Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροθεσία Αρχιμανδρίτη στη Μητρόπολη Γλυφάδας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/02/2012

Την Κυριακή της Αποκρέω, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β. κ. Παύλος, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γλυφάδας. Κατά την Θεία Λειτουργία, προέβη ό Ποιμενάρχης μας, στη χειροτονία εις Διάκονον, του Αναγνώστου και Θεολόγου κ. Μάριου Χανόπουλου, ο οποίος θα τοποθετηθεί, όπως ανακοίνωσε ο Σεβασμιώτατος, στην Ενορία Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης.

Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τον νέο Κληρικό της Μητροπόλεώς του, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στη κρισιμότητα της εποχής μας, σε μία κοινωνία και πατρίδα, που συνεχώς βάλλεται αλλά και ζητάει κάτι αυθεντικό για να βγει από αυτό το τέλμα!

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προέβη και στη Χειροθεσία σε Αρχιμανδίτη, του Ιερομονάχου π. Διονυσίου Λαζαρίδη,

δείτε περισσότερα »
Αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ραφαήλ
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/02/2012

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου (κάτω Σιαγόνος) του Αγίου Ραφαήλ του Νεοφανούς από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου -Λαγκαδά.Μετά το πέρας της παρακλήσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιωάννης προέβει στην χειροθεσία εφτά νέων αναγνωστών.

 
 

δείτε περισσότερα »
Αρχιερατικό μνημόσυνο Ιωακείμ Καβύρη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/02/2012

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου τελέσθηκε στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων του Ιωακειμείου Γηροκομείου της Αλεξανδρουπόλεως Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο. Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως Ιωακείμ Καβύρη με αφορμή τη συμπλήρωση 38 ετών από την εκδημία του (19-2-1974). Ο τάφος του μακαριστού Μητροπολίτου βρίσκεται παραπλεύρως του Ναού των Αγίων Αναργύρων, εντός του περιβόλου του Ιωακειμείου Γηροκομείου, το οποίο ανήγειρε ο ίδιος κατά το διάστημα της Αρχιερατείας του. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Τρισάγιο στον τάφο του Ιωακείμ Καβύρη από τον Μητροπολίτη μας και πολύ κόσμο που παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία. 

δείτε περισσότερα »
Η εορτή της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας στην Αργολίδα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/02/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας στο παρεκκλήσιο του προσκυνηματικού  ναού της Αγίας Αικατερίνης στο Αργος. Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσαν οι ιερείς πατέρας Δημήτριος και πατέρας Παναγιώτης, καθώς και ο διάκονος Γεώργιος Ράπτης. Να σημειωθεί πως στον ιερό ναό φυλάσσεται τεμάχιο ιερού λειψάνου της Αγίας Φιλοθέης και είχε τεθεί προς προσκύνηση.

Ο  ιερός ναός της Αγίας Αικατερίνης καθώς και τα παρεκκλήσια της Αγίας Φιλοθέης και Αγίου Νεκταρίου φτιάχτηκαν με δαπάνη της  Ευθυμίας Παυλέα η οποία αργότερα έγινε μοναχή σε μοναστήρι των Αθηνών όπου κι αυτό έφτιαξε  η ίδια. 

δείτε περισσότερα »
Διήμερο Ψαλτικής Τέχνης στο Βόλο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/02/2012

Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκε στο Βόλο το διήμερο εκδηλώσεων (17-18/2) αφιερωμένων στην Ψαλτική Τέχνη, με τιμώμενο πρόσωπο τον Ομότιμο Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγόριο Στάθη. Hκαρδιά της Βυζαντινής Μουσικολογίας χτύπησε στο Βόλο! Κατά τις εκδηλώσεις του διημέρου έλαβε χώρα μία μοναδική σύμπραξη τριών Βυζαντινών Χορωδιών, Επιστημονικό Μουσικολογικό Συμπόσιο για την Ψαλτική Τέχνη και Ψαλτική εκδήλωση, αφιερωμένη στο ποιητικό και μελοποιητικό έργο του Καθηγητή. Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Βόλου «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», ενώ εμπνευστές και συντονιστές τους ήταν οι συντοπίτες μας και διδάκτορες Βυζαντινής Μουσικολογίας κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης και κ. Σέβη Μαζέρα – Μάμαλη.

Την Παρασκευή 17/2, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο μία μοναδική συναυλία Βυζαντινής Μουσικής, με τον Καθηγητή κ. Γρηγόριο Στάθη να παρουσιάζει τη Δραματουργία της «Κλίμακος των Αρετών» του Οσίου Ιωάννου του Σιναΐτου, με τρεις χορούς ψαλτών: τους «Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης» (Αθήνα), με χοράρχες τους ΑχιλλέαΧαλδαιάκη και Γρηγόριο Στάθη, τους «Τρίκκης Μελωδούς» (Τρίκαλα), με χοράρχη τον Δημήτριο Μπαλαγεώργο και τους «Θεσσαλονικείς Υμνωδούς» (Θεσσαλονίκη) με χοράρχη τον Ιωάννη Λιάκο.Την καλοφωνία του έργου ερμήνευσαν ενωμένοι και οι τρεις χοροί, υπό την χοραρχία του Γρηγορίου Στάθη.

Πριν από τη συναυλία, ο κ. Γρηγόριος Στάθης έδωσε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα: «Η δραματουργία και μελοποίηση της Κλίμακας του Ιωάννου Σιναΐτου και νοερή αναγωγή στην έρημο του Σινά».Ο καθηγητής ταξίδεψε νοερά το κοινό, μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό του αρχείο, στο Όρος Σινά, στα μέρη όπου ασκήτεψε ο Άγιος Ιωάννης «της Κλίμακος», ενώ με το γλαφυρό του λόγο, ανέπτυξε το νόημα του κειμένου της Κλίμακος και τη μεγάλη σημασία του όχι μόνο για την ασκητική πνευματική ζωή, αλλά και για τον καθημερινό πνευματικό αγώνα των πιστών.

Μετά την μουσική εκδήλωση, ακολούθησε τελετή βράβευσης του Καθηγητού Γρηγορίου Στάθη από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος για την επιστημονική, εκπαιδευτική και καλλιτεχνική προσφορά του στην Ψαλτική Τέχνη καθώς και επευλογητική Ομιλία και Επίδοση Τιμητικής Διάκρισης στον Καθηγητή από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο.

Το Σάββατο 18/2, στο Συνεδριακό Κέντρο «Θεσσαλίας», πραγματοποιήθηκε το Β΄ Επιστημονικό Συμπόσιο Ψαλτικής Τέχνηςμε θέμα «Επιτεύγματα και προοπτικές στην Έρευνα και Μελέτη της Εκκλησιαστικής Ψαλτικής Τέχνης», με εισηγητές καθηγητές της Βυζαντινής Μουσικολογίας. Η Α΄ συνεδρία  είχε ως βασικό θεματικό άξονα την «Καταγραφή και μελέτη της Ψαλτικής Παραδόσεως» και εισηγητές τους : Φλώρα Κρητικού, Εμμανουήλ Γιαννόπουλο, Αχιλλέα Χαλδαιάκη, Κωστή Δρυγιαννάκη και Θωμά Αποστολόπουλο. Η Β΄ συνεδρία είχε ως βασικό θεματικό άξονα την «Προβολή και διάδοση της Ψαλτικής Τέχνης», με εισηγητές τους: Γρηγόριο Αναστασίου, Σέβη Μαζέρα, Δημήτρη Μπαλαγεώργο, π. Σπυρίδωνα Αντωνίου και Γρηγόριο Στάθη.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Δημητριάδος πραγματοποιήθηκε ψαλτική εκδήλωση με τίτλο «Τιμή προς τον Διδάσκαλον». Κατά την έναρξη της εκδήλωσης και σύμφωνα με το καταστατικό της οργανωτικής επιτροπής, διαβάστηκαν τα πορίσματα του Συμποσίου, από τους δρ.Κωνσταντίνο Καραγκούνη και δρ. Σέβη Μαζέρα.Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η εισήγηση του επόμενου ομιλητή δρ. Γρηγορίου Αναστασίουμε θέμα «ο Ποιητής Γρηγόριος Στάθης». Η εισήγηση στάθηκε η αφορμή να αποκαλυφθεί στο ευρύ κοινό, μία άλλη ιδιότητα του Καθηγητή, αυτή του ποιητή. Έκπληξη της βραδιάς, ήταν η εκτέλεση μελοποιημένης ποίησης που συντέθηκε ειδικά για την περίσταση. Ακούστηκαν το «Πάρε με θάλασσα» (από την ποιητική συλλογή «Ερωτικός Λόγος» - Στίχοι Γρ. Στάθη, Μουσική: Κ. Καραγκούνη) με τον Βασίλη Αγροκώσταστη φωνή και την λύρα. Η Σέβη Μαζέραμελοποίησε και ενορχήστρωσε δύο ποιήματα από την ποιητική συλλογή του καθηγητή «Μπαλάντες του φυλακισμένου», το «Τίποτα πια» και το «Απόψε πάλι», το οποίο εκτέλεσε το Μουσικό Σύνολο ΙΑΜΒΟΣ. Με μεγάλη συγκίνηση στο τέλος ο ίδιος ο καθηγητής απήγγειλε στίχους του από τον «Ερωτικό Λόγο».

Η επόμενη και τελευταία εισήγηση της βραδιάς, με τίτλο «ο Μελοποιός Γρηγόριος Στάθης»,έγινε από τον δρ. Ιωάννη Λιάκο, ο οποίος αποκάλυψε στο κοινό το μεγάλο και πολύ σπουδαίο συνθετικό  έργο του καθηγητή. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του παρεμβαλλόταν ο Βυζαντινός Χορός Ψαλτών του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου, με χοράρχη τον Κυριαζή Νικολέρη,Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος έψαλλε μελοποιήματα του Καθηγητή Γρηγορίου Στάθη. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η εκτέλεση δύο έργων του καθηγητή από τους πρωτοψάλτες κ.κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη και Ιωάννη  Λιάκο ,οι οποίοι χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό αλλά και τους βολιώτες χορωδούς!

Ακολούθησε τελετή βράβευσης του καθηγητού Γρ. Στάθη από τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Βόλου για την επιστημονική, εκπαιδευτική και καλλιτεχνική προσφορά του στην Ψαλτική Τέχνη με την επίδοση τιμητικής διάκρισης από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου κ. Πέτρο Μπλάνα, ο οποίος έκανε ομίλησε συγκινητικά για το πρόσωπο του τιμώμενου.

Τη λήξη του διημέρου και των εργασιών του Συμποσίου, έκλεισε ο Πρωτοσύγγελος της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος επιβεβαίωσε τη μεγάλη επιτυχία του διημέρου και ευχήθηκε αυτό να είναι η αρχή πολλών άλλων, έτσι ώστε να αποδοθεί η πρέπουσα τιμή και αναγνώριση στους διακόνους της Ψαλτικής Τέχνης.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου 

δείτε περισσότερα »
Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ι.Σ.Κ.Ε
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/02/2012

Το Δ.Σ του Ι.Σ.Κ.Ε., καλεί τά μέλη του στην ετήσια Γενική Συνέλευση πού θά πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21-2-2012 καί ώρα 10: 30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών.

Τά θέματα της Ημερησίας Διατάξεως έχουν ως εξής:

1ον) Χαιρετισμός Προέδρου Ι.Σ.Κ.Ε

2ον ) Έκθεσις Εξελεγκιτικής Επιτροπής.

3ον ) Έγκρισις Απολογισμού οικ. έτους 2011, Έγκρισις Προϋπολογισμού οικ. έτους 2012.

4ον ) Ενημέρωση υπό του Εκπροσώπου Τύπου του Δ.Σ. Πρωτ/ρου Γεωργίου Βαμβακίδη γιά την υπαγωγή των κληρικών στό Νέο Ενιαίο Μισθολόγιο.

5ον) Ενημέρωση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Πρωτ/ρου Ιωάννου Κατωπόδη γιά τό θέμα Μισθοδοσίας των Εκπαιδευτικών Κληρικών.

6ον) Ενημέρωση υπό της Δ/τριας του Τ.Π.Ο.Ε.Κ.Ε κας Αικ. Πατσιά γιά την κατάσταση του Ταμείου Προνοίας Ορθοδόξου Εφημεριακού Κλήρου.

7ον Ελευθέρα συζήτησις - Προτάσεις. 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη, καθώς καί όσοι καταβάλουν την συνδρομή τους την ημέρα της Γ.Σ.

 

Τέλος το Δ.Σ. Ι.Σ.Κ.Ε., γιά μία ακόμη φορά κάνει έκκληση στους Εφημερίους ανά την Ελλάδα καί ιδιαιτέρως στους Κληρικούς του Λεκανοπεδίου Αττικής, νά συμμετάσχουν στη Γ.Σ. γιατί καί τα προβλήματα των κληρικών έχουν αυξηθεί καί η ενότητα όλων επιβάλλεται  γιά την σωστή προβολή, και επίλυση των προβλημάτων. 

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΚΕ

 

  

δείτε περισσότερα »
Επιμνημόσυνη δέηση στο στρατιωτικό νεκροταφείο Ναυπλίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/02/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης)

Στις 18 Φεβρουαρίου ημέρα Σαββάτο , τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στρατιωτικών κατά τους απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους µας, στο στρατιωτικό τµήµα του Νεκροταφείου Ναυπλίου.

Στην τελετή παρέστη ο διοικητής του στρατοπέδου  , Σχης(ΜΧ) Μηνάς Παπαδάκης καθώς και ο δήμαρχος Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς , οι θρησκευτικές αρχές και εκπρόσωποι από των σωμάτων  ασφαλείας της πόλης του Ναυπλίου.

 

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ.Καλλίνικος. Παρών αυτή τη χρονιά η κα Ευαγγελία Χριστοπούλου Τσιλκανίδου αδερφή του πεσόντος Λοχαγού Γεωργίου Τσιλκανίδη από τους πρώτους πεσόντες στο Αλβανικό μέτωπο το 1940.

  

δείτε περισσότερα »
Κοινή Νεανική Σύναξη τριών ενοριών
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/02/2012

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 9.30 μ.μ., στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, πραγματοποιήθηκε Κοινή Νεανική Σύναξη, τριών αντίστοιχων Νεανικών Συντροφιών των Ενοριών : α) Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, β) Αγίας Φιλοθέης του ομώνυμου Δήμου και γ) της Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας.

Στο χαιρετισμό του ο Υπεύθυνος Νεότητος της Ενορίας που μας φιλοξένησε π. Γεώργιος Χριστοδούλου, καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες και τόνισε το γεγονός, ότι αν και δεν ανακοινώθηκε η Εκδήλωση αυτή επίσημα και ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για 110 συμμετέχοντες, τελικά η συμμετοχή υπερέβη κατά 40 τουλάχιστον επιπλέον συμμετέχοντες (150) , αλλά φυσικά είναι ευπρόσδεκτοι όλοι!

Το μόνο απλά που χρειάζεται, είναι λίγο υπομονή για να συντονιστεί το σερβίρισμα και κάλεσε τον Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού να απευθύνει χαιρετισμό.  

δείτε περισσότερα »
Το ιερό λείψανο του Αγίου Ραφαήλ στο Λαγκαδά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/02/2012

Η πόλις του Λαγκαδά υπεδέχθη, μέσα σε κλίμα κατανύξεως, το σεπτό λείψανο της κάτω σιαγόνoς του  Αγίου και Θαυματουργού Ραφαήλ του Νεοφανούς η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ - Σπηλίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης υπεδέχθη, έμπροσθεν του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου-Λαγκαδά, το ιερό λείψανο το οποίον και εκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος.

Tο Άγιο Λείψανο μετεφέρθη εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου-Λαγκαδά, όπου και ετελέσθη Δοξολογία καθώς καί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωάννης στην ομιλία του εμφανώς συγκινημένος ανεφέρθη εκτενώς στο βίο και την προσωπικότητα του Αγίου και εξέφρασε την χαρά της τοπικής Εκκλησίας για την άφιξη του χαριτοβρύτου ιερού Λειψάνου του Αγίου Ραφαήλ του Θαυματουργού και πιο συγκεκριμένα της πολυπάθου κάτω σιαγόνος, η οποία υπέστη πριονισμόν από τους Τούρκους κατά το μαρτύριο του Αγίου.

O κ. Ιωάννης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λάμπης, Σιβρήτου και Σφακείων που ικανοποίησε το αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως και εκόμισε το σεπτό Λείψανο προς αγιασμόν και ωφέλειαν των πιστών.

δείτε περισσότερα »
Παρακλήσεις υπέρ των ατέκνων-Ονόματα για μνημόνευση με e-mail
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/02/2012

Ο Ιερός ενοριακός Ναός Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης ανακοινώνει ότι κάθε τρίτη Τετάρτη του μήνα τελείται Ιερά Παράκλησις υπέρ των ατέκνων ζευγαριών.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να αποστείλουν ονόματα για μνημόνευση στην ηλεκτρονική διεύθυνση pmchatzis@gmail.com.
 

Η μνημόνευση των ονομάτων θα γίνεται χωρίς οποιανδήποτε οικονομική υποχρέωση.

Κάθε Τετάρτηκατά την ώρα του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης θα τελούνται Ιερές Παρακλήσεις σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

1. Την πρώτη Τετάρτη του μήνα στην Παναγία την Παντάνασσα. 2. Την δεύτερη Τετάρτη του μήνα στον Άγιο Νεκτάριο επίσκοπο Πενταπόλεως. 3. Την τρίτη Τετάρτη του μήνα στην Υπεραγία Θεοτόκο υπέρ των ατέκνων. 4. Την τέταρτη Τετάρτη του μήνα στον Οσίο Αρσένιο τον Καππαδόκη. 5. Την πέμπτη Τετάρτη του μήνα στον Άγιο Νεκτάριο επίσκοπο Πενταπόλεως.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673