Εκκλησία της Ελλάδος

Ανακαινισμένη και ενισχυμένη Τράπεζα Τροφίμων
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/07/2012

(Εκ του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας) Κάνουμε γνωστό στους δικαιούχους αλλά και όλους τους Ενορίτες του Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας, ότι για το μήνα Αύγουστο η Τράπεζα Τροφίμων θα αναστείλει την λειτουργία της, γιατί πρόκειται να ανακαινιστεί και να ενισχυθεί.

 

Γι’ αυτό το λόγο καλούμε όλους τους μέχρι τώρα γνωστούς δικαιούχους και γενικότερα πιθανόν αναξιοπαθούντες ενορίτες μας που δεν έχουν καταγραφεί και βοηθηθεί ως ώρας, να προσέλθουν στον Ιερό Ναό το Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Ιουλίου μετά την Θεία Λειτουργία, για να λάβουν τρόφιμα σε αυξημένη ποσότητα για όλο τον μήνα Αύγουστο.

Ενημερώνουμε ότι τον Αύγουστο θα αδειάσουν εντελώς τα ράφια από τρόφιμα, θα λυθούν τα ράφια, θα καθαριστεί εντελώς η αίθουσα τροφίμων, θα σοβαντιστεί και θα  

δείτε περισσότερα »
«…εν παντί τόπω της Δεσποτείας Αυτού»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/07/2012

(Ι.Μ. Κερκύρας) Οι δύο γραφικοί λοφίσκοι που υψώνονται πέριξ του ιστορικού προαστείου Ποταμός Κερκύρας αντήχησαν "ψαλμοίς και ύμνοις και ωδαίς πνευματικές" κατά το εορταστικό διήμερο 26ης και 27ης Ιουλίου.

    Πλήθη πιστών εόρτασαν την μνήμη της Αγίας Ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου αλλά και του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος.

    Τα δύο μικρά παρεκκλήσια, αφιερωμένα στους δύο αυτούς Αγίους, που βρίσκονται αντικρυστά απ' τις αρχές του 16ου αιώνος στις κορυφές των δύο λόφων, ανακαινισμένα και ευπρεπισμένα από τον ιερό ζήλο των ευσεβών χριστιανών, υπήρξαν το επίκεντρο του διημέρου.

    Οι μικροί ανηφορικοί δρομίσκοι δε στάθηκαν εμπόδιο στους δεκάδες πιστούς που θέλησαν ν΄ασπασθούν τις ιερές εικόνες των Αγίων και να συμμετάσχουν στις κατανυκτικές Ιερές Ακολουθίες.

    Τα δάκρυα πλημμύρισαν τους οφθαλμούς τις ώρες της προσευχής. Ο κάθε ένας είχε και κάτι να καταθέσει ενώπιον των ιερών μορφών.

    Συγκινητική η συμμετοχή στο Ποτήριο της ζωής. Και μετά, η ώρα της επικοινωνίας με τους αδελφούς κάτω από τα καταπράσινα και πανύψηλα κυπαρίσσια.

    Άλλοι απομονωμένοι σε μία γωνιά θαύμαζαν την καταπληκτική θέα που απλωνόταν μπροστά τους καμαρώνοντας την πανέμορφη κερκυραϊκή φύση έχοντας συνοδεία τις φωνές των τζιτζικιών.

    'Ολοι και όλα υμνούσαν τον Δημιουργό ... "ευλογείτε τον Κύριον, πάντα τα έργα Αυτού,εν παντί τόπω της δεσποτείας Αυτού"!

 

  

δείτε περισσότερα »
Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στις Μυκήνες
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/07/2012

(φωτο Ευαγ. Μπουγιώτης) Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα του Ιαματικού στον φερώνυμο Ιερό Ναό στις Μυκήνες. Οι κάτοικοι της περιοχής ευλαβούνται και τιμούν ιδιαιτέρως τον Άγιο. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε  ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου  Καλλίνικος,ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. 

Κατόπιν ακολούθησε η περιφορά της ιεράς εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονα σε όλη την κωμόπολη. Το παρόν τους έδωσαν οι τοπικές αρχές του  νομού. 

δείτε περισσότερα »
Εγκαίνια Λαογραφικού Μουσείου της Ι.Μ.Λαγκαδά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/07/2012

Με τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, το οποίο και στεγάζεται σε ένα διώροφο παραδοσιακό σπίτι του 1900, παραπλεύρως της Μητροπόλεως, ολοκληρώθηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις προς τιμήν της Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλεως του Λαγκαδά, Αγίας Παρασκεύης.

Τα εγκαίνια τελέσθηκαν το απόγευμα της κυριονύμου ημέρας της εορτής της Αγίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη, παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας- Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου, του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη, του Διοικητού της 34ηςΜ/Κ  Ταξίαρχου Δήμου Κλειτσιώτη, εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας του Λαγκαδά. 

δείτε περισσότερα »
Η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος της «Παναγίας της Τριπολιτσάς»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/07/2012

Όπως είναι γνωστόν εις τον  Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, έχει αποθησαυρισθεί η Ιερά Εικών της Υπεραγίας Θεοτόκου, η  «Παναγία της Τριπολιτσάς».

Την Ιεράν ταύτην Εικόνα λιτανεύομε μετ' ευλαβείας την 1ην Αυγούστου εκάστου έτους πέριξ του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού και της κεντρικής πλατείας της πόλεώς μας, δια να τύχωμε οι πάντες της θερμής προστασίας της Μητρός του Θεού μας.

Η λιτάνευσις θα λάβει χώρα την 7ην εσπερινήν ώραν της Τετάρτης 1ης Αυγούστου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου   Μαντινείας και Κυνουρίας   κ.κ.  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε εις αυτήν την λατρευτικήν εκδήλωσιν του Ιερού Ναού μας, προς δόξαν και τιμήν της Παναγίας μας.

 

Εκ του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού

Αγ. Βασιλείου Τριπόλεως 

δείτε περισσότερα »
Η Αγία Παρασκευούλα στο Ναύπλιο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/07/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Παρασκευής  στον μικρό Ναό που είναι αφιερωμένος στην Αγία,  στην Παλαιά πόλη του Ναυπλίου.

Την Αγία Παρασκευούλα όπως χαρακτηριστικά λένε την Αγία ,μιας και το εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στην Αγία Παρασκευή είναι πολύ μικρό και χτισμένο μέσα σε σπήλαιο. Η χρονολογία που χτίσθηκε  χάνεται στα βάθη της Ιστορίας της πόλης ,πιθανόν να είναι από την εποχή της Ενετοκρατίας. Πάντως είναι πάρα πολύ αγαπητό στους Ναυπλιώτες που κάθε χρόνο έρχονται για να τιμήσουν την μνήμη της Αγίας Παρασκευής. Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο πατέρας Διονύσιος Ταμπάκης ιερέας της Παναγίας Ναυπλίου ,όπου και ανήκει το εκκλησάκι. Μετά το πέρας της

αρτοκλασίας  ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής   εικόνας της

Αγίας Παρασκευής στα γραφικά σοκάκια της παλαιάς Πόλης. 

δείτε περισσότερα »
Η Χαλκίδα εόρτασε την προστάτιδα και πολιούχο της
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/07/2012

Με αισθήματα χαράς και ιερού ενθουσιασμού πανηγύρισε η Πόλη της Χαλκίδος την προστάτιδα και πολιούχο Της, Οσιοπαρθενομάρτυρα Αγία Παρασκευή, στην ομώνυμη Παλαιοχριστιανική Βασιλική, στην περιοχή «Κάστρο» της Παλαιάς Πόλεως, την Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012.

Πλήθη πιστών συνέρρευσαν στον Ναό της Πολιούχου για να προσκυνήσουν το θαυματουργό και πανσεβάσμιο Ιερό Της Εικόνισμα και να λάβουν χάρη και δύναμη στον καθημερινό αγώνα της ζωής.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 25 Ιουλίου, στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Νικολάου, Θερμοπυλών κ. Ιωάννου και του οικείου Μητροπολίτου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

 

Την ώρα πού εψάλετο το Τροπάριο Απολυτίκιο της Αγίας ξεκίνησε η μεγαλειώδης Λιτανεία στις γεμάτες από κόσμο οδούς της Πόλεώς μας, η οποία σταμάτησε στο «στρογγυλό» της Παραλίας Χαλκίδος, για την καθιερωμένη Δέηση και ενώπιον πολυπληθούς παρουσίας Χαλκιδέων και προσκυνητών από άλλα μέρη της Πατρίδος μας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας καλωσόρισε τους προσκεκλημένους αγίους Αρχιερείς και τα πλήθη των προσκυνητών, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος προεξήρχε στην Λιτανεία και κήρυξε το θείο λόγο στους ευσεβείς προσκυνητές της Αγίας. Μετά την ομιλία του Σεβασμιωτάτου η Ιερά Πομπή κατευθύνθηκε από την Παραλία και κατέληξε στον Ναό της Πολιούχου.

Όλη τη νύκτα ο Ιερός Ναός παρέμεινε ανοικτός για τους διερχομένους προσκυνητές, αλλά και για εκείνους που τηρούν την παλαιά παράδοση και «ξενυχτούν» προς τιμήν της Αγίας, παραμένοντας προσευχόμενοι στον Ιερό Ναό, στον οποίον ετελέσθη κατά τη διάρκεια της νύκτας Ιερά Αγρυπνία, με αποκορύφωμα την Θεία Λειτουργία, η οποία τελείωσε νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 το πρωί, με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών, ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, με την συμμετοχή και των Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Νικολάου, Θερμοπυλών κ. Ιωάννου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου και του οικείου Ιεράρχου, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ, ενώ πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και τους συνοδούς των για την παρουσία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Πανήγυρις της Πολιούχου μας Αγίας Παρασκευής καλύφθηκε σε ζωντανή σύνδεση πανελληνίως από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ η άρτια διοργάνωση όλων των Εκδηλώσεων οφείλεται στην καλή συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Πολιούχου, με τις υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων, του φιλοχρίστου Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού, των Τοπικών Μέσων Ενημερώσεως, αλλά και των εκατοντάδων εθελοντών, οι οποίοι πρόθυμα συμβάλλουν, έκαστος κατά το μέτρο της δυνάμεώς του, για την επιτυχία της Πανηγύρεως της Πολιούχου μας Αγίας Παρασκευής.

 

Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος

  

δείτε περισσότερα »
Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Ι.Μ.Λαγκαδά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/07/2012

Με μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας τελέστηκε το πρωί της 26ης  Ιουλίου ε.έ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής-Λαγκαδά, Αρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη εορτή της Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλεως του Λαγκαδά, Αγίας Παρασκευής. Των Λατρευτικών Εκδηλώσων προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος ο οποίος και χοροστάτησε του Όρθρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Κεντρώας Αφρικής κ.κ. Νικηφόρος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ.κ. Δημήτριος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.  

δείτε περισσότερα »
Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στην Τρίπολη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/07/2012

Για μια ακόμη φορά οι ορθόδοξοι χριστιανοί, αξιωθήκαμε να εορτάσουμε την  Μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος  Παρασκευής.Η  τοπική μας Εκκλησία, με πρώτον τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΝ, τους Ιερείς και το φιλόχριστο πλήρωμα της Εκκλησίας, από το κέντρο του Μοριά, την Τριπολιτσά, αλλά και απ' άκρη σε άκρη της Επαρχίας μας, προσέτρεξαν στους εορτάζοντες Ιερούς Ναούς για να τιμήσουν την Αγία Παρασκευή.

Το Ίδρυμα Προστασίας Απόρων Τυφλών Τριπόλεως «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»  εόρτασε λαμπρά την Αγία την οποία έχει ως προστάτη.

Την παραμονή της Εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και  

δείτε περισσότερα »
Γλυφάδας Παύλος: «Να μην αφήσουμε την Τρόϊκα το ΔΝΤ και τους λοιπούς να αλλάξουν την πίστη μας»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/07/2012

Ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ.Παύλος που χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευνής Ελληνικού, αναφέρθηκε σε τρέχοντα θέματα της ευρύτερης περιοχής του Ελληνικού αλλά και της τρέχουσας, εθνικής, κοινωνικής και εκκλησιαστικής επικαιρότητας γενικότερα. Χρειάζεται παρά ποτέ επισήμανε ο Σεβασμιώτατος το αγωνιστικό φρόνημα της Αγίας Παρασκευής και πρέπει και εμείς να δώσουμε ομολογία πίστεως όπως και εκείνη, καθώς βλέπουμε την επίσημη πολιτεία να μας εμπαίζει συστηματικά για το θέμα πρασίνου του παλαιού αεροδρομίου. Συνεχώς βλέπουμε άλλα να λένε προεκλογικά άλλα να γίνονται μετά τις εκλογές, να ζητούν άδεια και στοιχεία για την Ενορία της Αγίας Τριάδος Ελληνικού που υπάρχει από τους Ποντίους που ήρθαν από την μικρασιατική καταστροφή πριν γίνει το αεροδρόμιο. «Δεν πρόκειται να απαντήσω στο έγγραφο…» είπε με νόημα ο Σεβασμιώτατος. Κάλεσε σε κοινό συντονισμό και αγώνα Δήμο και Εκκλησία, για να υπερασπιστούμε από κοινού τα δίκαια του κόσμου και των κατοίκων και όχι των επιχειρηματιών και των οικονομικών συμφερόντων όπου προσπαθούν να κάνουν μερικοί. Αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος για το θέμα του μαθήματος  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673