Εκκλησία της Ελλάδος

Ο μητροπολίτης Μεξικού στον Κάρολο Παπούλια
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/07/2012

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μεξικού, Κεντρικής Αμερικής και Νήσων Καραϊβικής. κ. Αθηναγόρα, είχε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας.

Οι δυο ηγέτες συζήτησαν για το έργο του σεβασμιώτατου για την Ορθοδοξία, σε απομακρυσμένες χώρες, αλλά και για την ανέγερση ναού στην Κούβα.

Ο κ. Παπούλιας, εξύμνησε το έργο του κ. Αθηναγόρα, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα φυτώριο στις περιοχές αυτές με νέους ιερείς.

«Η Λατινική Αμερική, κύριε Πρόεδρε, είναι ένας χώρος πρόσφορος για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.  Διότι οι Λατινοαμερικάνοι μας αγαπούν.  Αγαπούν την κουλτούρα μας, τη γλώσσα μας, την παράδοσή μας, την ιστορία μας.  Μας θέλουν.  Απλούστατα, δυστυχώς, και σαν  

δείτε περισσότερα »
Αγιασμός για τα φοινικόδενδρα της Μονής Πετράκη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/07/2012

Ένα σκαθάρι, κυριολεκτικά δαιμονοκίνητο, έχει ενσκήψει τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας, εσχάτως δε έφθασε και στη Μονή μας. Πλήττει τα φοινικόδενδρα και τα διαλύει κυριολεκτικά. Έχει ονομασθεί "πληγή του Φαραώ". Ονομάζεται "κόκκινο ρυγχοφόρο σκαθάρι" ή Rhynchophorusferrugineus.Κατατρώγει το εσωτερικό των φοινίκων και, αφού καταστρέψει έναν, πετάει και εγκαθίσταται σε άλλον. Εμφανίσθηκαν στην Ελλάδα μετά το 2004, όταν, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, προκειμένου να στολισθούν δημόσιοι χώροι, έγινε αθρόα και ανεξέλεγκτη εισαγωγή "φθηνών" φοινίκων από την Αίγυπτο...
Την περασμένη Πέμπτη τελέσθηκε Αγιασμός και διαβάσθηκε η σχετική Ευχή για τον εξορκισμό και την απομάκρυνση των βλαβερών ζωϋφίων και ερπετών.(synodikimoni.blog.gr) 

δείτε περισσότερα »
Έκκληση μητροπολίτη Χίου για αίμα- Και ιερέας μεταξύ των θυμάτων του τραγικού τροχαίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/07/2012

Σοβαρότατο τροχαίο δυστύχημα με τρεις νεκρούς και 9 τραυματίες συνέβη λίγο μετά τις 8.30 το πρωί, όταν λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Καμπιά προς Χίο, ανεβαίνοντας προς Συκιάδα, εξετράπη της οδού, ανετράπηκε, ενώ αμέσως μετά εκδηλώθηκε φωτιά. Μεταξύ των τραυματιών και ο ιερέας του Βικίου πατέρας Αργύρης Μπακάλης. Ο μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος έκανε έκκληση σε όσους μπορούν να μεταβούν στο νοσοκομείο του νησιού και να προσφέρουν αίμα. 

δείτε περισσότερα »
Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου: Ιερά πανήγυρις Αγίου Νικοδήμου και Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/07/2012

Με λαμπρότητα τελέσθηκε και φέτος η ιερά μνήμη του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, του πολυγραφότερου αγίου της Εκκλησίας μας μετά την Άλωση. Πλήθος λαού, παρά τον καύσωνα, προσέτρεξε την παραμονή και ανήμερα για πνευματική αναψυχή στο όρος Πάϊκον του Δήμου Παιονίας Κιλκίς. Προσέτρεξε για να προσπέσει στον Θεό, να ξεδιψάσει από τα ζωογόνα νάματα διδασκαλίας του Αγίου Νικοδήμου και να λάβει χάρη από το χαριτόβρυτο τίμιο λείψανό του που φυλάσσεται στο φερώνυμο Ιερό Κοινόβιο, «στο σπίτι του», κατά τη δήλωση του ιδίου του Αγίου. Την Κυριακή 15/7, μετά τον Εσπερινό, τελέσθηκε και το κτιτορικό μνημόσυνο.
Ο άγιος Νικόδημος, όπως όλοι οι Άγιοι, έζησε στην αφάνεια, αλλά ο Θεός τον εδόξασε και τον ανέδειξε σε λαμπρότατο άστρο που φώτισε το Γένος μας τα σκοτεινά χρόνια του τουρκικού ζυγού. Εάν ο Πατροκοσμάς με το κήρυγμά του υπήρξε ο «πρακτικός» αφυπνιστής των ραγιάδων, ο άγιoς Νικόδημος ήταν ο «θεωρητικός», που με τη γραφίδα του και την συγγραφή πολυπληθών συγγραμμάτων στήριξε το υπόδουλο Γένος.
Ο άγιος Νικόδημος υπήρξε σφόδρα αντιπαπικός. Βδελυσσόταν την αίρεση του παπισμού όπως και κάθε τι που παραχαράσσει την άπαξ παραδεδομένη και αποκεκαλυμμένη Αλήθεια, που χωρίζει την ψυχή του Ορθοδόξου από τον Θεό και του προξενεί τον αιώνιο όλεθρο. Αποστρεφόταν τις καινοτομίες και τους νεωτερισμούς στην Εκκλησία και δίδασκε την επιστροφή των πιστών στην μυστική, νηπτική ζωή δια της νοεράς προσευχής, της συνεχούς θείας Μεταλήψεως, της άσκησης των εντολών του Χριστού. Και βεβαίως, όπως όλοι οι Άγιοι δεν διέφυγε τον ψόγο και την συκοφαντία, μάλιστα από τους «οικιακούς» αυτού. Απεκλήθη και αυτός υποτιμητικά «Κολλυβάς», επειδή επέμενε στην τήρηση των παραδόσεων της Εκκλησίας. Ιδία δε το συκοφαντικό προσωνύμιο «Κολλυβάς» απεδόθη σε όλους τους συμμετέχοντες στο πνευματικό αναγεννητικό κίνημα του 18ου–αρχών 19ου αιώνος, οι οποίοι δίδασκαν την επιστροφή στη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων.
Οι Κολλυβάδες (σήμερα πλέον ανακηρυγμένοι Άγιοι), στοιχούντες στην αρχαία παράδοση υποστήριζαν ότι δεν πρέπει να τελούνται μνημόσυνα την Κυριακή, διότι είναι ημέρα αφιερωμένη στην Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου, είναι ημέρα χαράς και ευφροσύνης. Μια τέτοια μέρα δεν πρέπει να μεταβάλλεται σε ημέρα πένθους. Τα κόλλυβα της Κυριακής ο Θεός δεν τα δέχεται, δίδασκαν. Με τη χάρη του Θεού, το Ιερό Κοινόβιό του ακολουθεί αφ ἱδρύσεώς του αυτήν την αρχαία παράδοση.
Την μνήμη του Αγίου τίμησαν τις ημέρες αυτές με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ.Χρήστος Γκουντενούδης, ο Δήμαρχος Παιονίας κ.Αθανάσιος Λαπόρδας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Αντώνιος Σαμαράς, ο Αντιδήμαρχος Παιονίας κ.Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς κ.Νικόλαος Μπαντουβάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παιονίας κ.Χρήστος Τσανασίδης, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «Φίλοι Ιερού Κοινοβίου Αγίου Νικοδήμου», εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων Παιονίας και πλήθος προσκυνητών.
Οι πολυπληθείς προσκυνητές δεν απήλαυσαν μόνον της πνευματικής «παραμυθίας», αλλά έγιναν κοινωνοί και της αβραμιαίας φιλοξενίας των Πατέρων και των Φίλων του Ιερού Κοινοβίου, οι οποίοι από καιρό ετοιμάζονταν πυρετωδώς για την ετήσια Πανήγυρη του γλυκυτάτου Αγίου τους.
Η διδασκαλία και η βιοτή του Αγίου Νικοδήμου ας γίνει για μας φάρος φωτεινός που φωτίζει και καθοδηγεί την ψυχή ώστε να πορεύεται ασφαλώς μέσα στα σκοτάδια και τη σύγχυση του σύγχρονου αποπροσανατολισμένου βίου και να επαναφέρει τη ζωή μας στα θεμέλια της Ορθοδόξου νηπτικής παραδόσεως.
Είθε να έχουμε τις πρεσβείες του.

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ  ΟΣΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ  18-19/7/2012 Στο γραφικό εκκλησάκι του βράχου τελέσθηκε την παραμονή 18/7 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ Ἀρτοκλασίας εις μνήμην της ανακομιδής των λειψάνων του οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ, του Αγίου της χαράς και της Αναστάσεως. Την επομένη, Τετάρτη 19/7, τελέσθηκε Όρθρος και θεία Λειτουργία. Επίσης εγκαινιάστηκε το πετρόκτιστο αγίασμα του οσίου Σεραφείμ με την τέλεση της Ακουλουθίας του Αγιασμού.
Καθ ὅλη τη διάρκεια των ιερών Ακολουθιών, οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο ιερού λειψάνου του αγίου Σεραφείμ, ακριβό δώρο του μακαριστού Πατριάρχη Μόσχας και πασών Ρωσιών Αλεξίου Β πρός το Ιερό Κοινόβιό μας.
Οι Πατέρες του Ιερού Κοινοβίου αλλά και ο πιστός λαός αγαπούν ιδιαίτερα τον άγιο Σεραφείμ, ο οποίος μας κατέλιπε συμπυκνωμένη τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας στην εξής πρόταση: «Ο πραγματικός σκοπός της χριστιανικής ζωής είναι η απόκτηση του Αγίου Πνεύματος». Αυτός ας είναι και ο δικός μας σκοπός, αυτή άλλωστε είναι και η μοναδική διέξοδος από τα ποικίλα προβλήματα που ταλανίζουν την Πατρίδα μας και την ανθρωπότητα ολόκληρη, ιδιαίτερα τούτους τους ταραγμένους καιρούς. 

  

δείτε περισσότερα »
Ο επίσκοπος Σαλώνων στην Αγία Σκέπη Παπάγου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/07/2012

Κείμενο & Φωτογραφίες: Σπύρος Παπαγεωργίου

 

Στον Ιερό Ναό Αγ. Σκέπης Παπάγου, τελέστηκε σήμερα Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου, ο οποίος διετέλεσε προϊστάμενος του ναού επί 10 και πλέον χρόνια.

 

Στο Θείο Κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος, αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της θεραπείας των δύο τυφλών από τον Κύριο Ιησού Χριστό. "Οι δύο άνθρωποι που προσήλθαν στον Χριστό και τον παρακάλεσαν να τους θεραπεύσει, είχαν σωματική τύφλωση. Όμως τον προσέγγισαν με τους πνευματικούς οφθαλμούς και του ζήτησαν να τους αποκαταστήσει την παθολογική αυτή κατάσταση. Τον αποκάλεσαν, χωρίς να τον έχουν δει ποτέ τους, "Υιό του Δαυίδ". Γνώριζαν, δηλαδή, ότι έχουν μπροστά τους τον απόγονο του Βασιλέως Δαυίδ και ότι είναι ο Μεσσίας που όλοι περίμεναν."

 

Ο κ. Αντώνιος επεσήμανε σε άλλο σημείο ότι "ο Κύριος εθεράπευσε τους δύο  

δείτε περισσότερα »
Οι μητροπολίτες Σύρου, Κορίνθου και Φθιώτιδος στην Τήνο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/07/2012

(εκ της Ι.Μ Φθιώτιδος)Την ιδιαιτέρα του πατρίδα, Ιερά νήσο Τήνο επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος το δεκαήμερο 9 με 19 Ιουλίου.

Κατά την διάρκεια της παραμονής στην Τήνο παρέστη συμπροσευχόμενος μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο την Τρίτη 10 Ιουλίου  στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, ο οποίος επισκέφτηκε το νησί με 700 προσκυνητές από την Μητρόπολη Κορίνθου.

Την Κυριακή 15 Ιουλίου ιερούργησε και ομίλησε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας. Στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν και πολλοί  προσκυνητές από την Αταλάντη.

Την Τρίτη 17 Ιουλίου δέχθηκε στο Ησυχαστήριο του, το οποίο βρίσκεταιστη θέση Άβδος της Τήνου και τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, προσκυνητές από την ενορία του Αχινού, τους οποίους συνόδευε ο εφημέριός τους π. Ιωάννης Μέρμιγκας.

Επίσης κατά την παραμονή του στην Τήνο επισκέφτηκε στο εργαστήριο του, τον ογδονταεπτάχρονο διεθνούς φήμης ζωγράφο κ. Νικόλαο Πουκαμισά. 

δείτε περισσότερα »
Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Καθαρών Ιθάκης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/07/2012

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ & ΙΘΑΚΗΣ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΘΑΡΩΝ ΙΘΑΚΗΣ


ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ
Ο ΗΓΟΥΜΕΝΕΥΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΑΘΑΡΩΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ π. ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΜΟΣΧΟΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26-07-2011 ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-07-2011 ΑΠΟ ΩΡΑ 21.00 ΕΩΣ ΩΡΑ 00.30
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ & ΙΘΑΚΗΣ
κκ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΣΕΙ, ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΩΣ ΑΝΩ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ
ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ
ΠΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΓΙΑΣΜΟ.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ 

δείτε περισσότερα »
Εόρτιες εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ι.Μ.Λαγκαδά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/07/2012

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στον ιστορικό Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού-Ασσήρου, οπού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό.

Την επομένη, εορτή του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την εις ουρανούς πυρφόρον ανάβασίν του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, όπου και ομίλησε επικαίρως αναφερόμενος στο Βίο του Αγίου, ενώ στη συνέχεια προέβη στη χειροθεσία ενός νέου αναγνώστου ο οποίος θα κοσμεί το αναλόγιο και το Ιερό Βήμα του ιστορικού Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού της περιοχής Προφήτη-Λαγκαδά. 

δείτε περισσότερα »
Η εορτή του Προφήτη Ηλία στο Κόρμπι Βάρης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/07/2012

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος, η εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτη, στην Ι.Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. στην οποία πανηγυρίζουν τόσο η Ενορία του Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης, όσο και το Ιερό Παρεκκλήσιο του Προφήτου Ηλία Άνω Γλυφάδας , της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου και Αγίου Παύλου.

Παραμονή της Εορτής τελέσθηκε στο Κόρμπι της Βάρης, ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, με τη συμμετοχή αρκετών Ιερέων. Τον Θείον Λόγον κήρυξε ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, Σταυροφόρος Οικονόμος π. Σπυρίδων Αρβανίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήλο και την βιωτή του Προφήτου Ηλία αλλά και την κατ επίγνωσιν ζήλο που πρέπει όλοι να έχουμε στη ζωή μας, εντός της Εκκλησίας.

Ανήμερα της Εορτής στον ίδιο Ιερό Ναό, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος. Τον Θείο Λόγο κατά το Κοινωνικό, κήρυξε ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Βάρης Αρχιμανδρίτης π. Μελέτιος Μπουντούρης, ο οποίος αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του προφητικού χαρίσματος, στις ιστορικές, κοινωνικές και ηθικές συνθήκες που έζησε ο Προφήτης, καθώς και στα πολλά θαύματα και αποφασιστήκες θεόπνευστες ενέργειες της επίγειας ζωής του.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, ευχαρίστησε τον π. Μελέτιο για τα όσα μας ανέπτυξε σε λίγα λεπτά από την ζωή του Προφήτου και κάλεσε όλους τους πιστούς να μιμηθούν τον ζήλο καθώς και την ουράνια πολιτεία του . Δεν παρέλειψε ο Μητροπολίτης να αναφερθεί και στο φλέγον θέμα της ανεγέρσεως και επεκτάσεως του Ναού της Ενορίας, το οποίο χρονίζει εδώ και πολλά χρόνια λόγω γραφειοκρατικών χρονοβόρων διαδικασιών και δυστυχώς μερικών αντιδρώντων κατοίκων της περιοχής οι οποίοι έχουν υποβάλλει ενστάσεις, με αποτέλεσμα να έχει παγώσει την διαδικασία. Κάλεσε ο Σεβασμιώτατος, όλους αυτούς τους αντιδρώντες σε μετάνοια και συστράτευση ώστε μαζί, να βάλουμε όλοι από ένα μικρό λιθαράκι, ώστε να αποκτήσει η Ενορία του Κόρμπι Βάρης το Ναό που θα καλύπτει τις λατρευτικές και μυστηριακές 

δείτε περισσότερα »
Η εορτή του προφήτη Ηλία στο Ροεινό Αρκαδίας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/07/2012

(π.Ιωάννης Σουρλίγγας) Το Ροεινό είναι ένα μικρό γραφικό χωριό, μεταξύ Δαβιάς και Πιάνας, σκαρφαλωμένο στις νότιες πλαγιές του Μαινάλου, σε υψόμετρο 1200 μ. Ξεχωρίζουν τα μεγάλα πετρόχτιστα σπίτια του χτισμένα τον 19ο αιώνα. Η περιοχή αποπνέει φυσική ομορφιά και γαλήνη. Το χωριό έχει άφθονα νερά, πολύ πράσινο και πανέμορφη θέα στο οροπέδιο της Δαβιάς (Μαινάλιο πεδίο) και στον ορεινό όγκο του Μαινάλου. Γύρω του απλώνεται πυκνό ελατόδασος που φθάνει μέχρι τα πρώτα σπίτια του χωριού. Η βουνοκορφή Αϊντίνη, η δεύτερη σε ύψος κορυφή του Μαινάλου, το καθιστά ιδεώδες ορμητήριο για ορειβασία και οδοιπορία.

Δυτικά του χωριού εκεί που αρχίζει η πυκνοί βλάστηση από πεύκα και τα μεγάλα όμορφα έλατα, στη θέση «Άσπρα Λιθάρια», οι παλαιότερες  γενιές των  κάτοικων του  Ροεινού, έχουν ανεγείρει  τον περίλαμπρο Ιερό Ναό του Προφ. Ηλιού του Θεσβίτου.  

Πρόκειται για έναν πανέμορφο Ιερό Ναό που κάθε χρόνο στην χάρη του, υποδέχεται τους ευσεβείς χριστιανούς  τόσο από το χωριό και την Τρίπολη, όσο από την Αργολίδα και την Μεσσηνία.

Την Πέμπτη 19ηΙουλίου ε.ε,  ο Εφημέριος της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου Ροεινού,  π. Γεώργιος Καραλής, το εσπέρας τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό παρουσία πλήθους πιστών και καλλικελάδων Ιεροψαλτών.

Ανήμερα της Εορτής, ημέρα Παρασκευή 20ηΙουλίου, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου, προσφέρθηκε Αρτοκλασία εκ του Πολιτιστικού Συλλόγου του Χωριού   « Ο ΠΑΝ »,  υπέρ υγείας πάντων των αδελφών Ροεινιωτών και ακολούθησε η Θεία Λειτουργία.

Τους ύμνους της Εορτής απέδωσαν άριστα οι Ιεροψάλτες Δαμιανός Τζαβάρας, Βασίλειος Ζάχος και  Αλέκος Καρούντζος, που σε συνδυασμό με την άριστη ακουστική του Ναού,   οι παρευρισκόμενοι και συμμετέχοντες στην Πανήγυρη  βίωσαν με ξεχωριστό τρόπο τα διαδραματιζόμενα γεγονότα της ευχαριστιακής αυτής συνάξεως.

Αμέσως μετά κατά το έθιμο, οι προσκυνητές επιστρέφοντας με τα πόδια  στο χωριό,  έκαναν στάση  για ανάπαυλα, στα πανέμορφα καταπράσινα πλατάνια και την βρύση με το πεντακάθαρο και γάργαρο νερό  στη θέση «Παλαβουτίτσα». Εκεί προσφέρθηκαν λογιών - λογιών γλυκίσματα προς όλους και αφού ξεδίψασαν από το ευλογημένο νερό συνέχισαν, φτάνοντας στην πλατεία του χωριού και στα πανέμορφα παραδοσιακά καφενεία του Ροεινού.

  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673