Εκκλησία της Ελλάδος

Στο πύρινο μέτωπο ο μητροπολίτης Πατρών
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/07/2012

(εκ της Ι.Μ.) Στήν φλεγόμενη περιοχή Καστριτσίου καί Πλατανίου Πατρῶν βρέθηκε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος, προκειμένου νά συμπαρασταθῇ στούς ἐμπεριστάτους κατοίκους τῆς περιοχῆς, ἀλλά καί νά δώσῃ δύναμη στούς Πυροσβέστες καί τά ἄλλα κλιμάκια πού ἀγωνίζονται γιά τήν κατάσβεση τῆς φοβερῆς πυρκαγιᾶς.

Ὁ Σεβασμιώτατος συναντήθηκε στόν τόπο τῆς καταστροφῆς μέ τήν ἡγεσία τῆς Ἀστυνομίας, τόν Περιφερειάρχη Δυτικῆς Ἀχαΐας, πυροσβέστες, ἄνδρες τῆς ΕΜΑΚ καί μέ κατοίκους τῆς περιοχῆς, οἱ ὁποῖοι ἀπεγνωσμένα προσπαθοῦσαν νά προστατεύσουν τά σπίτια τους καί τίς περιουσίες τους.

Κοντά στούς δοκιμαζομένους ἀνθρώπους, βρίσκονται οἱ Ἱερεῖς τῶν Ἐνοριῶν τῆς φλεγόμενης περιοχῆς, μέ τούς ὁποίους συναντήθηκε ὁ Σεβασμιώτατος καί ἔδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, τονώνοντας παράλληλα τό ἠθικό τους.

Στούς Ἱερούς Ναούς καί τίς Μονές τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πατρῶν τελοῦνται δεήσεις γιά τήν κατάσβεση τῆς πυρκαγιᾶς.

Σέ δηλώσεις του ὁ Σεβασμιώτατος εἶπε μεταξύ τῶν ἄλλων: 

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ. Αρκαλοχωρίου: Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μαρίνας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/07/2012

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος, την  Τρίτη 17η Ιουλίου, η μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρας Μαρίνας στην ομώνυμη Ιερά Μονή Της στη Βόνη Πεδιάδος, στο νομό Ηρακλείου Κρήτης.
Με περισσή ευλάβεια και πίστη αμέτρητες χιλιάδες χιλιάδων ευσεβών προσκυνητών, ο αριθμός των οποίων  σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη ΤV ανήλθε στους 100.000, από κάθε μέρος της Κρήτης, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, κατέφθασαν στην Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνας Βόνης Πεδιάδος, της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου για να προσευχηθούν, να ευχαριστήσουν και να παρακαλέσουν τον πανάγαθο Θεό, δια των πρεσβειών της Αγίας Μαρίνας, να εκφράσουν την  ευγνωμοσύνη τους, την παράκληση και την ελπίδα τους  προσφέροντας το τάμα τους, ανάβοντας το κερί τους, και να καταθέσουν τον πόνο, τη χαρά, την αγωνία και την προσδοκία τους στη θαυματουργή Αγία.
Στο μεγάλο πανηγυρικό, πατριαρχικό Εσπερινό, τη Δευτέρα 16η Ιουλίου, χοροστάτησε η Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄, συμπροσευχομένων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου.
Στην πατριαρχική Θεία Λειτουργία της εορτής, την Τρίτη 17 Ιουλίου, προεξήρχε ο Μακαριότατος συλλειτουργούντων των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου, Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου.
Ο Μακαριότατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.. Θεόδωρος υπογράμμισε στο λόγο του ότι σε καιρούς δυσκολίας, οι πιστοί προστρέχουν καρτερικά στην Αγία Μαρίνα, απορρίπτοντας τα κοσμοείδωλα και εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στο Θεό και την Αγία. Η πίστη και η ελπίδα στηρίζει τους χριστιανούς στον αδιάλειπτο πνευματικό αγώνα τους, που τελικά επιβραβεύονται και αναδεικνύονται νικητές. Η πίστη δίνει δύναμη, υπομονή και καρτερικότητα για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες της καθημερινότητας
Η Αγία Εκκλησία, η Αγία Μαρίνα και όλοι οι Άγιοι είναι αρωγοί και συμπαραστάτες της ζωής μας, που ποτέ δεν θα μας απογοητεύσουν και ποτέ δεν θα μας αφήσουν απαράκλητους και ορφανούς. Όλοι μαζί ενωμένοι, ως ένα σώμα με κεφαλή το Χριστό και πρότυπα τους Αγίους, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις κρίσεις και να καταστούμε πολίτες και συμπολίτες της Βασιλείας του Θεού.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας αναφέρθηκε στο μυστήριο του Θεού, στο μυστήριο της Αγίας Μαρίνας και στο μυστήριο του ανθρώπου, ενώ στη συνέχεια  εξέφρασε τη χαρά του για την γενομένη πανήγυρη. Ευχαρίστησε το Μακαριώτατο, τους Σεβασμιότατους  Αρχιερείς, το Δήμαρχο του Δήμου Πεδιάδος Μινώα κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, τον παριστάμενο βουλευτή κ. Επαμεινώνδα Μαριά, τους πρώην Βουλευτές κ.κ. Μαρία Σκραφνάκη και Μανώλη Στρατάκη, τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Πιτσώνη Στυλιανό, τον Υποδιοικητή της 133 Σ.Μ. Καστελλίου Ιπτάμενο Σμήναρχο κ. Ματαφτσή Γεώργιο, τους Αντιδημάρχους καθαριότητας, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον Tηλεοπτικό Σταθμό Κρήτη TV, ο οποίος αναμετάδωσε ζωντανά την πανήγυρη, τους κληρικούς και λαϊκούς και τις χιλιάδες των ευλαβών προσκυνητών, με τους 25 νέους από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, τους οποίους συνόδευσε ο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Ναθαναήλ Συμεωνίδης.
Ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής Εικόνας της Αγίας Μαρίνας και των ιερών λειψάνων Της, ενώ η προσέλευση των πιστών στην Ιερά Μονή συνεχίστηκε αδιάκοπα καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.
 

δείτε περισσότερα »
Ξεκίνησε η Γ’ Κατασκηνωτική περίοδος στον Άγιο Λαυρέντιο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/07/2012

Ξεκίνησε την Δευτέρα 16 Ιουλίου η Γ’ Κατασκηνωτική περίοδος στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, η οποία θα διαρκέσει έως την 26ηΙουλίου. Στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις φιλοξενούνται 102 αγόρια Στ’ Δημοτικού και Α΄- Β΄ Γυμνασίου και 20 στελέχη.

 

Υπεύθυνοι της κατασκηνωτικής αυτής περιόδου είναι ο Αρχιμ. Αλέξιος Αλεξόπουλος, ο Πρεσβύτερος Ευστάθιος Βαρβαρέλης και ο Αρχιδιάκονος Καλλίνικος Γεωργακόπουλος. 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου 

δείτε περισσότερα »
Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στην Αργολίδα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/07/2012

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας στον ομώνυμο ιερό ναό στο Νέο Ροεινό Αργολίδας .Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε o Μητροπολίτης Αργολίδος κκ. Ιάκωβος , πλαισιωμένος από ιερείς από τις γύρω περιοχές.

Το Ροεινό είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νομού Αργολίδας ,μόλις 6 κμ από την πόλη του Ναυπλίου  και οι κάτοικοι του είναι κατά πλειοψηφία Αρκάδες μιας και οι προγονοί τους ήρθαν από το Ροεινό της Αρκαδίας, στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς από τους Τούρκους. Οι παππούδες τους δεν έφεραν πολλά πράγματα μαζί τους παρά μερικές εικόνες από την γενέτειρα τους, μεταξύ αυτών και της Αγίας Μαρίνας ,έτσι αποφάσισαν να χτίσουν μία εκκλησία αφιερωμένη στην χάρη της . Μετά τον αρχιερατικό εσπερινό ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας γύρω από το χωριό προς ευλογία του τόπου και των κατοίκων του. Κατά την διάρκεια του εσπερινού έψαλε ο πρωτοψάλτης κ. Κοντοφρύδης  από την μητρόπολη Πειραιώς και Σαλαμαίνος.

Παρών στους εορτασμούς έδωσαν οι τοπικές αρχές του δήμου Ναυπλιέων καθώς επίσης κι ο βουλευτής της Αργολίδας κ.Γ Αδριανός και ο πολιτευτής Β. Σιδέρης. Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή της Αγίας και το ομώνυμο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στην Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα στην περιοχή  κατεβασιά της  Νέας Τίρυνθας. Πρόκειται για ένα πάρα πού παλιό εκκλησάκι, ένα μεταβυζαντινό μνημείο που ανακαλύφθηκε  στις Αρχές του 1900 ,όταν είδε όραμα μία πολύ ευσεβής γυναίκα ,που την καλούσε η Αγία Μαρίνα να πάει σε συγκεκριμένη περιοχή και να βρει την εκκλησία της όπως χαρακτηριστικά της είπε . Πράγματι η γυναίκα πήγε στην περιοχή που της είπε η Αγία και πράγματι μετά από αρκετό σκάψιμο βρήκαν το παράθυρο της εκκλησούλας και κατόπιν ολόκληρη .Από τότε και μέχρι σήμερα η Αγία Μαρίνα τιμάται όλως ιδιαιτέρως από τους κατοίκους του Ναυπλίου και τον γύρω περιοχών.  Σήμερα το εκκλησάκι φροντίζει  ο κ. Νίκος Τσελεμπάνης ,Τρίτη γενιά ο κ Νίκος συνεχίζει την παράδοση των προγόνων του  και φροντίζει την Αγία Μαρίνα. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε  ο πατέρας Ιωάννης Γκιώνης ,ιερέας του ναού Παναγίας Τίρυνθας και υπεύθυνος για την εκκλησία. Μετά το πέρας του εσπερινού έγινε η λιτάνευση της ιερής εικόνας πέριξ του ναού.

 

 

 

  

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης Λαρίσης στην Αργολίδα στο Λόφο Λάρισας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/07/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Στην Αργολίδα βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης  Λαρίσης  και Τυρνάβου  κ.Ιγνάτιος και συγκεκριμένα  στην Ιερά  Μονή  Αγίας Μαρίνας στο λόφο Λάρισας πάνω από την πόλη. Ο Μητροπολίτης ο οποίος έχει πνευματικούς δεσμούς με το μοναστήρι ,επισκέπτεται συχνά την περιοχή.

Σήμερα το πρωί χοροστάτησε στην πανηγυρική θεία λειτουργία που έγινε στο μοναστήρι ,με τις ευλογίες του μητροπολίτη Αργολίδας κκ. Ιακώβου.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος κήρυξε τον θείο λόγο και μίλησε για την ζωή και έργο της μεγαλομάρτυρος  Αγίας Μαρίνας . Να σημειωθεί πως καθόλη την διάρκεια του όρθρου και της θείας λειτουργίας είχαν τεθεί προς προσκύνηση  τεμάχιο ιερού λειψάνου της Αγίας Μαρίνας και άλλων Αγίων.

Μετά το πέρας της λειτουργίας παρατέθηκε κέρασμα από την μονή προς όλους τους καλεσμένους.  Το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται στη νότια πλευρά του Λόφου Λάρισας και είναι γυναικεία μονή από το 1972. 

δείτε περισσότερα »
Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στην Κάψια Τριπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/07/2012

Σε απόσταση δεκαπέντε χιλιομέτρων εκ της Τριπόλεως στην όμορφη διαδρομή προς Βυτίνα, βρίσκεται το χωριό Κάψια Τριπόλεως.  

Την Δευτέρα 16η Ιουλίου 2012 το απόγευμα τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία προς τιμή και μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρας Μαρίνας, παρουσία Ιερέων και πλήθους Ευσεβών Χριστιανών, συμμετεχόντων  στην Εορτή.

Ανάμεσα σε ένα πευκόφυτο περιβάλλον, δεσπόζει ο περικαλέστατος Ναός της  Αγίας  Μαρίνας, του οποίου Ναού την φροντίδα έχει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Αγίου Νικολάου Κάψια.

Τους Ιερούς ύμνους προς τιμή της Αγίας, απέδωσαν άριστα οι  Ιεροψάλτες με χοράρχην τον επί πολλές δεκαετίες Ιεροψάλτη  της Τριπόλεως και καταγόμενων εκ του χωρίου Κάψια κ. Σωτήριο  Πετρόπουλο.

Ανήμερα της Εορτής οι Εκκλησιαστικές Εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την τέλεση του   Όρθρου και την  Πανηγυρική Θεια Λειτουργιά. 

δείτε περισσότερα »
Έξι μητροπολίτες για τον Άγιο Νικόδημο στη Νάξο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/07/2012

Κορυφώθηκαν στη Νάξο, το Σάββατο, 14 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη, οι εορταστικές εκδηλώσεις "Νικοδήμεια 2012" με την Ακολουθία Εσπερινού και Παρακλήσεως του Αγίου και τη λιτάνευση της ιερής Εικόνας και των Τιμίων Λειψάνων στη Χώρα Νάξου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πλήθος κόσμου, συμμετείχε στη λιτάνευση της ιερής εικόνας, αφού, εκτός από τους κατοίκους της Νάξου, συμμετείχαν πολλοί επισκέπτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά και κάτοικοι γειτονικών νησιών. Παράλληλα, Μητροπολίτες και ιερός κλήρος από Μητροπόλεις της χώρας, βρέθηκαν και φέτος στη Νάξο για να πάρουν μέρος στις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν οι μητροπολίτες Δράμας, Παύλος,  Μυτιλήνης, Ιάκωβος, Ελασσώνος, Βασίλειος, Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας, Θηβών & Λεβαδείας, Γεώργιος και ο Μητροπολίτης Παροναξίας, Καλλίνικος.

  

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Γλυφάδας: «Οι ιερόσυλοι είχαν σκοτάδι στο νου τους και την καρδιά τους »
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/07/2012

Πρός τούς εὐσεβεῖς Χριστιανούς

τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ἑλληνικοῦ,

Βούλας, Βουλιαγμένης καί Βάρης

  Ἀγαπητοί μου ἀδελφοί, " Χαίρετε ἐν Κυρίῳ πάντοτε" !

  Ἡ μετάβαση ἑνός χριστιανοῦ  "ἐκ τοῦ θανάτου εἰς τήν ζωήν",  ἔχει ὡς φυσικό ἐπακόλουθο, τόν ἐνταφιασμό τοῦ σώματος, ὡς ἱεροῦ λειψάνου, σέ προκαθορισμένο τόπο, ὁ ὁποῖος κατά τήν χριστιανική Παράδοση καί Θεολογία, καλεῖται Κοιμητήριον. Σέ ἕνα ἀπό τά Κοιμητήρια τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας, παρατηρήθηκε τήν προηγούμενη ἑβδομάδα, ἕνα συμβάν πρωτοφανές, τό ὁποῖον μόνο λύπη καί ἐντροπή προξένησε, ὄχι μόνον εἰς τούς χριστιανούς, ἀλλά καί σέ κάθε ἐνσυνείδητον ἄνθρωπον.   

  Ὅπως μᾶς πληροφόρησε ὁ ἀξιότιμος Δήμαρχος Γλυφάδας  κ. Κόκκορης, μετά τά μεσάνυκτα τῆς Δευτέρας  2  Ἰουλίου, ἄγνωστοι εἰσῆλθαν στόν ἱερό χῶρο τοῦ νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας, καί ἐθρυμμάτισαν μετά μανίας τούς μαρμάρινους Σταυρούς καί τά ἐπιτάφια μάρμαρα, τῶν περισσοτέρων τάφων.

 Τήν ἑπόμενη τό ἀπόγευμα, ἔπειτα ἀπό τήν Συνεδρία τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου, ἐπισκέφθηκα τό Κοιμητήριο, ὅπου μέ πόνο ψυχῆς καί ἀποτροπιασμό, διεπίστωσα τήν ἔκταση τοῦ βανδαλισμοῦ καί τήν ἀχαλίνωτη παραφροσύνη τῆς καταστροφῆς, πού εἶχαν ἐπιδείξει οἱ ἀσεβεῖς καί ἱερόσυλοι δράστες.  Ἦρθαν στή μνήμη μου οἱ φοβερές ἡμέρες τοῦ 1955 στήν Κωνσταντινούπολη, ὅταν ἀλλό-θρησκοι κατέστρεψαν τά Κοιμητήρια τῶν Ὀρθοδόξων. Ἀλλά τότε, ὑπῆρχε ἴσως μιά λογική ἐξήγηση τοῦ φαινομένου, ἀφοῦ δράστες ὑπῆρξαν οἱ ἀπό αἰώνων ἀλλόφυλοι ἐχθροί τοῦ Γένους τῶν Ρωμηῶν καί διῶκτες τοῦ Χριστιανισμοῦ.

            Στήν προκειμένη περίπτωση τό γεγονός εἶναι πολύ χειρότερο, διότι ὁ βανδαλισμός, διεπράχθη ἀπό ὁμοδόξους καί ὄχι ἀπό ἀλλο-θρήσκους. Παρά τήν βαθύτατη θλίψη καί τήν ψυχική ὀδύνη, πού κατέλαβαν τήν ψυχή μου, ὡς Ἐπίσκοπος τῆς Τοπικῆς Ἐκκλησίας, θεωρῶ, ὅτι κατά τήν νύκτα τῆς καταστροφῆς, οἱ δράστες εἶχαν σκοτάδι στό νοῦ καί στήν καρδιά τους, καί οὐσιαστικά δέν γνώριζαν τί ἔπρατταν. Γιά τό λόγο αὐτό τούς συγχωρῶ μέσα ἀπό τήν καρδιά μου, προσεύχομαι νά καταλάβουν τί ἔπραξαν καί νά μετανοήσουν.  Γιά ὁποιαδήποτε ἀπολογία τους, τούς παραδίδω στήν κρίση τοῦ Θεοῦ. Ἐκεῖνος ξέρει τί θά κάνει.

            Παραλλήλως, ἐπειδή ζοῦμε σέ εὐνομούμενη κοινωνία, ὡς ὑπεύθυνος γιά τήν ὑπεράσπιση τῆς ἱερᾶς μνήμης τῶν κεκοιμημένων ἀδελφῶν μας, κινηθήκαμε ὡς Μητρόπολις, στήν ὁδό τῶν ἔνδικων μέσων, ὅπως προβλέπει ἡ Ἑλληνική Δικαιοσύνη, στίς διατάξεις,    τῆς περί προσβολῆς νεκροῦ, καθώς καί τίς ἄλλες σχετικές περί Ἱεροσυλίας καί βεβηλώσεως, νομολογίες. Ἐξάλλου, ἡ ἐπιδειχθεῖσα ἀσέβεια, ἡ ἐξύβρισις μνήμης νεκρῶν, ἡ φθορά ξένης ἰδιοκτησίας,  ἡ ἐπιχείρηση πού ἔγινε νυκτερινές ὧρες, σέ συνδυασμό μέ τήν ἀπουσία τῶν Ὀργάνων τῆς Τάξεως, ἀποδεικνύουν τήν πρόθεση τῶν δραστῶν νά τελέσουν τά ἀδικήματα αὐτά, καί ἐνέχουν δόλον.

            Κατακλείοντας, ἐπιθυμῶ νά ἐνημερώσω τήν ἀγάπη σας, ὅτι ἐνθέρμως παρεκαλέσαμεν, τίς ἁρμόδιες Ἀρχές, νά ἐπιτρέψουν στήν Ἱερά Μητρόπολή μας, νά κινηθεῖ ἄμεσα, γιά τήν πλήρη ἀποκατάσταση τῶν μνημείων, στήν πρό τῆς ἀνόσιας καταστροφῆς μορφή, ὥστε ὄχι μόνο νά εὐπρεπισθεῖ ὁ ἱερός Κοιμητηριακός χῶρος, ἀλλά καί νά ἀποκατασταθεῖ ὁ ἰδιαίτερος τόπος ἀναπαύσεως, ἑνός ἑκάστου κεκοιμημένου ἀδελφοῦ μας.

            Εὐχόμενος, ὁ βανδαλισμός τοῦτος, νά εἶναι τό τελευταῖο κρούσμα παρόμοιας ἀσέβειας πρός τό Θεό, πρός τούς κεκοιμη-μένους ἀδελφούς μας καί πρός τούς πενθοῦντες συγγενεῖς τους, προσεύχομαι γιά τήν "καλήν ἀπολογίαν" ὅλων μας, ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ.

                                                Μέ πατρικές εὐχές

                                                 ὁ Ἐπίσκοπός Σας

 

†  Ὁ  Γλυφάδας, Ἑλληνικοῦ, Βούλας, Βουλιαγμένης καί Βάρης Π Α Υ Λ Ο Σ   ὁ   Α΄ 

δείτε περισσότερα »
"Στέκι Εφήβων" ατον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Γκύζη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/07/2012

Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Ιερός Ναός Αγίου Στυλιανού Γκύζη

Ενοριακή Νεανική Εστία

 

 

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ενορία μας το Εβδομαδιαίο Δημιουργικό Πρόγραμμα "Στέκι Εφήβων", για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου (13 - 18 ετών). Το καλοκαιρινό "Στέκι Εφήβων" ξεκίνησε την Δευτέρα 25 Ιουνίου και τελείωσε το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012. Συμμετείχαν 28 παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Το Πρόγραμμα εν συντομία περιελάμβανε δημιουργική απασχόληση, αθλητικές δραστηριότητες, προβολή ταινίας και εκδρομές χωρίς όμως οικονομική επιβάρυνση για τα παιδιά. Οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και όλοι μαζί να συζητήσουμε θέματα που απασχολούν τους εφήβους. Θερμά ευχαριστούμε τους Κατηχητές - τριες του Ιερού Ναού, τις κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού Αγ. Στυλιανού Γκύζη για τα κεράσματα τους, όλους τους χορηγούς του Προγράμματος για την ευγενική προσφορά τους και τέλος όλους τους εφήβους που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα. Μικρό αφιέρωμα - ενθύμιο του Προγράμματος αποτελεί:

http://www.youtube.com/watch?v=5FwkRMqRX7w

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με όλους τους Εφήβους μετά το πέρας των θερινών διακοπών!

Καλοκαιρινό «Στέκι Εφήβων» 2012 όπως το ζήσαμε για μία εβδομάδα !!
Το αφιερώνουμε στους Εφήβους που συμμετείχαν…. αλλά και σ΄ αυτούς που θα έρθουν!!!
Καλή αντάμωση παιδιά!!
Καλό υπόλοιπο Καλοκαίρι!!  

δείτε περισσότερα »
Μεσογαίας Νικόλαος: «Καλός παπάς δεν είναι αυτός που κάνει μόνο φιλανθρωπίες και συσσίτια»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/07/2012

Γράφει ο Σπύρος Παπαγεωργίου

 

Στο Ιερό Προσκύνημα Αναστάσεως Χριστού Σπάτων, ο ΣεβασμιώτατοςΜητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος τέλεσε σήμερα την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου του Ναού π. Δημητρίου Μπακόπουλου, παρουσία του ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως και πλήθους πιστών.

 

Στη σύντομη προσφώνησή του πριν την Χειροτονία ο π. Δημήτριος, αναφέρθηκε στην εκπλήρωση της επιθυμίας του όταν από μικρό παιδί παρακολουθούσε μέσα στο ιερό, τον πατέρα του ιερέα να τελεί την Θεία Λειτουργία και ανυπομονούσε να αξιωθεί αυτής της στιγμής. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Νικόλαο για την εμπιστοσύνη και προστασία που τον περιέβαλε, και την σύζυγό του για το στήριγμα των επιλογών του αυτά τα χρόνια.

 

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, ευχήθηκε στον νέο πρεσβύτερο να  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673