Εκκλησία της Ελλάδος

Πανομογενειακή Συνεδρίαση Λονδίνο για τον Έρανο της Ελλάδας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/03/2012

Στο ιστολόγιο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΔΗΜΙΑΣ του Πρωτοπρ. Αναστασίου Δ. Σαλαπάτα (Λονδίνο) δημοσιεύθηκε το παρακάτω: 

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο κτίριο της Ελληνο-Κυπριακής Αδελφότητας Λονδίνου Πανομογενειακή Συνεδρίαση, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τον Έρανο που μόλις έχει ξεκινήσει στην Ομογένεια Μεγ. Βρετανίας, υπέρ της Ελλάδας.

Τη Συνεδρίαση κάλεσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ. Γρηγόριος. Παρευρέθηκαν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κυανέων κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τροπαίου κ. Αθανάσιος, αρκετοί κληρικοί, οΠρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Δρουσιώτης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Πρεσβείας και της Κυπριακής Υπάτης Αρμοστείας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι πολλών Ομογενειακών Οργανισμών.

Ο Άγιος Θυατείρων έκανε εισαγωγική ομιλία και παρουσίασε και την επιστολή που του απέστειλε ο Μακαρ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε και υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «Μαζί με τους εν Ελλάδι αδελφούς μας πονούμε κι εμείς»! 

δείτε περισσότερα »
Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Επισκόπου Θαυμακού -φωτο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/03/2012

Την Τετάρτην 14 Μαρτίου 2012, στην Μονήν Πετράκη, ετέλεσε την Θ.Λειτουργίαν των Προηγιασμένων Δώρων ο Καθηγούμενος αυτης, Επίσκοπος Θαυμακού κκ.Ιάκωβος, από 6 έως 9 πμ συμπαραστατούμενος από τον Ηγουμενοσύμβουλον π.Κων/νον Σκαρτούλην και τον διάκονον Συνέσιον.
Να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη Θεία Λειτουργία, που τελεί ο Θεοφιλέστατος, μετά την προχθεσινήν χειροτονίαν του. (πηγή synodikimoni.blog) 

δείτε περισσότερα »
Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο από τη Μητρόπολη Χαλκίδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/03/2012

Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος αναγγέλεται, επισήμως πλέον, το γεγονός της ιδρύσεως και λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, στην Πόλη της Χαλκίδος κατ’ αρχάς, υπό την σκέπη και την ευλογία της Τοπικής μας Εκκλησίας.

 Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο αποτελεί καρπό αγαστής και θεάρεστης συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως με τον Ιατρικό και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και την πρόθυμη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και άλλων κοινωνικών φορέων και εθελοντών. Πρόκειται να στεγασθεί σε αίθουσα του ισογείου χώρου της οδού Μεσσαπίων 10 (κτίριο όπου έως πέρυσι λειτουργούσαν τα Γραφεία της Ιεράς μας Μητροπόλεως), το οποίο πρόθυμα προσέφερε ο ιδιοκτήτης του κ. Άγγελος Πνευματικός και η οικογένειά του, για την εξυπηρέτηση αυτού του θεαρέστου σκοπού.  

δείτε περισσότερα »
Η θαυματουργή εικόνα που "ένωσε" τους μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ και Δημητριάδος Ιγνάτιο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/03/2012

Μπορεί κάποιοι να υποστηρίζουν ότι η Μητρόπολη Πειραιώς με την ημερίδα που διοργάνωσε εστράφη κατά της Μητροπόλεως Δημητριάδος, αλλά ένα είναι βέβαιο: οι σχέσεις των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών κ.κ. Σεραφείμ και Ιγνατίου είναι αδελφικές. Αλλά ακόμη και να μην ήταν, θα έκανε το... θαύμα της η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ξενιάς.

Μετά από αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, απόφαση του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Παναγίας κάτω Ξενιάς και την σύμφωνη γνώμη του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, η Ιερά και θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Ξενιάς, εφόρου και παραστάτιδος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, θα μεταφερθεί στον Πειραιά, προς αγιασμό κλήρου και λαού της Τοπικής Εκκλησίας, κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής,. Συγκεκριμένα, η Ιερά Εικόνα θα μεταφερθεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς την Παρασκευή 16 Μαρτίου, στις 5 μ.μ., όπου και θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή, από τον ιερό Κλήρο και τον λαό της πόλεως, με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.  

δείτε περισσότερα »
Απάντηση στο ierovima από τη Μητρόπολη Κιλκισίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/03/2012

Λάβαμε και δημοσιεύουμε απάντηση της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, που αφορά δημοσίευμά μας και παράλληλα εκφράζουμε και μια απορία.

«Προς:Διευθυντή σύνταξης της ενημερωτικής ιστοσελίδας ierovima.gr

Κύριε Διευθυντά, σε απάντηση του δημοσιεύματος σας, στην ενημερωτική σας ιστοσελίδα, στην στήλη «Τώρα που βρήκαμε παπά» στις 07/03/2012 με τίτλο «Μάλωσε τους αδελφούς του μητροπολίτες ο Κιλκισίου», εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας για τα όσα δήθεν δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, κατά την διάρκεια της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τα όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ παραποιούν την αλήθεια, από τα όσα πραγματικά υποστήριξε ο Μητροπολίτης Κιλκίς, για μια διακριτική και ουσιαστική προβολή δράσεων και εκδηλώσεων στον πανελλήνιο και όχι μόνο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί εσφαλμένες εντυπώσεις και σύγχυση.

Επίσης εκφράζουμε την απορία μας, πως μεταφέρονται οι πληροφορίες από τον ύψιστο εκκλησιαστικό θεσμό, της Ιεραρχίας όπου μόνο οι Ιεράρχες μετέχουν και μάλιστα με λανθασμένο τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και τα πρακτικά της συνεδρίασης, στα οποία παραπέμπουμε και τον πλέον δύσπιστο για την μοναδική αλήθεια των λεγομένων του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως»

 

(ΑΠΟΡΙΑ : τότε δεν κατανούμε γιατί την ώρα που ο σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ κατέθετε τις απόψεις του στον ύψιστο εκκλησιαστικό θεσμό, συνεπίσκοπός του διαμαρτυρήθηκε εντόνως για τα λεχθέντα)

  

δείτε περισσότερα »
Ο καθηγούμενος της Ι.Μ. Κουτλουμουσίου στον Πύργο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/03/2012

Ο Καθηγούμενος τηςΙεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτηςκ. Χριστόδουλος θα μιλήσει σήμερα το απόγευμα στις 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Χριστιανικής Ένωσης Πύργου (Μεγ. Αλεξάνδρου 4 και Πατρόκου).

Το θέμα της ομιλίας είναι «Ο τρόπος των Αγίων: Εναλλακτική πρόταση για σύγχρονα αδιέξοδα». 

δείτε περισσότερα »
Υπουργός Παιδείας: Βαθειά πίστη στην Ορθοδοξία
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/03/2012

 

Tη βαθιά του πίστη αλλά και την προσήλωσή του στην Ορθοδοξία και την παράδοσή της εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τον οποίο επισκέφθηκε στα γραφεία της αρχιεπισκοπής. 

Ο υπουργός τόνισε ότι η επίσκεψη δεν είναι εθιμοτυπική, αλλά ουσιαστική. «Έχω βαθιά πίστη, όπως ο απλός Έλληνας πιστεύει», είπε ο υπουργός και συνέχισε τονίζοντας ότι είναι επίκαιρη η στιγμή που επισκέπτεται τον αρχιεπίσκοπο διότι, σε λίγο, «θα γιορτάσουμε την παλιγγενεσία του έθνους, που συνδέεται με την παρουσία του κλήρου... Δίπλα στον Κοραή, ήταν ο Νεόφυτος Δούκας, ο Νεόφυτος Βάμβας, ο Κωνσταντίνος Οικονόμου ο εξ Οικονόμων κλπ. Και βεβαίως, δεν ξεχνάμε τον Αθανάσιο Διάκο».

Ο υπουργός τόνισε ότι η Παιδεία δεν μπορεί να αφίσταται από την Ορθοδοξία. Μάλιστα, εξέφρασε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του για όσα προσφέρει η Ορθοδοξία και η Εκκλησία στον λαό, ενώ δήλωσε ότι θα είναι κοντά στην Εκκλησία.

Ο αρχιεπίσκοπος, από την πλευρά του, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη αυτή. Τόνισε ότι αυτή η χαρά δεν οφείλεται μόνο στο ότι ο Γ. Μπαμπινιώτης είναι ο υπουργός Παιδείας, αλλά και γιατί είναι αυτό που είναι: πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και μεγάλος καθηγητής της επιστήμης της γλωσσολογίας, έχοντας προσφέρει πολλά στα ελληνικά γράμματα.

Επίσης, χαρακτήρισε επάξια την επιλογή του Γ. Μπαμπινιώτη στη θέση αυτή και επισήμανε ότι έχει δώσει δείγματα γραφής πως αυτά που πιστεύει θα τα υλοποιήσει. Τόνισε ότι η Εκκλησία θα σταθεί δίπλα του, καθώς, ειδικά αυτή την περίοδο, θέλει να κάνει πολλά και επιζητεί τη συνεργασία του.

Στο τέλος, τού προσέφερε το νεοεκδοθέν βιβλίο του για την εκκλησιαστική περιουσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατ΄ιδίαν συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την εκκλησιαστική εκπαίδευση, αλλά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας. 

δείτε περισσότερα »
Αγρυπνία για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/03/2012

(του π. Αντωνίου Χρήστου) Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 είναι η εορτή της Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του Ιατρού και Ομολογητού και η μνήμη του Αγίου Αλεξίου του ανθρώπου Του Θεού.

Με την ευκαιρία αυτή θα τελεσθεί Α Γ Ρ Υ Π Ν Ι Α στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Βούλας (Πλατεία Άλσους-Πανόραμα Βούλας) , την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 το βράδυ, αμέσως μετά την Ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, από 21.30 μέχρι 00.30 π.μ.

Να σημειωθεί ότι στον Ιερό Ναό φυλάσσεται τμήμα Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά, το οποίο τίθεται προς προσκύνηση και ευλογία, καθημερινά στο Ιερό Παρεκκλήσιο. 

Εκ του Ιερού Ναού 

δείτε περισσότερα »
Ιερό ναό του Αγίου Ραφαήλ θα θεμελιώσει ο μητροπολίτης Μυτιλήνης στο Λαγκαδά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/03/2012

(Ι.Μ. Λαγκαδά) Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια, με την παρουσία του Ιερού Κλήρου, πλήθους πιστών και των Τοπικών Αρχών πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου - Λαγυνών η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου και Θαυματουργού Ραφαήλ του Νεοφανούς.Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης υπεδέχθη, έμπροσθεν του Ιερού Ναού  Αγίου Νικολάου, την Τίμια Κάρα του Αγίου Ραφαήλ την οποία εκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιάκωβος.

Εν συνεχείᾳ, συνοδείᾳ των Τοπικών Αρχών, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Δημοτικής κοινότητος Λαγυνών κ. Αντώνιο Τράκα,  του κλήρου και πλήθος πιστών, η Τιμία Κάρα του Αγίου μετεφέρθη εις τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου ετελέσθη Δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιάκωβος.

Στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης εξέφρασε την βαθυτάτην ευγνωμοσύνην του και τις ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβον 

δείτε περισσότερα »
Η Ι.Μ.Αργολίδος στο πλευρό των αδυνάμων
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/03/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος σε συνεργασία με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, την προσεχή Κυριακή, 18η Μαρτίου, από τις 10:30 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσει συλλογή ρουχισμού (όπως παλτώ, μπουφάν, διάφορα άλλα ρούχα για παιδιά και ενήλικες) και κλινοσκεπασμάτων (όπως κουβέρτες, παπλώματα, sleeping bags) στις πόλεις του Ναυπλίου και του Άργους.

Η συγκέντρωση θα γίνει για μεν το Ναύπλιο στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, για δε το Άργος στο κτίριο της Χριστιανικής Ενώσεως Ανδρών Άργους, στην οδό Κοφινιώτου 23, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης.

Παρακαλούμε όλους με προθυμία να ανταποκριθούν στην προσπάθεια αυτή για την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας, και να παρακινήσουν στην θεάρεστη αυτή προσπάθεια και άλλους συμπολίτες μας.

Να σημειώσουμε για τους ενδιαφερομένους, ότι η διανομή όλων των ειδών που θα συγκεντρωθούν στις δύο πόλεις θα γίνεται από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στο Ναύπλιο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 6 το απόγευμα.


 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673