Εκκλησία της Ελλάδος

Η λαοσύναξη για τις ταυτότητες την Κυριακή στην «Δημοκρατία»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/04/2012

Την ιστορική ομιλία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου για τις ταυτότητες στην πλατεία Συντάγματος, προσφέρει την Κυριακή σε DVDδιάρκειας 90 λεπτών, η εφημερίδα «Δημοκρατία». Πρόκειται για την ιστορική λαοσύναξη του 2000 που συγκέντρωσε στο κέντρο της Αθήνας πάνω από 800.000 πολίτες (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είχε κάνει τότε η Αστυνομία) και κορύφωσε την διένεξη της Εκκλησίας με την πολιτεία για την αναγραφή του Θρησκεύματος.

Το συλλεκτικό βίντεο περιλαμβάνει την παρουσίαση όλων των Μητροπολιτών που συμμετείχαν, την κεντρική ομιλία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και εντυπωσιακά πλάνα από τους χιλιάδες συγκεντρωμένους.

Μια εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές και σε μια εποχή χωρίς τις μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις του παρελθόντος, η «δημοκρατία» επέλεξε να προσφέρει την ογκωδέστερη σύναξη διαμαρτυρίας των τελευταίων δεκαετιών, για να επισημάνει τη δύναμη των Ελλήνων Ορθοδόξων και τον σεβασμό που όλοι οφείλουν στο ρόλο της Εκκλησίας.

Η εφημερίδα αναμένεται να εξαντληθεί γι' αυτό καλό είναι όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν εγκαίρως κράτηση στο περίπτερο της γειτονιάς τους.  

δείτε περισσότερα »
Κατέβασε …ρολά η μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής!
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/04/2012

(πηγή xronos.gr) «Κηρύσσουμε την Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής εν διωγμώ και καλούμε τους πάντες να αναλάβουν τις  ευθύνες τους και να ενεργήσουν το εθνικό καθήκον τους».

Με αυτή τη φράση, καταλήγει το κείμενο διαμαρτυρίας, του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Δαμασκηνού, με αποδέκτες τον πρωθυπουργό της χώρας Λουκά Παπαδήμο, τον ρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάνλικο, τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τους αρχηγούς των κομμάτων, τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Θύμιο Σώκο και τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρη Γιαννακίδη.

Λάβρος κατά των αρμοδίων, ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, διαμαρτύρεται έντονα, καθώς  

δείτε περισσότερα »
Η πανήγυρις του Αγίου Μάρκου Πελάγους Μαντινείας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/04/2012

(του π. Ιωάννη Σουρλίγγα) Με λαμπρότητα πανηγύρισε η μικρή Ενορία του Πελάγους κοντά στην Τρίπολη τη μνήμη του αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012.

Στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ναό τελέστηκε την Τρίτη 24 Απριλίου, στις 6.30  το απόγευμα, ο πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο μετείχαν Ιερείς από τη γύρω περιοχή και από την πόλη της Τριπόλεως. Προΐστατo και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμανδρίτης π. Βενέδικτος Καρύδης. 

δείτε περισσότερα »
Εγκαίνια ναού από το μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/04/2012

Ο μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας θα τελέσει τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως την Κυριακή 6 Μαΐου. (π. Δημήτριος Δεστούνης) 

δείτε περισσότερα »
79 κληρικοί υπεύθυνοι για τον αγώνα κατά του υποσιτισμού
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/04/2012

(Ι.Μ. Δημητριάδος)  Εβδομήντα εννέα (79) Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος ορίστηκαν υπεύθυνοι στις Σχολικές Μονάδες της Μαγνησίας (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια), προκειμένου, σε συνεργασία με την Σχολική Κοινότητα, να αντιμετωπιστεί το προσφάτως ανακύψαν, λόγω της οικονομικής κρίσης, πρόβλημα υποσιτισμού των μαθητών. Αυτό αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, υπό τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, παρουσία όλων των εντεταλμένων Κληρικών και των Σχολικών Συμβούλων Αθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας κ.κ.  Απόστολου Καρνάβα και Κων/νου Σδρόλια. 

Ο κ. Ιγνάτιος περιέγραψε το πλαίσιο της ένδειας και της οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζει, πλέον, πλήθος Ελληνικών οικογενειών, γεγονός που έχει άμεσες επιπτώσεις στην ομαλή παρουσία των παιδιών στα σχολεία. Τόνισε ότι η συμβολή της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος επιβάλλεται και θα είναι ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του κοινωνικού της έργου, με σκοπό όχι την προβολή ή τον έπαινο αλλά την ουσία της προσφοράς.

 Επεσήμανε, επίσης, ότι Εκκλησία και Σχολείο στον τόπο μας ήταν πάντα ενωμένα, ενώ εξέφρασε την πικρία και τον προβληματισμό του για την αναίτια απαγόρευση εισόδου των Ιερέων – Πνευματικών στα Σχολεία, τα τελευταία χρόνια. Χαρακτήρισε δε ευεργετική αυτή την παρουσία για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.  Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έθεσε τις αρχές πάνω στις οποίες θα στηρίζεται το συγκεκριμένο έργο των Κληρικών στα σχολεία, οι οποίες είναι: Α. Η διακριτικότητα στην άσκηση της διακονίας Β. Η διασφάλιση της αξιοπρέπειας των παιδιών και των οικογενειών τους Γ. Η προστασία του παιδικού ψυχισμού Δ. Η καθολική μέριμνα για τα παιδιά ανεξαρτήτως εθνολογικής προέλευσης και θρησκευτικής πίστης Από την πλευρά τους οι Σχολικοί Σύμβουλοι ευχαρίστησαν την Τοπική Εκκλησία για την πολύτιμη αυτή προσφορά στην Σχολική Κοινότητα και συνέστησαν στους Κληρικούς τρόπους καλύτερης και αποδοτικότερης διευθέτησης του έργου τους. Έθεσαν δε εαυτούς στην διάθεσή τους για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας και τεχνογνωσίας.   

δείτε περισσότερα »
Κοράνι (!) από ελεφαντοστούν το δώρο του Ιεροσολύμων στον πρίγκηπα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/04/2012

Τήν Τετάρτην, 5ην /18ην Ἀπριλίου 2012, ὁ ἐξοχώτατος πρίγκηψ τῆς Ἰορδανίας κ. Ἐμίρ Γάζη, συνοδευόμενος ὑπό τοῦ Μουφτῆ τῆς Αἰγύπτου κ. Ἄλη Τζούμαση Τζαμάκ καί ὑπό ἄλλων θρησκευτικῶν καί πολιτικῶν προσωπικοτήτων τῆς Ἰορδανίας καί τῆς Παλαιστινιακῆς Αὐτονομίας, παρουσίᾳ τοῦ Ἐκπροσώπου τοῦ Ὑπουργείου Ἐξωτερικῶν τοῦ Ἰσραήλ κ. Σεζάρ Μαρζῆε ἐπεσκέφθη τό Πατριαρχεῖον.
 Τόν Ἐξοχώτατον πρίγκηπα ὑπεδέχθη ἐνθέρμως ἡ Α.Θ.Μ. ὁ Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, περιστοιχούμενος ὑπό τῶν Ἁγιοταφιτῶν Πατέρων. Καλωσορίζων τόν πρίγκηπα ὁ Μακαριώτατος εἶπεν αὐτῷ ὅτι ἡ Ἱερουσαλήμ ὡς Ἁγία Πόλις ἀποτελεῖ ὑπόδειγμα θρησκευτικῆς συμβιώσεως Ἰουδαίων, Χριστιανῶν καί Μουσουλμάνων.
Ἐπί τῇ ἐπισκέψει ταύτῃ ὁ Μακαριώτατος ἐπέδωσεν εἰς τόν πρίγκηπα ἀντίγραφον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Βασιλικῆς τῆς Γεννήσεως ἐξ ἐλεφαντοστοῦν καί βιβλίον τοῦ Κορανίου ἐπίσης ἐξ ἐλεφαντοστοῦν.
Εἰς δέ τόν Μουφτήν Ἄλυ Τζούμα ὁ Μακαριώτατος ἐπέδωσε πλακέτταν μετ’ ἐπιγραφῆς χωρίων τοῦ Κορανίου. 

δείτε περισσότερα »
Η εορτή της Παναγίας «Βοηθείας»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/04/2012

(εκ της Ι.Μ) Τήν Δευτέρα τοῦ Θωμᾶ, κάθε χρόνο, ἑορτάζει τό πανέμορφο Ἐκκλησάκι τῆς Παναγίας Βοήθειας στό Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομεῖο Πατρῶν, τό ὁποῖο ὀνομάζεται «Παναγία Βοήθεια».

Στόν Ἱερό Νοσοκομειακό Ναό κάθε ἡμέρα περνοῦν πολλοί προσκυνηταί, οἱ ὁποῖοι ἀνάβουν κερί μπροστά στήν Εἰκόνα τῆς Παναγίας καί προσεύχονται γιά τούς ἀσθενεῖς, πού νοσηλεύονται στό μεγάλο αὐτό Νοσηλευτικό Ἵδρυμα, τό ὁποῖο καλύπτει τίς ἀνάγκες ὅλης τῆς Δυτικῆς Ἑλλάδος.

 

Ὁ Ναός τῆς Παναγίας Βοήθειας εἶναι τό καταφύγιο τῶν ἀσθενῶν, οἱ ὁποῖοι παρακαλοῦν τήν Παναγία νά βοηθήσῃ γιά νά βροῦν τήν ὑγεία τους, εἶναι καταφύγιο τῶν πονεμένων καί πλήθους ἄλλων Χριστιανῶν, οἱ ὁποῖοι φτάνουν ὡς ἐκεῖ καί προσκυνοῦν εὐλαβικά τό ἅγιο Εἰκόνισμά Της.

δείτε περισσότερα »
Ιγνάτιος προς ομογενείς του Dortmund: «Στην Ελλάδα ζούμε σε κατάσταση πολέμου»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/04/2012

Την Ελληνική Ορθόδοξη Ενορία των Αγίων Αποστόλων Dortmund επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος την Δευτέρα 23 Απριλίου, προσκεκλημένος του προϊσταμένου Αρχιμ. Φιλοθέου Μαρούδα. Ο κ. Ιγνάτιος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με μέλη της Ελληνικής κοινότητας της πόλης, τα οποία κατέκλεισαν τον Ναό, στα οποία ανέπτυξε το θέμα: «Οι κοινωνικές διαστάσεις της κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας»

 

Αρχικά τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο π. Φιλόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολυσχιδή κοινωνική δράση του κ. Ιγνατίου, αλλά και στην συνεισφορά του στους απόδημους Έλληνες, μέσα από την εκπομπή «Αρχονταρίκι» της Κρατικής τηλεόρασης, προσφάτως καταργηθείσης από την διοίκηση της ΕΡΤ. Μάλιστα, εξέφρασε την πικρία των Ελλήνων ομογενών για την διακοπή μετάδοσης της εκπομπής.

δείτε περισσότερα »
Απεβίωσε η γυναίκα που χτυπήθηκε από βράχο στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Άργους
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/04/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Δυστυχώς τα νέα από το Θριάσιο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η 32χρονη μητέρα  είναι πολύ άσχημα. Η Βαρβάρα Μπαρλιά  Κιντή, απεβίωσε σήμερα το μεσημέρι στις 2 από ανακοπή καρδιάς.
Συγκλονισμένη η οικογένεια της άτυχης γυναίκας που αφήνει δυο παιδιά ορφανά και όλη η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να πιστέψει το γεγονός.
Πολύ μεγάλες οι ευθύνες που βαραίνουν τους υπευθύνους για το σπήλαιο και το χώρο γενικότερα. 

δείτε περισσότερα »
Η εορτή του Αγ. Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/04/2012

 Μια εβδομάδα μετά τη Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας η ενορία του Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος, εόρτασε μέσα στο χαρμόσυνο αυτό κλίμα, με ευλάβεια πολύ και μεγαλοπρέπεια όπως αρμόζει στον Μεγαλομάρτυρα του Χριστού, τον Προστάτη και Έφορο της, Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο. 

    Η συμμετοχή του κόσμου και τις δύο ημέρες του πανηγυρικού εορτασμού ήταν πάνδημη. Από πολλές περιοχές των Αθηνών προσήλθαν στον ιστορικό Ναό του Αγίου Γεωργίου οι πιστοί κάθε ηλικίας, για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα Του και να εναποθέσουν σ' αυτόν τις θλίψεις, τους καημούς και τις αγωνίες τους. Γεγονός που ικανοποίησε τον προϊστάμενο και εφημέριο του Ιερού Ναού και επιμελητή της όλης πανηγύρεως Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο Κατσαντωνόπουλο, αλλά και τους συνεργάτες του οι οποίοι κοπίασαν για την άρτια ολοκλήρωση της.

 

    Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων τόνισε ότι:  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673