Εκκλησία της Ελλάδος

Αγώνας δρόμου για τον μητροπολίτη Γλυφάδας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/03/2012

(του π. Αντωνίου Χρήστου)Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γλυφάδας, τελέστηκε ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β. κ. Παύλου που αψήφησε το βαρύ εορταστικό Συνοδικό του πρόγραμμα (το πρωΐ στον Άγιο Διονύσιο με τον αρχιεπίσκοπο και στη συνέχεια στο Προεδρικό Μέγαρο)και με την παρουσία και συμμετοχή όπως πάντα, όλων των Κληρικών της Μητροπόλεως.

Ομιλητής του Β΄ Κατανυκτικού Εσπερινού ήταν ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνος Τερψιθέας Γλυφάδας, Αρχιμανδρίτης π. Μιχαήλ Κανέλος όπου στο πρώτο μέρος της ομιλίας του, προέβη σε μια καταγραφή της τραγικής κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα μας, τόσο από την οικονομική όσο κυρίως από την πνευματική κρίση των τελευταίων δεκαετιών.

δείτε περισσότερα »
Ο Β Κατανυκτικός Εσπερινός στο Αίγιο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/03/2012

Με ιδιαίτερη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε στον Ιερό  Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης στο Αίγιο, ο δεύτερος Κατανυκτικός Εσπερινός  την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012.  Παρευρέθησαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αμβρόσιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ Θεόκλητος, ο οποίος χοροστάτησε, πολλοί κληρικοί της επαρχίας Αιγιαλείας και πλήθος πιστών. Τους ύμνους απέδωσε με μελωδική ιεροπρέπεια η Βυζαντινή Χορωδία Αιγίου υπό την διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου κ. Φιλίππου Οικονόμου.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν  ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Παφίλης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Διαχριστιανικών και Διορθοδόξων Σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.  

δείτε περισσότερα »
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη μητρόπολη Λαγκαδά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/03/2012

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής-Λαγκαδά η Κυριακή της Ορθοδοξίας και η μνήμη της αναστηλώσεως των αγίων εικόνων.

Της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής  και Ρεντίνης  κ.κ. Ιωάννης, ο οποίος χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας .

Τον άμβωνα της εορτασίμου ημέρας  ελάμπρυνε με  την παρουσία του και τον μεστό του λόγο ο επίκουρος καθηγητής  της Κοινωνιολογίας του Χριστιανισμού της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.  ελλογιμώτατος  κ.  Κωτσιόπουλος Κωνσταντίνος, ο οποίος και τόνισε ότι: η σημερινή εορτή σηματοδοτεί το θρίαμβο της Ορθοδοξίας έναντι της αίρεσης και της πολιτειοκρατίας. Η αναστήλωση των ιερών εικόνων ανακεφαλαιώνει και επαληθεύει τη θεολογική διδασκαλία της Εκκλησίας για τη σωτηρία της ανθρωπότητος, εφόσον δια των εικόνων αποδεικνύεται η τιμή προς την υλική δημιουργία και τον ανθρώπινο πολιτισμό. 

δείτε περισσότερα »
Δημητριάδος Ιγνάτιος: Ακραίες δυνάμεις συντηρούν τον επικίνδυνο θρησκευτικό φανατισμό
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/03/2012

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε στον Βόλο, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, η μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, κατά την οποία τιμάται ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας επί των αιρέσεων και η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων. 

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Τοπική Εκκλησία, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Παναγιώτης Σκοτινιώτης, ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Παύλος Μαρκάκης και πλήθος πιστών.

 

Κατά την Θεία Λειτουργία αναγνώσθηκε το Μήνυμα της Ορθοδοξίας του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, στο οποίο καταγράφηκε το μεγαλείο της Ορθόδοξης πίστης, επισημάνθηκε η παραποίηση που υφίσταται σήμερα από ακραίες δυνάμεις, που κατασκευάζουν ανύπαρκτους «εχθρούς» και συντηρούν τον επικίνδυνο θρησκευτικό φανατισμό,

δείτε περισσότερα »
Αρχιεπίσκοπος: "Ελάτε να θυμηθούμε τον στρατηγό Μακρυγιάννη"
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/03/2012

Η πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σοβαρό κίνδυνο, πληρώνοντας βαρύ τίμημα για λάθη δεκαετιών, δικά μας και των εταίρων μας στην ευρωζώνη, αλλά θα τα καταφέρουμε, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στην ομιλία του στο γεύμα που παρέθεσε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, για τη σημερινή γιορτή της Ορθοδοξίας, όπως γίνεται κάθε χρόνο.  Ο κ. Παπούλιας στην ομιλία του, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα τα καταφέρουμε ως χώρα και αναφέρθηκε στις σχέσεις Πολιτείας Εκκλησίας τονίζοντας ότι αυτές είναι δημιουργικές αν και οι ρόλοι μας -όπως είπε- είναι διακριτοί. Η επιδίωξη είναι κοινή: Η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Η στήριξη των ασθενέστερων συμπολιτών μας, η προστασία όσων υποφέρουν από τις συνέπειες της κρίσης.

Το κοινωνικό έργο της αρχιεπισκοπής και της Εκκλησίας, έχει ιδιαίτερη σημασία σε μία εποχή που δοκιμάζονται οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας. Έχει μεγάλη σημασία να τελειώσει το συντομότερο δυνατό αυτή η δοκιμασία. Να περάσουμε απέναντι χωρίς να μείνει κανένας πίσω.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στην ομιλία του στο γεύμα επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι η "εικονομαχία" σήμερα γκρέμισε την πιο ιερή εικόνα του Θεού που είναι του ανθρώπου. Πολλές τέτοιες εικόνες βλέπουμε γκρεμισμένες και ζητούν αναστήλωση σήμερα, “ και κατέληξε:

"Ελάτε να θυμηθούμε τον στρατηγό Μακρυγιάννη" και έκλεισε χαρακτηριστικά την ομιλία του λέγοντας ότι αυτή η πατρίδα δεν είναι δική μου, δεν είναι δική σου, είναι όλων μας. 

δείτε περισσότερα »
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μύκονο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/03/2012

 

 (εκ της Ι. Μ.) Στο Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς, ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με την συμμετοχή των πρεσβυτέρων, του Δημάρχου Μυκονίων και πλήθους πιστών, και προ του πέρατος της Θ. Λειτουργίας ανέγνωσε το Συνοδικόν της Ορθοδοξίας και μεταξύ άλλων είπε απευθυνόμενος προς τον λαό: « Η Ορθοδοξία θα σκορπίζει πάντα στον κόσμο το φως της αλήθειας, θα καλεί ομοδόξους σε κοινωνία ενότητος και ετεροδόξους και αλλοδόξους σε διάλογο αγάπης».  

   Εν συνεχεία από τον ιστορικό Ναό της αγίας Ελένης του Κάστρου πραγματοποιήθηκε λαμπρή λιτανευτική πομπή ιστορικών εικόνων των Ναών της πόλεως, η οποία κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου όλοι οι παριστάμενοι απήγγειλαν το «Σύμβολο της Πίστεως».   

   Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε για πολλοστή φορά τον λαό της Μυκόνου για την ευσέβεια και το φιλακόλουθο ήθος του, και τον Πρωθιερέα του Ναού Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό για τον ευπρεπισμό του Ναού και της πανηγύρεως. 

δείτε περισσότερα »
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ελληνικό-φωτογραφίες
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/03/2012

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σε κάθε γωνιά της Ελλάδος η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Κατάμεστοι οι ιεροί ναοί από πιστούς προσεύχονταν με ευλάβεια, κρατώντας μια εικόνα στα χέρια.

Στη συνέχεια έγινε λιτάνευση  με τη συμμετοχή όλων των πιστών. Φωτογραφίες από τη λιτάνευση των εικόνων στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος (Ελληνικό), όπου οι ιερείς π. Στέφανος Σουλιμιώτης και π. Αθανάσιος Βασιλείου τέλεσαν με κάθε μεγαλοπρέπεια τη Θεία Λειτουργία.

 

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι η νίκη της μόνης και αληθινής ορθοδόξου πίστεως που έχουμε όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί έναντι όλων των άλλων ψεύτικων πίστεων και αιρέσεων. Ο ορθόδοξος δρόμος είναι ο μόνος δρόμος που όταν τον ακολουθήσει κάποιος τότε συναντά και ενώνεται με τον αληθινό Θεό, τον Ιησού Χριστό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ενορία Μεταμορφώσεως Σωτήρος τελείται σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο. Προ ημερών η ενορία, απέστειλε μεταξύ άλλων, μεγάλη υλική βοήθεια στην Ιερά Επισκοπή Μαδαγασκάρης. 

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης Αυλώνος στα "Θεοδώρεια 2012" στην Ορεστιάδα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/03/2012

(εκ της Ι.Μ) Υπό τον τίτλο «Θεοδώρεια 2012» διοργανώθηκαν και φέτος στην Ορεστιάδα λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, επί τη εορτή των αγίων Θεοδώρων, εφόρων της ακριτικής πόλεως.Την Παρασκευή, 2 Μαρτίου ε.ε., παραμονή της εορτής, στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος εψάλη Μέγας Εσπερινός και η Α' Στάση των Χαιρετισμών, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καμερούν κ. Γρηγορίου, πλαισιούμενου υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Αυλώνος κ. Χριστοδούλου και του οικείου Μητροπολίτου.

  Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Σάββατο, 3 Μαρτίου ε.ε., προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αυλώνος κ. Χριστοδούλου ετελέσθη η Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων των λοιπών Αρχιερέων και στη συνέχεια ελιτανεύθησαν τα ιερά λείψανα των αγίων Θεοδώρων, Τήρωνος και Στρατηλάτου, η ιερά εικών των αγίων και η θαυματουργός εικών, αντίγραφον της ιεράς εικόνος της Παναγίας του Κύκκου. Στην κεντρική πλατεία της πόλεως εψάλη αρτοκλασία.

  Στις λατρευτικές εκδηλώσεις προσήλθαν οι βουλευτές Έβρου, ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Δημ. Μουζάς, ο Στρατηγός Χρ. Χαλκίδης, Διοικητής της XVI Μ/Κ Μεραρχίας, ο Διοικητής της ΙΙΙ Μ/Κ Ταξιαρχίας Χρ. Καρυώτης, ο Αστυν. Διευθυντής Ορεστιάδος Γεωρ. Σαλαμάγκας, μέλη του Περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των λοιπών φορέων, μαθηταί σχολείων και πλήθος κόσμου εκ της πόλεως και της περιχώρου

δείτε περισσότερα »
Η εορτή του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος στην Τρίπολη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/03/2012

(π. Ιωάννης Σουρλίγγας) Με κάθε Εκκλησιαστική   μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε  η εορτή του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος στο ομώνυμο Εξωκκλήσιο του Μητροπολιτικού  Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, στο λόφο άνω της Τριπόλεως, με την ονομασία κάθισμα του Κολοκοτρώνη ή λόφος Αγίου Θεοδώρου.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Θεοδώρου, ανεγέρθη  υπό την μέριμνα του Πολεμάρχου και Ελευθερωτή του Γένους μας, Θεοδώρου  Κολοκοτρώνη. Στον λόφο αυτόν φιλοξενείται και η ιστορική θέση του καθίσματος του Θεοδώρου  Κολοκοτρώνη.

Το Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012, στις 5.30 το απόγευμα, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, πλαισιωμένου εκ των εφημερίων του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως και  Ιερέων της Αρχιερατικής Περιφερείας Τριπόλεως. 

δείτε περισσότερα »
«Χαρίστε ζεστασιά, με μια αγκαλιά ρούχα»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/03/2012

Τα Marks & Spencer, στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία για τη χώρα, μένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας PlanA, αναλαμβάνουν μία νέα πρωτοβουλία για την ενίσχυση και τη βοήθεια των λιγότερο ευνοημένων συμπολιτών μας.

Κάτω από το σύνθημα «Χαρίστε ζεστασιά, με μια αγκαλιά ρούχα», τα Μarks & Spencer συγκεντρώνουν από τις 2 έως τις 10 Μαρτίου, μέσα από όλα τα καταστήματα M&S στην Ελλάδα, τα παλιά σας ρούχα.

Όσα ρούχα συγκεντρωθούν μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, θα προσφερθούν μέσω της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των τοπικών Μητροπόλεων, σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη.

Στα πλαίσια αυτής της ενέργειας, τα Marks & Spencer θα επιβραβεύουν κάθε προσφορά ρούχων με Δωροεπιταγή αξίας 5 για επόμενη αγορά.

Αδειάστε τώρα την ντουλάπα σας και προσφέρετε ζεστασιά και μια αγκαλιά ρούχα. 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673