Εκκλησία της Ελλάδος

Αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/04/2012

Πρόσκληση να δώσουμε αγάπη την Κυριακή των Βαΐων 8 Απριλίου 2012, απευθύνει η εκκλησιαστική Κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Η αιμοδοσία θα γίνει μεταξύ των ωρών 9.00 - 13.00 στην αίθουσα «Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Μαναταδάκης», από οδό Αγίας Μαρίνης 39.  

Μια μικρή θυσία που χαρίζει ελπίδα.

H πρόσκληση αυτή απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο. Η προσφορά αγάπης και ζωής σε κάποιον συνάνθρωπό μας που κινδυνεύει είναι χριστιανικό καθήκον. Αν αρνηθούμε την πρόσκληση,  τότε πως θα έχουμε την απαίτηση να δώσουν αίμα   οι άλλοι, για μας τους ίδιους η για κάποιο δικό μας πρόσωπο, εάν το χρειαστούμε;

Κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει αιμοδότης.  Χρειάζεται βέβαια θάρρος, αγάπη, καλή υγεία και η ηλικία του να κυμαίνεται από 18 έως 60 ετών, για άνδρες και γυναίκες.  Η συχνότητα που μπορεί ο αιμοδότης να δίνει αίμα,  είναι κάθε τρεις η τέσσερις μήνες.Συνήθως οι τακτικοί αιμοδότες δίνουν αίμα τρεις φορές το χρόνο. 


Εκ του τμήματος Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας,

του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου

 Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως 

δείτε περισσότερα »
Μετονομασία της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/04/2012

ΦΕΚ 69 Α/30-3-2012 : Μετονομασία της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Έχουσα υπ’ όψει:

1) Τας διατάξεις του άρθρου 11 του Ν. 590/1977 «Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος» (Φ.Ε.Κ. 146/Α΄/31.5.1977).

2) Τους Ιερούς Κανόνας λδ΄ των Αγ. Αποστόλων, ιζ΄ της Δ΄ Οικουμ. Συνόδου, λη΄ της Πενθέκτης Συνόδου, στ΄ της εν Σαρδική Συνόδου, νστ΄, ρθ΄ της εν Καρθαγένη Συνόδου.

3)  Την υπ’ αριθμ. 348/2.11.2009 Πρότασιν – Εισήγησιν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας και Ναού­σης Παντελεήμονος προς την Ιεράν Σύνοδον της Εκ­κλησίας της Ελλάδος.

4) Την από 5.11.2009 Εγκριτικήν Απόφασιν της Διαρ­κούς Ιεράς Συνόδου.

5)  Την υπ’ αριθμ. 267/16.3.2010 Πατριαρχικήν και Συνοδικήν Πράξιν του Οικουμενικού Πατριαρχείου, απο­φασίζει:

Η κατά το άρθρον 11 παρ. 1 υποπαρ. Β΄ στοιχ. β΄ του Ν. 590/1977 «Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκ­κλησίας της Ελλάδος» συσταθείσα «Ιερά Μητρόπολις Βερροίας και Ναούσης» του Οικουμενικού Πατριαρχικού Θρόνου, μετονομάζεται ως «ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΝΑΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ», εντεύθεν δε δια του φερωνύμου ιστορικού τίτλου «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΝΑ­ΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ» μνημονεύεται και υπογράφεται ο επιχώριος Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης.

Εκ της παρούσης αποφάσεως δεν προκαλείται δαπά­νη εις βάρος του προϋπολογισμού του Δημοσίου ή του Νομικού Προσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Αθήνα, 8 Μαρτίου 2012

  

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης Γλυφάδας εκπρόσωπος της Εκκλησίας στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/04/2012

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλο, να εκπροσωπήσει την Εκκλησία της Ελλάδος στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός κατά το Μεγάλο Σάββατο, στα Ιεροσόλυμα.  Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ανακοινωθέν που εξεδόθη από τη ΔΙΣ.

Είναι πρώτη φορά που ο μητροπολίτης Γλυφάδος μεταβαίνει στα Ιεροσόλυμα ως εκπρόσωπος  της Εκκλησίας της Ελλάδος για το Άγιο Φως και δηλώνει βαθύτατα συγκινημένος.

Στο ανακοινωθέν της ΔΙΣ αναφέρονται τα εξής:

«Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012, στην τρίτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία : 

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ. Χαλκίδος: Έκφραση τιμής στον πολιό αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Γεωργιάδη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/04/2012

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Μεγάλη Εκκλησιαστική Εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012, την οποία διοργανώνει από ετών η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, προετοιμάζοντας και με αυτό τον τρόπο τούς πιστούς, για τα μεγάλα γεγονότα των Παθών και της Αναστάσεως του Χριστού.

Η Εκδήλωση, της οποίας την άψογη διοργάνωση είχε αναλάβει ο Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως,  έλαβε χώρα στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, την οποία κατέκλυσε πλήθος ευσεβών Χαλκιδέων, παρακολουθώντας το Χορό Ψαλτών του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Ευβοίας «Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΡΗΓΑΣ» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Γερογιάννη να αποδίδει επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, με άριστο ως προς την απόδοση και το ύφος της ψαλτικής τέχνης τρόπο.

Τα μέλη της Χορωδίας κ. Αναστάσιος Βάχος και Ευάγγελος Στάμου παρουσίασαν με υποδειγματικό τρόπο τους ψαλλέντας Ύμνους.Κύριος ομιλητής της Εκδηλώσεως ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Γεωργιάδης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος πραγματεύθηκε, με τον διακρίνοντα αυτόν άριστο χειρισμό της ελληνικής γλώσσας, επίκαιρη ομιλία με πλούσια θεολογικά νοήματα και θέμα: «Ο Τάφος του Χριστού, το Πάσχα της Εκκλησίας».

Τον ομιλητή π. Ειρηναίο προσφώνησε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος είχε ετοιμάσει και μια μικρή έκπληξη προς τον π. Ειρηναίο, με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών Ιερωσύνης και διακονίας του στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος (χειροτονήθηκε Διάκονος στις 25.2.1962 στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Γρηγόριο Πλειαθό).

Στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πεντηκονταετή προσφορά του π. Ειρηναίου και του δώρησε ένα επιστήθιο Σταυρό με σχετική αφιέρωση.   Την Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε τον ομιλητή π. Ειρηναίο, τον χοράρχη κ. Γερογιάννη και τα λοιπά μέλη της Χορωδίας, τους Ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής για την φιλοξενία της Εκδήλωσης και φυσικά σε όλους τους προσελθόντας χριστιανούς, στους οποίους ευχήθηκε αναλόγως για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος 

δείτε περισσότερα »
Θεία Λειτουργία στο Κοιμητήριο από το μητροπολίτη Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/04/2012

Το Σάββατο 7 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την ανάσταση του φίλου του Χριστού Λαζάρου, θαύμα που μας υπενθυμίζει την κοινή ανάσταση όλης της ανθρωπότητας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Κορίνθου θα τελέσει την Θ. Λειτουργία στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, στο Νεκροταφείο Κορίνθου, και ώρα 08.00’ π.μ.

Η συγκεκριμένη Θ. Λειτουργία καθιερώθηκε να τελείται αυτή την ημέρα στο χώρο του Κοιμητηρίου Κορίνθου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των «κεκοιμημένων» συγγενών μας, που αναπαύονται εκεί με την ελπίδα της αναστάσεως αλλά και υπέρ των ψυχών των «απανταχού της γης θανόντων συμπατριωτών μας Κορινθίων».

 Παρακαλούνται οι πιστοί να προσέλθουν το Σάββατο του Λαζάρου το πρωΐ στον Ι. Ναό του Κοιμητηρίου για να ενώσουν τις προσευχές τους μαζί με τον Επίσκοπό τους υπέρ των κεκοιμημένων συγγενών τους, εκδηλώνοντας έτσι τα αισθήματα αγάπης των προς τους προαπελθόντες προσφιλείς τους εν όψει και της εορτής του Πάσχα, που είναι η εορτή της νίκης κατά του θανάτου δια της αγάπης.      ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 

δείτε περισσότερα »
Η ΔΙΣ για την αυτοκτονία του ηλικιωμένου που θα αποτεφρωθεί
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/04/2012

Ανακοίνωση με αφορμή τον συνταξιούχο φαρμακοποιό που αυτοκτόνησε εξέδωσε η ΔΙΣ. Να σημειωθεί ότι σε ανύποπτο χρόνο, ο αυτόχειρας είχε εκφράσει την επιθυμία να αποτεφρωθεί. Ετσι η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία.

Το ανακοινωθέν της ΔΙΣ έχει ως εξής:

«Το γεγονός της αυτοκτονίας του ηλικιωμένου συνταξιούχου στην Πλατεία Συντάγματος μας προξενεί λύπη και συμπάθεια και μας οδηγεί στις παρακάτω σκέψεις :

α. Η συγκεκριμένη αυτοκτονία και οι παρόμοιες με αυτήν, στις οδυνηρές ημέρες της κρίσεως που περνάμε, είναι γεγονός που προβληματίζει έντονα την κοινωνία μας. Τα διωγκούμενα προβλήματα και η επιδείνωση της κρίσεως, καλλιεργούν την απόγνωση και οδηγούν τους ανθρώπους σε απονενοημένες καταστάσεις, τους στερούν δε την αξιοπρέπειά τους.

β. Η Εκκλησία ουδέποτε επικροτεί τέτοιες επιλογές ως απάντηση στα προβλήματα των ανθρώπων. Αντίθετα καλλιεργεί την υπομονή, την ελπίδα και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Χριστού.

γ.Φιλανθρώπως συμπαραστεκόμεθα στους οικείους του εκλιπόντος και ευχόμεθα ο Θεός να τους χαρίζει ειρήνη και την εξ ύψους παρηγορία.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος» 

δείτε περισσότερα »
Τριπλές Ακολουθίες του Νυμφίου στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/04/2012

Με στόχο τη διευκόλυνση για τη συμμετοχή περισσοτέρων πιστών στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς θα τελεσθούν τριπλές ακολουθίες του Νυμφίου.

Συγκεκριμένα, από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη θα τελούνται τρεις ακολουθίες του Όρθρου. Η πρώτη θα ξεκινάει στις 5.30 μ.μ. στο παρεκκλήσιο της Αγίας Όλγας (πλησίον του Ιερού Ναού), η δεύτερη ακολουθία στις 7.30 μ.μ. και η τρίτη στις 9.30 το βράδυ.

Τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά τη βραδυνή ακολουθία στις 11.30 μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία μέχρι τη 1.00 το πρωΐ.

Τη Μεγάλη Πέμπτη και το Μεγάλο Σάββατο θα τελεσθούν 2 Θείες Λειτουργίες το πρωί. Το Μεγάλο Σάββατο η Β´ Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στο Κουβούκλιο του Επιταφίου στο Σολέα του Ιερού Ναού.

Στο Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού, την Αγία Όλγα, που βρίσκεται ανάμεσα στις πολυκατοικίες, πλησίον της Ευαγγελίστριας, η ακολουθία τη Μεγάλη Πέμπτη θα ξεικινήσει στις 5.00 μ.μ., ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή η ακολουθία της Αποκαθηλώσεως θα ξεκινήσει στις 3.30 το μεσημέρι, η ακολουθία του Επιταφίου στις 5.30 το απόγευμα και η λιτάνευση του Ιερού Επιταφίου στις 7.15 μ.μ.

 

Καλή Ανάσταση

π. Γεώργιος

  

δείτε περισσότερα »
Oδοιπορικό προς τα Άχραντα Πάθη του Σωτήρος Χριστού
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/04/2012

(του Σπύρου Παπαγεωργίου) 

Λίγες μόλις ημέρες μας χωρίζουν από την Μ. Εβδομάδα, που θα προσέλθουμε όλοι στους ιερούς ναούς για να προσκύνησουμε το Νυμφίο Ιησού Χριστό, να συμπορευθούμε μαζί του στα Πάθη, τη Σταύρωση, την Ταφή και με προσμονή μεγάλη να πανηγυρίσουμε την ένδοξό Του Ανάσταση.

Μια τέτοια πρόγευση λάβαμε χθες το βράδυ, στη κατανυκτική βραδιά με ύμνους της Μ. Εβδομάδος που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως. Ένα οδοιπορικό προς τα Άχραντα Πάθη του Σωτήρος Χριστού, παρουσιάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως από τη χορωδία νέων του ιερού ναού υπό τη διεύθυνση του Λαμπαδαρίου Δημητρίου Αποστολάκη και με τη συμμετοχή επίλεκτων ιεροψαλτών από ιερούς ναούς της τοπικής και άλλων μητροπόλεων.  

δείτε περισσότερα »
Γκαγκαούζοι στο μητροπολίτη Διδυμοτείχου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/04/2012

( Εκ της Ι.Μ Διδυμοτείχου) Αντιπροσωπία των Γκαγκαούζων της Μολδαβίας που ζούν στην αυτόνομη Δημοκρατία της Γκαγκαουζίας και των Γκαγκαούζων που ζούν στη Βουλγαρία, στην περιοχή της Βάρνας, δέχθηκε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός και είχε την ευκαιρία να αναπτύξει την αναγκαιότητα επικοινωνίας των απανταχού Γκαγκαούζων με εκείνους που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα με επίκεντρο την πόλη της Νέας Ορεστιάδας.

 Οι Γκαγκαούζοι ή Γκαγκαβούζοι είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που μιλούν την Τουρκική γλώσσα και είναι ιδιαίτερα πιστοί στις παραδόσεις των προγόνων τους. Ζούν στην Μολδαβία, περίπου 190.000, στην Ουκρανία και στην Βουλγαρία.  

δείτε περισσότερα »
Ποιμαντική επίσκεψη του μητροπολίτη Χρυσοστόμου στη Β. Εύβοια
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/04/2012

Από την Παρασκευή 30 Μαρτίου έως την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από συνεργάτες του Ιερείς, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στη Βόρειο Εύβοια για να συναντήσει και να ενισχύσει τους εκεί χριστιανούς.

Την Παρασκευή το απόγευμα και αμέσως μετά την επιστροφή του από την Αθήνα, όπου μετέβη πλησίον του εν τω μεταξύ κοιμηθέντος Γέροντος Κυρίλλου Γεραντώνη, Ηγουμένου της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, μετέβη και χοροστάτησε και ομίλησε κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Προκοπίου, με συμμετοχή πολλών ευλαβών προσκυνητών.

Το Σάββατο του Ακαθίστου 31 Μαρτίου το πρωί λειτούργησε στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, ενώπιον του λειψάνου του κοιμηθέντος π. Κυρίλλου, συλλειτουργούντων αρκετών Ιερέων της Τοπικής μας Εκκλησίας και άλλων Ιερών Μητροπόλεων και ομίλησε περί του μακαριστού Καθηγουμένου.

Στη συνέχεια και περί ώρα 12 μ. τέλεσε, μαζί με τους αγίους Αρχιερείς Βεροίας κ. Παντελεήμονα, Αυλώνος κ. Χριστόδουλο, Φλωρίνης κ. Θεόκλητο, Μεσογαίας κ. Νικόλαο, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, Κορίνθου κ. Διονύσιο, Ρεντίνης κ. Σεραφείμ και Τανάγρας κ. Πολύκαρπο, πολλούς Ιερείς και πλήθος ευσεβών χριστιανών (φωτο Χρήστου Βασιλείου), την εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού π. Κυρίλλου.Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας μίλησε με συγκινητικούς λόγους για τον μακαριστό Γέροντα, μετέφερε δε σε όλους τις θερμές συλλυπητήριες ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.   Το απόγευμα του Σαββάτου και μετά την εξόδιο Ακολουθία του Γέροντος Κυρίλλου επισκέφθηκε την Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης.

Το βράδυ υποδέχθηκε στην Λίμνη τον προσκληθέντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο και τον συνοδό του Διάκονο Δωρόθεο. Την Κυριακή Ε΄ Νηστειών 1 Απριλίου το πρωί συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Λίμνης, με αφορμή Τοπική Εορτή της Παναγίας, της «Δεήσεως» όπως ονομάζεται, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος άγιος Παροναξίας και με αφορμή το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, εξήγησε το ταπείνωσης και της υπακοής στο θέλημα του Θεού.Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «Λιμνιάς», ανά τας οδούς της γραφικής Πόλεως της Λίμνης, στην οποία συμμετείχαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί και εκπρόσωποι των Αρχών του Τόπου μας.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673