Εκκλησία της Ελλάδος

"Παναγία της Περπατούσης" στην Ι.Μ.Λαγκαδά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/09/2012

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη ευκαιρία της εορτής της Γεννέσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό ο οποίος τελέσθηκε στο Ιερό Προσκύνημα της «Παναγίας της Περπατούσης» Ηρακλείου- Λαγκαδά, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ο οποίος και μίλησε επικαίρως αναφερόμενος εκτενώς στο γεγονός της εορτής της Γεννήσεως της Θεοτόκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κατάμεστο από πλήθος πιστών Ιερό Προσκύνημα, οι οποίοι προσήλθαν να προσκυνήσουν την Θαυματουργό εικόνα της «Παναγίας της Περπατούσης» η οποία και φυλάσσεται στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Προσκυνήματος , παρέστησαν

 

δείτε περισσότερα »
Περιοδεία του μητροπολίτη Μαντινείας στη Βόρειο Ήπειρο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/09/2012

Τα χώματα της Βορείας Ηπείρου περιδιάβηκε ο μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος το Σάββατο 1η, την Κυριακή 2α και την Δευτέρα 3η Σεπτεμβρίου 2012.

Η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ στην γειτονική χώρα, κινήθηκε στα πλαίσια πνευματικών και κοινωνικών υποχρεώσεων του, μιας και ήταν προσκεκλημένος από αδελφούς χριστιανούς που ζουν εκεί, αλλά πρωτίστως έχοντας την άδεια και την ευλογία από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, όπως λειτουργήσει και ευλογήσει το Θεοφιλές πλήρωμα της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Το Σάββατο 1η Αυγούστου στον παλαιό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Τιράνων, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε

 

δείτε περισσότερα »
Ο Μητροπολίτης Πατρών στην Μονή Ταξιαρχών Πηλίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/09/2012

Το εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ εορτάστηκε, με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αγίου Γεωργίου Νηλείας στο Πήλιο. Προεξάρχων της Ιεράς Πανηγύρεως ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ανταποκριθείς στην πρόσκληση του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ιγνατίου.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχαν ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμ. Βαρθολομαίος Σαμαράς, πλήθος κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι άλλων Ιερών Μονών, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νικόλαος Φουρτούνας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέγα πλήθος προσκυνητών που κατέκλεισαν τους χώρους της Ιεράς Μονής.

 

Στο κήρυγμά του ο κ. Χρυσόστομος, παίρνοντας αφορμή από την πληθώρα των προσκυνητών,  αναφέρθηκε στην προσφορά της Εκκλησίας στον λαό του Θεού, που δεν περιορίζεται μόνο στην κάλυψη των υλικών αναγκών, αλλά επεκτείνεται, κυρίως, στην παροχή των πνευματικών εκείνων προϋποθέσεων, που καθιστούν τον άνθρωπο αυτάρκη και ευτυχισμένο. Επεσήμανε ότι οι πνευματικές αυτές παροχές της Εκκλησίας είναι η αγάπη, η ελπίδα, η δύναμη, η χαρά και κυρίως ο ίδιος ο Χριστός, που βιώνεται στην Μυστηριακή κοινωνία των προσώπων μέσα στην Εκκλησία. Σημείωσε πως, όταν ο άνθρωπος εγκολπώνεται αυτά τα πνευματικά αγαθά μπορεί ν’ αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και να υπερβεί τις δοκιμασίες της ζωής.

Εξέφρασε, επίσης, την χαρά του για την πρόοδο και ανάπτυξη της Μοναχικής ζωής στην Μητρόπολη Δημητριάδος και συνεχάρη την αδελφότητα της Μονής Ταξιαρχών που γίνεται πόλος έλξης και παρηγορίας χιλιάδων Χριστιανών.

 

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, τον οποίο πλαισίωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. 

 

 

 

  

δείτε περισσότερα »
Αυτός είναι ο...πακτωλός χρημάτων που λαμβάνουν οι αρχιερείς
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/09/2012

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επεδοκίμασε τα από 6.9.2012 Δελτία Τύπου της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, τα οποία αναφέρονται στον τρόπο και το ύψος της δημοσιοϋπαλληλικής μισθοδοσίας του Ιερού Κλήρου της Εκκλησίας της Ελλάδος ως και του ειδικού μισθολογίου των Αρχιερέων Αυτής, διαψευδόντων πανηγυρικώς τα περί αντιδράσεών των η της μη συμμετοχής αυτών εις τα ισχύοντα η μελετώμενα φορολογικά μέτρα, και τα περί μυθώδους ύψους των μισθών των. 

Ειδικότερα , η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

Σχετικά με το θέμα των αποδοχών του Ιερού Κλήρου, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, τα πραγματικά δεδομένα έχουν ως ακολούθως : 

δείτε περισσότερα »
Επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου «Το Αρκάδι» ο Βαρθολομαίος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/09/2012

Χαράς Ευαγγέλια στην πατρώα  γη ,το Ρέθυμνο Κρήτης. Συνηγέρθη  των πιστών το σύστημα , ο ιερός κλήρος , μονάζοντες και λαός , υποδεξάμενοι τον Υπατον  Αρχιερέα , αφικνούμενο μετά της τιμίας και ιερας συνοδείας Αυτού  και γεμάτοι από χαρά και με καρδιά πάλλουσα από αγάπη αποδώσαμε την οφειλόμενη τιμή στο Πατέρα της από Βυζαντίδος Πόλεως , ερχόμενο μεταφέροντας τα δώρα της από Θεού ευλογίας.

Εντός του Καθολικού της Πατριαρχικής & Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Αρκαδίου , την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος  των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής κος Γεώργιος Βλατάκης  υποδέχθηκε  την Α.Θ.Π. μαζί με πλήθος κόσμου  και  

δείτε περισσότερα »
Γενικό Ιερατικό Συνέδριο στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/09/2012

Το 10οΓενικό Ιερατικό Συνέδριο διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων την ερχόμενη Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012, με θέμα «Η οικογένεια στην εποχή της κρίσεως και η ποιμαντική μας διακονία».

Το Συνέδριο θα ξεκινήσει με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου, στο τέλος της οποίας θα τελεσθεί μνημόσυνο για του ιερείς, τους διακόνους και τους μοναχούς που διακόνησαν στην Ιερά Μητρόπολη. Κατόπιν, θα επακολουθήσουν οι εισηγήσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου με θέμα «Η οικογένεια στην εποχή της κρίσεως και η ποιμαντική μας διακονία», του Πρωτ. Αδαμάντιου Αυγουστίδη, Δρ. Θεολογίας-Ψυχίατρος, Αναπληρωτής Καθηγητής Θεολογηκής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Η ορθόδοξη θεολογία για την οικογένεια: ποιμαντικές προεκτάσεις και προοπτικές στο σήμερα», του Πρωτ. Γεωργίου Δορμπαράκη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα με θέμα  «Η ποιμαντική των εφήβων και των γονέων τους»,  του Αρχιμ. Σεραφείμ Λινοσπόρη, Υευθύνου Σχολής Γονέων Νοτίου Κερκύρας, Ιεροκήρυκα Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και Πρωτ. Ιωάννη Βλάσση, Υπευθύνου Γραφείου Γάμων Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας με θέμα «Η ποιμαντική αξιοποίηση του θεσμού της Σχολής Γονέων» και του Αρχιμ. Χερουβείμ Βελέτζα, Διευθυντού Προσωπικού Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιεροκύρηκας Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας με θέμα «Περί της αξιολογήσεως και των προαγωγών των Κληρικών». Κατόπιν, οι ιερείς θα συζητήσουν κατά Αρχιερατικές περιφέρειες, ενώ το απόγευμα θα εκδοθεί ψήφισμα με τα πορίσματα του Συνεδρίου.   

δείτε περισσότερα »
Η εν "κρίση" Ελλάδα δεν σταματά να φιλοξενεί
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/09/2012

Για μια ακόμη χρονιά η επιτροπή διορθοδόξου επικοινωνίας της Εκκλησιαστικής Κοινότητας Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως σε συνεργασία με το “Cultural Center Agia Marina” διοργάνωσε θερινή κατασκήνωση για Πολωνούς και Ουκρανούς Ορθοδόξους νέους. Συμμετείχαν νέοι από τις πολωνικές ορθόδοξες εκκλησιαστικές επαρχίες Warszawsko-Bielska, και Białostocko-Gdańska καθώς και για πρώτη φορά από την επισκοπή  Przemysko-Nowosądecka που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Πολωνίας.

 

Ακόμα συμμετείχαν και 10 μοναχές από την Μονή Προφήτου Ηλιού -Αγίου Νικολάου Gorodok της επισκοπής Rovensky –Ostorojsky, από την Ουκρανία.

  

δείτε περισσότερα »
Παναγία των Καθαρών, προστάτιδα της Ιθάκης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/09/2012

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΘΑΡΩΝ ΙΘΑΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
Φέρεται εις γνώσιν του ευσεβούς λαού της Ιθάκης ότι μετά πάσης λαμπρότητος και μεγαλοπρεπείας θα εορτασθή η Ιερά Μνήμη της Προστάτιδος της νήσου μας και Προστάτιδος των απανταχού της γης διαβιούντων Ιθακησίων , Παναγίας των Καθαρών,
κατά το κάτωθι Πρόγραμμα :


Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

19.30 Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεβ.Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεοφίλου.

22.30 Ιερά Παράκληση προς την Παναγία μας.

Σαββάτο 8 Σεπτεμβρίου 2012

07.00 'Ορθρος

08.30 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Κήρυγμα.

10.00 Λιτάνευση Ιεράς Εικόνος
18.30 Παράκληση στην Παναγία μας

Δια το Ηγουμενοσυμβούλιο
Αρχιμανδρίτης
Σεβαστιανός Μόσχος 

δείτε περισσότερα »
Ο Διδυμοτείχου σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/09/2012

Με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Σεβ Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Α ν θ ί μ ο υ, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός, μεταβάς εις Θεσσαλονίκην συλλειτούργησε μετά του εορτάζοντος επιχωρίου Μητροπολίτου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και ομίλησε καταλλήλως. Στο Αρχιερατικό συλλείτουργο στο οποίο προέστη ο τιμώμενος συμμετείχαν εκτός του Σεβ. Μητροπολίτου μας οι Σεβ. Μητροπολίτες πρώην Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Λαγκαδά κ. Ιωάννης και οι Θεοφ. Επίσκοποι Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων και Θερμών κ. Δημήτριος. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας στα πλαίσια της ομιλίας του εξήρε τη σπουδαιότητα του έργου και της διακονίας του  

δείτε περισσότερα »
Οι Συνοδικοί Σύνδεσμοι των Συνοδικών Επιτροπών
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/09/2012

Συνήλθε σήμερα Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012, στην πρώτη Συνεδρία της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 156ης Συνοδικής Περιόδου.

 Στην αρχή τελέσθηκε η ειδική Ιερά Ακολουθία επί τη ενάρξει των εργασιών της Ιεράς Συνόδου και στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  κ. Ιερώνυμος, καλωσόρισε τα νέα Μελη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ευχήθηκε ευόδωση των εργασιών της Συνόδου σε πνεύμα αγάπης και συνεργασίας και τόνισε ότι έχουν αλλάξει οι δομές της κοινωνίας, γι’ αυτό καλούμεθα, με πνεύμα ενότητος και χωρίς μεγαλοστομίες, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με έργα αγάπης, κοινωνικής αντίληψης και συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό ώστε να υπάρξει συστηματική και δραστική παρουσία της Εκκλησίας μέσα στην κοινωνία, προς δόξαν του Τριαδικού Θεού και ανακούφιση και προκοπή του πιστού Λαού.

 Μετά τον Μακαριώτατο Πρόεδρο, εκ μέρους των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Συνέδρων αντιφώνησε ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ι.Σ., Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πρόεδρο, δι’ όσα εποικοδομητικά είπε, εξέφρασε τον σεβασμό όλων και τόνισε ότι εν μέσω των ποικίλων δυσκολιών που απασχολούν τόσον την ελληνική κοινωνία, όσο και την Εκκλησία μας, θα εργασθούμε ενωμένοι με την Χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και τον φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος για να ενισχύει τις καρδιές και τα φρονήματά μας και να οδηγεί «εις πάσαν την αλήθειαν» τις σκέψεις και τις αποφάσεις μας.

 Μετά την επικύρωση των Πρακτικών της Εξουσιοδοτήσεως από της λήξεως της προηγουμένης Συνόδου έως σήμερα, συγκροτήθηκαν τα Συνοδικά Δικαστήρια σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 5383/1932 «Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας».

 

Στη συνέχεια διορίσθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Συνδεσμοι – Μέλη των Συνοδικών Επιτροπών κατά τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του Νόμου 590/1977, καθώς και τα Συνοδικά Μέλη στα Διοικητικά Συμβούλια Αποστολικής Διακονίας, Εφορευτικής Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Ιεράς Συνόδου και Υποεπιτροπής «Διπτύχων». Επίσης έγινε η συγκρότησις του Α.Υ.Σ.Ε. και των λοιπών Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

 Ειδικότερα, ως Συνοδικοί Σύνδεσμοι των Συνοδικών Επιτροπών, διορίσθηκαν :

- Στην Συνοδική Επιτροπή επί της Αρχιγραμματείας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος.

- Στην Συνοδική Επιτροπή Εκκλησιαστικής Τεχνης και Μουσικής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος.

- Στην Συνοδική Επιτροπή Θείας Λατρείας και Ποιμαντικού Έργου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

- Στην Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης.

- Στην Συνοδική Επιτροπή επί του Μοναχικού Βιου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας.

- Στην Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος.

- Στην Συνοδική Επιτροπή Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος.

- Στην Συνοδική Επιτροπή Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως Εφημεριακού Κλήρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

- Στην Συνοδική Επιτροπή Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

- Στην Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

- Στήν Συνοδική Επιτροπή Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος.

- Στην Συνοδική Επιτροπή επί των Οικονομικών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.

 Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ορίσθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673