, λειτούργησε στο Ι. Προσκύνημα Αναστάσεως Χριστού Σπάτων ο Σεβ.Μητροπολίτης Ζάμπιας & Μαλάουι κ. Ιωακείμ.

Ο Σεβασμιώτατος, προσκεκλημένος επίσης του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιεροθέου Καλογερόπουλου που γνωρίζονται από τα φοιτητικά τους χρόνια, ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την ευκαιρία που του δόθηκε να λειτουργήσει για πρώτη φορά στο Ιερό Προσκύνημα. Τόνισε ότι ποιμαίνει και διακονεί μιά πολύ δύσκολη περιοχή της Αφρικής που μαστίζεται από ανέχεια και αρρώστιες. "Θα μπορούσα να πω πολλά πράγματα για την αποστολή μου. Μετά λύπης μου όμως βλέπω τη χώρα μας να αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα τείνοντας να γίνει μία τριτοκοσμική χώρα όπως η Ζάμπια. Μας παίρνουν τη μπουκιά από το πιάτο, τα χρήματα από το πορτοφόλι, μας κλέβουν τα όνειρα.  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673