Εκκλησία της Ελλάδος

Θεολογική ημερίδα στην Ι.Μ.Λαγκαδά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/02/2012

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας, ολοκληρώθηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων που ετελέσθη στον Ιερό Ναό Αγίας Κυράννης-Όσσης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου, ο οποίος στο κήρυγμά του εξήρε την προσωπικότητα και την αγωνιστικότητα της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης που απετέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα φωτεινό για τον βίο των χριστιανών.

Εν συνεχείᾳ, στο Συνεδριακό Κέντρο της Όσσας πραγματοποιήθηκε επιστημονική Θεολογική-Αγιολογική Ημερίδα με θέμα «Tα περί του µαρτυρίου της ΑγίαsΚυράννηsεις τα κείµενα των µαρτυρολογίων και εις την ανιστόρησιν των ιερών αυτής εικόνων», η οποία έγινε σε συνεργασία με τη Διεθνή Ακαδημία Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».


 

δείτε περισσότερα »
Λείψανο του Αγίου Εφραίμ στην Ι.Μ.Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/02/2012

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Φθιώτιδος ἀνακοινοῦται εἰς τό χριστεπώνυμο πλή­ρωμα ὅτι τό Σάββατο 10 Μαρτίου ὁ Σεβασμιώτατος Μητρο­πο­λί­της μας κ. Νικόλαος θά μεταφέρει στήν Ἱερά Μονή Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος Λιβανατῶν τμῆμα Ἱεροῦ Λειψάνου τοῦ Ἁγίου Ἐφραίμ τοῦ θαυματουργοῦ καί θά τελέσει πανηγυρική Θεία Λειτουργία εἰς τό Καθολικό τῆς Ἱερᾶς Μονῆς.

Ἡ προσκύνηση τοῦ Ἱεροῦ Λειψάνου θά γίνει κατά τήν τέλεση τῆς Θείας Λειτουργίας μέχρι τῆς 12ης μεσημβρινῆς.

Ὡς γνωστόν ὁ Ἅγιος Ἐφραίμ μέ ἀπόφαση τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου κατετάγη στή χορεία τῶν νέων Ἁγίων καί τά θαύματά του εἶναι ἀναρίθμητα σέ ὁλόκληρο τόν κόσμο.

Ὅσοι πιστοί ἄς προσέλθουν διά νά λάβουν δύναμη καί εὐλογία ἀπό τόν θαυματουργό Ἅγιο Ἐφραίμ.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος:Χειροτονία πρεσβυτέρου και χειροθεσια Οικονόμου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/02/2012

(Εκ της Ι.Μ) Την Κυριακή της Τυροφάγου, 26 του μηνός Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Κύριλλος συλλειτούργησε μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρεντίνης κ. Σεραφείμ, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρδίτσης, όπου και τέλεσαν την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Δημητρίου Τσιγγινού.


Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος κ. Σεραφείμ. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον εφημέριο του ως άνω Ιερού Ναού, π. Σεραφείμ Γιαβάζη. 

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Μαντινείας: «Για την κατάντια μας φταίνε οι πολιτικοί»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/02/2012

(πηγ ή  www.arcadiaportal.gr) Χρησιμοποιώντας τις αγαπημένες του αναφορές σε ιστορίες της παλιάς εποχής ο Μητροπολίτης Μαντινείας & Κυνουρίας Αλέξανδρος στη διάρκεια του αγιασμού για την έναρξη λειτουργίας της πρωτοβουλίας της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας για το «Καλάθι του Φτωχού αδελφού» μίλησε και για τις δύσκολες στιγμές της χώρας μας.

 

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας και φυσικά να καταφερθεί εναντίον όσων φταίνε για αυτή την κατάσταση και κυρίως εναντίον της πολιτικής εξουσίας και των Κυβερνήσεων όλων των τελευταίων χρόνων. Ο Μητροπολίτης με  αναφορά στο όνειρο του Φαραώ της Αιγύπτου με τις παχιές και τις ισχνές αγελάδες και με την εξήγηση του ονείρου από τον Ιωσήφ Πάγκαλο τόνισε πως σήμερα αφού πέρασε η περίοδος των παχιών αγελάδων, βρισκόμαστε ως χώρα στην περίοδο των ισχνών αγελάδων και ήδη έχουμε στερηθεί πολλά αγαθά και γι αυτό η Εκκλησία προβλέποντας (σε αντίθεση με κάποιους άλλους που δεν έπραξαν το ίδιο) και για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις δύσκολες στιγμές δημιούργησε «το καλάθι του φτωχού αδελφού». 

 

Επίσης άφησε αιχμές κατά της πολιτικής εξουσίας που διαδίδει πως η εκκλησιαστική περιουσία είναι μεγάλη  κάτι που όπως είπε είναι ψευδές και συκοφαντία  αφού η ίδια η Πολιτεία, δέσμευσε την εκκλησιαστική περιουσία  και έχει αφήσει ένα 5% ενώ το 95% το πήρε το κράτος χωρίς μάλιστα καμία αμοιβή  για την περιουσία που απαλλοτρίωσε. Και σημείωσε «Δεν φταίει η Τρόικα αλλά η ελληνική κυβέρνηση η μία μετά την άλλη…. Αυτοί που έτρωγαν τόσα χρόνια θα σταματήσουν…  Το πρόβλημα είναι που θα είμαστε υποτελείς» συμπλήρωσε θέλοντας να επισημάνει πως οι Έλληνες πολιτικοί έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση. 

δείτε περισσότερα »
Ο συναγερμός έσωσε το μητροπολιτικό ναό στην Καλαμάτα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/02/2012

Δεν κατάφερε τον σκοπό της αυτή τη φορά η σπείρα των ιερόσυλων που εισβάλλουν στις εκκλησίες της Μεσσηνίας τις τελευταίες ημέρες. Η απόπειρά τους να διαρρήξουν τον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα απέτυχε χάρη στον… συναγερμό!
     
Το σύστημα λειτούργησε αμέσως μόλις οι δράστες διέρρηξαν την πόρτα της εκκλησίας όπου φυλάσσεται η θαυματουργός εικόνα της πολιούχου της Καλαμάτας Παναγίας της Υπαπαντής κι έτσι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους και να τραπούν σε φυγή.
     
Οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι πρόκειται για τους ίδιους διαρρήκτες που είχαν χτυπήσει το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τους ναούς της Αναστάσεως στην παραλία Καλαμάτας, της Ζωοδόχου Πηγής στην Βέργα και της Αναλήψεως στον Άγιο Νικόλαο της Δυτικής Μάνης. Και στις τρεις περιπτώσεις, είχαν αρπάξει τα χρήματα που βρήκαν στα παγκάρια. 

δείτε περισσότερα »
Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/02/2012

Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου και  ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως έγινε το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής 26 Φεβρουαρίου 2012 ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα. Χοροστάτησε στον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος στο πέρας του Εσπερινού, αφού ευχήθηκε στον ιερό κλήρο και στους πιστούς για την Σαρακοστή, ζήτησε απ' όλους να συστρατευθούν στη ζωή της Εκκλησίας, να παλέψουν πνευματικά και να μην αποκαρδιώνονται μέσα στις δυσκολίες της ζωής, αλλά με εμπιστοσύνη στο Θεό και στο θέλημά Του να ανταποδώσουν με την μικρότερη ή μεγαλύτερη πνευματική προσπάθεια την αγάπη που πλούσια η Πρόνοιά Του παρέχει.

Ομιλητής κατά τον Εσπερινό ήταν ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς, ο οποίος ομίλησε με θέμα "Η Αληθινή νηστεία", κάνοντας αναφορά στους Πατέρες της Εκκλησίας και ιδίως στον Μέγα Βασίλειο. Με το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος παρείχε τον ασπασμό της συγγνώμης, κατά τα ειωθότα της ορθόδοξης παράδοσης τόσο στους κληρικούς όσο και στους λαϊκούς που συμμετείχαν στον Εσπερινό. Εκ του Γραφείου Τύπου (π. Γεώργιος Βλάχος) 

δείτε περισσότερα »
Κατανυκτικός Εσπερινός της Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Τρίπολη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/02/2012

(Ι.Μ. Μαντινείας του π. Ιωάννη Σουρλίγγα)- Κυριακή, 26η Φεβρουαρίου 2012, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, τελέσθηκε ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός της Μεγάλης Τεσσαρακοστής προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, πλαισιωμένου από Ιερείς  της Τριπόλεως και των Περιχώρων.
Ο πιστός λαός της Τριπόλεως κατέκλυσε με κατάνυξη τον μητροπολιτικό Ιερό Ναό  συμμετέχοντας  στην ξεχωριστή Ιερά Ακολουθία αυτή,  εις την οποία οι καλλικέλαδοι Ιεροψάλτες του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, απέδωσαν άριστα τα κατανυκτικά τροπάρια. Στο τέλος της Ακολουθίας του Εσπερινού, το πλήρωμα του Εκκλησιάσματος αντήλλαξε ασπασμούς και ευχές συγχωρήσεως.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης συν τοις άλλοις στην ομιλία του,  τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η Ακολουθία του Εσπερινού της Συγγνώμης για την είσοδό μας στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή, ενώ ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Θεόκλητος Αθανασόπουλος, συνέχισε τα κατά Κυριακήν Εσπερινά Κηρύγματα, αναπτύσσοντας ευστόχως  το  θέμα : «Η Ερμηνεία της προς Φιλιππισίους Επιστολής». 

δείτε περισσότερα »
Ο εσπερινός της συγγνώμης στην Ι. Μητρόπολη Γλυφάδας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/02/2012

(του π. Αντωνίου Χρήστου)  Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 6.30 μ.μ. τελέσθηκε ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός (της Συγνώμης) στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γλυφάδας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου, την παρουσία όλων των Κληρικών και πλήθος κόσμου από το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ομιλητής του Α΄ Κατανυκτικού ήταν ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος λαμβάνοντας αφορμή από το Ευαγγέλιο που ακούσαμε το πρωί για νηστεία και προσευχή εν τω κρυπτώ και δεδομένο ότι εισερχόμαστε στην περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αναφέρθηκε στο θέμα και την κατάσταση της υποκρισίας μέσα από τους λόγους του Κυρίου μας κατά των Φαρισαίων, αλλά και τους κάθε Φαρισαίους εκτός και εντός της Εκκλησίας κάθε εποχής.

Στο τέλος του Κατανυκτικού Εσπερινού, κλήρος και λαός αντάλλαξε τον Ασπασμό της Αγάπης και της συγνώμης, με τον Σεβασμιώτατο λαμβάνοντας την ευχή του, για τη αγώνα της Τεσσαρακοστής που ξεκινάει από σήμερα. 

Στο μεταξύ την Κυριακή της Τυρινής 26 Φεβρουαρίου 2012, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, όπου προέβει και σε Χειροτονία εις Πρεσβύτερον του π. Ευαγγέλου Σπανού. 

δείτε περισσότερα »
Περιοδεία του μητροπολίτη Σύρου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/02/2012

Σήμερα, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στη Φλώρινα ο Μητροπολίτης Σύρου κ Δωρόθεος, επιστρέφοντας από τη Φλώρινα (όπου έλαβε μέρος στον Εόρτιο Εσπερινό επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Θεοκλήτου και τη ονοματική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου) προς Αθήνα, επεσκέφθη τον Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμωνα στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά.  Πριν επιστρέψει από Φλώρινα, μέσω Θεσσαλονίκης, στην Αθήνα, μετέβη και στην Αρναία Χαλκιδικής και πραγματοποίησε οφειλόμενη επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Νικόδημο, στον οποίο ευχήθηκε για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή. 

δείτε περισσότερα »
Η Σκόπελος γιόρτασε τον Προστάτη και Πολιούχο της
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/02/2012

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή πανηγύρισε το πανέμορφο νησί της Σκοπέλου, τον Προστάτη και Πολιούχο του Άγιο Ιερομάρτυρα Ρηγίνο τον θαυματουργό.

Για την πανήγυρη αυτή μετέβη στη Σκόπελο ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προεξήρχε των λατρευτικών εκδηλώσεων, συνεπικουρούμενος από δεκάδα Ιερέων της Τοπικής Εκκλησίας.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου το απόγευμα, στην ομώνυμη Ιερά Μονή του Αγίου, έλαβε χώρα ο Μέγας Πανηγυρικὀς Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο στον ευσεβή Λαό της Σκοπέλου.

Παράλληλα, στο τέλος του Εσπερινού, ανακοίνωσε στους χριστιανούς ότι με την πανήγυρη αυτή άρχισαν οι Εκδηλώσεις επετειακού χαρακτήρα, τις οποίες διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος σε συνεργασία με τον Δήμο Σκοπέλου και άλλους φορείς, με αφορμή την συμπλήρωση 1650 ετών από το μαρτύριο του Αγίου Ρηγίνου (362 μ.Χ.), 400 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σκοπέλου (1612 μ.Χ.) και 300 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μονής Ευαγγελιστρίας Σκοπελου (1712 μ.Χ.) από τον λόγιο Καισάριο Δαπόντε, οι οποίες θα περιλαμβάνουν λατρευτικές ευκαιρίες, διοργάνωση εκθέσεων, συνεδρίου και άλλες εκδηλώσεις προβολής και ανάδειξης του εκκλησιαστικού και πνευματικού πολιτισμού της Σκοπέλου.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου το πρωί, εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια ετελέσθη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σδεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο και τον Ιερό Κλήρο της νήσου, κατά την διάρκεια της οποίας κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος και Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως, ενώ πριν την Απόλυση ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Νήσου Πρωτοπρεσβ. Νικόλαος Κασσανδριανός προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο και εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του Λαού τον ευχαρίστησε για την πρόνοια και την αγάπη του προς το ποίμνιό του, ενώ υπενθύμισε σε όλους και την δεκαετή επέτειο από της χειροτονίας του Μητροπολίτου.

Μετά την Θεία Λειτουργία έλαβε χώρα, κατά την παράδοση, η Ιερά Λιτανεία της Εικόνος και των αγίων Λειψάνων του Αγίου Ρηγίνου από την Μονή του έως τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Γεννήσεως του Χριστού στη Χώρα της Σκοπέλου, κατά την διάρκεια της οποίας εψάλλοντο τα εγκώμια και η Παράκληση του Αγίου Ρηγίνου.

Στο παλαιό Γεφυράκι, τον τόπο του μαρτυρίου του Αγίου Ρηγίνου εψάλη Δέηση υπέρ υγείας πάντων των Σκοπελιτών, των εγγύς και των μακράν.

Το εσπέρας της ιδίας  ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και οι πατέρες επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή της Ευαγγελιστρίας, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το σπουδαίο ανακαινιστικό έργο πού συντελείται εκεί, με την αγάπη και την στοργή της Ηγουμένης μοναχής Μαριάμ και την ιδιαίτερη φροντίδα του εκετελούντος χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου Αρχιμ. Αλεξίου Παπασταμούλου, εφημερίου της Γλώσσας Σκοπέλου και, εκτός της φροντίδας των κτιριακών και εν γένει εγκαταστάσεων, περιλαμβάνει και την συντήρηση, αισθητική αποκατάσταση προβολή και ανάδειξη των Ιερών Εικόνων και κειμηλίων της Ιεράς Μονής.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος, οι Ιερείς της Νήσου, ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γεώργιος Μιχελής, λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες και πρόθυμοι εθελοντές Σκοπελίτες συμμετείχαν σε σύσκεψη πού πραγματοποιήθηκε στην φιλόξενη οικία των Γεωργίου και Μάχης Δρόσου, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό όλων για την πραγματοποίηση των φετινών πνευματικών εκδηλώσεων επετειακού χαρακτήρα.

Την ιερά Πανήγυρη του Αγίου μας κάλυψε ραδιοφωνικά ο ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 FM).

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673