Εκκλησία της Ελλάδος

Διαλέξεις της Σχολής Γονέων στην Χαλκίδα και την Ιστιαία
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/03/2012

Η τελευταία διάλεξη για φέτος, στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως, για το  τμήμα της Χαλκίδος θα γίνει το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 και ώρα 18:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της οδού Μεσσαπίων 10 (κτίριο της οικογενείας Πνευματικού όπου μέχρι πέρυσι στεγάζονταν τα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως), με ομιλήτρια την κ. Ματίνα Βαρκάδου-Κουβαρά, Παιδαγωγό και Θεολόγο, η οποία θα εισηγηθεί το θέμα: «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΜΩΡΑ».

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση και η απονομή, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, των Βεβαιώσεων Παρακολουθήσεως σε όσους συμμετείχαν στις συναντήσεις της Σχολής.

·        Η μηνιαία διάλεξη στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως, για το  τμήμα της Ιστιαίαςθα γίνει την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας, με ομιλητή τον  Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη, Ιεροκήρυκα,οοποίος θα εισηγηθεί το θέμα: «Η ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ».

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ 25ηΜΑΡΤΙΟΥ 1821~ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ-ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΌΛΕΩΣ – ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΟΜΙΛΙΑ

Την ερχόμενη Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 και ώρα 6.00 μ.μ. θα λάβει χώρα, στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος η καθιερωμένη Συναυλία της Χορωδίας-Ορχήστρας των Νέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του μουσικού κ. Παύλου Κουρμπέτη, αφιερωμένη στην Εθνικοθρησκευτική εορτή της 25ηςΜαρτίου.

Επίκαιρα θα μιλήσει ο Οικονόμος π. Αθανάσιος Τρίκκας, Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

 

Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος

  

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ. Λαγκαδά: Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ραφαήλ του Νεοφανούς
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/03/2012

Έχουμε την τιμή να σας γνωρίσουμε ότι, με την ευκαιρία της θεμελίωσης του νέου Ιερού Ναού των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης,  την Τρίτη 13 Μαρτίου 2012 και ώρα 19.00 μ.μ., στον  χώρο του Ιερού παρεκκλησίου της Αγίας Παρασκευής, κάτω από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου - Λαγυνών, θα υποδεχθούμε την Τιμία Κάρα του Αγίου νεοφανούς και ενδόξου Μάρτυρος ΡΑΦΑΗΛ του εν Λέσβω αθλήσαντος.

          Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου από Τρίτη 13 έως και την Τρίτη 20 του μηνός Μαρτίου  2012 προς αγιασμό και ευλογία των ευλαβών χριστιανών της κωμοπόλεως και της επαρχίας μας. Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά από 7.00 π.μ. έως τις 21.00 μ.μ. Καθ´ όλη την διάρκεια της παραμονής της θα πραγματοποιούνται καθημερινά λατρευτικές συνάξεις και ιερές ακολουθίες, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί. 

δείτε περισσότερα »
Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη επιστημονική και θεολογική ημερίδα στην Ι.Μ. Γλυφάδας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/03/2012

Με απόλυτη επιτυχία εστέφθη ημερίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης. Η αίθουσα του Συνεδριακού κέντρου «Attica» στη Γλυφάδα, απεδείχθη πολύ μικρή για να χωρέσει τα περίπου 400 άτομα που παρευρέθησαν στην ημερίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας με θέμα «Είναι πραγματικός θάνατος ο λεγόμενος “εγκεφαλικός” θάνατος;».

 

Μετά την εναρκτήριο προσευχή και  τον χαιρετισμό που απηύθυνε στο πολυπληθές ακροατήριο ο μητροπολίτης Γλυφάδας Ε.Β. Β κ Β. κ.Παύλος, ακολούθησαν οι άκρως ενδιαφέρουσες και επιστημονικά τεκμηριωμένες εισηγήσεις τριών καθηγητών: του κ. Αθανασίου Αβραμίδη καρδιολόγου και καθηγητή παθολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, του κ. Κωνσταντίνου Καρακατσάνη καθηγητή της πυρηνικής ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του κ. Εμμανουήλ Παναγόπουλου, αν. επίκουρο καθηγητή της χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίσης ακολούθησαν εισηγήσεις από τους πρεσβυτέρους π. Στέφανο Στεφόπουλο (Ι.Μ. Χαλκίδος) και π. Κωνσταντίνο Στρατηγόπουλο (Ι.Μ. Γλυφάδας). 

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Γλυφάδας: «Έρχονται πιο δύσκολες στιγμές αλλά πρέπει να αισιοδοξούμε»-φωτο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/03/2012

Με βαθιά κατάνυξη τελέσθηκε απόψε η Ακολουθία των Χαιρετισμών στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ελληνικό  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Παύλου και συνιερουργούντων των ιερέων του ναού (π. Στέφανος Σουλιμιώτης, π. Αθανάσιος Βασιλείου) και του ιεροδιακόνου Χριστοδούλου.

 

Στο τέλος του εσπερινού, στο κήρυγμά του ο σεβασμιότατος τόνισε μεταξύ άλλων:

 

«Η πατρίδα μας διέρχεται δύσκολες στιγμές και θα ακολουθήσουν ακόμα δυσκολότερες. Όμως δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός, αλλά πρέπει ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι να είμεθα αισιόδοξοι, γιατί ο Πατέρας μας είναι ο Ιησούς Χριστός και Μητέρα μας η Παναγία». 

δείτε περισσότερα »
Επετειακές αναφορές στους Αγίους Φανέντες
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/03/2012

Του π. Γεωργίου Αντζουλάτου

 

Τήν 1η Φεβρουαρίου 2009, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ἑλληνικοῦ, Βούλας, Βουλιαγμένης καί Βάρης κ. Παῦλος, ἐπέστρεφε ἀπό τή Βενετία, συνοδεύοντας τιμητικά, τά Ἱερά Λείψανα τῶν Ἁγίων Γρηγορίου, Θεοδώρου καί Λέοντος, τῶν τριῶν Ὁμολογητῶν Ἁγίων τῆς Ἐκκλησίας μας, τῶν ὁποίων τά ἴχνη εἶχαν ἐξαφανισθεῖ γιά περισσότερα ἀπό 700 χρόνια. Εἶχε προηγηθεῖ ὁ ἐντοπισμός τους στόν ἱστορικό Ναό τοῦ Ἁγίου Ζαχαρία τῆς Βενετίας καί ἡ ἐπιστημονική ταυτοποίησή τους, καθώς καί ἡ ἐξαιρετικά σπάνια κίνηση τῆς παραχώρησής τους στήν Ἱερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας.

Τά Ἱερά Λείψανα φιλοξενήθηκαν ἐπί τρίμηνο στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Γεωργίου Καβουρίου στή Βουλιαγμένη, ὅπου πλήθη πιστῶν τά προσκύνησαν κατά τίς τελεσθεῖσες πρός τιμήν τῶν τριῶν Ἁγίων, Θείες Λειτουργίες, Παρακλήσεις καί Ἀγρυπνίες.

Μέ τήν εὐκαιρία τῆς συμπληρώσεως τριῶν ἐτῶν  

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως στην Κόρινθο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/03/2012

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου ε. ε. στην Ακολουθία των Β’ Χαιρετισμών, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, στις 6.00 μ. μ., θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο οποίος και θα ομιλήσει επίκαιρα.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, όπως έχει προαναγγελθεί στο Πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, που κυκλοφορεί, θα τελέσει την Ακολουθία των Β’ Χαιρετισμών στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου την ίδια ώρα.

Παρακαλούνται οι πιστοί να προσέλθουν στις ανωτέρω Ι. Ακολουθίες, που είναι και οι κατ᾿  εξοχήν κοσμαγάπητες, για την ψυχική τους ωφέλεια, μέσω της προσευχής στην Υπέρμαχο Στρατηγό, αλλά και για την πνευματική τους οικοδομή, από όσα ψυχωφελή και περισπούδαστα  θα είπουν στις ομιλίες τους τόσον ο περεπιδημών, λόγω της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατ᾿ αυτές τις ημέρες, και φιλοξενούμενος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, που μας τιμά με την ευλογητή παρουσία του, όσον και ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

 

  

δείτε περισσότερα »
Σχολή Γονέων Ιεράς Μητροπόλεως Κέρκυρας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/03/2012

Συνεχίστηκαν  οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων Νότιας Κέρκυρας (Λευκίμμης-Κορισσίων) τηνΤετάρτη 7 Μαρτίου το απόγευμα, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της ενoρίας του Πετριτή, με εισηγητική ομιλία:«Η οικογένεια στο θεολογικό λόγο του Αποστόλου Παύλου και σύγχρονη θεώρηση» από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Λινοσπόρη, Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Κερκύρας 

δείτε περισσότερα »
Εκκλησία της Ελλάδος: Απαρνηθείτε την θρησκεία της φιλαργυρίας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/03/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Η Εκκλησία βλέπει στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου το τιμιώτατο πλάσμα του Θεού, για τη σωτηρία του οποίου ο Χριστός προσέφερε το αίμα Του. Διαφυλάττουσα στο πνευματικό Της Αρτοφόριο, σαν πολύτιμο θησαυρό, την Εντολή του Χριστού για έμπρακτη αγάπη του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπο, δραστηριοποιείται με ποιμαντική ευθύνη σε έργα ευποιίας, που θεραπεύουν και τις υλικές ανάγκες του ανθρώπου, όχι σαν αφορμές επίδειξης, αλλά ως ευκαιρίες έκφρασης της αγάπης Της προς την εικόνα του Θεού.

 Έτσι, εκτός του ότι, μόνο για το 2011 οι Ιερές Μητροπόλεις, οι Ιεροί Ναοί, οι Ιερές Μονές και τα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα κατέβαλαν όλες τις νόμιμες φορολογικές εισφορές, που ανέρχονται στο ποσόν των 12.584.139,92 €, γεγονός το οποίο ενίοτε αποσιωπάται, τα 700 περίπου Εκκλησιαστικά Ιδρύματα ανά την Επικράτεια αποδεικνύουν ότι η Ποιμαίνουσα Εκκλησία αφουγκράζεται τον πόνο και τις δυσκολίες των ανθρώπων και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους ανακουφίσει.

  Κανένας οργανισμός και καμμία άλλη οργάνωση δεν επιτελεί τέτοιο και τόσο μεγάλο έργο, όπως η Εκκλησία, που θα ήταν μεγαλύτερο, αν δεν είχε ήδη προσφέρει το σύνολο σχεδόν της περιουσίας Της στο Κράτος και αν μπορούσε να αξιοποιήσει τα δεσμευμένα απ  αυτό ακίνητά Της.

 Το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας γίνεται μέσα στα πλαίσια της ορθόδοξης ανθρωπολογίας. Δεν πρόκειται για προσφορά μόνον υλικών αγαθών για τη συντήρηση του σώματος, αλλά για ποιμαντική διακονία προς τον όλο άνθρωπο.

 Η Εκκλησία αποδοκιμάζουσα τις νοοτροπίες και τις πρακτικές, που οδήγησαν στη σημερινή πολύπλευρη κρίση, για την οποία είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι, στην επιλογή των Κυβερνώντων, αλλά και εκείνες τις φωνές, οποθενδήποτε προερχόμενες, που καταφέρονται κατά του Ελληνικού Λαού, δεν θα σταματήσει να προσεύχεται, να λειτουργεί και να βοηθεί πνευματικά και υλικά τον άνθρωπο, και να επιδιώκει τη συνεργασία με την Πολιτεία στην ανακούφιση των προβλημάτων του.

 Η Εκκλησία, διδάσκουσα μετά του ιερού Χρυσοστόμου ότι «το χρήμα είναι που δεν αφήνει τους ανθρώπους να είναι άνθρωποι, αλλά τους κάνει να συμπεριφέρονται ως θηρία και δαίμονες», καλεί όλους σε αυτοκριτική και μετάνοια, σε απάρνηση της «θρησκείας της φιλαργυρίας» και επιστροφή στην ευαγγελική ζωή και την αγάπη προς τον πλησίον.

 Πιστεύει, τέλος, και διακηρύσσει ότι το θάρρος και η αισιοδοξία, η ελπίδα και η πίστη, ο ψυχικός και πνευματικός πλούτος, είναι τα βασικά μας εφόδια για την υπέρβαση των σημερινών αδιεξόδων.

 Με αυτά ως Ορθόδοξοι Έλληνες, αλλά και με το φιλότιμο, αντιμετωπίσαμε όλες τις δυσκολίες της ζωής μας και κατά το παρελθόν και εξήλθαμε νικητές από τις διάφορες κρίσεις που περάσαμε.

 Με αυτά θα νικήσουμε και πάλι!

 

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας

της Εκκλησίας της Ελλάδος

  

δείτε περισσότερα »
Πρωτοφανές! Η μειοψηφία εξέλεξε επισκόπους! Τιτουλάριοι Επίσκοποι οι αρχιμανδρίτες Ιάκωβος Μπιζαούρτης και Αντώνιος Αβραμιώτης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/03/2012

Οι αρχιμανδρίτες Ιάκωβος Μπιζαούρτης (φωτο) και Αντώνιος Αβραμιώτης εξελέγησαν  Επίκοποι Θαυμακού και Σαλώνων αντιστοίχως , αν και αρκετοι ιεράρχες διαφώνησαν με την εκλογή νέων επισκόπων.

Να σημειωθεί ότι ο π. Αντώνιος εξελέγη ως Ταλαντίου, αλλά έδωσε Μικρό Μήνυμα ως Σαλώνων. Και αυτό γιατί ως Ταλαντίου θα έπρεπε να χειροτονηθεί μητροπολίτης!

Υπέρ της προτάσεως για την εκλογή δύο νέων Τιτουλαρίων Επισκόπων ευρέθησαν 33 θετικοί ψήφοι, 31 αρνητικοί ψήφοι, 7 λευκές και μία άκυρη ψήφος.  

Οι νέοι Επίσκοποι , θα υπάγονται στη δικαιοδοσία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου, θα γίνει το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου και του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012, επίσης στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου. 

Την σχετική είδηση είχε δημοσιεύσει κατά αποκλειστικότητα το "ierovima" από τις 7 Φεβρουαρίου. Δείτε την σχετική ανάρτηση:

http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=1656 

δείτε περισσότερα »
Το δώρο του μητροπολίτη Λαγκαδά στον Αρχιεπίσκοπο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/03/2012

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χθες Τετάρτη, προ των εργασιών της Εκτάκτου Συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, επεσκέφθη εις το Γραφείον του τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμον Β’ εις τον οποίον και επέδωσε αναμνηστικό φωτογραφικό λεύκωμα το οποίο περιείχε φωτογραφικό υλικό από τις επισκέψεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου τόσο εις τα εγκαίνια του Πολυδυνάμου Πνευματικού Κέντρου Αγία Κυράννα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης στις 14 Φεβρουαρίου 2011 όσο και εις την επίσημον υποδοχήν της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου επ’ ευκαιρία των εορτίων εκδηλώσεων προς τιμήν της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης την 10ην και 11ην Οκτωβρίου 2011. 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673