Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού στον Λαγκαδά Ιωάννη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/09/2012

(εκ της Ι.Μ.Λαγκαδά)

Τον Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγον κ. ΓεώργιονΜπασιακούλην, υπεδέχθη εις το ΜητροπολιτικόνΜέγαρον, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνηςκ.κ. Ιωάννης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας καλωσόρισε τον Αντιστράτηγον κ. Γεώργιον Μπασιακούλην ευχαριστώντας τον για την παρουσία και την προσφορά του στην Ιερά Μητρόπολή μας, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν από κοινού θέματα πνευματικού, εθνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Ο Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Μπασιακούλης ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνηςκ.κ. Ιωάννη για την φιλοξενία επέδωσε στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας τιμητικό μετάλιον το οποίο εξεδόθη εξ αφορμής των 100 ετών από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1922 καθώς και συλλεκτικούς τόμους με την ιστορία των Βαλκανικών Πολέμων υπό την επιμέλειαν των εκδόσεων της Διευθύνσεως Ιστορίας του Στρατού.

Μετά το πέρας της συναντήσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ξενάγησε τον κ. Διοικητή στους χώρους της Ιεράς Μητροπόλεως ενώ του προσέφερε τιμητικώς σειρά από τις τελευταίες εκδόσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως. 

δείτε περισσότερα »
Σεραφείμ: Μεγαλύτερος τιμωρός για τον Τατσόπουλο είναι ο εαυτός του
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/09/2012

«Ὅσον ἀφορᾶ γιά τό ζήτημα τῆς πνευματικῆς τιμωρίας τοῦ κ. Τατσόπουλου γιά τήν προκλητική καί ἀσεβῆ πρότασή του πληροφορῶ καί τόν ἴδιο καί πάντας ὅτι μεγαλύτερος δήμιος καί τιμωρός γιά τόν κ. Τατσόπουλο ἀπό τόν ἑαυτό του δέν ὑπάρχει καί αὐτό βέβαια εἶναι ἀδύνατο νά μήν τό ἀντιλαμβάνεται σέ στιγμές νηνεμίας καί αὐτοσυγκέντρωσης καί ὁπωσδήποτε θά τό ἀντιληφθεῖ τήν «ὥρα μηδέν» πού ἀναπόδραστα ἔρχεται σέ κάθε ἄνθρωπο «ἵνα μή τό κακόν ἀθάνατον γένηται». Η ανωτέρα παράγραφος αποτελεί απόσπασμα από την απάντηση του μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέτρο Τατσόπουλο.

 

Το ανακοινωθέν του μητροπολίτη Περαιώς έχει ως ακολούθως: 

δείτε περισσότερα »
Αγρυπνία στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Ελευθερώτριας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/09/2012

Ενημερώνουμε τους ευλαβείς Προσκυνητές μας, ότι επί τη Εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου του Ευαγγελιστού (Τετάρτη 26– 9), στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Ελευθερώτριας, στην Πολιτεία,θα τελεστεί αγρυπνία την Τρίτη 25–9-2012, η οποία θα ξεκινήσει στις 7:30 μ.μ.

 

Εκ του Ιερού Προσκυνήματος

δείτε περισσότερα »
Θεμελίωση Κοιμητηριακού Ι.Ν. Παναγίας Μηχανιωτίσσης στην Αιδηψό
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/09/2012

Ι.Μ. Χαλκίδος-Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 ο Αγιασμός της θεμελίωσης του νέου Κοιμητηριακού Ιερού Ναού προς τιμήν της Παναγίας της Μηχανιωτίσσης στα Λουτρά Αιδηψού, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Ο Μητροπολίτης μας συνοδευόταν από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Ευσταθίου, ενώ στην ιερά Τελετή συμμετείχαν και πληθύς Ιερέων των δύο Αρχιερατικών Περιφερειών Ιστιαίας και Αιδηψίων της Βορείου Ευβοίας, καθώς και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, γηγενείς αλλά και λουόμενοι.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος κ.  

δείτε περισσότερα »
«ΕΝΟΡΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ...»-Πρόγραμμα 107 εκδηλώσεων στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/09/2012

MAΣ EINAI ΓNΩΣTO ότι η Ενορία προσφέρει την ευκαιρία της σύναξης για να λατρεύσουμε το Θεό και να καταθέσουμε τα αιτήματα και τις ευχαριστίες μας. Όμως η Ενορία δεν είναι μόνο κέντρο Λατρείας αλλά και μέσον οικοδομής του κάθε μέλους της. Κι αυτή η οικοδομή γίνεται κατορθωτή μέσα από πολλές διόδους. Γιατί ταυτόχρονα καλλιεργείται όχι μόνο η σχέση μας με το Θεό αλλά και η σχέση μας με το συνάνθρωπο και με τον εαυτό μας.


 

Η εποχή μας, εποχή πολλού θορύβου, καταφέρνει περισσότερο να απομονώνει τα πρόσωπα παρά να τα συνδέει. Ζούμε στον αιώνα της επικοινωνίας αλλά όχι της κοινωνίας! Κοινωνία που όλο και περισσότερο απουσιάζει από την καθημερινή μας ζωή.

Αυτή η παρέκκλιση, ως Ενορία, μας συγκινεί και μας ανησυχεί. Γιατί πρέπει ταυτόχρονα να μεριμνούμε και για την σύνδεση του ανθρώπου με το Θεό, αλλά και ισότιμα και για τη σχέση του ανθρώπου με το συνάνθρωπο.


 

Με αυτή την προοπτική ξεκινάμε στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς ένα πρόγραμμα με τίτλο «ΕΝΟΡΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»για να πάψει η μοναξιά να είναι ο πιο καλός μας ...σύντροφος.


 

Έτσι, τα μέλη της Eνορίας και όσοι επιθυμούν, καθημερινά θα βρίσκουν ένα ζεστό καταφύγιο στην αγκαλιά της ενοριακής οικογένειας.

Το ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ δεν αποκλείει κανέναν. Ολοι καλούμεθα και να προσφέρουμε αυτό που μπορούμε και να απολαύσουμε αυτό που στερούμεθα!


 

Κάθε μέρα λοιπόν, από την 1η Οκτωβρίου έως την 31η Δεκεμβρίου 2012, εκτός από τις Λατρευτικές μας συνάξεις, στην Ενορία Ευαγγελιστρίας Πειραιώς θα προσφέρονται ευκαιρίες πολυποίκιλες και καινοτόμες δράσεις με πλούσιο ορίζοντα ενδιαφερόντων.


 

H OPΓANΩTIKH EΠITPOΠH


 


 

90 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή στο «Ενορία εν δράσει...»

 

Σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένες στα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή έχουν προγραμματισθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.
Συγκεκριμένα:

Πέμπτη 4 Oκτωβρίου 2012 - 8.00 μ.μ.

Προβολή της ταινίας «O ΔΙΩΓΜΟΣ» (διάρκεια 90΄)

 

Παρασκευή 5 Oκτωβρίου 2012 - 7.30 μ.μ. 

Mνήμες από τη Σμύρνη μέσα από διηγήσεις Kείμενα διαβάζουν η κ. Mαρία Xαρατζοπούλου και ο κ. Γιώργος Mπάρλας.

Συνοδεύει στο κανονάκι ο κ. Στέφανος Δορμπαράκης

 

Σάββατο 6 Oκτωβρίου 2012 - 7.30 μ.μ. «H Mικρασιατική Kαταστροφή» (διάρκεια 90΄)

Aπό την τηλεοπτική εκμπομπήτου Xρήστου Bασιλόπουλου, «H μηχανή του χρόνου».

 

Kυριακή 7 Oκτωβρίου 2012 - 7.30 μ.μ.
«Σμύρνη: H πρωτοπολιτεία της Aνατολής» Mνήμες από τη Σμύρνη μέσα από σπάνια καρτ-ποστάλ.

Kεντρικός ομιλητήςο κ. Λουκάς Xριστοδούλου, Συλλογέας του υλικού.

Oργάνωση: Σύνδεσμος Eπιστημόνων Πειραιώς.

 

Δευτέρα 8 Oκτωβρίου 2012 - 7.30 μ.μ. 
Προβολή του ντοκυμαντέρ

«O μεγάλος ξεριζωμός» (διάρκεια 60΄)

 

Tρίτη 9 Oκτωβρίου 2012 - 7.30 μ.μ. 
H «Mουσική Συντροφιά» και οι εκδόσεις «EN ΠΛΩ» παρουσιάζουν ένα οδοιπορικό αφιερωμένο στο μαρτύριο

και τη μαρτυρία της Mικρασιάτισσας μάνας.

«Tο ξαναζωντάνεμα της πικραμένης μνήμης».

Kεντρική ομιλήτρια η Kαθηγήτρια Παν/μίου κ. Zωή Γκενάκου. 

Θα γίνει παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού από τη Mικρασιατική Kαταστροφή.

Συμμετέχει η χορωδία «EΠAΛΞEIΣ» με Mικρασιάτικα τραγούδια.

 

Σάββατο 13 Oκτωβρίου 2012 - 7.30 μ.μ. 
Στους μουσικούς δρόμους της Mικράς Aσίας Oμάδα νέων θα παρουσιάσει Mικρασιάτικους

σκοπούς και τραγούδια.

H χορευτική ομάδα «Σταυραετός» θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς από τη Mικρασία και την Kαππαδοκία.

Xοροδιδάσκαλος ο κ. Kώστας Tσαπρούνης.

 

Από την Κυριακή 7 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου θα λειτουργεί σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ, ΒΙΒΛΙΩΝ και ΛΕΥΚΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ.

 

Πληροφιρίες - Διευκρινίσεις: Τηλ.: 210 4125619

  

δείτε περισσότερα »
Ύστατο χαίρε στον μακαριστό Μητροπολίτη Νικόδημο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/09/2012

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Αρναίας Χαλκιδικής, η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Ιερισσού κυρού Νικοδήμου.

Εκατοντάδες πιστοί, από κάθε γωνιά της μητροπολιτικής επαρχίας του μακαριστού, βρέθηκαν στην Αρναία και αποχαιρέτησαν τον ιεράρχη τους. 

δείτε περισσότερα »
Ανανέωση στον ιστοχώρο της Εκκλησίας της Ελλάδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/09/2012

Ο επίσημος ιστοχώρος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ανανεώνεται και προσαρμόζεται  στις απαιτήσεις της νέας ψηφιακής εποχής.

 

Ο κλάδος διαδικτύου, όπως αναφέρει ο διευθυντής του κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, «παρέχει την νέα ενότητα της “Επικαιρότητας”, στην οποία καταγράφονται γεγονότα των ορθοδόξων Εκκλησιών, των εκκλησιαστικών κοινοτήτων, πολιτιστικά δρώμενα αναφορικά με μείζονος σημασίας εκδηλώσεις (τέχνες, στοχασμός, παράδοση). Ακόμη, κατόπιν απόφασης της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (11η συνεδρίαση Ε.Δ. ΕΜΥΕΕ, 8/12/2009) ψηφιοποιήθηκε και εντός ολίγων ημερών θα αναρτηθεί στο σύνολό του, το περιοδικό «Θεολογία» από το 1923 έως σήμερα». 

δείτε περισσότερα »
Ο Πατριάρχης Μόσχας στον Αυτοκράτορα Ιαπωνίας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/09/2012

Με τον Αυτοκράτορα Ιαπωνίας Ακιχίτο πραγματοποίησε συνάντηση στο Αυτοκρατορικό Μέγαρο Τόκιο στις 18 Σεπτεμβρίου 2012 ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορες πτυχές των Ρωσο-Ιαπωνιών σχέσεων και ειδικότερα στον τομέα πνευματικών και πολιτιστικών επαφών μεταξύ των λαών των δυο χωρών. 

δείτε περισσότερα »
"Θανάσιμο αμάρτημα η αυτοκτονία"
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/09/2012

(Εκ της Ι.Μ.) "Σύμφωνα μέ τόν ἅγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως τρεῖς εἶναι οἱ κατηγορίες τῶν ἀπεγνωσμένων πού αὐτοκτονοῦν: α) οἱ ἄθεοι, β) οἱ ὀλιγόπιστοι καί γ) οἱ συναισθηματικά ἀσταθεῖς καί ἀδύναμοι.  Αὐτούς κατεξοχήν τούς ἀνθρώπους ὁ ἀρχέκακος διάβολος πολεμᾶ μέ τό ἰσχυρότερο ὅπλο του, τήν ἀπελπισία. Τούς ψιθυρίζει στό αὐτί σέ καιρό θλίψεως, ὅπως στίς μέρες μας, ὅτι ὅλα τελείωσαν καί δέν ὑπάρχει λύση γιά τό πρόβλημά τους. Ἔτσι, τούς ὁδηγεῖ στήν ἀφαίρεση τῆς ἴδιας τους τῆς ζωῆς. "

Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων σε μήνυμά του ο μητροπολίτης Μονεμβασίας κ. Ευστάθιος και συνεχίζει:"Καί ἄν ὅλα πηγαίνουν ἀνάποδα, ἄς μή δειλιάζουμε, γιατί ἔχουμε ψυχή ἀθάνατη. Καί ἄν ὅλα χαθοῦν, κάτι πού εἶναι βέβαιο, διότι τά πάντα, εὐχάριστα καί δυσάρεστα ἔχουν ἡμερομηνία λήξης, ἄς  μήν ἀπελπιζόμαστε καί ἄς φυλάξουμε τήν ψυχή μας σάν κόρη ὀφθαλμοῦ.  "

Το μήνυμα του μητροπολίτη κ. Ευσταθίου έχει ως ακολούθως:

δείτε περισσότερα »
Η επιστολή των ιερέων που στηρίζουν τον μητροπολίτη Κίτρους
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/09/2012

(Πηγή:pierikoiantilaloi.gr) Την αντίδρασή του στα σενάρια που ακούγονται τον τελευταίο καιρό περί "παύσης" του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Αγαθονίκου λόγω της κατάστασης της υγείας του, εκφράζει με επιστολή του προς την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους - Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αναλυτικά το κείμενο της ανοικτής επιστολής έχει ως εξής:

Σχετικά με μία ανώνυμη επιστολή που λάβατε από "ιερείς Κατερίνης" με ημερομηνία 25 Αυγούστου 2012, επιθυμούμε να Σας καταθέσουμε επωνύμως την αντίθεσή μας. 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673