Εκκλησία της Ελλάδος

Η ισχυρή ομάδα του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ελληνικού
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/03/2012

Με συναίσθηση του Θεάρεστου έργου που επιτελούν, προσέρχονται εθελοντικά κάθε Κυριακή πρωΐ στην εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ελληνικό. Είναι αγόρια, ηλικίας από 6 έως 17 ετών που δίνουν το παρόν στις αγιαστικές και λατρευτικές τελετές της εκκλησίας. Είναι η ισχυρή ομάδα.

 

Οι ιερείς του ναού, ο π. Στέφανος Σουλιμιώτης και ο π. Αθανάσιος Βασιλείου, αισθάνονται υπερήφανοι που βλέπουν μικρά και νέα παιδιά γεμάτα ζωή να γεμίζουν την ενορία τους.

Κάποια από τα παιδιά αυτά, που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του «ierovima», ανήμερα της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, ίσως κάποια στιγμή να επιλέξουν τον δύσκολο δρόμο της Ιερωσύνης.

 

Στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, γίνεται σπουδαίο κατηχητικό έργο, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από κρίση αξιών, σε μια εποχή που σκοτεινές και νεοεποχίτικες δυνάμεις στήνουν δεκάδες παγίδες στο δρόμο της νεολαίας.

 

Ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος, ὡς γνωστόν, ἔχει καθιερώσει εἰδική ἑβδομάδα ἱερατικῶν κλίσεων, κατά τήν ὁποία προβάλλονται  

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ. Κορίνθου:Ιερή Ακολουθία των Χαιρετισμών του Σταυρού
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/03/2012

     Γίνεται γνωστό ότι το απόγευμα της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, 18 Μαρτίου ε. ε., στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, στις 6.00 μ.μ., ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος αντί του καθιερωμένου Κατανυκτικού Εσπερινού, ο οποίος θα τελεσθεί ενωρίτερα, θα τελέσει την Ιερή Ακολουθία των Χαιρετισμών του Σταυρού. Με αυτή την Ιερή Ακολουθία οι Χριστιανοί αποδίδουμε την τιμή και τον σεβασμό μας στο Τίμιο Ξύλο του Ζωοποιού Σταυρού, το οποίο έγινε η αιτία της σωτηρίας των ανθρώπων και καθαγιάστηκε από το Πανάχραντο αίμα του Δεσπότου μας Χριστού, που κύλησε επάνω του.

     Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί όπως με την παρουσία τους και την προσευχητική τους συμμετοχή σ᾿ αυτή την Ιερή Ακολουθία τιμήσουν τον Τίμιο Σταυρό και εκζητήσουν την αγιαστική  του δύναμη για την συνέχιση του πνευματικού αγώνα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής αλλά και γενικότερα του αγώνα της ζωής στους δύσκολους καιρούς, που διανύουμε.

 

                                                                                                ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

  

δείτε περισσότερα »
Παναγία Διδυμοτειχίτισσα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/03/2012

ΙΕΡΟΣ  ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ  ΝΑΟΣ  ΣΩΤΗΡΟΣ  ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

   Ἀνακοινούμεθα εἰς τούς φιλοχρίστους χριστιανούς μας ὅτι, ἐπινεύσει καί προτροπῇ τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ὀρεστιάδος καί Σουφλίου κ. Δαμασκηνοῦ, τήν Κυριακήν τῆς Σταυροπροσκυνήσεως, καθιεροῦται ἐτήσιος Πανήγυρις εἰς προσκύνησιν τῆς ἐφεστίου εἰκόνος τῆς Παναγίας τῆς Διδυμοτειχιτίσσης κατά τό ὡς κάτωθι Πρόγραμμα·

ΣΑΒΒΑΤΟΝ,  17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

05.30 μ.μ. Μέγας Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ὀρεστιάδος καί Σουφλίου κ. Δ α μ α σ κ η ν ο ῦ.                             

ΚΥΡΙΑΚΗ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

07.00 π.μ. Ὄρθρος καί Θεία Λειτουργία, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ὀρεστιάδος καί Σουφλίου κ. Δαμασκηνοῦ.

10.15 π.μ. Λιτάνευσις τῆς Ἱερᾶς Εἰκόνος τῆς Παναγίας τῆς Διδυμοτειχιτίσσης

05.00 μ.μ. Χαιρετισμοί εἰς τόν Τίμιον Σταυρόν.     

 


 

δείτε περισσότερα »
Νέα ιστοσελίδα από τον Σωτήρη Τζούμα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/03/2012

Επειδή στον εκκλησιαστικό χώρο υπάρχουν ειδήσεις-συνήθως καλές- είναι ευπρόσδεκτες και άλλες πηγές ενημέρωσης ιδιαίτερα μάλιστα όταν οι δημιουργοί τους είναι έμπειροι και η άποψή τους ενδιαφέρουσα.

Το «ierovima» καλωσορίζει την ιστοσελίδα «sotirioslogos» του επικοινωνιολόγου Σωτήρη Τζούμα και εύχεται καλή συνέχεια. Η εκκλησιαστική ενημέρωση έχει ανάγκη από υγιείς φωνές, άσχετα αν ...εφημερεύουν ή διανυκτερεύουν. 

δείτε περισσότερα »
Οι μητροπολίτες να γίνουν και πάλι μπροστάρηδες
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/03/2012

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις στέλνει ο μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου.«Θεωρῶ, ὅτι εἶναι χρέος ὅλων μας, αὐτές τίς κρίσιμες γιά τήν Χώρα μας ὧρες, νά σταθοῦμε μέ γενναιότητα ἀπέναντι στίς προκλήσεις καί προσκλήσεις καί ἔχοντες πρό ὀφθαλμῶν τίς θυσίες καί τήν ἐν γένει προσφορά τῶν μαρτύρων καί ἡρώων μας, νά ὀρθώσωμε τό ἀνάστημά μας ἐναντίον ὅλων ἐκείνων, οἱ ὁποῖοι ἐπιβουλεύονται ἀκόμη καί τήν ἐθνική μας ἀκεραιότητα.

Κυρίως πρέπει νά προσφέρωμε τήν δυνατότητα στά παιδιά μας, νά ἀντισταθοῦν στόν σύγχρονο ὁδοστρωτῆρα, ὁ ὁποῖος θέλει νά ἰσοπεδώσῃ ὅ,τι μᾶς ἄφησαν οἱ ἡρωϊκοί πρόγονοί μας».

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης κ. Χρυστόστομος και το μήνυμα αυτό πρέπει να αγγίξει όλους τους συνεπισκόπους του. Αυτή τη φορά, σε αυτή την επέτειο της 25ηςΜαρτίου, οι μητροπολίτες πρέπει να είναι μπροστάρηδες στις εκδηλώσεις. Οι δεσποτάδες πρέπει να καταστήσουν σαφές προς όλους, πως οι Εθνικές Εορτές, οι Ιστορικές Μνήμες πρέπει να τιμώνται από όλους. Κάποιοι θέλουν οι παρελάσεις και οι άλλες εκδηλώσεις μνήμης αυτής της επετείου να ακυρωθούν. Ο κλήρος πρέπει-όπως και τότε- να ορθώσει το ανάστημά του.

Η εγκύκλιος του μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου έχει ως ακολούθως: 

δείτε περισσότερα »
"Προσωπικότητα 2011" ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/03/2012

Την Τρίτη, 20 Μαρτίου, και ώρα 19.30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εμπορικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός “CORFU” και η «Κερκυραϊκή Ένωση Πειραιά» θα απονείμουν στο Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ το Βραβείο «Προσωπικότητα 2011», για την προσφορά του στην Ορθοδοξία και το μεγάλο έργο που επιτελεί στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου.   Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

δείτε περισσότερα »
Απάντηση του μητροπολίτη Σεραφείμ στον επίσκοπο των Ρωμαιοκαθολικών κ. Νικόλαο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/03/2012

Ο Εκλαμπρότατος Αρχιεπίσκοπος των εν Τήνω, Νάξω και Αιγαίω Ρωμαιοκαθολικών κ. Νικόλαος στις 12/3/2012 εξέδωκε «ανοικτήν επιστολήν προς κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως» όπως την επιγράφει, με την οποία ευγενώς μας επικρίνει όχι με θεολογικά επιχειρήματα όπως θα ανέμενε κανείς, αλλά με συναισθηματικές προσεγγίσεις επιδιδόμενος σε ένα κήρυγμα αγαπισμού και αποπειρώμενος να θεμελιώσει το συγκρητιστικό οικουμενισμό εν τη πράξει με ευγενείς ωραιολογίες, που «κνήθουν» τα ώτα των ακουόντων, αλλά που απέχουν παρασάγκας από την αλήθεια. Είναι πασίδηλον ότι οι οικουμενιστικοί κύκλοι κατακρεουργούν τα Κυριακά λόγια της Αρχιερατικής προσευχής εις το 17ο κεφ. του κατά Ιωάννην ευαγγελίου στ. 21-25 «ίνα πάντες εν ώσι» αποσιωπώντες δολίως την όλην πρότασιν του Κυρίου ως και τα του ιδίου περιεχομένου επόμενα χωρία που απευθύνει ο Σωτήρ του κόσμου στον Αρχίφωτο Πατέρα Του λέγων:  

δείτε περισσότερα »
Νεανική σύναξη στη μητρόπολη Γλυφάδας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/03/2012

(του π. Αντωνίου Χρήστου) Την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012, στην Νεανική Σύναξη του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα : «ἐν φυλακῇ ἤμην καὶ ἤλθετε πρός με» (Ματθαίου 25,36).

Ο Σεβασμιώτατος έχοντας μαζί του τρεις ογκωδέστατους φακέλους και μία εμπειρία διακονίας στις φυλακές από το 1976 έως και σήμερα, ανέλυσε το θέμα των φυλακών, αφού πρώτα τις χαρακτήρισε ως το μεγάλο Πανεπιστήμιο στο οποίο φοίτησε και έμαθε και είδε πολλά πράγματα και οι εμπειρίες του, τον συνοδεύουν και ευγνωμονεί τον Θεό γι’ αυτό μία ζωή.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος προέβη σε μια εκτενή ανάλυση για το Σωφρονιστικό Σύστημα στη χώρα μας κάνοντας παράλληλα συγκρίσεις και αναφορές με τα αντίστοιχα των χωρών του εξωτερικού. Ο Ποιμενάρχης ειδικότερα και αναλυτικότερα μίλησε για το ποιες είναι οι φυλακές, πως διακρίνονται (Αγροτικές, Ανηλίκων, Πολιτικές, Υψίστης Ασφαλείας κ.α) , πως ζουν και κάτω από ποιες συνθήκες οι κρατούμενοι, πως δουλεύουν και κάτω από ποιες προϋποθέσεις και συνθήκες οι Διευθυντές και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και κυρίως ποια είναι τα αίτια που κάποιος παρανομεί και βρίσκεται στις φυλακές.

 

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Ε.Β.Β. & Β. κ. Παύλος, αναφέρθηκε αρκετά στον ρόλο και την ποιμαντική της Εκκλησίας στις φυλακές και ποιες οι ιδιαιτερότητες 

δείτε περισσότερα »
Ο ηγούμενος της Μονής Σϊμωνος Πέτρας στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/03/2012

(εκ της Ι.Μ.)Ο ηγούμενος της Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης Ελισαίος βρέθηκε στην Κέρκυρα, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, με την ευκαιρία της Δευτέρας Κυριακής των Νηστειών.

Ο καθηγούμενος π. Ελισαίος είχε την ευκαιρία να λειτουργήσει στο Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 και να μιλήσει στο πολυπληθές εκκλησίασμα με την ευκαιρία της μνήμς του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μίλησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό στο Ιερό Προσκύνημα, όπου

δείτε περισσότερα »
Αγρυπνία στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως για την κρίση-Θεία Δίκη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/03/2012

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου από τις 9:00 το βράδυ στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως, θα εκκινήσει Ιερά Αγρυπνία με αίτημα προσευχής την από Θεού ενίσχυσή μας, για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η συνώνυμη λέξη της κρίσης στα Ελληνικά είναι δίκη. Τα γεγονότα που ζούμε σήμερα, θα μπορούσαν να ερμηνευθούν από το λαό ως το αποτέλεσμα της Θείας δίκης για τα λάθη μας στις επιλογές του χθες. Στην απελπισία που φωλιάζει στις καρδιές των ανθρώπων από την έλλειψη των υλικών αγαθών, μοναδικό αντίδοτο προβάλλει η επιστροφή μας με μετάνοια και προσευχή, στην όντως ελπίδα, τον Ιησού Χριστό.

 

Επί τη μνήμη του Αγίου Αλεξίου του ανθρώπου του Θεού, που αντάλλαξε τον πλούτο της πατρικής περιουσίας με την εθελούσια πενία, την για χρόνια άσκηση ως άσημος προσμονάριος και την τελείωσή Του ειρηνικά  στον πατρικό οίκο, όπου επανέκαμψε ως επαίτης, αιτούμενοι την μεσιτεία Του προς τον Φιλάνθρωπο Θεό, θα τελέσουμε στην Αγία Μαρίνα Απόδειπνο μετά Χαιρετισμών στην Θεοτόκο, Όρθρο μετά κανόνος δια την κρίση, ποίημα του υμνογράφου Χαραλάμπους Μπούσια και Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας θα αναγνωσθεί μετά γονυκλισίας ειδική ευχή, έργο του Μητροπολίτου Εδέσσης Ιωήλ.

Εκ του τμήματος Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας,

του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου

Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673