Εκκλησία της Ελλάδος

Ευχές μητροπολίτη Πατρών στους επιτυχόντες σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/06/2012

“Θερμὰ συγχαρητήρια στὰ παιδιά μας ποὺ πέτυχαν στὶς ἐξετάσεις καὶ εἰσάγονται στὰ Ἀνώτατα Ἐκπαιδευτικὰ Ἱδρύματα τῆς Χώρας μας.Δικαιώθηκαν οἱ κόποι τους καὶ οἱ ἀγῶνες τους καὶ ἤδη βλέπουν τὰ ὄνειρά τους νὰ πραγματοποιοῦνται.  Χαιρόμεθα μὲ τὴν χαρά τους καὶ εἴμαστε μαζί τους καὶ τώρα, ἀλλὰ καὶ στὴ συνέχεια θὰ συνοδεύουν τὰ παιδιά μας οἱ προσευχὲς καὶ ἡ πατρική μας ἀγάπη.

Εὔχομαι ὁ Θεὸς νὰ τὰ συνοδεύῃ σὲ κάθε τους βῆμα καὶ νὰ τοὺς χαρίζῃ ἐπιτυχίες καὶ εὐλογίες πολλές. Συγχαίρω ἐπίσης τοὺς γονεῖς τῶν παιδιῶν καὶ εὔχομαι νὰ τὰ ἀπολαύσουν καὶ νὰ τὰ καμαρώσουν λαμπροὺς ἐπιστήμονες καὶ καταξιωμένους κοινωνικοὺς ἐργάτες.  

Μέ πατρική ἀγάπη”  

δείτε περισσότερα »
Βαρθολομαίος: "Περαστικά στον πρωθυπουργό"
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/06/2012

 ΝΕΟ (kozanimedia.gr) -Τις ευχές του για την επιτυχία της νέας κυβέρνησης στις δύσκολες αυτές στιγμές, όπως είπε, για τον ελληνικό λαό και όχι μόνο, εξέφρασε πριν από λίγο, από τον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Απαντώντας στο χαιρετισμό του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρου Καράογλου, ο Πατριάρχης ευχήθηκε επίσης τα “περαστικά” του στον Αντώνη Σαμαρά για την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, ώστε να επανέλθει γρήγορα στα καθήκοντά του, για το καλό του ελληνικού λαού, τον οποίο έχουμε στις προσευχές μας, όπως είπε. 

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Φθιώτιδος: «Το φιλότιμο του Έλληνα θα ανατρέψει την κρίση»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/06/2012

Τα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου, το οποίο στεγάζεται στο Γ΄ΚΑΠΗ του Δήμου Λαμιέων, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Τρίτη 26 Ιουνίου το απόγευμα.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του 1ονγια την συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με τον Ιατρικό Σύλλογο και τον Δήμο Λαμίεων για την αντιμετώπιση ενός σοβαρότατου κοινωνικού προβλήματος και 2ονγια το μήνυμα που θα δώσει στους ανασφάλιστους αδελφούς μας ότι η αγάπη και η συνεργασία είναι η διέξοδος από τα στενωπά της απογνώσεως και της δεινής καταστάσεως στην οποία περιέρχονται οι αναξιοπαθούντες αδελφοί μας.

Ετόνισε ότι στην δεινή κατάσταση που έχει περιέλθει η κοινωνία μας το φιλότιμο του Έλληνα είναι εκείνο που θα ανατρέψει την κρίση και θα ανοίξει νέους δρόμους προόδου και αλληλεγγύης Με το Κοινωνικό Ιατρείο όλοι οι ανασφάλιστοι θα έχουν την ανάλογη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δεν θα υπάρξει πρόβλημα μη αντιμετωπίσιμο.

Εζήτησε την συμπαράσταση όλων και απηύθυνε έκκληση προς τους δυναμένους να ενισχύσουν οικονομικά την προσπάθεια αυτή προσφέροντας φάρμακα και ενισχύοντας την προώθηση ανασφάλιστων σε νοσηλευτικά ιδρύματα για την αποκατάσταση της υγείας τους.

Τέλος συνεχάρη τον Ιατρικό Σύλλογο και όλους τους παρισταμένους Ιατρούς και Νοσηλευτές για την εθελοντική προσφορά τους και την αγάπη με την οποία περιβάλλουν το Κοινωνικό Ιατρείο.

Ενδεικτική της βαρύτητος που δίδει στην προσπάθεια αυτή η Ιερά Μητρόπολή μας αποτελεί η σχετική Εγκύκλιος του Σεβασμιώτατου που θα διαβασθεί τη Κυριακή 1ηΙουλίου σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Στα Εγκαίνια παρέστησαν ο Βουλευτής κ. Βασίλειος Κυριακάκης, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος κ. Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος και πολλοί Ιατροί, συνεργάτες του Κοινωνικού Ιατρείου.

  

δείτε περισσότερα »
Ποινικό αδίκημα η περιτομή σε παιδιά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/06/2012

Η γερμανική δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι το να υποβάλλεται ένα παιδί σε περιτομή για θρησκευτικούς λόγους αποτελεί σωματική βλάβη η οποία θα πρέπει να τιμωρείται ποινικά, σε μια απόφαση που αναμένεται να αποτελέσει δικαστικό προηγούμενο.

Δικαστήριο της Κολονίας αποφάσισε ότι «το σώμα ενός παιδιού μεταβάλλεται με ανεπανόρθωτο τρόπο από την περιτομή». «Αυτή η μεταβολή είναι αντίθετη με το συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει αργότερα μόνο του τη θρησκευτική του ταυτότητα», επισημαίνεται στην απόφαση του δικαστηρίου.

Τα δικαιώματα των γονέων όσον αφορά την εκπαίδευση και την θρησκευτική ελευθερία δεν θίγονται αν περιμένουν έως ότου το παιδί είναι σε θέση να αποφασίσει ότι επιθυμεί να υποβληθεί σε περιτομή «ως εμφανές σημάδι ότι ανήκει στο Ισλάμ», προσθέτει το δικαστήριο.

 

δείτε περισσότερα »
Η «Ορθόδοξη Νεολαία Θεσσαλονίκης» για το GAY PRIDE
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/06/2012

Έντονη είναι η διαμαρτυρία της «Κίνησης Ορθοδόξων Πολιτών» για την παρέλαση ομοφυλοφίλων που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, ενώ η «Ορθόδοξη Νεολαία Θεσσαλονίκης» απέστειλε ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό, την οποία δημοσιεύει ολόκληρη το «ierovima»..

Στην  γραπτή της διαμαρτυρία η «Κίνηση Ορθοδόξων Πολιτών», αναφέρει μεταξύ άλλων:

 «Καί βέβαια ὁ καθένας μπορεῖ νά ἐπιλέξει τόν δρόμο του κάνοντας χρήση τοῦ αὐτεξουσίου του ἀρκεῖ τήν ἐπιλογή του αὐτή νά τήν κρατήσει στά πλαίσια τῆς ἰδιωτικῆς του ζωῆς στήν ὁποία κανείς ἄλλος δέν μπορεῖ νά ὑπεισέλθει. Ἡ προσπάθεια ὅμως νά ἐπιβάλλει τήν νοσηρή αὐτή κατάσταση, ὡς πρότυπο στήν κοινωνία πού τόν περιβάλλει,  

δείτε περισσότερα »
Θυρανοίξια από τον μητροπολίτη Ξάνθης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/06/2012

Στη Γλαύκη πραγματοποιήθηκαν τήν Τετάρτη 20 Ἰουνίου ἀπό τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα τά θυρανοίξια τοῦ νεόδμητου Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Γεωργίου, ἐντός τοῦ χώρου τοῦ Στρατοπέδου Δυνάμεων Καταδρομῶν.  Παράλληλα ἔγινε ἡ τελετή ὀνομασίας τοῦ Στρατοπέδου σέ «Στρατόπεδο Ὑποστρατήγου Δημητρίου Παπαποστόλου».  Στίς τελετές παρέστησαν οἱ Διοικητές τῶν Β΄ Σ.Σ. Ἀντιστράτηγος Κωνσταντῖνος Τόπης καί τοῦ Δ΄ Σ.Σ. Ἀντιστράτηγος Ἀθανάσιος Τσέλιος καί πλῆθος Κληρικῶν, Στρατιωτικῶν καί Πολιτῶν .

δείτε περισσότερα »
Τμήμα της Τιμίας Αλύσεως του Αποστόλου των Εθνών στον ιερό ναό του Αγίου Παύλου (οδού Ψαρρών)
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/06/2012

(αρχιμ.π. Φιλόθεος Ορφανουδάκης) Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα θα εορταστεί και εφέτος η Ιερά Μνήμη του Αγίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου στον περικαλλή ιστορικό Ιερό Ναό Toυ εν Αθήναις.


Σεπτή ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, καθώς και ευγενική παραχωρήσει του Προέδρου του Ε.Σ. του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Αθηνών, πρωθιερέως π. Θωμά Συνοδινού θα μεταφερθεί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, για πρώτη φορά προσφερόμενη προς προσκύνησιν και αγιασμόν των ευσεβών Χριστιανών, το τμήμα της Τιμίας Αλύσεως του Αγίου Αποστόλου Παύλου, το οποίο το Μάιο του 2001 εδώρησε ο Πάπας Ιωάννης-Παύλος κατά την επίσημη εν Αθήναις επίσκεψή του, τω Μακαριστώ Αρχιεπισκόπω κυρώ Χριστοδούλω και τη αγιωτάτη Εκκλησία της Ελλάδος.


Όπως κάθε χρόνο δε, έτσι και εφέτος, η Εκκλησία της Ελλάδος θα τιμήσει την Ιερά Μνήμη του Ιδρυτού αυτής Αποστόλου Παύλου στον Ιερό μας Ναό με Συνοδικό Εσπερινό και Συνοδική θεία Λειτουργία, η οποία και θα αναμεταδοθεί από την τηλεόραση της ΕΤ1. 

δείτε περισσότερα »
Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών-Μήνυμα Ιερώνυμου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/06/2012

Η σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών επιβάλλει σε όλους μας την ανάγκη να δούμε κατάματα την αλήθεια, να επιχειρήσουμε μιά γενναία αυτοκριτική και να φιλοσοφήσουμε γόνιμα γύρω από το αξιακό σύστημα της ζωής μας.
Η αλήθεια αυτή κρύβεται πίσω από τους αριθμούς και τις στατιστικές και έχει να κάνει με την προσωπική μαρτυρική ιστορία κάθε νέου ανθρώπου και της οικογένειάς του που ανεβαίνουν καθημερινά το Γολγοθά της ουσιοεξάρτησης. Συνοδοιπορούμε μαζί τους, καταλαβαίνουμε τον πόνο τους, συμμεριζόμαστε την αγωνία τους.
Η αυτοκριτική σχετίζεται με την αδιαμφισβήτητη ευθύνη του καθενός μας απέναντι στη νέα γενιά, με την αναγκαιότητα για την αναβάθμιση της παιδείας και του πολιτισμού μας,  

δείτε περισσότερα »
«ΣΤ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2012»-Τιμήθηκαν οι Κορίνθιοι Άγιοι
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/06/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, έλαβε χώρα η υποδοχή των Ι. Λειψάνων του Αποστόλου Παύλου και Ιάσονος, των Ιερομαρτύρων Βλασίου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, των εν αγίοις Πατέρων Σωφρονίου Ιεροσολύμων και Μακαρίου Κορίνθου, Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου, Οσίων Παταπίου, Νίκωνος του Νέου και Υπομονής και της Ι. Εικόνος των εν Κορινθία Αγίων.

Μετά την σύντομη δέηση που  πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Καθεδρικού Ι. Ναού τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και συμμετεχόντων των Ιερέων της Μητροπόλεως.  

δείτε περισσότερα »
Ιερό σχέδιο για την αναστήλωση της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/06/2012

(Ι.Μ.Κορίνθου) Γίνεται γνωστό ότι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Διονύσιος, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του για την αναστήλωση και προβολή των Ιστορικών Εκκλησιαστικών Μνημείων της Ι. Μητροπόλεώς μας, σε συνεργασία με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο β’ επέτυχε ώστε ομάδα αναστηλώσεων και συντηρήσεων, που αποτελείται από μεταπτυχιακούς φοιτητές υπό την καθοδήγηση της ελλογιμοτάτης κας Αντωνίας Μοροπούλου, Αντιπρυτάνεως του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, και του Καθηγητού κ. Μπακόλα να επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού, προκειμένου να αναλάβουν την εκπόνηση της μελέτης και την δέσμευση για την αναστήλωση και συντήρηση του Καθολικού της Ιστορικής αυτής Ιεράς μας Μονής η οποία πολλά έχει προσφέρει στο Έθνος και την Τοπική μας κοινωνία.

Έτσι την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 συνόδευσε εικοσαμελές κλιμάκιο ειδικών, εφοδιασμένων με τα κατάλληλα όργανα, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού για μια πρώτη επαφή με το Μνημείο. Το αποτέλεσμα απ᾿ αυτήν την επίσκεψη στο Ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Φενεού κρίνονται ικανοποιητικά αφού βάσιμη θεωρείται η ελπίδα της αναστήλωσης. 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673