Εκκλησία της Ελλάδος

H εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Ναύπλιο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/09/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ.Μπουγιώτης) Σήμερα Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου,η Εκκλησία μας εορτάζει την μετάσταση του Αγίου  Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου.

Στο δημοτικό διαμέρισμα του  Αργολικού 5χλμ από την πόλη του Ναυπλίου  πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός  Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου .

Την παραμονή της εορτής ,ημέρα Τρίτη τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας , από τον πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Γεώργιο Μυτροσίλη  και με την παρουσία κι άλλων ιερέων.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας πέριξ του ναού.

  

δείτε περισσότερα »
Η Παναγία των Μυρτιδίων στην Αίγινα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/09/2012

(εκ της Ι.Μ.Ύδρας )Με ιερή κατάνυξη και με την παρουσία πολλών κληρικών και πιστών Χριστιανών εορτάσθηκε η Παναγία των Μυρτιδίων, στο ιστορικό παρεκκλήσιο της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στο κέντρο της πόλεως Αιγίνης, όπου και φυλάσσεται η περίπυστος παλαιά θαυματουργός ιερά εικόνα της Θεοτόκου.

Το παρεκκλήσιο αυτό αποτελεί ιερό προσκύνημα της Αρχιερατικής επιτροπείας Αιγίνης, διοικείται από επταμελή επιτροπή και τα έσοδα του διατίθενται στο κατηχητικό και νεανικό έργο της νήσου. Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ.Εφραίμ.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του «κάλεσε τους πιστούς να τιμούν το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και ερμηνεύοντας δύο  

δείτε περισσότερα »
Παρέμβαση για υποσιτιζόμενους μαθητές
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/09/2012

Εκ της Ι.Μ.Χαλκίδος-Επιστολή προς τις Διευθύνσεις όλων των Σχολείων (Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων) της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, την οποία κοινοποίησε και προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Ευβοίας και Μαγνησίας, απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, θέτοντας εαυτόν και την Ιερά Μητρόπολη ευρύτερα στην διάθεση των εκπαιδευτικών Λειτουργών για την αντιμετώπιση μαθητών υποσιτιζομένων.

 
 

δείτε περισσότερα »
Ιερά Πανήγυρις στον Ι.Ν.Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Σεπολίων
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/09/2012

Ιερά Πανήγυρις θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στα Νέα Σεπόλια στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου. Επίσης σύμφωνα με το πρόγραμμα στον Ιερό Ναό θα τελεστεί και Αγρυπνία την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου από τις 22.00 έως 00.30.

δείτε περισσότερα »
Μήνυμα από έναν αγανακτισμένο κάτοικο της Ιερισσού
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/09/2012

“Επειδή πιθανολογώ ότι οι Μητροπολίτες(όχι φυσικά όλοι) έχουν μια εσφαλμένη άποψη σχετικά με το ρόλο της Εκκλησίας στις μέρες μας, θα πρέπει να επισημάνουμε μερικά πράγματα.

Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να προωθούνται άνθρωποι οι οποίοι προσφέρουν έργο σε κάθε τομέα που αφορά την Εκκλησία μας. Να αναδεικνύονται ακόμη κι αν η ταπεινότητά τους δεν το επιδιώκει. Δυστυχώς, με όσα ακούμε και βλέπουμε αυτά που προαναφέρω δεν συμβαίνουν, αντιθέτως κόβονται τα πόδια και το στόμα σε όσους προσφέρουν θεάρεστο έργο, ενεργοποιούν το λαό και κυρίως τους ΝΕΟΥΣ που σήμερα ζουν σε δύσκολες συνθήκες πειρασμών. 

Η καθημερινότητα μας διδάσκει ότι για να επιβιώσουμε πρέπει να γαλουχηθούμε με αξίες, με πίστη, με υπομονή, με αγάπη και ελπίδα που βρίσκουμε πλέον μόνο κοντά στο Χριστό. Όλα τα παραπάνω τα προσφέρουν σε όλους εμάς ελάχιστοι άνθρωποι δυστυχώς, μα το χειρότερο από όλα είναι ότι αυτούς τους ανθρώπους εσείς στερείτε από εμάς. 

Τα τελευταία χρόνια, εκατομμύρια ανθρώπων έχουν  απογοητευτεί με την διαφθορά και όχι μόνο των πολιτικών. Γνωρίζοντας το παρασκήνιο που υπάρχει πριν από τις Αρχιερατικές εκλογές, μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι κάποιοι μητροπολίτες δεν διαφέρετε από τους πολιτικούς και την διεφθαρμένη προσωπικότητά τους. Γιατί απορρίπτετε ανθρώπους που έχουν κάνει έργο, αδιαφορείτε για την γνώμη του λαού; Θέλετε να επιτρέψετε αυτήν την κατάντια να συνεχίζεται; Από ποιον περιμένετε να σας σεβαστεί όταν εσείς οι ίδιοι δεν σέβεστε τον ίδιο τον Θεό; Πιστεύετε ότι οι νέοι άνθρωποι θα έρθουν ποτέ κοντά στο Χριστό βλέποντας τι παίζετε παρασκηνιακά στην εξουσία της Εκκλησίας;

Το 2001 κάτι είχε πει ο νυν Αρχιεπίσκοπος...κάτι το οποίο μάλλον έσβησε από την μνήμη του όταν ανέβηκε στο θρόνο. Ευελπιστώ να το θυμηθεί πριν να είναι αργά. Εμείς θέλουμε ζωντανή Εκκλησία, καμιά σχέση με αυτήν που βλέπουμε να θέλετε να προβάλλετε”.

  

δείτε περισσότερα »
Εγκόλπιο Ημερολόγιο του 2013 της Μητροπόλεως Χαλκίδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/09/2012

Εξεδόθη ήδη και κυκλοφορεί το Εγκόλπιο Ημερολόγιο του έτους 2013 της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, από τις εκδόσεις του Επικοινωνιακού-Μορφωτικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΡΙΠΟΥ», το οποίο είναι αφιερωμένο στον σπουδαίο Ιεράρχη, μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό ΓΡΗΓΟΡΙΟ (Πλειαθό), με αφορμή την συμπλήρωση 90 ετών από την ενθρόνισή του στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος  (1923-2013).
            Την επιμέλεια του Ημερολογίου είχε, κατόπιν της ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυξ.
            Οι σελίδες του Ημερολογίου θ’ αποτελέσουν για τους αναγνώστες ευκαιρία γνωριμίας με την προσωπικότητα του Μακριστού Μητροπολίτου Γρηγορίου, ο οποίος εποίμανε την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος επί ήμισυ περίπου του αιώνος (1922-1968).
            Επιπλέον, δίδονται στον αναγνώστη και οι απαραίτητες πληροφορίες για την ποιμαντική διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως, μέσα από τις ενοριακές κοινότητες, τα εκκλησιαστικά ιδρύματα κ.λπ., όπως και ο απολογισμός του φιλανθρωπικού έργου της Τοπικής μας Εκκλησίας.
            Το Ημερολόγιο δύνανται να προμηθευθούν, όσοι επιθυμούν, από όλες τις Ενορίες και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως και από το Βιβλιοπωλείο μας «ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΩΝ» (Αβάντων 32 – Χαλκίδα, τηλ. και fax22210.79217).
            Τα έσοδα από την πώληση του Ημερολογίου, θα διατεθούν για τα ποιμαντικά και φιλανθρωπικά έργα της Ιεράς Μητροπόλεως.
 
Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος 

δείτε περισσότερα »
Το 5ο Διεθνές Συνέδριο Ορθοδόξων Ψυχοθεραπευτών στο Βόλο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/09/2012

Το 5ο Διεθνές Συνέδριο Ορθοδόξων Ψυχοθεραπευτών, με θέμα «Ψυχοθεραπεία και Ποιμαντική: Αποκαλύψεις της Ύπαρξης», θα φιλοξενήσει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, από 27 – 30/9. Στη διάρκεια του Συνεδρίου, εξαιρετικοί Εισηγητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα εισηγηθούν πολύ σημαντικά θέματα, που μπορούν να προσφέρουν πολύτιμα εφόδια και γνώσεις για την ποιμαντική διακονία.

Σύμφωνα με την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου 

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Πειραιώς: Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι μπορούν να θέσουν την Εκκλησία υπό διωγμό
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/09/2012

(Ι.Ν.Σοφίας Πειραιώς) Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφειμ, τελέστηκε και εφέτος η πανήγυρις της Ενορίας μας, με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης.

 

Την Κυριακή (16/09) τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός και αρτοκλασία, ενώ στη συνέχεια το Θεό Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να έχει ως παράδειγμα τη ζωή των Αγίων.

 

Στις 9:00 το βράδυ πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Ιεράς Εικόνος την οποία υποβάσταζε άγημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πλαισίωσαν η μουσική μπάντα του Λιμενικού Σώματος, η μπάντα του Δήμου Πειραιώς, το τμήμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αντιπροσωπείες από το σύνολο των σχολείων της ενορίας μας καθώς επίσης και παιδιά των Κατηχητικών μας σχολείων με παραδοσιακές στολές συνοδευόμενα από τα στελέχη και τους γονείς τους.

 

            Την Περιφορά της Εικόνος ακολούθησαν – μεταξύ άλλων – ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, οι Βουλευτές Κώστας Κατσαφάδος, Παναγιώτης Μελάς, Ιωάννης Τραγάκης και Αναστάσιος Νεράτζης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλειος Μιχαλολιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στέφανος Χρήστου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πειραιώς, Δημοτικοί, Νομαρχιακοί και Διαμερισματικοί Σύμβουλοι, πολιτευτές και εκπρόσωποι τοπικών σωματείων και φορέων.

         

            Το πρωί της Δευτέρας (17/09) τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφειμ, ο οποίος κατά την διάρκεια του κηρύγματός του αναφέρθηκε στο βίο των Αγίων, επισημαίνοντας πως παρόλα τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι Αγίες Πίστις, Ελπίς και Αγάπη, έμειναν πνευματικά ακέραιες.

 

Κάνοντας λόγο για τον Αυτοκράτορα Αδριανό που οδήγησε τις τρεις κόρες της Αγίας Σοφίας στο μαρτύριο, υπογράμμισε πως κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι μπορούν να θέσουν την Εκκλησία κάτω από τις πλάκες του διωγμού.

 

Ο Σεβασμιώτατος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ότι οι Αγίες Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη, παρόλο το νεαρό της ηλικίας τους, δεν δίστασαν να μαρτυρήσουν  για την πίστη τους και μπροστά στην αθεΐα, από άνθρωποι μετεβλήθησαν σε θηρία, δίνοντας δυνατό χτύπημα στο κατεστημένο της εποχής. 

 

 

  

δείτε περισσότερα »
Χειροτονία άμισθου κληρικού στην Ι.Μ.Λαγκαδά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/09/2012

(Ι.Μ. Λαγκαδά) Τη χειροτονία ενός νέου άμισθου κληρικού, του π. Ματθαίου Στεφανίδη έγγαμου με δύο παιδιά, ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου ε.έ., εορτή της Συλλήψεως  του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου-Λητής.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονούμενο  αλλά και προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ωμίλησε επικαίρως ερμηνεύοντας το νόημα της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής και τα γεγονότα που συμβαίνουν στην παραλία της Τιβεριάδος, γεγονότα που προσκρούουν στην ανθρώπινη λογική αλλά  

δείτε περισσότερα »
Τριπολιτσά:191η ιστορική επέτειος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/09/2012

(π.Ιωάννης Σουρλίγγας) Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε την  Κυριακή  23η Σεπτεμβρίου 2012 η ιστορική Τριπολιτσά  την 191ηνΕπέτειο της Αλώσεως και της  απελευθέρωσής της.

Σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος και ο Ευσεβής  λαός της Τριπόλεως, παρουσία των Αρχόντων του Νομού και της Περιφερείας,  εκπροσώπου  της Κυβερνήσεως,  της  Ελληνικής Αστυνομίας, του Στρατού, τίμησαν  τους Ηρωικούς προγόνους τους, που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της Τριπολιτσάς και κατ' επέκταση ολόκληρου του γένους.

Οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς άρχισαν το πρωί  της Παρασκευής 21ης Σεπτεμβρίου,  με το Τρισάγιο το οποίο εψάλη   στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών του  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673