Εκκλησία της Ελλάδος

Τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Ευαγγελιστού Λουκά στην Ξάνθη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/10/2012

(Ι.Μ.Ξάνθης) Γνωστοποιεῖται εἰς τοὺς Χριστιανοὺς τῆς πόλεως καὶ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ξάνθης καὶ Περιθεωρίου ὅτι, τὸ Σάββατον 13 Ὀκτωβρίου ἐ.ἔ. καὶ ὥρα 19:00, θὰ πραγματοποιηθῇ εἰς τὰ προπύλαια τοῦ Ἱεροῦ Καθεδρικοῦ Ναοῦ τῆς Τοῦ Θεοῦ Σοφίας ἡ ὑποδοχὴ τεμαχίου τοῦ Ἱεροῦ Λειψάνου τοῦ Ἁγίου Εὐαγγελιστοῦ Λουκᾶ, ὁ ὁποῖος ὡς ἀπεσταλμένος τοῦ Ἀποστόλου τῶν Ἐθνῶν Ἁγίου Παύλου ἐκόμισε τὸ Εὐαγγελικὸν Μήνυμα καὶ ἐκήρυξε τὸν Χριστιανισμὸν εἰς τὴν Θράκην καὶ εἰδικώτερον εἰς τὴν πόλιν μας τὴν Ξάνθην.

Ἐν συνεχείᾳ θὰ τελεσθῇ Μέγας Ἀρχιερατικὸς Ἑσπερινός, χοροστατούντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρῶν καί Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου καί συγχοροστατοῦντων τῶν Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτῶν 

δείτε περισσότερα »
Εμπρός να κινήσουμε όλοι …
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/10/2012

Μέσα σε ένα περιβάλλον που όλα διαλύονται, με πολέμους και ακοές πολέμων, με αυτοκτονίες υπουργών και παπάδων, με πείνα που ακούαμε και τώρα νιώθουμε, με ανεργία σε υψηλά ποσοστά, ξεκίνησε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, η ποιμαντική χρονιά και στην ενορία Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, με την ανακοίνωση του προγράμματος λατρευτικής ζωής και εκδηλώσεων και τον αγιασμό για τις κατηχητικές συντροφιές.

 

Ανακοινώθηκαν επ΄ Εκκλησίας και εντύπως τα κάτωθι:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Εσπερινός, καθημερινά στις 6:00 το απόγευμα.

Όρθρος, καθημερινά 7:30 τὸ πρωί.

Παράκληση Αγίας Μαρίνης, κάθε Τετάρτη στις 6:00 το απόγευμα.

Παράκληση Αγίου Νεκταρίου, κάθε Παρασκευή στις 6:00 το απόγευμα.

Απόδειπνο και Χαιρετισμοί της Παναγίας κάθε Τετάρτη στις 8:00 το βράδυ.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ με όρθρο από τις 7:30 το πρωί κάθε Σάββατο και τις εορτές.

2 ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

Α΄ Θεία Λειτουργία 6:30–9:30π.μ. Ναός Αγίας Μαρίνης.

Β΄ Θεία Λειτουργία 9:45–11:00π.μ Παρεκκλήσι Αγίου Νεκταρίου.

 

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΕΣ

Μετά την Β΄ Λειτουργία κάθε Κυριακή θα πραγματοποιούνται οι συγκεντρώσεις των Κατηχητικών συντροφιών στις αίθουσες του Πνευματικού Κέντρο. Τα παιδία αφού θα λαμβάνουν πρωινό γεύμα, που προετοιμάζουν οι κατηχητές μας, θα συμμετέχουν σε 45λεπτη κατήχηση και εν συνεχεία με παιχνίδια που προάγων την ευγενή άμιλλα θα ζουν όμορφες στιγμὲς κάτω από την σκιά του ναού.

 

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κάθε Παρασκευή  στις 7 τὸ βράδυ, ο Οικονόμος π. Ιωάννης Μεταξάς, θα αναλύει θέματα Αγιογραφικὰ & άλλα πνευματικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα θα λειτουργούν εντός των χώρων του Ναού και οι Φιλικοί κύκλοι Αγίας Γραφής.

 

ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Από τις 14 Οκτωβρίου ημέρα Κυριακή και ώρα 5:30 το απόγευμα. με αγιασμό, ξεκινά ὁ μηνιαίος κύκλος ομιλιών πνευματικού προβληματισμού με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ

Μια Κυριακή του μήνα με πρώτη συνάντηση την Κυριακή 14 Οκτωβρίου θα γίνεται στην αίθουσα δεξιώσεων του Ναού, με την ευθύνη του Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Σύρου, η σύναξη Νέων στις 8 το βράδυ. Άλλα και κάθε Τετάρτη στις 9 το βράδυ, ὁ Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, χωρὶς περιορισμοὺς καὶ για του καθενός το τί, το πώς, και το γιατί, περιμένει μετά το Απόδειπνο όσους νέους θέλουν να αναζητήσουν απαντήσεις και διάλογο.

 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΕΣ  ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Αφορμές εκδρομών θα γίνονται και φέτος εορτές και προσκυνήματα. Ανακοινώθηκαν ήδη τα εξής:

Το διήμερο 10 και 11 Οκτωβρίου προσκύνημα στην Ιερά Νήσο Τήνο.

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, απογευματινή εκδρομή στις Αφφδνες, για τον Εσπερινό των εγκαινίων του Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου.

 

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ

Το δυναμικό παρόν της ΑΓΑΠΗΣ ξεκίνησε από τα μέσα Σεπτεμβρίου μὲ τὴν ευθύνη του πρωτοπρεσβυτέρου Λάμπρου Ξεσφύγγη την λειτουργία του Κέντρου Ενοριακής Αγάπης. Εκεί  κάθε μέρα στις 11 το πρωί, μπορεί κάθε πεινασμένος πτωχός ή γέροντας να έχει ένα ζεστὸ πιάτο φαγητό. Επιπλέον από τις 9 έως τις 11 λειτουργεί το γραφείο του Φιλοπτώχου για αντιμετώπιση ειδικών περιστάσεων. Παράλληλα λειτουργεί και η Τράπεζα αίματος από τις αιμοληψίες που γίνονται στο Ναό δύο φορές τον χρόνο.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

Το «Να μην ξεχάσω … η ενορία μου καλή» ξεκίνησε τον ετήσιο κύκλο του και θα διανέμεται κάθε Κυριακή στους Ναούς της ενορίας, θα αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email), από το agmarinailioupolis@gmail.com,θααναρτάται στην ιστοσελίδα της Ενορίας μας www.agmarina.gr αλλά και στο ηλεκτρονικό βιβλίο προσώπων (facebook) στην σελίδα Agia Marina Ilioupolis

 

Τέλος ανακοινώθηκε επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ένταξη περιφερειών της πατρίδας στον εθνικό κορμό το 1912 καθώς και το ότι ο Ναός παραμένει καθημερινά ανοιχτός από 7:30 το πρωί μέχρι 20:30 το βράδυ και το ότι το γραφείο του Ναού λειτουργεί 9:30-11:30 & 18:30-19:30.

 

Με τα λόγια του προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου «Εμπρός να κινήσουμε όλοι, γιατί αξίζει να δαπανάς το είναι σου για την Εκκλησία του Χριστού και ας μην περιμένεις ανθρώπινη αναγνώριση. Να τρέχεις, να γράφεις, να ακούς, να πονάς και ας βλέπεις τους μεγαλόσχημους να ασχημονούν», και με την πρόκληση «Αν θέλετε κάτι άλλο να γίνει, περιμένουμε τους ενορίτες να μου το πουν… αλλιώς καλή ποιμαντική χρονιά» ευλογήθηκε προσευχητικά η εκκίνηση του ποιμαντικού προγράμματος 2012-2013, που ονομάστηκε «εμπρός να κινήσουμε όλοι»

 

.

Εκ του τμήματος Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας,

του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου

Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

  

δείτε περισσότερα »
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Στην Ελλάδα η Εκκλησία κάνει αυτό που πρέπει»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/10/2012

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας, για το νέο Εκκλ/κό έτος, των Σπιτιών Γαλήνης Αλμυρού, Ευξεινουπόλεως, Σούρπης και Νέας Αγχιάλου, πραγματοποιήθηκε, με ειδική εκδήλωση στον Αλμυρό, την Κυριακή 7/10, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, των Υπευθύνων Κληρικών και 180 εθελοντριών κυριών.

 

Μετά την τέλεση του Αγιασμού, ο κ. Ιγνάτιος μίλησε στις εθελόντριες γυναίκες, εξαίροντας, την εθελοντική τους προσφορά. Επεσήμανε ότι «ο εθελοντισμός λειτουργεί υποδειγματικά στην Εκκλησία, γιατί ακριβώς είμαστε η Εκκλησία του Χριστού. Και ξέρουμε πολύ καλά το Ευαγγέλιο και τί ο Χριστός ζητάει από εμάς. Όση καλή διάθεση και να έχει ο Επίσκοπος, όσο καλούς κληρικούς κι αν έχει δίπλα του, εάν εσείς δεν ακολουθήσετε και αν εσείς δεν πείτε το «ναι» δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Χάρη σε εσάς μπορούμε να ελπίζουμε, γιατί εσείς είστε που εκφράζετε με το έργο σας την πίστη μας»

 

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο έργο της Εκκλησίας σε καιρούς κρίσης, σημειώνοντας ότι «στην Ελλάδα η Εκκλησία κάνει αυτό που πρέπει. Έτσι γινόταν πάντοτε, απλώς κάποιοι δεν ήθελαν να το δουν»

Τελειώνοντας τόνισε την ανάγκη ενότητας στην κοινωνία μας, σε όλα τα επίπεδα και ευχαρίστησε τους Υπευθύνους Κληρικούς για τον συντονισμό και την πρόοδο του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου εκάστης ενορίας.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου 

δείτε περισσότερα »
Η εορτή του Αγίου Ιγνατίου στην Αργολίδα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/10/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιγνατίου του οσιομάρτυρα στην περιοχή Ζόγκα  Ελληνικού Αργολίδος ,όπου βρίσκεται το ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου.

 

Πρόκειται για ένα πανέμορφο προσκύνημα στην ορεινή Αργολίδα ,χτισμένο εξολοκλήρου από τον  Αγιορείτη Ιερομόναχο Ιγνάτιο τον Γρηγοριάτη. Φέτος προς τιμή της μνήμης του Αγίου ,καθώς και για την εορτή του κτήτορα του προσκυνήματος ιερομονάχου Ιγνατίου, τελέσθηκε ιερά αγρυπνία. 

Στον πανηγυρικό εσπερινό καθώς και στην θεία λειτουργία χοροστάτησε ο  

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Φθιώτιδος: «Δίνουν πολλά για διασκέδαση και ψίχουλα στην εκκλησία»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/10/2012

Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Φθιώτιδα η απόφαση του Μητροπολίτη Νικολάου να μην επιτρέπει από την 1η Ιανουαρίου να γίνονται ταυτόχρονα γάμος και βάφτιση στις εκκλησίες του νομού. Ο Μητροπολίτης μάλιστα χαρακτήρισε "προφάσεις" τους οικονομικούς λόγους που επικαλούνται τα ζευγάρια ενώ παραπονέθηκε για τα λίγα χρήματα που αφήνουν στις εκκλησίες.

"Θα πηγαίνουμε να παντρευόμαστε και να βαφτίζουμε σε εκκλησίες γειτονικών νομών...", λένε νεαρά ζευγάρια στο LamiaReport, μετά την απόφαση του Μητροπολίτη να μην γίνονται πλέον γάμος και βάφτιση μαζί

"Δεν είναι δυνατόν άλλα να ισχύουν στις εκκλησίες της Φθιώτιδας και άλλα σε άλλους νομούς σε όλη τη χώρα...ή θα πηγαίνουμε μόνο στο δημαρχείο....Ζητάμε να το ξανασκεφτεί και να πάρει πίσω την απόφαση, γιατί και ο κόσμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα διπλά έξοδα και οι εκκλησίες της Φθιώτιδας θα χάσουν, αφού ο κόσμος θα αναζητήσει λύσεις σε άλλες γειτονικές περιοχές!", σχολίαζαν στο LamiaReport, πολλοί κάτοικοι του νομού.

Αυτό όμως που προκάλεσε τις μεγαλύτερες αντιδράσεις ήταν η οικονομική προσέγγιση του θέματος, που έγινε από τον Μητροπολίτη, σε δηλώσεις που έκανε στο τοπικό κανάλι star.


 

δείτε περισσότερα »
Τα Who is who των νέων μητροπολιτών
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/10/2012

 Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος (κατά κόσμον Γεώργιος) Τσιρίγκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Τυγχάνει πτυχιούχος της Νομικής και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 Εκάρη μοναχός την 20-11-1993 εις την Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη υπό του τότε καθηγουμένου αυτής Αρχιμ. κυρού Χριστοφόρου Παπαδοπούλου. Χειροτονήθηκε Διάκονος την 1-12- 1993 υπό του  Σεβ. Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Σεργίου και Πρεσβύτερος την 28-5-1995 υπό του τότε Επισκόπου Διαυλείας και νυν Μητροπολίτου Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας κ. Δαμασκηνού. Από το 1996 υπηρετεί ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων. Από το 1995 μέχρι το 2000 υπήρξε συνεργάτης στην Γραμματεία των Συνοδικών Δικαστηρίων και από το 2000 μέχρι σήμερα ως Γραμματέας αυτών. 

Ο εψηφισμένος μητροπολίτης Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου αρχιμανδρίτης Θεόκλητος, κατά κόσμον Παναγιώτης Αθανασόπουλος, του Γρηγορίου και της Αδαμαντίας, εγεννήθη εις Τρίπολιν Αρκαδίας τη 13η Νοεμβρίου 1955. Έλαβεν τα εγκύκλια γράμματα εις Τρίπολιν και εν συνεχεία εσπούδασεν εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαβών το πτυχίον με άριστα.

 Εκάρη Μοναχός υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου Β  (Φιλιππαίου) τη 6η Δεκεμβρίου 1978. Υπό του ιδίου Μητροπολίτου εχειροτονήθη Διάκονος τη 10η Δεκεμβρίου 1978 και Πρεσβύτερος τη 26η Οκτωβρίου 1980 εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Δημητρίου Τριπόλεως, προχειρισθείς αυθημερόν εις Αρχιμανδρίτην. Δια της υπ’ αριθμ. 1255/553/3-4-1979 Πράξεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, διωρίσθη Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, ενώ δια του υπ’ αριθμ. Πρωτ. 11/10-1-1992 Αρχιερατικού Γράμματος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου Β , διωρίσθη Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως.

 Είναι μέχρι σήμερον υπεύθυνος του Ποιμαντικού έργου εις τας Δικαστικάς Φυλακάς Τριπόλεως, καθώς επίσης υπεύθυνος του Νεανικού και Κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας. Εκ παραλλήλου εξυπηρετεί τας Εφημεριακάς ανάγκας των Ενοριών Αγίου Δημητρίου Καλτεζών και Τιμίου Προδρόμου Μαυρογιάννη Μαντινείας. Έχει δημοσιεύσει αρκετάς εποικοδομητικάς μελέτας θεολογικού και κοινωνικού περιεχομένου εις Εφημερίδας και Περιοδικά και έχει συγγράψει και εκδώσει δύο βιβλία. Το πρώτον με τίτλον «ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ» και το δεύτερον υπό τον τίτλον «ΑΠΟ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΜΒΩΝΟΣ». 

δείτε περισσότερα »
Προσκυνηματική επίσκεψη του μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/10/2012

Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης ἀνακοινώνονται τά ἑξῆς ἀναφορικά μέ τό πρόγραμμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας: 

Προσκυνηματική ἐπίσκεψη στό Ἅγιον Ὄρος θά πραγματοποιήσει ἀπό τήν Παρασκευή 5 Ὀκτωβρίου ἕως τήν Κυριακή 7 Ὀκτωβρίου ὁ  Σεβα­σμιώτατος Μητροπολίτης Σερρῶν καί Νιγρίτης κ. Θεολόγος, κατόπιν εὐ­γενούς προσκλήσεως τοῦ καθηγουμένου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Χιλανδαρίου Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτου κ. Μεθοδίου. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας θά προεξάρχει τῆς ἱερᾶς πανηγύρεως πού θά τελεσθεῖ στήν Ἱερά Μονή Χιλανδαρίου, ἐπί τῇ εὐκαιρίᾳ τῆς ἑορτῆς τοῦ Ἁγίου Σίμωνος καί θά τελέσει τό μυστήριον τῆς εἰς Διάκονον καί Πρεσβύ­τερον Χειροτονίας κατά τήν 6ην καί 7ην Ὀκτωβρίου τοῦ μοναχοῦ Αἰμιλιανοῦ, ἀδελφοῦ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς.

Στό διάστημα τῆς παραμονῆς τοῦ στό Περιβόλι τῆς Παναγίας ὁ Σεβ. ἐκτός ἀπό τήν Ἱερά Μονή Χιλανδαρίου, θά ἐπισκεφθεῖ καί τήν Ἱερά Μονή Καρακάλλου, στήν ὁποία θά ἔχει συνάντηση μέ τόν Καθηγουμένο τῆς Μονῆς, Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτη π. Φιλόθεο. 

 

 

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως 

δείτε περισσότερα »
Δραστηριότητες της Ι.Μ. Κερκύρας για το ιεραποστολικό έτος 2012-2013
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/10/2012

 

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 18 ΚΑΙ ΑΝΩ:Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, στα πλαίσια της προσπάθειας συνάντησης και επικοινωνίας με τους νέους του τόπου μας, συνεχίζει για δέκατη χρονιά την λειτουργία συνάξεως για τους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, για τους εργαζομένους νέους και νέες, όπως επίσης και για τους αποφοίτους Λυκείου. Οι  συναντήσεις θα διεξάγονται κάθε Πέμπτη και ώρα 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2). Η έναρξη  θα γίνει την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012. Το θέμα του χειμερινού εξαμήνου είναι«ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ: προϋποθέσεις για την χριστιανική ζωή στο σήμερα» και θα προσεγγισθεί υπό το πρίσμα του πατερικού και απολογητικού λόγου της Εκκλησίας, αλλά και με σύγχρονο πνεύμα και προβληματισμό. Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη. 

δείτε περισσότερα »
Ρωσικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά προσκυνήματα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/10/2012

Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την ευθύνη του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνος Κατραμάδου, αποδέχθηκε την τιμητική πρόσκληση της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολη και παρέστη χθες, 3 Οκτωβρίου 2012 στην επίσημη εκδήλωση υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας 2012-2014 μεταξύ των Δήμων Θεσσαλονίκης και Αγίας Πετρούπολης. Στην εκδήλωση αυτή η Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον κ. Alexander Prokhorenko, μέλος της Κυβέρνησης και εκπρόσωπο του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, με τον οποίο και συζήτησαν εκτενώς το θέμα της ανάπτυξης των προσκυνηματικών περιηγήσεων μεταξύ των δύο χωρών. Η συζήτηση συνδυάστηκε και με τις εύστοχες αναφορές του κ. Γιάννη Μπουτάρη, Δημάρχου Θεσαλονίκης, στην προσφώνησή του, σχετικά με την σημασία του Αγίου Όρους για την Ρωσία, με την επέτειο το 2013 των 1.150 χρόνων από την έναρξη της ιεραποστολικής δραστηριότητας των

δείτε περισσότερα »
Επίσκεψη του Μητροπολίτου Σλίβεν στην Ι.Μ.Αλεξανδρουπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/10/2012

(Ι.Μ.Αλεξανδρουπόλεως) Επίσκεψη στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως πραγματοποίησε το διήμερο 3-4 Οκτωβρίου 2012 ο Σεβ. Μητροπολίτης Σλίβεν κ. Ιωαννίκιος από το Πατριαρχείο Βουλγαρίας.

Ο Μητροπολίτης Σλίβεν ήρθε στην Μητρόπολή μας συνοδευόμενος από δύο κληρικούς της Επαρχίας του και τον οδηγό του και φιλοξενήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου. Την Πέμπτη το πρωί ο Μητροπολίτης Σλίβεν και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Ανθίμειο Κέντρο όπου τους υποδέχθηκε εκ μέρους του Μητροπολίτου μας (που απουσίαζε στην Αθήνα λόγω των συνοδικών του υποχρεώσεων) ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως π. Ειρηναίος Λαφτσής, 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673