Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία νέου κληρικού από την Μητροπολίτη Λαγκαδά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/11/2012

(Ι.Μ.Λαγκαδά) Την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου ε.έ., μνήμη των Αγίων Ιωαννικίου του Μέγαλου, Νικάνδρου και Ερμαίου και Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος-Μελισσοχωρίου κατά τη διάρκεια της οποίας ετέλεσε την εις διάκονον χειροτονίαν του μοναχού Παϊσίου, Αδελφού της Μονής.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, αναφερόμενος προς τον υποδιάκονον π. Παϊσιον αλλά και προς το εκκλησίασμα το οποίο είχε γεμίσει το καθολικό της Ιεράς Μονής σημείωσε ότι με ιδιαίτερη χαρά ευρίσκεται σήμερον στον πάνσεπτον τούτο Ναό που είναι αφιερωμένος, προς δόξαν Θεού, στο μεγάλο γεγονός της Αναλήψεως του Κυρίου. Σ΄ αυτόν τον Ναό που είναι το 
 

δείτε περισσότερα »
100 χρόνια από την Ένωση της Σάμου με την Ελλάδα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/11/2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
 
Τό Σάββατο 10η Νοεμβρίου 2012τό πρωΐ  θά τελεσθῇ Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Παρεκκλήσιον Ἁγίου Κωνσταντίνου Καρλοβάσου, ὅπου καί ὁ τάφος τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου Σάμου Κωνσταντίνου Βοντζαλίδου, ὁ ὁποῖος συνυπέγραψε τήν Ἕνωσιν καί ἀγωνίσθηκε ἀπό ἐκκλησιαστικῆς πλευρᾶ δι’ αὐτήν καί ἐπιμνημόσυνη Δέηση.
Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 10ης Νοεμβρίου 2012θά πραγματοποιηθῇ Ἑόρτια ἐπετειακή ἐκδήλωση στήν Αἴθουσα τοῦ πρ. Δήμου Καρλοβασίων πρός τιμήν τοῦ καταγομένου ἐκ Καρλοβασίων, μακαριστοῦ Μητροπολίτου Σάμου Κωνσταντίνου Βοντζαλίδου, μέ σχετική ὁμιλία τοῦ κ. Ἐμμ. Βαρβούνη, Καθηγητοῦ Δ.Π.Θ. καί τή συμμετοχή τῆς Φιλαρμονικῆς Καρλοβασίων.
 
Τήν Κυριακή 11η Νοεμβρίου 2012 τό πρωΐκατά τήν ἀνατολή τοῦ ἡλίου καί περί   ὥραν 6,45 π.μ. θά σημειωθεῖ κωδωνοκρουσία εἰς  ὅλους τούς Ἱερούς Ναούς τῆς νήσου μας, θά τελεσθῇ Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱ.Ν.Ἁγίου Σπυρίδωνος Σάμου, ὅπου  καί ὑπεγράφη ἡ Ἕνωσις στίς 11 Νοεμβρίου 1912. Ἀκολούθως θά ψαλῇ Δοξολογία, μετά τήν ὁποία θά λάβουν χώρα τά ἀποκαλυπτήρια τῆς μνημειακῆς στήλης ἔμπροσθεν τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Σπυρίδωνος καί ἐν συνεχείᾳ ἡ ἐπιμνημόσυνος Δέησις ἔμπροσθεν τοῦ αδριάντος τοῦ Θεμ. Σοφούλη.
 
Τήν Κυριακή 18η Νοεμβρίου 2012ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Εὐσέβιος θά τελέσῃ τήν θείαν Λειτουργία, εἰς τόν Ἱ.Ν.Ἁγίων Κωνσταντίνου καί Ἑλένης Γ΄ Σώματος Στρατοῦ, ὅπου θά τελέσῃ δοξολογίαν καί ἐπιμηνόσυνον δέησιν καί θά συμμετάσχει εἰς τήν ἑόρτια ἐκδήλωσιν τοῦ Συλλόγου Σαμίων Θεσσαλονίκης «Ὁ Πυθαγόρας».
 
Τήν Κυριακή 25η Νοεμβρίου 2012προγραμματίσθηκε ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη μεγάλη Ἑόρτια Ἐκδήλωση γιά τήν ἑκατονταετηρίδα τῆς Ἑνώσεως τῆς Σάμου μέ τήν Ἑλλάδα σέ κεντρικό Ξενοδοχεῖο τῶν Ἀθηνῶν, μέ ἐπετειακές ὁμιλίες καί πολιστιστικά δρώμενα. 

δείτε περισσότερα »
Χειροτονία στην Κέα από τον μητροπολίτη Σύρου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/11/2012

(Ι.Μ. Σύρου)  Στην σε Πρεσβύτερο Χειροτονία του Διακόνου Σπυρίδωνος Πορίχη τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως- Αγίου Σπυρίδωνος Ιουλίδος Κέας, παρουσία του Ιερού Κλήρου της νήσου, του Δημάρχου Κέας και πλήθους πιστών από όλες τις Ενορίες.Στην προσλαλιά του προς τον χειροτονούμενο υπογράμμισε τη  μεγάλη ευθύνη που έχει σήμερα η Εκκλησία έναντι του Λαού για την αντιμετώπιση των δύσκολων προβλημάτων, που αντιμετωπίζει, ο οποίος προσβλέπει σ`Αυτήν ως ένα θεσμό στον οποίο μπορεί να στηριχθεί και από τον οποίο μπορεί να αντλήσει δύναμη και ελπίδα.
“Μερίδιο αυτής της μεγάλης ευθύνης της Εκκλησίας”, τόνισε προς τον νέο Πρεσβύτερο, “αναλαμβάνεις σήμερα και σύ, ο οποίος  

δείτε περισσότερα »
Φθιώτιδος:"Oύτε ο πλούτος καταδικάζει, ούτε η φτώχεια σώζει"
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/11/2012

(Ι.Μ.Φθιώτιδος)Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος Ιερούργησε και ωμίλησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαμίας.

«Οι πλούσιοι καταδικάζονται και οι πτωχοί δεν σώζονται εάν δεν έχουν ενώσει την ζωή τους με την ζωή του Χριστού». Αυτά είπε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης και προέτρεψε τους μεν πλουσίους να απελευθερωθούν από τις αλυσίδες της εγωπάθειας και να προσφέρουν από το περίσσευμά τους στους πτωχούς αδελφούς μας, που τον τελευταίο καιρό έχουν πολύ αυξηθεί, τους δε πτωχούς να μην απελπίζονται και να έχουν την εμπιστοσύνη τους στην πρόνοια του Θεού. Καταλήγοντας επεσήμανε ότι «ούτε ο πλούτος καταδικάζει τον άνθρωπο, ούτε η φτώχεια τον σώζει. Η σωτηρία έρχεται και στους δύο ανάλογα με την χρήση του πλούτου και την αντιμετώπιση της φτώχειας».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε αρτοκλασία, την οποία προσέφερε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Οικογενειών Νόμου Φθιώτιδος. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη την Πρόεδρο του Συλλόγου και ετόνισε ότι θα πρέπει να στηρίζουμε την πολύτεκνη οικογένεια γιατί έτσι στηρίζουμε το μέλλον της Ελλάδος. Στην αναλγησία του Κράτους να επιδείξουμε ως κοινωνία προσώπων συμπάθεια, στήριξη και αναγνώριση του ρόλου και της συμβολής της στο Ελληνικό γίγνεσθαι.

Ακολούθως τέλεσε Μνημόσυνο υπέρ των ιδρυτών του Λυκείου Ελληνίδων.

Οι πρόεδροι του Συλλόγου Πολυτέκνων και του Λυκείου Ελληνίδων ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και την συμπαράστασή του στο έργο τους. 

δείτε περισσότερα »
"Ξεπουλήσαμε την Ελλάδα και γίναμε υποχείριοι των ξένων"
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/11/2012

κείμενο- φωτο ierovima 

"Δυστυχώς γίναμε υποχείριοι των ξένων, των δανειστών μας και ξεπουλήσαμε την Ελλάδα...Τί σχέση έχουν αυτοί με την Ελλάδα μας, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας;", τόνισε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος ο οποίος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ο οποίος πανηγύριζε με αφορμή την εορτή της μνήμης του Αγίου Γεωργίου του Καρσλίδη."Μήπως όμως έχουμε και όλοι εμείς μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση αυτή;", αναρωτήθηκε ο σεβασμιώτατος και συνέχισε λέγοντας:"Είναι η ώρα να κάνουμε την επανάστασή μας και καλύτερη επανάσταση είναι η προσευχή. Να παρακαλέσουμε τον Χριστό και την Παναγία να μας οδηγήσουν στην έξοδο αυτής της κρίσης".

Τέλος σε άλλο σημείο του κηρύγματός του ο μητροπολίτης τόνισε ότι ο Χριστιανισμός είναι Θρησκεία Αγάπης και όχι της βίας ενώ κάποιοι τον καπηλεύονται για δικό τους όφελος. 


Τόσο ο Μέγας Εσπερινός χθες όσο και ο σημερινός Όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία σήμερα, τελέστηκαν μέσα 

δείτε περισσότερα »
Εορτή ανακομιδής λειψάνων Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/11/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ.Μπουγιώτης) Πανηγυρικά εορτάστηκε χθες η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο ,με νυχτερινή θεία λειτουργία. Τόσο στον εσπερινό όσο και στη θεία λειτουργία χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, παρόντος και του Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ.Ιακώβου. Καθόλη την διάρκεια της ιεράς Αγρυπνίας είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος.

 

Σήμερα 3 Νοεμβρίου εορτάζεται η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου και τα εγκαίνια Ναού του στη  

δείτε περισσότερα »
Η μνήμη του αγίου Ακινδύνου στην Ύδρα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/11/2012

(Ι.Μ.Υδρας) Με λαμπρότητα αλλά και κατάνυξη εορτάστηκε και εφέτος εις τον Ιερόν Καθεδρικόν Ναόν Κοιμήσεως Θεοτόκου η ιερά μνήμη του αγίου ενδόξου μάρτυρος Ακινδύνου.Την κυριώνυμον της εορτής τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ.κ Εφραίμ.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο μαρτύριο των 5 αγίων και ανέλυσε τον ευαγγέλιον της ημέρας και εν συνεχεία ευχήθηκε πατρικώς τα δέοντα στον εορτάζοντα Γ.Α.Ε  π. Ακίνδυνον.Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας παρετέθη εόρτιο κέρασμα. 

δείτε περισσότερα »
Αγρυπνία στον Αγ.Στυλιανό Γκύζη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/11/2012

Ιερά Αγρυπνία θα τελεστή επι τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, την Τρίτη προς Τετάρτη (8-9 Νοεμβρίου), στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Γκύζη.

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ.Χαλκίδος: Πανήγυρις του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/11/2012

Με την Χάρη του Θεού πανηγύρισε με λαμπρότητα τον Προστάτη, Κτήτορα και Έφορό Της, η Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος στην Βόρεια Εύβοια, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012, με την συμμετοχή πλήθους λαού, πρωτοστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, που με την πάντοτε φιλόξενη διάθεσή του υπεδέχθη, μαζί με τον άγιο καθηγούμενο π. Γαβριήλ και την αδελφότητα της Ιεράς Μονής, του αγίους Αρχιερείς, τους συνοδούς τους και το πλήθος των ευλαβών προσκυνητών, που κατέκλυσε την Ιερά Μονή.

Την Τετάρτη το βράδυ, στον Πανηγυρικό Εσπερινό, την Παράκληση του Οσίου και την Λιτανεία που ακολούθησε, προεξήρχε ο  

δείτε περισσότερα »
Ο Μεσσηνίας για τον βουλευτή της ΧΑ: "Οσα δεν φτάνει η αλεπού"
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/11/2012

Τό Γραφείο Τύπου καί Ἐπικοινωνίας τῆς Ἱερᾶς Μητρο­πό­λεως Μεσσηνίας, σέ ἀπάντηση τῶν ὅσων δήλωσε ὁ Βουλευτής Μεσ­σηνίας τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς κ. Δημήτριος Κουκούτσης, κατά τοῦ Μητροπο­λίτη Μεσσηνίας (Δελτίο Τύπου 30-10-2012), προβαίνει στήν ἀκόλουθη δήλωση : «Ἡ "ἐκκλησιαστική χείρ" τοῦ χρυσαυγίτη Βουλευτῆ Μεσσηνίας ἐφάρμοσε τή γνωστή μέθοδο τῶν ὁμοίων καί ὁμοφρόνων της, τή μέθοδο τῆς λασπολογίας, τοῦ ψεύ­δους, τῆς παραπληροφόρησης καί τοῦ λεκτικοῦ τραμπουκισμοῦ, δέν τόλ­μησε ὅμως νά ἀπαντήσει στά ἐρωτήματα γιά τή βία, τούς προπηλα­κισμούς καί τίς ρατσιστικές ἐκδηλώσεις, τά ὁποῖα ἔθεσε ὁ Μητροπολίτης στή συνέντευξή του.

Ὁ Βουλευτής ἐφάρμοσε τή λαϊκή ρήση : "Ὅσα δέ φτάνει ἡ ἀλεποῦ τά κάνει κρεμαστάρια"».

 

 

Ἐκ τοῦ Γραφείου Τύπου. 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673