Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Άνθιμος: «Λύση ανάγκης» η δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/03/2012

Θετικός στη δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών εμφανίστηκε σήμερα ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ο οποίος χαρακτήρισε «λύση ανάγκης» τη λειτουργία τους.

 

«Επειδή αυτό το μέτρο έχει χρησιμοποιηθεί και στην Ευρώπη, εάν το καταφέρουμε να γίνει σε εκείνα τα πλαίσια, τα ευρωπαϊκά, νομίζω ότι είναι μία λύση ανάγκης. Το θέμα είναι τεράστιο, πρέπει να υπάρξει λύση, είναι μία λύση προσωρινή. Υπό ανθρώπινες συνθήκες αγάπης να έρθει η ώρα να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Εμείς δεν αντέχουμε. Τι θα γίνει με ένα εκατομμύριο ανέργους;», δήλωσε ο μητροπολίτης. (protothema.gr)

  

δείτε περισσότερα »
14 χρόνια από την κοίμηση του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/03/2012

Η ενορία Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως τιμώντας την μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ (10/4/1998), θα τελέσει  με αφορμή την συμπλήρωση 14 ετών από της εις Κύριον εκδημίας Του, επιμνημόσυνη δέηση την Κυριακή 1 Απριλίου 2010 στο Ιερό Ναό. Με επιμνημόσυνη προσλαλιά ο Οικονόμος π. Ιωάννης Μεταξάς, θα αναφερθεί στην προσωπικότητα του για 24 χρόνια ποιμενάρχη της Εκκλησίας των Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ, κατά κόσμον Βησσαρίων Τίκας του Χρήστου, γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1913 στο χωριό Αρτεσιανό Καρδίτσας. Αφού ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές, γράφτηκε κατόπιν εξετάσεων, το 1936 στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ` την οποία αποφοίτησε το 1940 με το βαθμό "λίαν καλώς".

Δευτεροετής φοιτητής της Θεολογικής Σχολής εκάρη μοναχός στη Μονή Πεντέλης το 1938. Την επομένη μέρα από την κουρά του χειροτονήθηκε διάκονος από τον τότε Μητροπολίτη Κορινθίας και μετέπειτα Αντιβασιλέα Δαμασκηνό και υπηρέτησε στο ναό της Αγίας Τριάδος στο Νέο Ηράκλειο. Το 1942 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης επίσης από τον Αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό και υπηρέτησε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά Πατησίων όπου και τον βρίσκει η γερμανική κατοχή να έχει αναλάβει τη μέριμνα συσσιτίων. Αργότερα εισήλθε στις τάξεις του ΕΔΕΣ υπό τον στρατηγό Ναπολέοντα Ζέρβα.

Διετέλεσε γραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Το 1949 εξελέγη Μητροπολίτης Άρτης και το 1958 μετατέθηκε στη Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος στις 13 Ιανουαρίου 1974. Ως προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος επισκέφθηκε τα Πατριαρχεία Κωνσταντινουπόλεως, Αντιοχείας, Μόσχας, Σόφιας και Βελιγραδίου. Όρκισε έξι Προέδρους Δημοκρατίας και πολλούς Πρωθυπουργούς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ ήταν επίτιμος διδάκτορας σε πολλά ξένα πανεπιστήμια. Στις 29 Μαΐου 1997 του απονεμήθηκε για τα 60 χρόνια υπηρεσίας του και προσφοράς του στην Εκκλησία, ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Τιμής, ανώτατη διάκριση που δίδεται συνήθως σε αρχηγούς κρατών. Επίσης είχε τιμηθεί, από τον Βασιλέα Παύλο με Χρυσό Αριστείο Ανδρείας και Πολεμικό Σταυρό Α' τάξεως, καθώς και με Μετάλλιο Εξαιρέτων Πράξεων, Αναμνηστικό Μετάλλιο Αντιστάσεως 1941-1945 και με διάφορα άλλα διπλώματα και παράσημα ξένων χωρών και Πατριαρχείων.

 

Εκ του τμήματος Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας,

του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου

Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

 

 

 

  

δείτε περισσότερα »
Γιατροί και φάρμακα για όλους από τη Μητρόπολη Γλυφάδας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/03/2012

Σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας αναφέρει:

 

Όπως ίσως γνωρίζετε, από οκταετίας η Κοινωνική Υπηρεσία της Μητροπόλεώς μας, η «Φωλιά Ελπίδος» στελεχωμένη με κοινωνικές λειτουργούς και πεπειραμένους εθελοντές συνεργάτες κληρικούς και λαϊκούς, προσφέρει αθόρυβα, πλούσιο κοινωνικό έργο σε αναξιοπαθούντες αδελφούς μας, δίχως θρησκευτική, εθνική ή οποιαδήποτε άλλη διάκριση.

 

Γι ‘ αυτό με ικανοποίηση η Ιερά Μητρόπολή μας, ανακοινώνει τη λειτουργία του «Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου», μίας πρωτοβουλίας την οποίαν ανέλαβαν, εθελοντές Ιατροί και Φαρμακοποιοί της περιοχή μας. Το Κοινωνικό Ιατρείο, στεγάζεται εντός του χώρου της πρώτης Αμερικανικής Βάσεως στο Ελληνικό, δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού. Σ’ αυτό, παρέρχονται δωρεάν Ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα, ψυχολογική υποστήριξη και βρεφική φροντίδα, σε όλους τους ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους συμπολίτες μας.

 

Η Μητρόπολή μας, αγκαλιάζει και συγχαίρει τους εμπνευστές, διαχειριστές και εθελοντές συνεργάτες αυτής της κοινωνικής προσφοράς και ευελπιστεί στη μεταξύ μας καλή συνεργασία, προς το συμφέρον των πολιτών της περιοχής.

 

Με την παρούσα ευκαιρία, καλούμε όσους χριστιανούς έχουν  

δείτε περισσότερα »
«Χαίρε, Νύμφη Ανύμφευτε»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/03/2012

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ελληνικού, τελέσθηκε χθες Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, στις 7 το απόγευμα η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου. 

Πλήθος κόσμου  συνέρευσε  στο ναό και όλοι μαζί έψαλλαν τον Ακάθιστο Ύμνο.Στο κήρυγμά του ο αρχιμανδρίτης π. Στέφανος Σουλιμιώτης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στη σημερινή εποχή της κρίσης η Υπεραγία Θεοτόκος είναι απάνεμο λιμάνι για όλους μας.

 

Ο Ακάθιστος ύμνος θεωρείται ως ένα αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας. Είναι γραμμένος πάνω στους κανόνες της ομοτονίας, ισοσυλλαβίας και εν μέρει της ομοιοκαταληξίας. Το θέμα του είναι η εξύμνηση της ενανθρώπισης του Θεού μέσω της Θεοτόκου, πράγμα που γίνεται με πολλές εκφράσεις χαράς και αγαλλίασης, οι οποίες του προσδίδουν θριαμβευτικό τόνο.

  

δείτε περισσότερα »
Η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Τρίπολη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/03/2012

(του π. Ιωάννη Σουρλίγγα) Στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό  Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, τελέσθηκε την  Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, στις 7 το απόγευμα η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου.

 

Πλήθος κόσμου  συνέρευσε  στον  Μητροπολιτικό  Ιερό Ναό του  Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως. Στην  ξεχωριστή αυτή Ακολουθία που  χοροστάτησε για μια ακόμη φορά  ο Σεβ. Μητροπολίτης μας,  έψαλαν αποδίδοντας περίφημα τους ύμνους προς την Θεοτόκο η Μικτή  Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως,  που απαρτίζεται από νέους και νέες υπό την καθοδήγηση του χοράρχου αυτής και Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού  Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως κ. Βασιλείου Γεωργαρά.

 

Ξεχωριστή ήταν η χθεσινή μέρα για ολόκληρη την ορθοδοξία, καθώς σε όλους τους Ναούς τις βραδινές ώρες τελέσθηκε η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο.  

δείτε περισσότερα »
Αγρυπνία στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Ν.Σεπολίων
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/03/2012

Με την ευκαιρία του προσκυνήματος της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Νέων Σεπολίων, σήμερα Σάββατο θα τελεσθεί Αγρυπνία (21.30-12.00).

Ο όσιος Παρθένιος θεωρείται προστάτης των καρκινοπαθών, επειδή θεράπευσε και θεραπεύει πολλούς καρκινοπαθείς.

Τηλ Ι.Ν. 210 5712789 

δείτε περισσότερα »
Ακάθιστος Ύμνος στη Μονή Πεντέλης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/03/2012

(του Σπ. Παπαγεωργίου )Την τελευταία Παρασκευή των Χαιρετισμών, χοροστάτησε στην ακολουθία  του Ακάθιστου Ύμνου ο Καθηγούμενος της Μονής, Σεβ. Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε σε ένα στίχο των Χαιρετισμών "῾Χαῖρε, ἡ τόν φθορέα τῶν φρενῶν καταργοῦσα".
"Ποιές εἶναι οἱ φρένες τοῦ ἀνθρώπου καί ποιός ο φθορέας αυτών τῶν φρενῶν; Είναι το μυαλό τοῦ ἀνθρώπου, ἡ διάνοιά του, ὁ λογισμός του, κάτι πού συνδέεται βεβαίως ἄμεσα μέ τό νοῦ του ἤ αλλιώς μέ τήν καρδιά του. Λέμε πολλές φορές για κάποιον "μακάρι η Παναγία να του φωτίζει τα μυαλά". Προστρέχουμε και παρακαλούμε την Μητέρα του Θεού με τη Χάρη Της, να μας έχει καλά στα λογικά μας, ώστε να πράττουμε το σωστό. Κάτι το οποίο δεν έκαναν οι Πρωτόπλαστοι και κατεδίκασαν με την αφροσύνη τους, το ανθρώπινο γένος στην έξωση από τον Παράδεισο. Με ποιό τρόπο;

  

δείτε περισσότερα »
Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στην Παναγία Φανερωμένης Χολαργού
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/03/2012

Ενοριακή Επιτροπή Αιμοδοσίας

του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού

 

Αγαπητέ  αναγνώστη, Αγαπητή αναγνώστρια,
Η ενορία μας, εδώ και πάνω από 10 χρόνια, δραστηριοποιείται και στο θεσμό της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Ήδη στα χρόνια αυτά, στις 27 εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποιήθηκαν, συγκεντρώθηκαν συνολικά 973 φιάλες αίματος και προσφέρθηκαν όλες σε ασθενείς συνανθρώπους μας. Στις δύο προηγούμενες αιμοδοσίες συγκεντρώθηκαν 122 φιάλες αίματος από τις οποίες, διατέθηκαν μέχρι σήμερα οι 107. Δόξα τω Θεώ μας βοηθήσατε και καταφέραμε να καλύψουμε κάθε ανάγκη που παρουσιάστηκε στην ενορία μας. Επιτρέψτε μας με την ευκαιρία να σας δώσουμε μερικές απαντήσεις επάνω σε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως:


Γιατί οι άνθρωποι πρέπει να προβαίνουν σε δωρεά αίματος;
Το ασφαλές αίμα σώζει ζωές. Χιλιάδες άνθρωποι θα πέθαιναν κάθε μέρα, αν κάποιοι άλλοι δε δώριζαν το αίμα τους. Σχεδόν όλοι μας γνωρίζουμε περιπτώσεις ανθρώπων που μπορεί να πέθαιναν αν δεν υπήρχαν οι τράπεζες αίματος των ενοριών ή των διαφόρων συλλόγων για να καλύψουν την άμεση ανάγκη για αίμα. Οι περισσότερες μεταγγίσεις αίματος γίνονται σε:
 • γυναίκες, για την αντιμετώπιση της αιμορραγίας, που αποτελεί επιπλοκή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης,
 παιδιά με σοβαρή μορφή αναιμίας,•
θύματα•  ατυχημάτων,
 καρκινοπαθείς και ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε εγχείρηση.• Παγκοσμίως, κάθε χρόνο πεθαίνουν περίπου 600.000 γυναίκες από αίτια που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη. Το 25% περίπου αυτών των θανάτων, οφείλεται στην απώλεια αίματος. Πολλές απ’ αυτές τις ζωές θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, αν ήταν διαθέσιμες μια-δυο φιάλες αίματος.


Ποιοι μπορούν να δώσουν αίμα;
Άνθρωποι που μπορούν να κάνουν δωρεά αίματος είναι εκείνοι των οποίων η υγεία βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν πάσχουν από κάποια ασθένεια, η οποία θα μπορούσε να μεταδοθεί μέσω του αίματός τους. Η ηλικία κατά την οποία οι άνθρωποι μπορούν να δίνουν αίμα ποικίλλει από χώρα σε χώρα. Συνήθως δίνουν αίμα άνδρες ή γυναίκες ηλικίας 17 έως 65 ετών. Ποιοι είναι οι ασφαλέστεροι δότες αίματος;
Οι εθελοντές δότες που δεν πληρώνονται και οι οποίοι δίνουν αίμα σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι οι ασφαλέστεροι δότες αίματος. Έρευνες σε πολλές χώρες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που δίνουν αίμα ελεύθερα και χωρίς να περιμένουν κάποια χρηματική ανταμοιβή δεν έχουν λόγο να αποκρύψουν πληροφορίες για την υγεία τους και για τον τρόπο ζωής τους, οι οποίες (πληροφορίες) ενδέχεται να τους καταστήσουν ακατάλληλους για δωρεά αίματος, είτε προσωρινά είτε μόνιμα. Το βασικό τους κίνητρο είναι να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους. Στόχος τους δεν είναι να αποκομίσουν κάποιο προσωπικό όφελος, αλλά να αισθανθούν την ικανοποίηση ότι συνέβαλαν στη σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής.
Οι «οικογενειακοί» ή οι «αντικαταστάτες» δότες δωρίζουν αίμα μόνο όταν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους ή του κοντινού τους περιβάλλοντος χρειάζεται αίμα. Έχει αποδειχθεί ότι το αίμα τους είναι λιγότερο ασφαλές από αυτό των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών. Αυτό συμβαίνει γιατί οι συγγενείς-δότες ενδέχεται να είναι υπό πίεση. Όταν δεν είναι δυνατόν να βρεθεί κάποιο μέλος-δότης της οικογένειας του ασθενούς, τότε οι συγγενείς αναγκάζονται να πληρώσουν κάποιο
Οι άνθρωποι που δίνουν αίμα επί πληρωμή παρακινούνται από καθαρά οικονομικά αίτια και όχι από την επιθυμία τους να βοηθήσουν συνανθρώπους τους. Μπορεί όμως να βλάψουν την ίδια τους την υγεία εξαιτίας της συχνότερης από τη συνιστώμενη συχνότητα αιμοδοσίας. Επίσης, είναι πιθανό να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων που λαμβάνουν το αίμα τους, γιατί ενδέχεται να κρύβουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με την υγεία τους. Η ζωή κάθε ασθενούς που λαμβάνει αίμα εξαρτάται από την ειλικρίνεια και την τιμιότητα του δότη που προσφέρει το αίμα του.


Όλοι οι Ιερείς της ενορίας μας στηρίζουν και έμπρακτα το θεσμό της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, γιατί ενστερνίζονται πλήρως την ιερότητα του σκοπού. Η στήριξη ενός τόσο σημαντικού θεσμού δεν έχει σχέση με ιδιότητες, κοινωνικές θέσεις, αξιώματα και καρέκλες. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη βαθιάς κοινωνικής ευθύνης, αλλά ταυτόχρονα και γνήσιας Χριστιανικής αγάπης, που όχι μόνο διατρανώνει το αίσθημα της αλληλεγγύης του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του, αλλά καταξιώνει και τον όρο ανιδιοτέλεια. Είναι μια πράξη γνήσιας προσφοράς μέρους του εαυτού μας προς τους άλλους. Τί άλλο θα μπορούσαν λοιπόν να κάνουν, από το να στηρίζουν και μάλιστα με θέρμη, αυτή την κορυφαία πράξη εθελοντισμού; Σε προσκαλούμε λοιπόν, την 1η Απριλίου 2012, Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, για να προσφέρουμε όλοι μαζί ένα σημαντικό δώρο στο Θεό, τον Πρώτο και Μεγάλο Αιμοδότη μας, μέσ’ από την προσφορά μας στον άγνωστο συνάνθρωπό μας.
Μπορείς κι εσύ να προσφέρεις «10΄ λεπτά απ’ το χρόνο σου» στην τακτική αυτή αιμοδοσία που διοργανώνεται από την ενορία της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, την Κυριακή 1η Απριλίου 2012, από 9.00π.μ. έως 13.00 μ.μ., στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου, κάτω απ’ το καμπαναριό του Ιερού Ναού μας.
Μη διστάσεις! Έλα!


Η Ενοριακή Επιτροπή Αιμοδοσίας

του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού

  

δείτε περισσότερα »
Ραδιομαραθώνιος για κοινωνικά φαρμακεία
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/03/2012

Η  «Φωνή της Ελλάδας» ενώνει όλους τους Απόδημους Έλληνες και στις πέντε ηπείρους σε ένα κοινό στόχο. Γίνεται φωνή αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας που μας χρειάζονται. Σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών διοργανώνει τη Δευτέρα 2 Απριλίου, από τις09:00 έως τις 22:00, παγκόσμιο ραδιομαραθώνιο μέσω των συχνοτήτων της, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τη δημιουργία δύο κοινωνικών φαρμακείων, στο Σύνταγμα και στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. 

δείτε περισσότερα »
«Γιατί θα κόψουμε το ρεύμα και το τηλέφωνο στο ναό»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/03/2012

Ο πρόεδρος της Εκκλησιαστικής μας κοινότητος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, θα είναι απόψε Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 στις 8 το βράδυ, μεταξύ της ακολουθίας του Ακαθίστου και της Αγρυπνίας, σε ζωντανή συνέντευξη στο Ηλιούπολις onairκαι στην εκπομπή «Εναλλακτικοί ρυθμοί»  με την εκπαιδευτικό και δημοσιογράφο Ιωάννα Λίτινα.

Η εκπομπή έχει σχολιασμό της επικαιρότητας, πολιτιστική ατζέντα, σχόλια και κριτική για ό,τι συμβαίνει γύρω και μας ενοχλεί η μας ξαφνιάζει ευχάριστα. Προβάλλεται από τον διαδικτυακό τόπο http://www.ilioupolisonline.gr.

Ο πρόεδρός μας θα συζητήσει με την δημοσιογράφο, απαντώντας στο γιατί θα κόψουμε στο Ναό το ηλεκτρικό ρεύμα και το τηλέφωνο.

Οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να παρακολουθήσουν την συνέντευξη από την ιστοθέση  http://www.ilioupolisonline.gr/radio/index.html  στις 20:00ώρα Ελλάδος.

Εκ του τμήματος Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας, 
του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου 
Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673