Εκκλησία της Ελλάδος

Ο μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος στο Ναύπλιο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/07/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Για ένα διήμερο βρέθηκε στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος ο Μητροπολίτης Ησύχιος από το πατριαρχείο Ιεροσολύμων καλεσμένος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου. Ο Μητροπολίτης σήμερα το πρωί ανήμερα του Αγίου Προκοπίου, τέλεσε την θεία λειτουργία και  κήρυξε τον θείο λόγο.

Ο Μητροπολίτης Ησύχιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος κκ.

Ιάκωβο για την άδεια του να επισκεφτεί την περιοχή, αλλά ευχαρίστησε και τον ιερέα πατέρα Ελευθέριο Μίχο για την φιλοξενία του ,καθώς και όλο το εκκλησίασμα για την θερμή τους φιλοξενία. Ο  Μητροπολίτης μεταξύ άλλων τόνισε πως μπορεί να βρίσκεται στην Ελλάδα ,αλλά το πνεύμα του είναι πίσω στους Αγίους Τόπους που καθημερινά δοκιμάζονται.  

δείτε περισσότερα »
Το τέταρτο παιδί του βάπτισε ο ιερέας των... επωνύμων - Ανάδοχος ο Αθανάσιος Μαρτίνος-φωτογραφίες
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/07/2012

Και το όνομα αυτού, Χρήστος! Ο πρωτοπρεσβύτερος Τιμόθεος Λαμπέτης, ο ιερέας των επωνύμων (αφού έχει παντρέψει δεκάδες επώνυμους και έχει βαπτίσει τα παιδιά τους) εφημέριος του ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Γλυφάδα, βάπτισε σήμερα το μεσημέρι στον προαναφερόμενο ναό το τέταρτο παιδί του, τον μικρό Χρήστο.

 

Το μυστήριο τέλεσε ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, συμπαραστατούμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αλέξιο, τον πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Μεσογαίας π. Ιερόθεο και ιερείς της μητροπόλεως Γλυφάδας.

 

Ανάδοχος ο μεγάλος ευεργέτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος.

  

δείτε περισσότερα »
Το μνημόσυνο του μοναχού Γέροντος Παϊσίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/07/2012

Από τον Σπύρο Παπαγεωργίου

Σε κλίμα κατάνυξης και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου, τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου, το μνημόσυνο του μοναχού Γέροντος Παϊσίου.

Την Θεία Λειτουργεία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Καρσιώτης, ο οποίος στο τέλος του μνημοσύνου είπε πως "αναρωτιέμαι αν Γέροντες όπως ο π. Παϊσιος, άνθρωπος που έφτασε σε μέγιστο πνευματικό επίπεδο, άνθρωπος που έφτασε σε επίπεδο αγιότητας, αν χρειάζετε επιμνημόσυνη δέηση. Κι όμως η αλήθεια είναι πως όλοι οι κεκοιμημένοι, ανεξαρτητως πνευματικού επιπέδου που έζησαν, χρειάζονται την δέηση και τις προσευχές, καθώς αγιάζουν περισσότερο."

Ο π. Νεκτάριος επεσήμανε πως "το μεγάλο όπλο του Γέροντα Παϊσιου ήταν η αδιάλειπτη και αδιάκοπη προσευχή, πράγμα που έκανε πάντα για όλο τον κόσμο. Συνεχώς δεχόταν και άκουγε τον πόνο, τις λύπες και τις δοκιμασίες που ταλαιπωρούσαν τον κόσμο και προσευχόταν με θέρμη για την ανακούφιση και την παρηγοριά τους. Έβαζε πρώτα τους άλλους και τελευταίο τον εαυτό του. Και αυτός που θέλει να λέγεται σωστός χριστιανός, πρέπει να βάζει τον εαυτό του στη θέση του άλλου, να τον κατανοεί, να τον συμπονά και να τον παρηγορεί. Αυτός που σκέπτεται πρώτα τον συνάνθρωπο και τελευταία τον εαυτό του, τσάκιζει τον εγωισμό και τη φιλαυτία και γεμίζει με φιλανθρωπία και φιλοθεϊα." 

δείτε περισσότερα »
Ο κουρέας που ακολούθησε το θέλημα του Θεού
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/07/2012

(του π. Αθανασίου Καμπούρη) Στις 16 Ιουνίου τελέστηκε από τον μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο η εις διάκονο χειροτονία του Χρήστου Καραφουλίδη. Η χειροτονία του διακόνου πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Αναρραχής του Δήμου Εορδαίας, παρουσία πλήθους πιστών και της δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου. Την Κυριακή 17 Ιουνίου χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον μητροπολίτη κ. Θεόκλητο.

 

Ο Χρήστος Καραφουλίδης χειροτονήθηκε άμισθος κληρικός κατόπιν δικής του επιθυμίας και έτσι εκπληρώθηκε ο πόθος του για την ιερωσύνη.

 

Ο π. Χρήστος που γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1962 από γονείς προσφυγικής καταγωγής, είναι πτυχιούχος της θεολογικής σχολής του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου. Ασκεί το επάγγελμα του κουρέα από νεαρής ηλικίας, τέχνη που διδάχθηκε από τον πατέρα του που διατηρούσε κουρείο για 40 έτη στην Πτολεμαΐδα.

 

Είναι έγγαμος με την πρεσβυτέρα Δέσποινα Σαρρή και έχουν δύο τέκνα.

  

δείτε περισσότερα »
Η εορτή της Αγίας Κυριακής στην Αργολίδα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/07/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Κυριακής στην περιοχή Κουτσοποδίου του νέου διευρυμένου Δήμου Άργους Μυκηνών ,όπου ευρίσκεται μεγαλοπρεπής ναός αφιερωμένος στην Αγία Κυριακή. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πανήγυρις του νομού Αργολίδας και μαζεύει κόσμο από όλες τις γύρω περιοχές.Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος πλαισιωμένος κι από άλλους ιερείς από τις γύρω περιοχές . Μετά το τέλος του αρχιερατικού εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Αγίας Κυριακής σε όλο το χωριό προς ευλογία του τόπου και των κατοίκων της. 

δείτε περισσότερα »
Δέματα αγάπης από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/07/2012

Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού στις  4  του μηνός Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 9.00 π.μ., ανέλαβε την προσπάθεια να προωθήσει  τα κατόπιν διαλογής καθαρά ενδύματα και υποδήματα σε κοινωφελείς οργανισμούς και συλλόγους της Αττικής.

          Ήδη  είχε  συγκεντρωθεί από τις αρχές  Ιουνίου -όταν και προωθήσαμε  τα 85 κιβώτια ρουχισμού,  ικανό αριθμό ενδυμάτων και υποδημάτων  ανδρικών, γυναικείων,  παιδικών, χειμερινών και θερινών, επίσης σε οργανισμούς και συλλόγους της Αττικής.

          Αφού έγινε η  πολύ δύσκολη αλλά  απαραίτητη διαλογή  (διότι αρκετά ενδύματα, ήταν βρώμικα, σκισμένα, κλπ)  προσφέραμε από το Κέντρο Ενοριακής Αγάπης  32 δέματα έως σήμερα  σε  ενδεείς συνανθρώπους μας.

         Για το αρκετό περίσσευμα σε ρούχα,  υποδήματα κ.λ.π.,  η αρμόδια επιτροπή  του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου για τη συλλογή και  διανομή  των ενδυμάτων και υποδημάτων απεφάσισε  να τα προσφέρει στο Φιλανθρωπικό κατάστημα  «Ταβιθά» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που ενδύει δωρεάν φτωχούς και αστέγους, και βρίσκεται επί της οδού Ακομινάτων στην Αθήνα.   

          Οι  προσφερόμενες 110 κούτες φορτώθηκαν από  νέα παιδιά της ενορίας μας,  σε μισθωμένο όχημα που τα μετέφερε στο εν λόγω φιλανθρωπικό κατάστημα παρουσία του Αντιπροέδρου του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου.

         Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους ενορίτες μας που προσέφεραν  τα ενδύματα – υποδήματα  σε καλή κατάσταση , τα οποία αφ’ ενός τα προσφέραμε σε ενδεείς αδελφούς μας και αφ’ ετέρου στο ανωτέρω  κοινωφελές Ίδρυμα.  

 

Εκ του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού

 

 


 

  

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως μεταφέρει το λείψανο του Αγίου Νικολάου στη Ρωσία
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/07/2012

(Ι.Μ.Αλεξανδρουπόλεως) Το Σάββατο 7 Ιουλίου 2012 ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος θα μεταφέρει το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νικολάου -που  είναι θησαυρισμένο στον Καθεδρικό Ναό της πόλεώς μας- στην ρώσικη πόλη της Αγίας Πετρούπολης, αποδεχόμενος την σχετική πρόσκληση του οικείου Μητροπολίτου κ. Βλαδίμηρου. Ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες και απαραίτητες ενέργειες. προγραμματίσθηκε η παραμονή του Ιερού Λειψάνου του Πολιούχου της πόλεώς μας μέχρι τις 14 Ιουλίου στην Αγία Πετρούπολη. Στο διάστημα της μίας εβδομάδας, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί από τις γύρω περιοχές θα μπορούν να το προσκυνήσουν και να αντλήσουν δύναμη μέσω της πνευματικής ευκαιρίας που θα τους δοθεί.

Τον Μητροπολίτη μας θα συνοδεύσουν ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη κ. Ποπώφ, ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως, κ. Λαμπάκης, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Έβρου, κ. Σεφεριάδης, Ιερείς και συνεργάτες της Μητροπόλεως μας.

 

 Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως 

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ. Μόρφου:Η εορτή του Αγίου Μάμαντος στον κατεχόμενο ιερό ναό
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/07/2012

  Ανακοινώνεται ότι θα εορτασθεί και φέτος η μνήμη του Αγίου Μάμαντος στον κατεχόμενο ιερό ναό Αγίου Μάμαντος Μόρφου.

Οι ακολουθίες του Εσπερινού, της θείας Λειτουργίας και της Παράκλησης θα τελεσθούν από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου. Διευκρινίζεται ότι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος δεν θα προστεί των Ακολουθιών του Εσπερινού και της θείας Λειτουργίας στον  Άγιο Μάμα Μόρφου.

Ο Πανιερώτατος, όπως είχε γνωστοποιηθεί αμέσως μετά την παρεμπόδιση από τις κατοχικές δυνάμεις του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου να επισκεφθεί το ποίμνιό του στην Καρπασία, δεν μεταβαίνει στα κατεχόμενα, μέχρις ότου αρθεί το απαράδεκτο μέτρο των κατοχικών δυνάμεων έναντι του Επισκόπου Καρπασίας*.

Ωράριο εορταστικών Ακολουθιών στον Άγιο Μάμα Μόρφου:

 

α. Σάββατο, 1η  Σεπτεμβρίου 2012

Έναρξη Εσπερινού:7:00 μ.μ.

β. Κυριακή, 2α  Σεπτεμβρίου 2012

Έναρξη Θείας Λειτουργίας:7:30 π.μ.

γ. Κυριακή, 2α  Σεπτεμβρίου 2012

    4:00 μ.μ. Παράκληση στον Άγιο Μάμα

Για τη μετάβαση και τη συμμετοχή στις ανωτέρω Ακολουθίες περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 22932401-2

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου 

δείτε περισσότερα »
Φωτογραφίες από την κατανυκτική Αγρυπνία στους Φιλίππους
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/07/2012

Μέσα στην εορταστική ατμόσφαιρα του διημέρου 28-29 Ιουνίου, που είναι αφιερωμένο τιμητικά στον Πολιούχο και Φωτιστή Απόστολο Παύλο, εκατοντάδες πιστοί  από την Καβάλα και όχι μόνο, είχαν  την μοναδική πνευματική εμπειρία της κατανυκτικής Παννυχίδας-Αγρυπνίας, που πραγματοποιήθηκε και εφέτος πάνω στα ερείπια του μεγαλόπρεπου Βυζαντινού Χριστιανικού Ναού, στην περιώνυμη αρχαία πόλη των Φιλίππων, που αποτελούσε φημισμένο χριστιανικό κέντρο των χρόνων του Παύλου.  

Το ιερό Θυσιαστήριο στήθηκε, όπως η τάξη και η παράδοση της Εκκλησίας μας ορίζουν, στη Βασιλική Α΄ των Φιλίππων όπου τελέστηκε  η Αγρυπνία την Παρασκευή 29 Ιουνίου από τις 9 το βράδυ έως τις 2 το πρωΐ, στην οποία προσήλθαν  όσοι το επιθυμούσαν, χρησιμοποιώντας την κεντρική είσοδο του αρχαίου θεάτρου, πλάι στο τουριστικό περίπτερο του αρχαιολογικού χώρου.  

δείτε περισσότερα »
Ένα κερί στη Μονή Πετράκη, από τον πρόεδρο της Βουλγαρίας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/07/2012

(Synodikimoni.blogspot.gr) Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ. Ράσεν Πλεβνέλιεφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας, θεώρησε πρωταρχικό καθήκον σεβασμού και ευλαβείας να επισκεφθεί τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο και μαζί με Εκείνον τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία συνέπεσε να πραγματοποιεί την μηνιαία Σύσκεψή της.
Ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της ορθοδόξου γείτονος Χώρας εισήλθεν από το προαύλιο της Μονής μας, προσεκύνησε με ευλάβεια εις το Καθολικόν της Μονής, ανάβοντας κατά το έθος το κερί του, μετά της συζύγου του, και εκείθεν επορεύθη προς το Συνοδικό Μέγαρο.
Μαζί με τον Μακαριώτατον συνόδευσαν τον Πρόεδρο ο Αρχιγραμματεύς Θεοφ.Διαυλείας και ο Καθηγούμενος της Μονής μας Θεοφ.Θαυμακού κ.Ιάκωβος.


 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673